- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Jó, hát az nyilván a min fps. Vissza kéne keresnem a hsz-ét. Linkelt eredményeket is.
Az biztos, hogy a gpu kihasználtságot is figyelte és átlagban 90-98%-os volt. Ami szvsz nem rossz. És tuti hogy gyakorlott volt a srác, mert első körben egy 280x-et vett
amit ugye semmiképp nem hajt ki a kis apu és ott 65-75%-os volt a gpu kihasználtsága. Ezért is adta el és vett egy 270x-et. Pár hét azt én is kipróbálom. : )
Tudom hogy amd-s, mégis azt mondják a bf3 és 4 is jobban fut nv-n. -
Dany007
veterán
Egyértelmű hogy jobb. Majd meglátjuk mit tud az enyém kis OC-val. Ő alapon használta a procit. Én meg bő 20-25%-ot tudok rajta rántani teljesítményben igp-vel. Elvileg igp nélkül mégtöbbet. Hogy multi vagy single azt nem tudom, de nekem single-ben ez már bőven a játszható kategória. Persze tagadhatatlanul jobb lenne a 60 de ennyi pénzért nem várok többet.
A tuningolt 660 kb 270x igen. De itt már közbejön hogy a BF-ek valamiért jobban futnak NV kártyákon eleve... -
Dany007
veterán
Szerk.: most esik le mit mondtál.
Jó azért az én kis APU-m meg a 3570k között azért orbitális különbség van. Szintetikus tesztek alapján is minimum duplája ha nem több. Az enyém max az i3-mal versenyez. Bár idle fogyasztásban meg az egyik legjobb és tavasszal ez volt a szempont, mert a régi konfigom idle 140w-ot fogyasztott, ez meg 35-öt... -
Dany007
veterán
Na jó, de én nem multizok. Nem is lenne rá időm ha akarnám se. Nem azt mondom nem lenne gyorsulás, de nem biztos, hogy megérné komplett deszkát / procit / hűtőt cserélni azért...
Ja a GTA4-et ne is mond...Anno c2d+9800gtx -> 20-25fps max. Most csak az IGP képes 20-25fps-re full grafikán. Reménykedem benne, hogy a 270x-szel majd azért ennél jobb lesz...
Van egy srác a topikban (Tailor74) aki szintén ez az Apu mellé vette a 270x-et. És olyan 35-50fps átlagban a BF4 fullon AA nélkül 1080-ban. Ez bőven elég lenne... főleg, hogy leginkább az elmúlt 2-3 év játékait akarom kitolni rendesen.
Komplett gépfejlesztésem meg akkor lesz ha lesz 300k-m zsebbe megint. Gyűlölöm így összeguberálni az alkatrészeket, mindenféle kompromisszumot kötni aztán lesni a fraps-t hogy megvan-e az fps...
Legutóbb mikor közel 300k-ért vettem full konfigot 2007-ben akkor bezzeg csak benyomtam a játékot fullra 1080p-ben és eszembe nem jutott frapset telepíteni se.
Az a gond, hogy az alaplappal együtt se tudnám eladni annyiért a procit, hogy abból használtan(!) kijöjjön egy 3570k. -
Dany007
veterán
Mikor hogy. A PH!-n többnyire beépített benchamrkokat szoktak végigfuttatni akár többször is.
De ez elkerülhetetlen hogy egy játékon belül ilyen-olyan igényű részek legyenek és leessen az fps.Engem leginkább az dühít a kihajtsa - nem hajtsa ki témában, hogy a legtöbben ész és mindenféle tapasztalat nélkül mondják szinte bármilyen procira ami nem i7 vagy felsős i5-ös hogy úgyse hajtsa ki....
Pedig azért látjuk azt, hogy többnyire igen kihajtsa a gyengébb proci is. Ennek az az ára persze, hogy bizonyos területeken - lásd amiket felsoroltál te is - bizony gyengébb fps-t kap az illető. De még így is egyéni preferenciák kérdése a dolog. Egyéni felhasználás stb... Gondolok itt arra, hogy én pl nem fogok multizni az biztos.
Mikor először döntöttem úgy én hülye, hogy a htpc-mből mini játékos pc-t varázsolok
és megkérdeztem a topikban hogy az 5800k mekkora vga-t bír el max, majdnem elküldtek a halálba és nagy kegyesen egy 7850-est ajánlottak de csak "ha vízzel szarrá húzom a procit". Azóta folyamatosan követem a topikokat és kiderült, gyakorlati tapasztalattal - hogy egy tuningolt(!) tahitis 7870(XT)-et valamint 270x-et is lazán kihajt a proci húzás nélkül! Persze ez a max amit bír, de még így is 30-35%-kal nagyobb vga teljesítmény mint a 7850-nel.
Szóval én azt mondom összegzésként hogy nem eszik olyan forrón azt a kihajtsa-e kérdést. Ami elég összetett és csak a részletek ismeretében lehet megmondani kinek milyen felhasználásra milyen vga mellé mit érdemes venni. Mert bizonyos esetben kell a bika i5 vagy i7, de átlagos nem vérprofi játékra elég a gyengébb cpu is. Ha meg belefér a keretbe akkor mindenképpen i5-i7 ez tény ahogy korábban is mondtam. Ha viszont nem, akkor egy fx-et se kell első körben eltemetni. -
Dany007
veterán
Még jó, hogy a legprociigényesebb játékokat sikerült kiválasztani.
De ettől függetlenül igazat adok neked ebben a részben. Itt tisztán kijön a procid és az i7-ek i5-ök ereje.De remélem a teszt többi oldalát is megnézted, ahol pl BF3 és Crysis 2 alatt gyakorlatilag semmi különbség nem volt a procik között.
Az Anandtech-es tesztre megint csak azt tudom mondani, hogy sikerült kiválasztani a legprociigényesebb játékokat amik vga-t már "alig" igényelnek, azt sem full grafikán és 1080p-ben próbálták. A Starcraft 2-t pl 1024-ben!
Persze ez továbbra is csak azt igazolja amit eddig is mondtam / mondtunk. Hogy bizony ilyenkor jön ki a cpuk közötti különbség igazán. Főleg magas fps-nél látszik ez. Persze más kérdés, hogy ezen a szinten ez konkrétan kit érdekel a gyakorlatban? Mármint, hogy az egyikkel 230fps a másikkal meg 203 fps.
Miközben BF3 alatt egyikkel 88 fps másikkal 84 fps.Megint csak azt tudnám elképzelni ha valaki multiban az fps hajkurászás miatt leveszi a grafikát ezáltal egy jobb procival több fps-t nyer. Max ezt tudom elképzelni érdemi indoknak és itt tényleg kijön a különbség a két proci között.
-
Dany007
veterán
Szerintem sincs eleg kimerito teszt.
De ha megnezed ezt is amit linkeltel akkor latszik hogy 1080p-ben ultra grafikan gyakorlatilag az x4 980-ig nincs kulonbseg.
A 8150-es fx is ugyanannyit hoz mint az i7-2600k. Es akkor ez meg nem is a 8320-as. Tehat igazabol ez is csak minket igazol.Persze ha lejjebb veszed a grafikat meg a felbontast ott mar erosen kijon a kulonbseg ahogy az az altalad korabban linkelt 720p-s tesztben is latszik.
Viszont ez nem ujdonsag. Ezt mar korabban mi is kiemeltuk hogy az erosebb procik elonye alacsonyabb felbontasban / grafikan jon ki iagazan. -
Dany007
veterán
Ha már SLI. Amin megdöbbentem az a Tájrekszi 1440p-s videója Crysis 3-ról. GTX780Ti SLI-ben 1440p-ben 100%-ig kihajtva mindkét gpu, miközben a procija alig éri el a 30%-ot! [link] Vga limites a rendszer ilyen felbontáson dupla 780ti-vel!
De persze sli-hez azért kell rendesen proci. Arról nem is beszélve, hogy akinek van pénze két 290x-re az simán befizethet egy tirexi féle túlárazott procira is és máris meg lesz oldva minden.
Úgyhogy megadom neked az évvége Trollja díjat!
Gratulálok! Ha az ember nem tud tényeket, érveket felmutatni, akkor jöhet a trollkodás.Nem értem mért nem beszélitek meg a cikkíróval, hogy nyomjatok egy BF4 multit azonos pályán, azonos grafika mellett és rögzítsétek az fps görbét frap-szel. Aztán össze lehet hasonlítani... és meg is van oldva a kérdés. Nincs szükség trollkodásra sem.
-
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
Hehe.
Látom az nem tűnt fel, hogy utána írtam, hogy visszament közben(!) BF4-ezni és nem röccent meg az fps. Vagyis nem a tálcán volt a BF4. Ami amúgy BF3 volt...Jössz itt pattogni, feleslegesen égeted le magad. Inkább gyerünk, mutass egy tesztet, ahol a mai modern játékokban lealázza a te procid a 8320-at!
Hajrá! Mert eddig csak olyat láttunk, ahol max 3-4 fps különbség volt! Úgyhogy gyerünk, mutassa valamit mert eddig csak a levegőbe beszéltél mint egy troll. De bizonyíték egy deka nincsen!Nesze itt van mégegyszer ha elfelejtetted volna:

A hülyék kedvéért kiírom!

i5 3570K - 97 fps
Fx-8350 - 96 fps
i3-3220 - 95 fpsNesze, erre írod, hogy jobb a procid játék alatt, mint egy 8320
Igazad van, meghajlok előtted, tényleg jobb. Kemény 1db fps-sel! 
Amúgy Buék!

-
Dany007
veterán
"Örülne az FX, ha csak 10% lenne a hátránya játékokban

A több, mint 5 éves Nehalem leveri játékokban szvsz a 8320-at, ami jól levetíti a technológiai hátrányát."Már megint kezded? :S
Ne haragudj, de ennyire nem megy az értő olvasás vagy mi bajod van?
Az elmúlt 100hsz-ben vagy hatan linkeltek be neked PH!-s és külföldi teszteket melyek mind(!) azt bizonyítják, hogy nem hogy 10% különbség, de még annyi sincsen a te procid meg az FX között játékok alatt. Akkor miről beszélsz már megint? Idejössz és benyögsz egy ilyet mindenféle bizonyíték nélkül miközben az elmúlt 2 oldalon csak ellenbizonyítékokat linkeltek neked? Ez nem az SG fórum az ilyen hozzáállás oda való nem ide.
Meg lett beszélve ezerszer, hogy a procidnak egy szálon jön ki leginkább az ereje meg low felbontáson, alacsony grafikán. Tessék WoT-ozni és örülni neki.
"Na hát ez kiváló, meg sok értelme van
Akkor már emiatt sem értem, hogy miért i5-öt, vagy i7-et vennél a gépedbe
"Megint nulla az értő olvasás. Szándékosan trollkodsz és teszed a hülyét? Nem azért írtam le a példát, mert sok értelme van, hanem prezentálandó a proci ereje, amit ha teljes egészében kitudnának használni, akkor az a bizonyos i5 elbújhatna mellette. De látom ezt sem sikerült értelmezni.
i7-et vennék a gépembe és leírtam hogy azért mert erősebb. És mivel 300k a limit pont leszarnám mennyire nem gazdaságos azt megvenni. Ebben se tudom mit nem lehet megérteni.
-
Dany007
veterán
"Miért?
Szerinted felesleges pénzkidobás Full HD-ra erősebb proci..."Azért mert ha én rakok össze magamnak gépet játékra, akkor ott általában 300k a határ monitor meg ház nélkül.
És ilyenkor nem az ár-teljesítmény arányt nézem, hanem csak a teljesítmény számít. Ebbe már beleférne egy 100k-s vga meg egy 60-70k-s cpu. Ergo ilyen esetben számomra is jobban megérte volna a procid. Mivel 10%-kal gyorsabb és nálam ilyenkor csak ez számít az ésszerű ár-érték arány kevésbé.De itt most ugye ár-érték,teljesítmény arányt néztük. Ebben pedig tényleg jók az fx-ek. Ill. egyelőre nincs szükség a nagyobbra ahhoz hogy lehessen a mai játékokkal játszani.
Az persze külön szomorú, hogy majd 10 évvel a többmagos cpuk elterjedése óta sem képesek még minden játékot normálisan többszálra írni. Abban igaza van a többieknek, hogy az új konzolgeneráció majd remélhetőleg javít ezen. Hiszen ez a jövő, nem az egyszálas feldolgozásé.
Ahogy a többiek is mondták a Kaverinek ilyen szempontból lehet előnye. Elvére az új konzolgenerációk is APU-k. Értelemszerűen könnyebb lesz portolni PC-re is APU-ra mint külön dvga cpu párosra.Egyébként jómúltkor, mikor érdeklődtem az fx-es topikban linkeltek egy bemutatóvideót, ahol a srác fx 8350-nel tolta a BF3 multit(!) ultrán, majd egyszercsak alt-tappal kilépett és elkezdett Adobe Premiere pro-ban videót renderelni!
Úgy, hogy mindeközben fraps-szel rögzítette a képernyőt 1080p-ben. Mindössze annyi történt, hogy pár szálon megugrott a prociterhelés de a játék (multiban!) meg se rezzent, az fps meg se röccent!
Úgyhogy van bika ezekben a procikban, csupán tényleg ki kéne már tudni használni. -
Dany007
veterán
Végre valami épkézláb érvelés!

A kérdés megintcsak az, hogy WoT volt a szempont vásárláskor vagy a mai modernebb játékok.De egyébként egyetértek. Ha egy játék szarul van optimalizálva akkor az jobban fog futni a régi egy szálon jobb teljesítményt nyújtó procikon.
DvD író szerintem is fölösleg, de ne kezdjük újra.
Az árát inkább a tápba adtam volna, mintsem egy i5-be.
Máskérdés ha a komplett konfigra szánt árat megnöveljük. És elölről kezdjük az egészet. Akkor lehet én is egy i5-öt i7-et raknék bele. De ha már ez megvan szvsz ez sem tragédia, ahogy az a korábbi tesztekből is látszik. -
Dany007
veterán
Ahj nemár.
Hol gyorsabb? Ott linkeltem feljebb... Ennél nagyobba nem tudom linkelni. Ki is van emelve piros színnel a 8320, alatta meg pár sorral az i3.A játék teszteket is megnézheted. Hiába a 3D mark pont ha játékban 3fps különbség van. Az pont senkit nem érdekel akkor már.
De tényleg, belinkeltem a tesztet. Ott vannak a játékokkal tesztelve is. 1-2 fps különbség van 1080p-ben a te prociddal mint a 8320-szal.
Persze, hogy ott nem sokkal gyorsabb a 8320 az i3-nál, hiszen a te procid se gyorsabb.
Épp ez a lényege az egésznek, hogy a mai játékokhoz 1080p-ben inkább erős VGA kell mint erős proci.... Tehát ott hiába hasonlítod az i3-at a 8320-hoz mert nincs érdemi különbség. Ugyanígy nincs érdemi különbség a te procid és a 8320 között sem játékban 1080p-ben.Inkább mond azt, hogy 1280-ban bizony már kijön a procid ereje!
De nem adok több tippet. 
Én is unom, mert a nemhajtsa ki / kihajtsa témának mindig ugyanaz a vége. Többet számít az erős VGA mint az erős CPU. Ennyi. Ezerszer ki lett tárgyalva, de mindig jön valaki aki ellentmond a szakértőknek a teszteknek és kb mindennek csakhogy egy 30k-s proci helyett 50+k-s proci jobban megéri játékban. Pedig nem.
Mond azt, akkor, hogy hosszútávra tervezel. És ezzel a procival még kitudsz majd hajtani pár újabb generációs vga-t is, ellenben a 8320-szal nem biztos. Erre nem tudnék mit mondani, egyrészt mert a jövő zenéje, másrészt meg mert valószínűleg igazad lenne. Többet nem segítek.
-
Dany007
veterán
Igen ott, tényleg olcsóbb, de akkor nem 60%-os a többlet, hanem mondjuk csak 50. De akkor értelemszerűen ott a 8320 is olcsóbb.

Az árgép meg semmit nem jelent. Kiad olyan webshopokat ahonnan akkor se rendelnék ha ingyen adnák. Azért akármilyen zugwebshopból nem rendel az ember.
De örülök, hogy a többit főleg a teszteket szépen ignoráltad.
Ez többet mond mintha írtál volna rá valamit.Egyébként hiába linkeled az i3-ast mert közel 28-30%-kal gyorsabb nála a 8320. Ellenben a tiedé csak 10%-kal gyorsabb a 8320-nál. Ergo ha tetszik az egodnak ha nem, a tiédhez közelebb áll kb 3x közelebb. A matematikát meg csak nem próbálod megcáfolni.

-
Dany007
veterán
"Én is 46-ér vettem használtan a 3570K-t, ami 10-el volt drágább, mint az FX 8320 "
Nem tudom miért ferdítesz de az nem korrekt, hogy az egyiknek az új árát veszed alapul majd hasonlítod a másikhoz amit használtan vettél! Kezdjük ott hogy sokan eleve nem szeretnek ilyen terméket használtan vásárolni.
Másrészt az Fx-8320: 38.000 Ft -> [link]
Az Intel Core i5 3570K meg 63.000 Ft -> [link]Tessék. Erről van szó. Új árat új árral hasonlítsunk már ha kérhetem mert máskülönben az csúnya ferdítés lesz.
Ami meg a 8320-at illeti. Megint csak a PH!-s tesztet tudnám mutatni, de már biztos láttad. Mondjuk ha láttad volna, akkor nem beszélnél ilyen butaságokat:

Relatív CPU teljesítmény a 8320-ashoz viszonyítva a Te procid mindössze 10%-kal gyorsabb összességében. Árban viszont - 38 ezer vs 63 ezer - több, mint 60%-kal drágább!
Szóval szépen belinkelted a teljesítmény / Fogyasztás mutatót, ahol a procid bizony dupla olyan jó, mint a 8320, viszont a relatív cpu teljesítményt valahogy figyelmen kívül hagytad.
Pedig elhiheted, hogy itt amikor teljesítmény / ár-érték arányokról beszélünk a fogyasztás másodlagos. Főleg, mikor játékra összerakott sok százezres gépekről van szó.
Szóval nem érzem ezt így korrektnek. Egy teljesen más kérdéskörbe / érdekkörbe tartozó eredménnyel (ez a teljesítmény / fogyasztás) próbálsz érvelni az amúgy teljesítmény / ár-érték arányról szóló vitában.De ugyanezen tesztben érdemes megnézni a játékokra vonatkozó részt. A konklúzió ugyanaz. Igen, 7970-nel lett tesztelve, de Ghz edition-nel nem a normállal. Ami azért annyira nincs elmaradva a sima 290-től.
-
Dany007
veterán
De mért mondod, hogy nem hajtja ki? Nem linkeltek már elég tesztet azonos vga mellett, hogy lásd pár fps a különbség? Nem értem én ezt...
Ez valami mánia vagy páran így próbálják igazolni, hogy dupla pénzt adtak ki részben(!) fölöslegesen a saját procijukért?
Az AMD 270x / 7870 topikban is van egy srác aki rendszeresen riogatja el a leendő tulajokat miszerint egy F6300 nem hajtja ki a 270x-et. Inkább vegyen 3470-es i5-öst 50k-ért...
Miközben van ott egy srác - Tailor74 - aki konkrétan egy A10-es APU-val hajtja ki 100%-ig a 270x-et! És direkt kérdeztem (mert én is ezt tervezem, igaz csak kényszerből), nincs fps drop, nincsenek micro lag-ek stb...De ha már teszteket linkelgetünk tessék:

Tisztán látszik, hogy a 25 ezer forintos APU azonos VGA mellett kemény 3 fps-sel ér el kevesebbet, mint a 80 ezres i7-es proci.
Itt meg a PH!-s nagy porcesszorteszt. Ebben is az a konklúzió, hogy 1080p-s felbontás esetén már leginkább VGA kell és nem cpu!
Ezer millió helyen le van írva, nem tőlem, szakértőktől.
Vagy ott van pl Fless a volt PH!-s tesztelő, aki nemrég vett GTX760-at a Q9650-es quad procijához! És ő sem tapasztalt microlagot vagy gpu kihasználatlanságot, pedig 660-ról váltott és jelentős fps növekedést tapasztalt. Márpedig ha valaki, akkor ő biztosan érti a dolgát.A te részed annyiban helytálló, hogy vannak kifejezetten cpu igényes játékok. Pl a stratégiai játékok starcraft 2 hasonlók. Ahol bizony lehet szűk keresztmetszet a gyengébb proci. Valamint a multi ami szintén pár fps-sel visszatudja venni a gyengébb procik teljesítményét. De itt még mindig nem olyan durva dologról beszélünk, ami miatt megérné 50-60-70k-ért i5-i7-es procit venni. De multis teszteket is linkeltek már itt korábban, ott is tisztán látszik, hogy nincs meg az az egetrengető különbség ami megérné.
-
Dany007
veterán
Egyetértek. Egyéni. Én se vennék semmiből gagyit, ezért is szoktak az alap 20-30k-s elképzeléseim a végén 150k-ba torkollani...

Na, most tápon sose spórolunk. Ez alapvető. Szerintem teljesen más kategória mint a ház kérdése.
Ahogy mondod a hang nem mindenkit érdekel. Én pl rendszeresen zárt fejhallgatóval netezek / játszok / filmezek. Ha közelről rámkiabálnak se hallom meg.

Ami a párosításokat illeti, nekem egyedül a nexgen megnevezéssel volt ici-pici problémám.
No, ahhoz már tényleg illene egy durva ház is egyben, szó se róla.De attól még ez lehet egy jó gép. Lehet, hogy tényleg nincs gondja a hűtéssel és a hang se zavarja. Nyilván ha újra hagyományos gépházra váltanék egy Silverstone raven-t vennék, de csak azért mert szvsz állatul néz ki. A hűtést eddig mindig sikerült megoldani bármilyen házzal. Ha kellett akkor moddingoltam magam. Ez a csavarodás dolog mondjuk ismeretlen volt előttem, de eléggé megdöbbentő.
Nálam amúgy 92k volt a legdrágább vga ami újonnan vettem. Új gép esetén ennél lejjebb nem is nagyon adom.
Most is csak azért fogok egy 50-60k-s vga-t venni, mert a kis apu nem tudna kihajtani erősebb kártyát.
Tehát én úgy vagyok vele, hogy költenék egy minimum összeget egy elfogadható házra, a fen nmaradót meg beletolnám a vga-ba vagy másba. -
Dany007
veterán
Szerintem egy kicsit kezd túllihegett lenni ez a ház téma.
Tény, hogy gagyit semmiből sem szabad venni. Írtam is, hogy 20k-ig még okés, van értelme.De ugye megint keverednek a dolgok. Most komoly tuningról beszélünk vagy sem? Mert ugye komoly tuninghoz víz kell, de mondtad, hogy léggel is lehet tuningolni. Nekem ez általában 20%-ig sikerül gyári(!) hűtővel! A régi prescott magos p4-et és a szintén régi 2,4-es c2d-t is több, mint 20%-kal emeltem meg a gyári box hűtővel!
De ugyanez elmondható a jelenlegi AMD-mről is. Igaz ez csak egy apu és a biztonság kedvéért vettem komolyabb hőcsöves hűtést, de bírta gyárival is a 20% pluszt.És igen Bambano jól mondja, eddig egy csak házam volt ami 25k fölötti összegbe került, de soha nem volt olyan, hogy megcsavarodott volna az alaplap vagy kiköpte volna a pci slotból a kártyát? : o Pedig a többi jóval olcsóbb ház volt.
Meg kérdés, hogy egyáltalán cél-e a tuning a cikkírónál? És mennyire durván? Magasak a hőm. értékei? Van bármilyen(!) gondja egyáltalán a jelenlegi olcsó gagyi házából adódóan? Mert ha nem akkor meg miről beszélünk? Mert ez itt a főkérdés! Nem jó a jelenlegi hűtése? Lekapcsol az alaplap biztonsági funkciója? Akar egyáltalán komolyabban tuningolni? Melegszik bármi is komolyabban a gépben? Csavarodik a háza ahogy Bambano írta? Kiesik emiatt a slotokból a kártyája?
Mert ha ezekből egyik se akkor mégis mi a fenéről beszélünk és minek?
Azt mindenki tudja, hogy gagyit semmiből se veszünk. Táppal meg különösen nem viccelünk, úgyhogy az nem volt jó példa. De attól még nem kell túlzásba esni.Csak ugye kezd megint olyan érzésem lenni, mint amikor az egész elején az egyik srác elkezdte nyomni, hogy min 4000dpi kell egy egérnek mert az alatt biztos szar leszel...

-
Dany007
veterán
De ha valaki nagyon tuningolni akar akkor ott kezdi a komolyabb fajta, hogy vízhűtés. Ott meg oda teszed a radit kb ahová jólesik. Akár házon kívülre is!
Amúgy több teszt is volt most itt a PH!-n, igaz csak olcsóbb vízhűtésekkel, de ott is az volt a konklúzió, hogy víz esetén nem igazán számít a ház szellőzése.@ShellKretor:
Jó, egy 20k-s ház még tényleg nem tétel. Ebben egyetértünk.
-
Dany007
veterán
Okés, csak funkcionalitása kimerül annyiban, hogy megfelelő szellőzés / hely biztosítása. És kész. Az összes többi szempont már csak esztétikai, semmi más érdemi.
Innentől akit nem érdekel az esztétika az nem költ 30-50k-t egy házra, inkább befekteti a gépbe, mert többnyire a monitort nézi az ember nem a házat.
De no, nem akartam a szívedbe gázolni.
Nekem is van esztétikai érzékem valamennyire... én is kedvelem a komolyabb felépítésű, igényes és szép házakat. De csak sokadagos szempont nálam. Amúgy a SilverStone Raven v1. a kedvenc... De 50k-t nekem nem ér meg. -
Dany007
veterán
komolyan kit erdekel milyen hazban van a gep? Lerakja az ember az asztal ala aztan nem latja a kutya se.
Egy jobb haztol nem lesz tobb fps... az leginkabb disznek, ill masoknak mutogatni valo.
Persze feltetelezve azt hogy az adott hazban is minden elfer rendesen es van rendes szellozes. De ilyen hazat is lehet talalni 30k alatt is... a 60-100k-s hazak tobbsege parasztvakitas..Kaveris temaban egyetertek, aki jatekos gepet epit dvga val arra nem apu valo.
-
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
gtx 780Ti-t akartál mondani, ugye?!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dany007
veterán
Nekem úgy rémlik, hogy 1 GPU-s rendszerhez írták, hogy a 600-650W-os táp mindenre elég.
"650W-nél nagyobb táp csak 2-nél több vga-hoz kell, kb. mindegy milyen proci van a rendszerben..."
ForrásÚgyhogy ne öljétek egymást légyszi!
Szvsz 2 GPU-t is elvihet ekkora táp, de az már erősen gpu függő. Meg neked is igazad van, 7970-hez főleg a tesztek alapján kell a nagyobb táp.szerk.: ja várjál. Most olvasom, hogy 2-nél több-re írta... Vagyis 3-4way sli / cf. Akkor lehet nem szóltam.

Amúgy nem is értem a vita lényegét. Nyilván aki 3-4 kártyás SLI-t/CF-et rak össze az pont leszarja a villanyszámlát, ahogy a tápegységen se spórol... 1200-es Supernova és minden megvan oldva. Ki a f...om spórolna a tápegységen ha 3-4 vga kártyát rak a rendszerbe? : o Ahogy a fogyasztáson sem érdemes már ilyenkor... Más meg mi indokolná hogy szorítkozzon a lehető legkisebb tápegységre ami még elviszi? De ugyanez érvényes sima 2 kártyás rendszerre is... Azért egy 2db 7970 már 180k forint minimum. Ehhez már jár egy 50-60k-s tápegység is.
-
Dany007
veterán
"Egy egyszerű próba, vidd az egered a bal alsó sarokba, és rántsd fel pontosan a jobb felsőbe egy mozdulattal ne 25 el
"Oh bakker, ezzel semmit nem tudsz letesztelni.
Amit írtál az nem más, mint sensitivity kérdése. A legócskább egérrel is megtudom csinálni, ha maxra tolom a sensit. Egy fél rántás is elég, hogy keresztülhúzzam a képernyőt.Na mondok én is egy kezdetleges tesztet, amivel már tényleg tesztelhetsz is valamit.
1080p-s kijelző, csont fehér az egész. Jelölj ki a kép bal felső sarka környékén egyetlen pixelnyi pontot. Mondjuk piros színnel! Ez legyen az "A" pont. Ne a sarokban legyen csak valahol a bal felső részen.
Utána rajzolj be egy másik pontosan 1 pixeles pontot valahol a kijelző jobb-alsó-középső hányadában. Ez lesz a "B" pont.
A feladat, hogy vezesd az egér kurzorod hegyét(!) az "A" pontra. Majd onnan egyetlen rántással vidd a kurzor hegyét(!) a "B" pontra! Aztán be lehet iktatni egy harmadik C pontot is. A lényeg, hogy ponttól pontig egyetlen húzással juss el! Ne tovább, ne fölé ne mellé! A kurzor hegye A pontból kiindulva hajszál pontosan a B ponton álljon meg. Ahogy írtad is, egyetlen húzásból nulla korrigálással.
Na így már egy kis képet kapsz arról hogy tudsz célozni.Nyomatok hozzá neked egy kis segítséget kép formájában.
Kíváncsi vagyok az eredményre. -> [link] -
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
"ezekbe az egerekbe olyan szenzorok vannak amik képesek lekövetni több g gyorsulást is és ez lenne a lényeg."
Most tényleg nem belédkötni akarok, csak inkább rávezetni, hogy mekkora marketing bullshit amivel neked az egereket eladják.
Igen, konkrétan a több G-s gyorsulásra gondolok.... Épp a minap nézegettem egereket és megnéztem a Kone-om utódját az XTD-t. Ha jól láttam, azt írták, hogy 30G-s gyorsulást is képes követni a szenzor.

Na most gondolkodjunk már el ezen egy picikét. Az 1G az ugye 9,81m/s2. Amit azt jelenti, hogy a gravitációs gyorsulás másodpercenként 9,81m/s vagyis másodpercenként ennyivel nő a sebesség. Namost a 30g az 30x9,81m/s-et jelent pontosan. Ami kb 300m/s gyorsulás másodpercenként. Na most kíváncsi vagyok ki az akinek a keze képes akár csak ennek a töredékének a gyorsulásával húzni az egeret.
Elég az hozzá, hogy egy F22-es max 9,5g-t képes elviselni, utána darabokra szakad. De ki lehet számolni azt is, hogy a kezed, amivel húzod az egeret 30g-s gyorsulásnál hány kg-os lenne. Pofon egyszerű, 30x-os.Szóval érted mire célzok. Én továbbra is elhiszem, hogy jó dolog a magas dpi meg a gyors válaszidő. Sokat segíthet, ez tény. De neked is meg kéne értened, hogy egy bizonyos szint felett, ezen értékek növelése már csak marketing bullshit.
-
Dany007
veterán
A DvD-s vitába már nemigazán akarok beszállni, de nagyon szomorú voltam, mikor a Crysis első részét előbb toltam végig nCore-ról letöltött verzióban, mire megérkezett volna az a bizonyos futár az előrendelt 16-17 ezer forintos példánnyal!

Mellesleg a multija is egy rakás szar volt, úgyhogy a dvd azóta is ott hempereg a fiókban. Ha valakinek kell, odaadom ingyen a kódot...
A családi képek meg nálam 2 külön HDD-n tárolódnak, plusz fent a felhőben! Kaptam ingyen 50GB box tárhelyet egyik telefonomhoz... Azon bőven elférnek a 8mpxl-es képek is. És így legalább az egész család láthatja akármikor akárhonnan.
PC + telefon naponta szinkronizál a cloud-dal. Úgyhogy ennél gyorsabb és egyszerűbb megoldás nemigazán létezik. Majd biztos kiírogatom dvd-re, nem?

-
Dany007
veterán
Az a gond hogy te se tudsz teljesen. Olvass vissza te is.
A samsung csak pelda volt arra hogy azzal is lehet. Az mx510 meg meg a normal kor normal gamer egere volt. A Kone meg mar a marketing bullshit egere. Erre irtam h nincs erdemi kulonbseg. Holott 20k folott volt a Kone.
Nyilvan ha egy ilyen jobbfajta megszokott egerrol tersz vissza egy olcso gagyira akkor nagy lesz a kulonbseg. En se tudnek ujra Samsungozni
De ettol meg a 25k-s Kone xtd-t parasztvakitasnak tartom tovabbra is
@ LaciCRM:
De nem lesz ra szuksegem.
100%. Hidd el. -
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
Ember... te tenyleg a gamer csodak marketing aldozata vagy!

Az mx510 ugy volt belove hogy a 180 fokos fordulo 2cm huzas! Es igen, oda ment ahova akartam! A Kone gagyi lezeres rendszere sokkal gyengebb volt, hiaba a ms meg a frekvencia... Es ez tapasztalat nem csak a gamer marketing bullshit.Mondom nezz utanna a firepronak! Az egy celhardver! Tudod mit jelent?
A mezei 30k-s APUra is ra lehet kotni 3 monitort! Ezert senki nem venne 500k-s fireprot!
A Firepro egy celhardver, specialis utasitaskeszlettel ami rendereleshez, speci 3ds munkahoz kell. Hagyomanyos vga nem rendelkezik ilyen kepessegekkel.A rendes neved nem Ver Istvan veletlenul?

-
Dany007
veterán
omg! szted az en egereim mit csinaltak?

97' ota jatszok rendszetesen, tudom mirol beszelek. A samsung egerem utan volt egy mx510, majd par eve egy Roccat Kone!
Szoval hidd el, tudom mirol beszelek. Es a Kone semmivel sem volt jobb mint az mx510, pedig az csak 800dpis.A fireproval kapcsolatban meg olvass szep utana mire valo, mielott hulyesegeket beszelsz

Szted ha 3-4 monitor rakotese lenne a cel akkor lenne piaca az 500k fire pronak?Ps- en dolgozok lassan 8 eve, kollegak autocaden. Egyikhez se kell az R9-290 teljesitmenye elhiheted!
-
Dany007
veterán
Mondjuk ez mar a parasztvakitas resze!
En anno egy mezei 3 ezer forintos samsung(!) egerrel voltam clan elso egy nemzetkozi clanban q3-ban.
Ugyhogy nem ezeken mulik, ezek max javitjak a kepessegeket de ha valaki bena akkor a legtutibb periferiaval is bena marad!Ami meg a gamer gepet illeti (ez most nem csak neked megy), megis mi masra hasznalnak az emberek nagy tobbsegben egy R9-290-es kartyat? Nyilvanvaloan jatekra!
Photoshophoz egy low-end vga is eleg, irodai munkara az integralt is, speci 3D-s, renderelos feladatokhoz van celhardver (pl firepro vga), koca jatekosoknak meg az apu is boven eleg.
Szoval amelyik gepbeb komolyabb consumer VGA van az nagy valoszinuseggel jatekra van hasznalva. Ezek utan mindenki dontse el minek nevezi.
A masik meg ez a multiplayeres baromsag. Szoval ha en singleben nyomom a jatekot napi 4-6 oran at akkor mar nem is vagyok "jatekos" aka gamer csak egy irodai munka? Vagy mi? Az mert nem gamer?
Pedig mar azelott is jatszottam videojatekokkal mikor meg azt se tudtak mi az a multiplayer... -
Dany007
veterán
Nekem is feltunt az ami itt kb mindenkinek.
Nextgentol azert meg messze van. 1,5 eve van 8gb ramom. Az ma mar alap jatekosoknal.
Ssd szinten jo lenne de a jatekok fpset nem igazan befolyasolja.
Ha mar nextgen akkor illene minden jatekot full AA-val tolni. Hiszen mi lesz akkor kesobb.Mindegy, jo gep ez. 2-3 evig biztos nem lesz vele gond. Nextgen kicsit tulzas, ha most raknek ossze gamer konfigot en is hasonlot raknek (csak 16gb rammal) de azert nextgennek nem neveznem inkabb egy jobbfajta gamer konfignal ahogy az ma oly divatos.
(de azert a nextgenhez mondjuk egy csucs i7-es proci, 290x vagy 780ti illene 16gb ram tarsasagaban)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Információáradat a Pixel 11-es szériáról
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- 0perces SAMSUNG DDR5 6400MHz vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia (6400B)
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

amit ugye semmiképp nem hajt ki a kis apu és ott 65-75%-os volt a gpu kihasználtsága. Ezért is adta el és vett egy 270x-et. Pár hét azt én is kipróbálom. : )

Szerinted felesleges pénzkidobás Full HD-ra erősebb proci..."

Épp ez a lényege az egésznek, hogy a mai játékokhoz 1080p-ben inkább erős VGA kell mint erős proci.... Tehát ott hiába hasonlítod az i3-at a 8320-hoz mert nincs érdemi különbség. Ugyanígy nincs érdemi különbség a te procid és a 8320 között sem játékban 1080p-ben.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)