- Rák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
energiezolee
aktív tag
válasz
energiezolee #59 üzenetére
Helyesbítve: 18dBi az antennám...
-
energiezolee
aktív tag
Sziasztok!
Nos az elején én is kételkedem a teljesítményében, de tényleg bitang jelet ad, illetve vesz!
Bár én kicsit másképp csináltam, de minden antennámat kenterbe veri, pedig van 18dBm-es is...
Ráadásul nem is kevéssel! -
mark777
csendes tag
Helo
Hátha olvassa valaki
Az nem gond hogy így a koax kábel "melegpontja" és az árnyékolás galvanikus kapcsolatba kerül a nyákra forrasztott L alakú tartó miatt?
Vagy csak nagyfrekvenciás szempontokat kel nézni?kösz
-
Gézengúz
addikt
Hogy néz ki ennek a szórásképe vajon?
-
Abalazs23
újonc
Holnap tudok már csak képet csatolni.
-
Abalazs23
újonc
Sziasztok! Nem tudom aktív még ez a fórum.Segítséget szeretnék kérni
Megépítettem ezt az antennát.Nyák helyett vörösréz lapot használtam.Mivel forrasztás terén nem vagyok még jártas, ezért azt egy műszerész ismerősömmel végeztettem el. Ő rakta fel az Rp-smat is neki nem volt szerszáma igy azt is forrasztotta ez elég masszív lett. 3 méter h-155 kábel van az antennán.Miután elhoztam tőle rádugtam a tplink-wn722n készülékemre de rosszabb jelet adott mint a gyári antennával
Mi lehet a gond? a forrasztott rpsma vagy a 3m h155? vagy más lehet a gond lehet? esetleg a vörösrézlap
a válaszokat előre köszönöm! -
nemdan
senior tag
Hát figyelj, Én ilyennel használtam nagy megelégedéssel, bár igaz csak pár száz méteren belül. Ezeket a Kasens és társait csak innen fórumokról ismerem.. A 7 kilométert teljesen esélytelennek látom, főleg ha nincs meg a szabad rálátás. De még ha működne is olyan távra már mindkét oldalra kellene egy Grid antenna.
-
Elims
veterán
Őszinte leszek... Nekem van internetem (20mb le/1mb fel),soha nem "lopnám".Viszont hazajön egy közeli rokonom külföldről pár hétre és neki szeretnék erre a kis időre netet.
Ezért gondoltam ezt a megoldást. Az én internetem megosztanám vele,a sebességbe beleférne,de én 7km-re távolabb lakom.
Előfizetni meg nem szeretnék erre a kis időre.
De igazad van,nem próbálkozom.Volt már hozzá szerencsém pár hónapja..egy munkatársamnak vettünk és próbálkoztunk ezzel.A tanácsodat azért kérdeztem,hogy hátha írtál volna vmi más szerkezetet.Andet már kérdeztem,téged még azt hiszem nem,milyen usb-s adapter ajánlanál? Jó lehetne az a sima egyszerű kis antennás tp-link (kb.3500Ft.)?
-
nemdan
senior tag
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Köszönjük ezt a leírást! Nagyon jó,érthető.
Neked ez mennyibe került cakk-pakk? -
nemdan
senior tag
válasz
barivagyok #28 üzenetére
Aktív usb kábel esetén nem lesz!
-
barivagyok
csendes tag
Hali!ha egy wi-fi adaptert össze kötök laptoppal,olyan 15-20méter usb kábellal,lessz jel veszteség?vagy adat sebesség csökkenés?
-
nemdan
senior tag
válasz
barivagyok #26 üzenetére
Más hálózatkezelő sem fogja erősebbnek látni a jelet annál amilyen, így Én inkább antenna vagy az ellenoldalról közelíteném meg a dolgokat.
-
nemdan
senior tag
válasz
barivagyok #24 üzenetére
Hát ez természetes, nem csak te vagy így vele! A windows hálózatkezelője már csak ilyen.. Aminek erős a jele azt nem fogja dobálni, csak a gyengéket, de azzal meg nem is érdemes foglalkozni.
-
nemdan
senior tag
válasz
barivagyok #22 üzenetére
És pontosan mekkora ez az ingadozás? dBm-ben?
-
nemdan
senior tag
válasz
barivagyok #20 üzenetére
Mire van rákötve?
-
barivagyok
csendes tag
hali!az mitől van ,ha ingadozik a jel? jel szint jó,meg megfelelő.csak előjön el megy s így tovább.
-
nemdan
senior tag
Ismét nem kaptam értesítést az új hozzászólásról..
-
Stepo
aktív tag
válasz
KisKopasz15 #13 üzenetére
Igen(Oda kell forrasztani)
és nem
(Nem zavarja a jelet)
a hálót a nyáklemezre forrasztod,a rézszálat meg a quad-ra ennyi az egész
-
KisKopasz15
újonc
Üdv.
a koax kábel árnyékoló hálóját is rá kell forrasztani a nyákra? meg a középső rézszál is érintkezik a nyákkal, ez nem zavarja össze a jelet??
vagy most ez hogyan is van?? -
Z86
őstag
A mikrós doboznál felnevettem, nagyon ötletes
-
Dr. Romano
veterán
Egész jó, ez bőven elég lenne arra, hogy felerősítsem az itthoni jelet.
-
Kosti
újonc
Helló
A kábel végét klehet routerbe is kötni?
Nem láttam még router bemeneti nyílást melyikbe kell bedugni? -
piadex2
senior tag
hello!
amit nyáknak nevezel, az igazából egy vörösrézlap, nem?
kösz:p.
-
danih
veterán
Mérés, összehasonlítás van?
-
caslok
csendes tag
érdekes megoldás a nyák lemez egy vagy kétoldalas?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Olcsó megoldás, viszonylag nagy nyereség. ~ 11 dBiAkkor kezdjünk bele:Hozzávalók:- 123x123mm PCB lap (nyáklemez)- ~ 2.5...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest