Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem_tom
őstag
Azt a betyár mindenit! Több mint egy éve nem jártam már itt. Persze nem feledkeztem meg a küldetésemről. A listát újra frissítettem +10 filmmel. Az a szerencsés helyzet, hogy az elmúlt jó pár hónapban sikerült begyűjtenem sok filmet és ezek legtöbbje kivételesen jó volt. Az elkövetkezendő hónapokban is várható lesz majd frissítés, mivel még találtam további filmeket és úgy néz ki fogok többet is. Ellátlak titeket csupa jóval, lássátok kivel van dolgotok! Illetve a véleményezésen csiszoltam, próbálok mindegyikhez egy objektívebb kis kritika szösszenetet megfogalmazni. Majd a régebben beírt címeket is igyekszem átírni ha úgy alakul, hogy újra megnézem őket. Ekkora távlatból már nem tudnék érdemben írni róluk.
Egyelőre ez a tény állás! Jó szórakozást az eddigiekhez és türelmet a következő adaghoz!
-
nem_tom
őstag
Na rávettem magam és tegnap este megnéztem az Akasztófa c. filmet. Itt egy gyors vélemény.
Stílusban inkább a Grave Encounters felé hajlik mintsem a Paranormal Activity -hez. Maguk a karakterek nem alkottak különlegeset, teljesen (vagy túlságosan is) átlagos amerikai középiskolások. Bár nem kizárt, hogy műfaji szempontból direkt ilyenek, én személy szerint jobban szeretem a kicsit egyedibb karaktereket. A történetet nem bonyolították túl, de arra tökéletesen jó lett, hogy alapot adjon a filmnek, illetve néhány csavart se féltek beletenni az írók. Ráadásul nem húzták el a bevezetést, egy laza 20-30 perc múlva rendesen beindul a film. Összességében a véleményem pozitív. Teljes mértékben hű volt a műfajához, technikailag is kifogástalan, ráadásul igencsak parás lett. Found footage kedvelőknek feltétlen ajánlom megtekintésre, illetve bárki más is megpróbálkozhat vele bátran szerintem.
Akinek még ismeretlen ez a film: TRAILER
-
-
nem_tom
őstag
Kössétek fel a gatyát, új found footage film a láthatáron! The Gracefield Incident előzetes. Igyekeztem utána menni, viszont a megjelenésről csak annyit írnak, hogy 2016-ban lesz az USA-ban. Szóval az is lehet, hogy idén még nem fogjuk látni rosszabb esetben.
Bár van itt egy kis érdekesség. 2014-ben és 2015-ben is kiadtak egy-egy Gracefield Incident előzetest, viszont maga a film nem került ki. Viszont ezekről az ideivel ellentétben infó sincs. Szóval reméljük, hogy ez lesz az utolsó előzetes és legközelebb már a filmet láthatjuk.
Az Akasztófát még mindig nem néztem meg. Persze előbb-utóbb ezen változtatok majd.
Esetleg valaki látta? Vélemény?
-
nem_tom
őstag
Kiegészítettem még pár filmmel a listát, szemezgessetek bátran.
-
nem_tom
őstag
A bejegyzés egy kis arculatváltáson esett át. A fő témája innentől nem a kísértet, démon sztorik, hanem kompletten a kézikamerás horror műfaj. Igyekszem idővel felkutatni az összes olyan kézikamerás horrort amihez készült valamilyen magyar szinkron, illetve felirat. A közeljövőben várható is frissítés a filmlistát illetően, ugyanis találtam pár érdekes művet.
-
nem_tom
őstag
Kijött a Paranormal Activity legújabb részének a trailere. Meggyőző volt, szerintem rohadt jó film lesz. Ha jól tévedek akkor októberre várható a megjelenése.
-
nem_tom
őstag
A bejegyzés frissítésre került a mai nap folyamán!
-
nem_tom
őstag
Márciusban gyün a legújabb Paranormal Activity!
-
kmisi99
addikt
Dark skies ugyan nem szellemek vannak benne hanem idegenek de ha kicserélnénk szellemekre az idegeneket kb semmi nem változna.
-
nem_tom
őstag
válasz
Đobostorta #65 üzenetére
Köszi az ajánlást, de most egyelőre szünetet tartok.
-
Đobostorta
tag
Esetleg a Temetetlen múlt?
-
nem_tom
őstag
Az UPDATE megtörtént! Szemezgessetek, hátha találtok valami kedvetekre valót!
-
nem_tom
őstag
A Paranormal 5. része után (ami véleményem szerint rohadt jó volt) ismételten rákaptam ezekre filmekre. Találtam is pár eddig számomra ismeretlen found footage horrort ebben a kategóriában. Eddig csak jó filmekhez volt szerencsém, amint végigmentem a kiszemelteken frissítem a bejegyzést is.
-
HuMarc
veterán
Nekem a kedvenc ijesztős szellemes, kísértetes, démonos, zombis videóim a "levideóztak egy zombit oroszországban!!!444!!!!" c. videók, melyekben általában egy éjjel-is-látó fekete-fehér biztonsági kamerával felveszik, hogy a részeg öregúr (ált.) dülöngélve elsétál a folyosón. Na ezek mellett az általad felsorolt 17 film elbújhat
-
KubanitoS
veterán
Szerintem egyértelműen durvább. Miután befejeztem az Outlast végigjátszás (megnézését
) elkezdtem az Amnesiát is nézni, de össze sem lehetett hasonlítani a kettőt. Persze lehet az is közrejátszhatott, hogy az amnézia azért már nem mai csirke és én a megjelenésekor nem foglalkoztam vele, na meg az Outlast nagyon magasra helyezte a mércét.
-
Huma
addikt
Megvettem az Outlastot. Tényleg fain játék.
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #46 üzenetére
Szerintem igazad van. Kivételesen a folytatás, amit viszont alulértékeltek, bőven jobb.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Insidious a világ legtúlértékeltebb filmje. Nem nézek sok horrort, az ijesztgetésre sem vagyok immunis, de az valami elképesztően szar film volt, végiguntam az egészet. Feszültség semmi, és az ijesztgetés is gyenge
.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Ununqatrium #41 üzenetére
Igen, a Pokoba taszítva valami kegyetlen jó film.
-
Huma
addikt
válasz
Az aktuális favoritot se felejtsük ki.
-
Crystalheart
őstag
Hmm, én ezekből a filmekből szerintem egyet sem láttam. Az a probléma velem, hogy a hasonlóktól soha nem ijedek meg, soha nem szorul össze a gyomrom, és unalmamban mindig elkezdem dramaturgiailag elemezni a filmet.
-
nem_tom
őstag
válasz
Köszöntem, amint lesz időm ezeket is lecsekkolom.
-
Ununqatrium
aktív tag
Cikkíró, akkor íme még pár hasonló vagy hasonló témájú film
Hírnök (nálam abszolút az egyik legütősebb a témában)
A titkok kulcsa
A túlvilág szülötte
Pokolba taszítva
Ördögűzés Emily Rose üdvéért
100 halálos lépésHirtelen ennyi ugrott be
-
Varoz
addikt
Mi van? Fellőtték a pizsamát?
Tessék vigyázni, mert a viszketés amit éreztek, nem a bolha volt.
-
nem_tom
őstag
Akkor neked a látványosabb verzióban volt részed. Nálam csak egyszerűbb dolgok voltak: léptek mikor senki sincs ott, kaparás az ajtón, rejtélyes dübörgések, elsuhanó árnyak vagy más jelenlétének az érzékelése mikor teljesen üres a helység. Anyám mondjuk több mindent szokott tapasztalni mint pl: szekrényajtó nyílása, motoszkálás, szék mozgatás meg ilyen finomságok. Persze mindezt ritkásan. A család többi tagja meg semmit.
-
Huma
addikt
Túl sok volt az a pech szerintem. A lámpatest leszakadására pl kb lottóötös szintű esély volt. Ha az nem lett volna akkor én is csupán egy pechszériára gondolnék. De persze lehetséges, hogy valóban csak erről van szó.
A gondolatolvasás gondolom adottság kérdése is. Lehet hogy mindkét fél részéről fogékonynak kell hozzá lenni.
(#25) KubanitoS:
Tényleg olyan jó? Most 2e-ért meg lehet venni.(#31) Varoz:
Ahhoz előbb össze kell hogy legyünk zárva. Tudod, hogy összehangolódjunk.(#32) nem_tom:
Előttem meg régen, nagyon ritkán kinyíltak az ajtók. Nem a szélmozgástól mert az nem nagyon volt. Volt olyan hogy tenni akartam a tűzre a kályhában és a bezárt kisajtó kinyílt mikor odaléptem hozzá egy marék fával. -
nem_tom
őstag
A neonos részről eszembe jutott valami. Még sok évvel ezelőtt mikor gyerek voltam az ágyam fölött volt egy polc. Azon volt egy termetes porcelándísztárgy. Volt súlya rendesen. Arra keltem egyik éjszaka, hogy pár centi híján a fejem mellé csapódott. Pedig nem a szélére volt helyezve. Ha fejbe vág, talán túl sem élem. Na az mi lehetett.
-
Huma
addikt
válasz
KubanitoS #25 üzenetére
"Ami még érdekes volt az egy több évvel ezelőtti napon történt. Elég szerencsétlen nap volt.
Úgy indult, hogy elindultam vizsgázni az egyetem A épületébe. Rögtön az első percben eltaknyoltam a bicajjal mert ónos eső esett, de valami olyan fajta ami tök láthatatlan volt. Szerencsére a legkisebb sérülés nélkül megúsztam a dolgot.
Mikor odaértem az A épülethez, derült ki hogy egy fontos jegyzőkönyvet nem vittem el. Vissza kellett érte mennem.
Amint visszaértem, rögtön elindultam a szobám felé mikor a fejem felett, a folyosón leszakadt a lámpa. Egy hosszú neon lámpatest volt. A vezeték megtartotta és nem esett le, de olyan hosszú volt az egész, hogy pont fejmagasságban volt a földtől. Na ez a lámpatest zúgott el centiméterekre a fülemtől.Utána elment a netem. Emiatt átmentem a D épületbe reklamálni. Amint odaértem az ajtóhoz és kopogni készültem kivágódott és hajszál híján orrba vert. Amikor túltettem magam a meglepetésen bementem és a rendszergazda elé tártam a problémám. Mint kiderült a gépem mac címe érthetetlen mód eltűnt a rendszerből.
Aznap ennyi volt a balszerencséből. Mindenesetre furcsa volt, hogy ennyi, kicsit szerencsétlen, majdnem balesettel végződő dolog történt velem pár óra leforgása alatt."A gondolatolvasásban pl hiszek. Párszor már tapasztaltam, hogy ha spontánul is, de működik. Ha sokáig vagy valakivel "összezárva" és egy húron pendültök akkor egy idő múlva megfigyelhető lesz ez a jelenség.
Pl gondolkodsz egy számon és hirtelen elkezdi a másik fél dúdolni. Vagy az asztal felé intesz hogy adja oda azt az izét és ő pontosan tudja hogy az ott lévő ötven dolog közül melyikre gondoltál (Úgy hogy elméletileg nem lehetett kitalálni. Tehát nem épp chipset majszoltál és a tunkolós szószt kérted).(#28) Varoz:
Akkor dobj már légyszi egy privit, ha fekszel mert fárasztó itt készültségben állni. -
KubanitoS
veterán
Mesélj akkor nekünk valamit! Ha nem is fogja mindenki elhinni, érdekességnek jó lesz!
Játékok terén az Outlast-et tudom melegen ajánlani. Itt található a végigjátszás eléggé poénos, élvezetes stílusban.
Egy éjszakára bármelyik horrorfilm helyett melegen tudom ajánlani ezt a végigjátszást, csalódás kizárva!
-
Huma
addikt
Aludjál már! Tudom hogy te ráérsz de nekem még ott kell állnom két órát az ágyad mellett.
(#23) nem_tom:
Az enyémek sem voltak olyan túl komolyak. Meggörbülő fémek meg ilyesmik.Nem természetfeletti:
Egyszer két napot is láttam az égen. Akkor meglepődtem. Azóta utánanéztem és kiderült hogy ez egy ismert légköri jelenség.
Egyszer meg világító fényeket láttam a Balaton vize alól feltörni. -
nem_tom
őstag
válasz
KubanitoS #18 üzenetére
Nem értettem félre. Bár én egyik filmről sem hiszem el, hogy valóságos ahogy erről sem. Maximum valóságalapja van. A gond az volt, hogy én nem így kezdtem el nézni a filmet. Hanem bizonyos elvárásokkal. Így csalódás volt. Ezért is írtam, hogy inkább csak érdekesség.
Nagyon szívesen!
(#19) Huma: Velem is, bár nem komolyak. Tervezek hamarosan bizonyítékot szerezni a házunkban lakó szellem/szellemek létezéséről. Mert biztos vagyok benne, hogy van. Kíváncsi vagyok most hányan fognak elmeroggyantnak tartani. Viszont mielőtt bárki belekötne: már ezen filmek előtt is tapasztaltam szellemjárást.
-
KubanitoS
veterán
A Blair Witch Projectet teljesen félreértetted. Ezt a filmet 1994-ben (vagy mikor
) úgy adták ki, hogy teljesen valós, egy dokumentumfilm, amely három eltűnt fiatalról szólt, akik a blair-i boszorkány felkutatása során tűntek el, majd később megtalálták az általuk rögzített videofelvételeket, amelyeket most meg is mutatnak a nagyközönség számára. Gyerekként láttam, utána sokáig nehezen tudtam elaludni esténként. Nagyon durva volt, főleg amiatt, mert mindenki azt hitte ez a valóság. Na mindegy...
A második rész viszont kellemes csalódás, egy egész korrekt kis horror, amely megijeszteni nem igazán fog, de szerintem korrektül összerakott, élvezetes film. Érdemes megnézni!
A Paranormal Activity filmek szerintem is a gagyi kategóriát súrolják, kivéve a befejezésüket, viszont számomra az Insidious, abból is az első az egyik legdurvább horror, amit valaha láttam a mai napig.
Ezt a blogot lementem, haverral minden héten összejövünk viszkiskólázni + horrorfilmezni és már kezdünk kifogyni a használható alternatívákból, szóval köszi a listát!
-
Huma
addikt
Előbb megvárom míg elalszol...
(#14) nem_tom:
Na ja. Van egy ismerősöm aki hisz bennük. Nem is néz ilyen filmeket.(#15) proci985:
Én nem emlékszem olyan nagyon nagy hype-ra. Inkább csak két tábor vetélkedésére. Az egyik szerint nagyon rossz, a másik szerint viszont nagyon jó. Szerintem nagyon jó film ha a helyén kezeled és bele tudod magad élni. De simán megértem azokat is akiknek unalmas. Az emberek többsége hozzászokott ahhoz hogy minden öt percben történik valami érdekes dolog egy filmben.Amúgy pár éve megnéztem újra a Ragyogást és már egyáltalán nem ütött akkorát mint anno. Szerintem vannak már nála sokkal félelmetesebb horrorok is. Régen lehet hogy valóban a legfélelmetesebb volt.
-
nem_tom
őstag
Hinnye, mit élhettek át szerencsétlenek.
Azaz. Akkor volt a legviccesebb, mikor kifogyott az olaj a lámpámból és teljes sötétségben kellett mászkálnom olyan helyeken ahol időnként csúnya és veszélyes dolgok bukkantak fel.
Egyébként egy óriási plusz pont a Paranormal margójára, ha hiszel is az ilyesmikben.
(#11) proci985: Köszi az ajánlásokat, majd utánuk járok.
A Paranormal egy erősen réteg film. Akiket megfog nagyon fog tetszeni, akiket meg nem azoknak egyáltalán.
-
Huma
addikt
Ezt ismeritek? [link]
Ebben is van potenciál. Kicsit élethűbbre csinálja valaki akkor nagyon ütős lehet, de így sem rossz. Álomból kelve, rossz látási viszonyok mellett simán megtéveszt bárkit pár pillanatra.(#9) nem_tom:
Főleg a vizes pálya volt szerintem parás. Bár a fene tudja. Minden részén volt para. A folyamatos sötétség és a hangok. Meg a tehetetlenség érzése. A többi játékban van fegyvered, tudod hogy van esélyed. Itt viszont ha elkapnak akkor véged.(#10) Varoz:
Tényleg vontatott, de ez jelen esetben nem hiba a készítők részéről hanem szándékos.
Amúgy meg nem hiteltelen mert ott voltam és láttam. Egyébként meg minden nap két órát állok az ágyad mellett és nézem ahogy alszol.(#11) proci985:
Ha megfelelő elvárásokkal és szemmel nézed a filmet akkor nem olyan nagy probléma a vontatottság. Csak sokan úgy ülnek le nézni hogy na most 5 percen belül vérfürdő lesz.
"Sajnos" a vontatottság is a film része. Anélkül sokkal kisebbet ütne a film vége.
Amúgy más mint a Poltergeist. -
proci985
MODERÁTOR
enyhe spoiler
Rec 1-2
-> az elso resz szepen epitkezik, aztan az utolso 10 percben robban. a masodik kisebbet ut, de szinten remekShining
-> tudomanyosan bizonyitott, hogy a valaha volt legijesztobb film. kisertethaz sztori nemi spinnel. Kubrick felet nezd.
Livid
-> francia ujhullamos, allitolag eleg jo. avagy a balerinas horror (de ezt meg nem lattam)The haunting
-> 63mas, szinten klasszikus, allitolag eleg remek darab szintenSuspiria
-> ez mondjuk boszorkas, meg regi, de a kisertetjarta haz felig stimmel. az operatori munka pedig remek!Ringu
-> avagy amikor a jhorror meghoditotta a vilagot.Eye
-> szellemes, bar inkabb drama. mondjuk ut.Dog Soldiers
-> magyarul demoni harcosok, elhagyott haz, remek szorakozaskiserletezo kedvu mukedveloknek/haladoknak: The Beyond Fulcitol es a Demons Bavatol
Nemi kieg:
Darkness erdekes volt, a vege tetszett bar egyebkent annyira nem eros. Blair Witch amikor uj volt utott, visszanezve unalmas, plusz az alapotletet a Cannibal Holocausttol loptak. Paranormal Activity meg nekem elegge Poltergeist 2.0nak tunt leirasok alapjan.Huma: jo film azert magaval kell, hogy tudjon ragadni.
-
Huma
addikt
Arra a filmre (ill ekre) rá kell hangolódni. Nyugodt környezet, félhomály és teljes beleélés kell hozzá. És ha ez megvan akkor jóval nagyobbat üt mint bármelyik ijesztgetős, darabolós horror.
A vontatottsága és az egyre fokozódó jelenségek keltenek egyfajta feszültséget. És az egész úgy van megcsinálva, hogy szinte igaznak tűnik a történet. Emiatt sokkal nyomasztóbb és parásabb.(#6) nem_tom:
Na az tényleg egy fosatós játék. Szerintem simán a legijesztőbb amivel valaha játszottam. -
nem_tom
őstag
Érdekes. Ezt meglesem ha találok hozzá feliratot.
(#3) peter9228: Abszurdisztánban is van ilyen?
(#5) Varoz: Pedig sok szempontból az a kedvenc, de mint mondtam ez szubjektív vélemény. Tetszik, hogy olyan valóság érzete van (még ha nem is az de így grátisz megborzaszt), hogy általában nincsenek a képedbe nyomva a parajelenségek, koncentrálni kell elejétől a végéig. Ahogy körvonalazódik a sztori részről-részre. Plusz én mindig beleélem magam a filmekbe, tehát a szereplők érzelmi világába is. Így azért más a film. Bár így sajnos vannak vígjátékok amiket nem tudok élvezni.
Meg tetszik, hogy hagyományos jelenségekből indul ki a dolog és aztán egyre durvul. (persze változatosan) Szóval sok szempont van ami nálam az első helyre teszi a filmet.
Ha már parás játék: Én az Amnesiat játszottam ki. Össze-vissza fostam magam mire végigjátszottam. Elég sűrűn tartottam cigiszünetet a játék közben.
-
Varoz
addikt
Azért a Parajelenségek, mint "Number 1" elég erős.
Még csak meg sem ijedtem tőle.Játékok közül tudnám ajánlani a Call of Cthulhu-t.
-
peter9228
aktív tag
Ha tényleg le akarod f.sni a bokád, egyszer menj be egy olyan helyre, ahol élô emberek ilyesztgetnek... Én Londonban végigmentem egy ilyenen. A 3 csillagos volt a "scary". Persze nekünk az nem volt elég, 5 csillagos kellett
Rosszabb volt, mint bármilyen horror film...
-
C4mp3r
addikt
The Banshee Chapter [link] napokban volt hozza szerencsem, kellemes film, nehol elegge befosat, tudott ujat mutatni. ha olvastal/szeretsz H. P. Lovecraft horror short story-kat, akkor ajanlom
-
nem_tom
őstag
Fórumozók, ezennel megidézlek benneteket! Ha itt vagytok, adjatok valami jelet!
Szerk.: Csak most számoltam össze. 17 film. (illetve ha kijön a para 5 akkor 18) Gondoltam, hogy sokat néztem meg de ennyit?
Új hozzászólás Aktív témák
lo FRISSÍTVE: 2017.05.31.Ennek a bejegyzésnek az a célja, hogy legyen egy lista az összes ijesztő vagy hátborzongató...
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Yettel topik
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- Synology NAS
- Kuponkunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest