- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalacskepu: ASRock 775i65G R2.0 iGPU rekordok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L7wy
őstag
válasz
Crystalheart #343 üzenetére
Guga bácsi ezt kérte az írásában... XD
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Crystalheart #338 üzenetére
A magyar megszokás után, külföldön már kerültem kényelmetlen helyzetbe a szia üdvözlés miatt.
Azóta kerülöm a használatát.További szép napot a hölgyeknek, uraknak.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Crystalheart #335 üzenetére
Azért érdekes, hogy elköszönéseket rendszeresen üdvözlésnek használunk.
A ciao még csak elmegy, több országban használják üdvözlésnek.
De a szia (see you) üdvözlésnek használva elég durva. -
Overfiend
csendes tag
válasz
Crystalheart #332 üzenetére
Van egy rakat köszönésünk, ami kb. pont azt jelentheti, vagy többet.
Halljuk..
Egyébként meg lehangoló vagyok, sajnálom. Ha elfogadjuk azt, hogy valaki mindenkit szeret és mindennel kapcsolatban pozitív, akkor fogadjuk el ezt is. Így legalább nem ér negatív meglepetés semmivel kapcsolatban.
A szépirodalom nagyon szép dolog, de most nem erről van szó. -
halleck
csendes tag
válasz
Crystalheart #267 üzenetére
Alighanem cége válogatja, mennyire tűri, vagy értékeli a munkaerő beleszólását a cég működésébe. Dolgoztam olyan cégnél, ahol kuss volt a neved, és dolgoztam olyannál, ahol megfelelően lefektetett előírásokkal ki volt kövezve, hogy bármelyik munkatárs javaslatot tehessen a cég működésének módosítására, jobbítására, vagyis hivatalosan elfogadott, sőt ösztönzött volt a beleszólás akkor is, amikor az nem függött közvetlenül össze a munkáddal. Értékesnek tartották ugyanis az embereket, akármilyen beosztásban dolgoztak, és értékesnek tartották a gondolataikat, ötleteiket, még akkor is, amikor esetleg az nem bizonyult használhatónak. A kettő között pedig van az, amikor a közvetlen főnöködnek szövegelsz, és ha akarja megfontolja, amit mondasz, ha akarja nem.
A működéshez természetesen szükség van egyfajta hierarchiára, de ez nem az alá-fölérendeltségről szól, hanem a működés biztosításáról, a munka megszervezéséről. Legalábbis a normálisabb helyeken.
Meglepő módon a kuss legyen típusú helyen magázás volt az elvárt a főnökök irányába, a másik helyen a tegeződő viszony, még az igazgatók felé is. Ez utóbbi helyen sokkal jobb volt a közérzet, normálisabb a kommunikáció, őszintébb a kapcsolat a melósok és a vezetők között. Az utóbbi helyen a vállalati hierarchiában elfoglalt helytől függetlenül a kapcsolatokban egyenrangú, kolléga - kolléga viszony volt az emberek között.hejesírásó: A rendőrségünk messze nem ideális, mert a demokráciánk is messze van a jól működő demokráciától. Mégpedig azért mert maguk az emberek is nagyon messze vannak az ideális állampolgártól. Egy demokrácia akkor működik jól, ha az állampolgárok képesek, és akarnak felelősségteljes döntéseket hozni, aktívan részt venni a politikában, hiszen az az ő életükről, sorsukról szól. Ehhez pedig jól el kell tudni igazodni a világban, tájékozottnak, széles látókörűnek kell lenni. Tisztában kell lenni a jogainkkal, és a kötelességeinkkel, ismerni kell az érdekek, elvek, gondolatok érvényesítésének megfelelő módszereit, és élni kell tudni ezekkel. Ha pedig a normális működéshez megfelelő eszközök, keretek nem állnak rendelkezésre, képesnek kell lenni megteremteni azokat. Ezek a dolgok Magyarországon eléggé hiányoznak.
-
halleck
csendes tag
válasz
Crystalheart #258 üzenetére
A futószalag mentén dolgozó munkája nem az, hogy döntést hozzon. Másra kötött munkaszerződést. Azonban ahhoz, hogy a cég a munkát el tudja végezni, szüksége van a futószalag mentén dolgozókra. A futószalag mentén dolgozó pontosan olyan fontos része a munkának, mint a szervezésért felelős főnök. A futószalag mentén dolgozó balszerencséje, hogy a munkájára jóval nagyobb a verseny (sok a kevésbé képzett munkaerő), mint a főnökére, így a munkája alacsonyabb értéken kel el.
fordfairlane: nem hinném, hogy ultraliberális vagyok, csak egészen egyszerűen mindig megvan az embereknek a döntés joga. Legszűkebb esetben dönthet az élet és a halál között, esetleg úgy hogy az életét kevesebbre értékeli, mint egy ügyet, ezért képes akár feláldozni is (lásd 1848). A munkavállalónak is megvan a döntési szabadsága. Elfogadja azokat a feltételeket, amikkel alkalmazzák, vagy keres más megoldást. Még a gyereknek is megvan a döntési lehetősége, hogy a szófogadást választja, vagy a büntetést. Sőt, akár a meglógást, adott esetben.
Nem mellesleg szó nem volt arról, hogy hagyom a gyereket menni a saját feje után, legfeljebb a meggyőzés más eszközeihez, formájához nyúlok, mint te tennéd.
A feltételezésekkel pedig vigyázni kell, mert más emberek, más szituációkból, sőt, akár ugyanabból is, más következtetéseket vonhatnak le, és nem biztos, hogy ugyanazt, amivel te egyet értesz, ahogyan az sem biztos, hogy neked van igazad. Mint ahogyan az sem, hogy nekem. Ezt viszont majd eldönti a verseny. Az életképesebb megoldás úgyis felül fog kerekedni a másikon.Rive: de bizony, ezek demokratikus működésű dolgok. A rendvédelmi szervek is pl. A többségi akarat kialakít nekik egy működési formát, és azok, akik ott dolgoznak, a szerződésükben elfogadják annak működését. Nem kötelező rendőrnek, vagy katonának menni.
-
hejesírásó
senior tag
válasz
Crystalheart #238 üzenetére
ok, igazad van, cég és cég között nem létezhet egyenlőség. ezt elismerem.
Igen sajnos vannak hátulütői, egy demokratikus döntésalkotással üzemelő gyár lasabban reagálja le a változásokat (ha nem jó az információ áramlás, a folyamatok részletes leírása, és betartása, stb). De ezt elég jól lehet minimalizálni. Az előnyök miatt szerintem megéri.
ollie: én már kettővel is összefutottam. 2 hónap a másiknál meg 4 hét. Nem csak ott ácsorogni ám a fizikai melós mögött! Rendesen mindent ugyan úgy tolni, mintha fizikai állományos lennél.
Igazából nem is értem, hogy ezt miért nem vezetik be mindenhol. Pl ha vki nagyon hierarchikusan, és nagyon mereven áll a dolgokhoz, és lenézi a két kezi melóst, ebbe bele se fog menni->máris nem vettél fel a céghez egy olyan vkit akinek nincs helye a cégednél.
-
hejesírásó
senior tag
válasz
Crystalheart #225 üzenetére
hát nem tom, a munkahelyeim eléggé jó profitot hoztak a részvényeseknek, se sarló se kalapács nem volt sehol sem a közelben, mégis nagyon is jól müködtek!
-
hejesírásó
senior tag
válasz
Crystalheart #221 üzenetére
Család (nálunk), munkahely (ha az jó). kapásból nincs hierarchia!
Lorenzen:
"Minél okosabb egy gyerek, annál inkább megpróbálja átverni a szüleit."
Csak akkor, ha rosszul van nevelve.tökéletesen egyet értek!
-
hejesírásó
senior tag
válasz
Crystalheart #217 üzenetére
"A hierarchia nem egy csúnyarosszdolog." miért nem?
ollie: Megértetem vele, hogy fájni fog neki nagyon ha hozzáér a vezetékhez. Lehet velük kommunikálni, Értik a hangleejtésedet, és egész jól megértik amit mutogatsz pl.
A maga nyelvén próbálok meg vele kommunikálni, bár ebben a párom ügyesebb (hisz többet lehet vele mint én). Sztem alábecsülöd a képességeiket.
Késett->esetenként lehetséges, hogy idősek miatt, és késéseiért jutalmazta a cége. Nyílván a harag és az idősekkel szembeni ellenszenv beszélt belőle, de igazság tartalma attól még lehet annak amit mond.
-
válasz
Crystalheart #208 üzenetére
"Az oktatásra kivetítve ezt, hiába van a sok jó képességű tanár, ha az elején elszúrják a dolgot - alsóban, vagy leginkább otthon. A gyerek figyelemhiányos lesz, lusta és önző, a tanárra valamiféle főellenségként tekint. Talán ezen a helyzeten is lehet még javítani - de nem hagyományos módszerekkel."
Általában nem a tanérok szúrják el, hanem a szülők. A gyerek pl, tipikusan a tévénézéstől lesz hiperaktív és figyelemhiányos, nem a tanár miatt. A lustaság és önzés pedig az otthoni helytelen nevelés, vagy éppen a nevelés teljes hiánya miatt alakul ki. Miből gondolod, hogy a tanár hibája?
(#209) GerykO: Nemá, ezt remélem te sem gondolod komolyan.
(#210) hejesírásó: hány éves korodtól? Szerinted mi sülne ki abból, ha egyenlő félként kezelném az 1 éves lányomat?
-
savior
őstag
válasz
Crystalheart #191 üzenetére
ha a kisocsed rosszalkodik vegyel neki vedooltast, aztan adasd be neki az orvossal. 1-2 alkalom utan venni fogja a lapot. ez egy jol mukodo legalis bantalmazasmod
vagy vidd el uszni tanulni, aztan veletlenul engedd el gyakorlas kozben. ugy fel perc fuldoklas utan majd megszeppen egy kicsit. esetleg vidd el egy betonpalyara biciklizni tanulni, had torje ossze magat. -
savior
őstag
válasz
Crystalheart #191 üzenetére
a gyerekneveles nem csak abbol all, hogy veszekedsz vele, rendre utasitod, es mindig megmondod neki, hogy mi a nem jo.
jatssz es beszelgess vele, mutass neki peldat. ha valamit jol csinal dicserd meg, ha pedig rosszul, akkor magyarazd el neki, hogy mit rontott. magyarul: foglalkozz vele. -
hejesírásó
senior tag
válasz
Crystalheart #167 üzenetére
a lokalizáció még messze van.... ezt a véleményt nem kevés környezetis szakemberrel megvitattam anno. jön! lesz majd! igen. DE messze van még.
guga: De nem is nagyon jellemző a multikra, hogy vastag pénzköteggel jutalmaznák az elvégzett munkát.
ez egy hatalmas tévhit! csak multiknál dolgoztam életemben. a jól képzett, nyelveket tudó, kivételes tehetségeket messze ők fizetik meg a legjobban!
csak egy példa (a jelenlegi munkáltatómról nem nyilatkozhatok nyílván) a Procter & Gamble nél mikor GYAKORNOK VOLTAM 120 volt a nettom. himi humi munkáért cserébe.
Amit utána ajánlottak egy kvázi korát nézve "taknyosnak" az a magyar minimálbér 4,5-5 szöröse nettóban meg bonuszok, meg kiskutya farka! Ezt egy magyar cégnél hol kapja meg egy kezdő? Ez hol éhbér?Sok multi van aki a füle botját se mozdította a válságra, és vannak olyanok is akik költözés helyett inkább túlélésre játszanak, mert eszük ben sincs elmenni. Tudom, mert nem kevés cégnél voltam a felsővezetésben (igaz az alján).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Megkérdeztem tőle: „Akkor mi most tegeződünk?” Persze! – mondja, tegeződik ő mindenkivel.
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Playstation 5 Pro 2027.12.30. Media Markt vásárlás
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest