Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
Ha valaki Kernel-t akar váltani, megoldható az is az MX csomagtelepítővel:

atiX: Kevés javítást tartalmazó fél-nyers (fél kernel-vanilla)
Debian: több javítást tartalmazó kernel.
Liquorix: Alacsony késleltetésű kernel, sid Debiat "rt" (realtime)
Mondjuk nem sok haszna van a frissebb Mesa, firmware-linux csomagokkal nélkül. -
zoltanz
nagyúr
Ez a GTK Scaling jó dolog lenne, de csak nagy léptékbe lehet állítani , dupla/tripla . XRandr scaling-tól sajnos elmosott lesz a kép.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2
üzenetére
Még te tanítottad nekem, de íme:
sudo blkidMegnézem a partíció UUID-jét amit be akarokrakni auto csatoláshoz.
Mondjuk ezt írja rá:UUID="368C274E8C270847"A számbetű kódot beleszerkesztem
/etc/fstab -ba két helyre:UUID=368C274E8C270847 /media/username/368C274E8C270847 ntfs noatime,nosuid,nodev,nofail 0 0Megcsináltam, hogy rendesen,gyorsabban görgessen az egér e szerint.
[link]
Az a gondom, ha betölt egy lapot bármilyen kicsit scroll-ozok leugrik a lap aljára, azután már jól megy. Köszi! -
zoltanz
nagyúr
Én felraktam, minden működik egyenlőre jól. A Debian 10 (buster) nálam nem jól ismerte fel a monitort (a 9-essel még működött) valami 700/420 -ban indult, de ezzel megy rendesen.
Nálam van systemd fent alapból, és ha telepítek pl fut is írja.
-
zoltanz
nagyúr
"Nézd meg anno is mit hepajoztak az XP userek a támogatás megszűntekor, meg most is mennyi ember vergődik, hogy pont ma szűnt meg a Win7"
Igen, annyiban más, mire XP elavult lett az MS előállt valami normálisabb OS-szel addigra, a Win7-tel. Ma ilyen nincs nem is lesz Win7 után. Én is problémamentesen használom első számú rendszerként a Linux-ot 4. éve. Mondjuk én mindig is tanultam, foglalkoztam Linux-okkal, Bsd-kel.
Ha nem lenne iPhone csak retrozni, játszani indítanám a Wint. Sajnos ennek a legjobb a terméktámogatása. Valamint kompakt méretben nincs nagyon más. -
zoltanz
nagyúr
Igen, jól feladták a hovatartozásukat az XFCE-nél.
"Maradnak a neked tetsző pálcikaWM-ek, ha lightosat akar valaki."Kérdés, hol húzzuk meg a határt, LXQT sem használ sok Ramot, és nem lassú. (még) Én használok lightosabbakat is, csak, hogy a népszerűbbek közül hozzak példát, IceWM-et, vagy Openbox-ot.
-
zoltanz
nagyúr
Igen a webkit-ben is előfordulnak biztonsági hibák.
Üdítő színfolt, jön napok múlva a stabil Edge böngésző a Microsoft-tól is Linux-ra.
Sajna ez is webkit alapú egyébként (Mondjuk Windows-ról váltóknak biztos előnyös, könnyebbség váltáskor az első időkben)Ki akarom próbálni majd az MX-Linux-ot, évek óta elég népszerű kis distro. Ahogy időm engedi. Én amúgy is még Debian 9 használok, (régebbi hardverekkel), úgyhogy hasonló vonalat visz.
-
zoltanz
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Series 9 GPS+Cellular 41mm, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 256GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3889, 100% Akksi
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Sajna ez is webkit alapú egyébként (Mondjuk Windows-ról váltóknak biztos előnyös, könnyebbség váltáskor az első időkben)