- Arc összefoglaló szerkesztés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
-
LOGOUT
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
n1nja
tag
Sziasztok.
Kaptam ajándékba egy NSA310-et. Beillesztettem a hálózatomba, jelszavakat módosítottam, illetve a HDD-t cseréltem. Látszólag minden jól működik. Pendrive van bedugva, amin az ffp található.
2 dologra szeretném használni: Transmission és miniDLNA.
Előbbi jól működik, viszont miniDLNA nem mutat fájlokat. Mappákat megtalálja, de semmi egyéb. Mit és hol kellene módosítani?
Illetve Midnight Commander ajánlott?
Szoftver verziószámokat később tudok írni, ha szükséges.Köszi a válaszokat!
-
hosszug
tag
Köszi a segítséget!!
-
Tonyk
veterán
válasz
hosszug #20991 üzenetére
- TM-et a settings.json állítgatása előtt leállítottad ugye?
- FFP-s TM vagy gyári csomag? Nem lehet, hogy mindkettő fenn van és a másik állományát módosítod mint ami ténylegesen fut?
- A második merevlemez elérését tuti jól adtad meg? pl:\i-data\md1\letoltes
vagy\i-data\<második-lemez-azonosítója>\letoltes
--> pl\i-data\afdb4356\letoltes
- incomplete-dir van beállítva? -
hosszug
tag
Sziasztok.
Nsa320 as nasba került egy 2. merevlemez, ezen a merevlemezen is szeretnék létrehozni egy letöltési mappát. settings.json szerkesztésénél hozzáadtam az új útvonalat de mégsem oda került a letöltött fájl. Ebben kérnék egy kis segítséget.
Köszi -
8nemesis8
veterán
Szia
Rányomtam és elindult. Honnan tudhatom meg, hogy ez miféle program ?
Annó úgy emlékszem, hogy próbálkoztam vele, de már relatíve kevés torrent esetén is/ 500+ van jelenleg / lehalt vagy túlterhelte a kis NAS-t.Tranmissiont kellene frissíteni Tonyk leírása, telepítésének van valamilyen előfeltétele vagy minden további nélkul telepíthető?
zsiga68: Remek, nem válaszba tette...
-
karcheey
újonc
válaszul a #20981
NSA310 torrent letöltés vagy tracker elérés probléma volt előzőleg a kérdés.
Nekem egy teljes fw újratelepítés megoldotta. Pontos okot nem tudok a problémára.
nCore és egyéb oldal Trackereit sem tudtam elérni.
IP konfigra és átjáróra figyelni a vissza állítás után. Átjáró a fő ruter ip címe. DNS-ek 8.8.8.8 és 8.8.4.4 et hasztáltam ezzel jó.
Telekom router van portot én most sem és elötte sem nyitottam valószínüsítem nem az okozta a gondot...Reinstallhoz a szükséges dolgok #20955 hozzászólásban - fel. rar ban
Köszönet érte zsiga68-nak. -
zsiga68
őstag
válasz
kisgyerek85 #20986 üzenetére
Ellenőrizd a portforwald-ot. Frissítés: #20955
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
karcheey #20981 üzenetére
Hello!
Segíteni nem tudok, nálam szintén 4.70 fw tr 2.77-es verzió (azt se tudom hogyan lehetne frissíteni, de amíg működik nem is érdekel) magról ,de máshonnan is van olyan, hogy berakom a torrentet nem akar elindulni, hiába frissítek rá a trackerre (az azt mutatja, hogy minden oké) de nem indul el. Másnap ránézek és le van töltődve. Szóval nehezen, de mindig elindul. Okát nem tudtam megfejteni.
Szóval ha benne hagyod és ránézel ~12 óra múlva akkor sem történik semmi? -
8nemesis8
veterán
Sziasztok
A 2.92 transmission tiltva van egy számomra fontos oldalon vagyis most így lett.
Hogyan tudom frissíteni?
Régi telepítés eléggé a NAS....Tonyk írásainak milyen előfeltételei vannak?
-
karcheey
újonc
válasz
zsiga68 #20955 üzenetére
Szia!
Szeretnék segítséget kérni, pár hete nem használtam az NSA 310-emet.
Azzal szembesültem, hogy NCORE ról nem tudok egy torrentet sem letölteni.transmission 2.8.2 van rajta 4.70afk3fw -el. Mindennel próbálkoztam már de nem tudom mi lehet a gond.
Az Ncore on irtam emailt.. olvastam a támogatott letöltők listájában szerepelet a tr 2.8.2 szóval elvileg működnie kellene.. de semmi adat nem jön a trackertől.
Laptoppal próbáltam qTorrentel jól működik(Telekomra gyanakodva) szóval nem a roiter a gond(változás részemről nem történt egyik hálózati eszközön sem).
Köszönöm a segítséget.
Karesz -
s4tch
veterán
válasz
zsiga68 #20955 üzenetére
Köszönjük a csomagot. A legfrissebb firmware 4.75 verziójú, elérhető itt: https://www.mmnt.org/db/0/0/ftp.zyxel.lv/NSA310S/firmware
-
markymango
tag
Sziasztok, egy gyors kérdés - HDD csere, komplikációmentes telepítés, bár torrent fájl már van az alapértelmezett mappában, a Transmissiont még nem indítottam el. De a HDD nem megy aludni a beállított 15 perc múlva. Hol nézzek utána, mi nem hagyja aludni? Naplóban semmi használható.
-
Sörösrekesz
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérek. Az NSA310 packagek közül a menüben törölgettem a nem használtnak gondoltakat, sikerült kinyírmon a PUTTY telnet hozzáférését és a transmission seed server hozzáférését is. Connection refused-ot dobnak. Mit tegyek?
Köszönöm! -
Geripapa
aktív tag
Sziasztok, probálta már valaki a OpenMediaVault-ot a nasra feltenni? Hogy müködik érdemes kiprobálni?
-
Tonyk
veterán
válasz
markymango #20970 üzenetére
Rélgi lehet az SSL amivel a tanúsítvány készült. Nem támogatja ezt a verziót már egyik böngésző sem. Próbáld meg valami portable ősrégi firefox-al, nem lepődnék meg ha azzal menne.
-
markymango
tag
Sziasztok!
Úgy látszik, hogy ez az SSL sarkalatos pont
Hasonlóan jártam én is - az admin felületen az SSL menüben először létrehoztam egy saját .cer fájlt, elmentettem, majd bepipálva az SSL-t mentettem és újraindítottam a NAS-t. A .cer-t telepítettem a tanúsítványtárba, de mégis mikor az IP címet beírom, ezt a hibaüzenetet kapom:
SSH-m van továbbra is, már kerestem megoldást itt is és a google-n is, de eddig nem tudtam összebarkácsolni egy működő megoldást.. Reset?
*szerk: fix IP, ez oké.
-
zsiga68
őstag
Persze azt is megteheti hogy fix-re állítja a nasban. Ha a router pl 100-tól ossza ki az ip-ket akkor a nast beállíthatja mondjuk 130-ra. A router pedig a kető közötti ip-ket gond nélkül ki tudja osztani a többi eszköznek. Igy tuti nem lesz ütközés.
De ettől eltekintve a Mac address megoldást preferálom.
Izlés kérdése. -
Tonyk
veterán
válasz
zsiga68 #20966 üzenetére
DHCP persze a legtökéletesebb megoldás (ezért is írtam offban és "vagy" kapcsolatban, hogy ez a lehetőség is fenn áll), de tűzoltásként a legyorsabb megoldás a fix ip, mint MAC-et keresgélni. (lehet azt se tudja mi az, merre keresse)
Másrészről a nas nem az történet, amit egyébként hurcigálni szoktunk. Szerintem. -
Tahiti
csendes tag
köszönöm Tonyk
-
Tahiti
csendes tag
-
Tahiti
csendes tag
Timsztelt szakértök
Segitséget szeretnék kérni az SSL bekapcsolásával kizártam magam a 310 böl. Webes felületen nem enged telneten meg nem tudom hogy kell kikapcsolnin -
zsiga68
őstag
Sziasztok.
Mivel én is nsa310 tulaj vagyok sokat olvastam az itteni topikot ami sok segítséget adott. Cserébe összeállítottam egy csomagot:
- Két gyári leírás nsa310-hez
- ZYXEL_Firmware_NSA310_V4.70(AFK.3)C0. Legutolsó firmware frissítés
- Valamint egy modosított programcsomag amit az admin\zy-pkgs könyvtárba másolva lehet telepíteni. /javalt azoknak akiknek eltüntek a programok a nasukról/
Letöltés
Mirror
UI: Ha valakinek jól működik a nas akkor ne változtasson rajta csak azért hogy frissebb firmware legyen rajta. -
Bilux
veterán
Nem tudom mit csinálok rosszúl de windos alatt miért nem látom a hálózati meghajtókat?
-
Tonyk
veterán
én meguntam 2 óra után (sehol nem tartott): Innen próbálom: http://robotlab.itk.ppke.hu/gcc/releases/
-
Tonyk
veterán
TM 4 beta fordítása hibával leáll :
"Target ... requires the language dialect "CXX17" (with compiler
extensions), but CMake does not know the compile flags to use to enable it"
Azaz újabb gcc kellene neki.... Elkezdtem leklónozni githubról a gcc-t. 2 órája még nem sikerült végezni a forráskód leszedésével. Ennek a fordítása nem egy nap lesz, de nem is kettő.... -
Tonyk
veterán
Nah, lefordult a cmake 3.9.6, parancsoljatok: [link]
-
gduck
addikt
Hát cmake 3.9 kell hozzá minimum, szóval előtte azt kellene fordítani, mert csak 3.1.2-t látok
Sajnos az Ubuntu-s cross compile fordítást még nem sikerült kitapasztalnom, hiába adok meg mindent, a lefordított bináris mindenképp Ubuntus
SZERK: cmake úgy néz ki megvan, nem kell forsítani
-
gduck
addikt
Egész ígéretesnek tűnik, viszont nem tudom érdemes-e már próbálkozni vele...
"The code has been extensively profiled and improved to fix inefficient code and memory use. For example, a stress test of starting transmission-daemon with 25,000 torrents is almost entirely IO-bound, using 50% fewer CPU cycles and 70% fewer memory allocations than Transmission 3.00."
-
Bilux
veterán
Van még ember aki ezzel a nassal operál otthon?
310 320 320s?
320 és a 320s között mi a különbség egyébként? -
nemdan
senior tag
Sziasztok!
A napokban meghalt a 10 éves WD Green vinyóm a NASban, amivel nem is lenne problémám mert kiszolgált és már megvan az utódja, azonban azóta nem áll fel a rendszer a NASban, csak villog a Sys zölden, majd kb. 20 mp után elkezd folyamatosan csipogni és abba sem hagyja még le nem állítom. Mondanom sem kell, hogy el sem érhető a hálózaton, a hard reset sem segített rajta. Összefügghet ez a két dolog vagy csak véletlen lehet? Javítható még valahogy vagy kuka?
-
mcwizard
tag
Én voltam a figylemetlen... Azt vártam, hogy felajánlja a kötet készítésénél a merevlemezt, amit formázni kell, közben oda csak azt várta, hogy valami nevet adjak a kötetnek... Jól benéztem, mentségemre legyen mondva, hogy évek óta nem kellett a NAS-hoz nyúlni, így megkopott a "tudásom"
-
mcwizard
tag
Szia!
Belsőként szeretném használni. Üres a merevlemez most is. Tudom, hogy formázni kellene, miután beraktam, de nem találja a NAS a merevlemezt. A HDD led világít, de a rendszer menüben nem jelenik meg:
Régebben volt bent 3 TB-os, ezelőtt meg egy 1 TB-os merevlemez. Azoknál nem emlékszem, hogy bármiféle trükközés lett volna, használat előtt. Azért gondoltam arra, hogy ennek a nas-nak már túl nagy ez a HDD. -
fericoh
csendes tag
Köszi szépen,nekem benne volt a TM letöltési mappája és még a telepített alkalmazások is pld. MC.Az a gyanúm,hogy megsérült a mappa szerkezet ami Linuxban inkább simlink.A HDD-t meg fogom nézni pc-n mert volt korábban hasonló hibám és akkor helyreállító progit használtam (3 napig ment 1Tb-on) de szerintem elég lenne kijavítani a simlinkeket.Azóta a fotóim legalább nem az alapértelmezett photo mappában vannak ami most hiányzik.Az adatok biztos meg vannak.A video mappa fontos lenne mert ott még voltak fontosak.A filmek nem érdekelnek ,le encorozom ha kellenek.Egy linuxos kolléga biztos tudja a megoldást (én is tanúltam de az kevés most).Emlékezetem szerint volt valami stikli a firm.frissítéssel-visszaállítással,hogy előszőr a gyárit majd utána a legfrissebet kéne feltenni usb-ről de már régen csináltam.
-
mcwizard
tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy megoldható-e valahogy, hogy az NSA310 nas felsimejen egy WD Blue 4TB (WD40EZAZ) HDD-t?
V4.70(AFK.1) firmware van jelenleg. Van ennél esetleg frissebb, vagy létezik esetleg nem hivatalos FW, amivel használni tudnám ezt a HDD-t ebben a NAS-ban?Köszönöm előre is a válaszokat!
-
fericoh
csendes tag
Kedves sorstársak és szakik
Nagy gondom keletkezett,eltűnt az admin könyvtárom tartalma.Előzmény: sok éve használom az eszközt úgy,hogy örököltem cégtől ahol 15v-al küldték a tápot és hőmegfutásos lett a pcb.Ha 28 fok körül van a meleg kifagyogat.többszöri ki-be kapcs volt és megsérült a nandban lévő admin könyvtár.Szeretnék kérni egy mintát tőletek,hogy mi kell legyen benne,természetesen semmi személyes adattal.A TM ide töltött,MC volt agépen még,most puttyal nem megy de winscp már jó.Firmwaret újra pakoltam usb -vel de nem jött helyre a önyvtár szerkezet.Megköszönöm ha van rá megoldás.Utoljára 7 éve kelett újra teni fir.-met és bepókhálósodtam.
-
gduck
addikt
válasz
Rascally81 #20919 üzenetére
De az opkg feltelepül? Ahhoz nem kell átírni, azt az első linkről szedi.
A sambareplacement letölthető külön is és utána telepíthető, ha van opkg. -
gduck
addikt
válasz
Rascally81 #20916 üzenetére
Szia!
Megnéztem a telepítőt, szerintem az Entware-ng telepítése után kell egy restart!
Az opkg.conf fájlban írjad át a Mijzelf sort:
src/gz Mijzelf http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/Entware-ng/binaries/armv5/
Ha nem megy az opkg parancs, akkor használjad a /opt/bin/opkg parancsot (már ha sikerült rendesen a telepítés)
-
Rascally81
aktív tag
Igen így! Viszont kimásoltam mc-vel az opkg.conf fájlt ami így néz ki,
src/gz packages http://pkg.entware.net/binaries/armv5
src/gz Mijzelf http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Entware-ng/binaries/armv5
dest root /
dest ram /opt/tmp
lists_dir ext /opt/var/opkg-lists
option tmp_dir /opt/tmpEzek az oldalak megszüntek!
-
gduck
addikt
válasz
Rascally81 #20913 üzenetére
MetaRepository [link] így néz ki? Minden sor ki legyen kommentelve kivéve, ami sárgával ki van jelölve!
-
gduck
addikt
válasz
Rascally81 #20911 üzenetére
opkg update elé NEM kell su! De anélkül se megy mivel nem találta meg a keresés se
Próbáljad meg újratelepíteni az Entware-ng-t.
-
gduck
addikt
válasz
Rascally81 #20908 üzenetére
És az Entware-ng rendesen feltelepült? [link]
Mert akkor kellene lennie opkg-nak. -
gduck
addikt
válasz
Rascally81 #20906 üzenetére
Ez mit mutat?
find / -name opkg
-
Rascally81
aktív tag
Szia!
Ezzekel a parancsokal nekem sem müködik!
Letöltöttem az ipk-t
Hová másoljam és milyen parancsokkal telepítsem egy nsa310-re?
Új merevlemez került bele szóval reset is volt! Myrepoból telepítve az Entware ffp és MC is!
Root felhasználóval beléptem ssh-n kiadtam a (su opkg update) parancsot
de Unknown id: opkg ír!
Már restart is volt!
Köszönöm ha segítesz! -
gduck
addikt
válasz
cikasz #20901 üzenetére
FFP van telepítve?
Ha jól emlékszem Metarepository rajta van. Amúgy minek kell az xbox kapcsolat? Ha csak filmnézésre, akkor ott a MiniDLNA, az meg már telepítve van neked...
Amúgy csak ennyi
Ha nem tölti le, akkor [link]
su opkg update
opkg install zyxel-samba-replacement
/opt/etc/init.d/S08samba stop
chmod a-x /opt/etc/init.d/S08samba
chmod a+x /opt/etc/init.d/S09ZyXELSambaReplacement
/opt/etc/init.d/S09ZyXELSambaReplacement start
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- BestBuy topik
- Apple asztali gépek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Xbox Series X|S
- Arc összefoglaló szerkesztés
- További aktív témák...
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Legion 5 Pro 16ACH6H 16" QHD+ IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- Turtle Beach Stealth Ultra kontroller
- Benq xl2410t e-sport monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest