Új hozzászólás Aktív témák

• muszurkefal

aktív tag

válasz philoxenia #30 üzenetére

#27: :R

#28: ha színvonalasabb egyetemi képzéseink lennének és másfajta megközelítéssel oktatnának (magolás helyet problémamegoldás és csapatmunka), akkor lehetne több szakemberünk. Az szerintem nem optimális állapot egyetemen, hogy egy 500 fős előadóban ülünk bent és mindenki körmöli, amit a tanár mond. Szeminárium ugyanez, csak 500 helyett 30-an. Tréningesíteni kellene az órákat, legalább az utóbbiakat. Mérhetetlenül jobban élveztem a HR-es órákat egyetemen, amikor az volt a 1st step, hogy rendezzük körbe a székeket. Aki ezt először kitalálta, homlokon kellene csókolni. Sokkal személyesebbé teszi az órákat, az emberek nem zárkóznak be. Mégis milyen elmaradott gyakorlat az, hogy a gyerekek padokban ülnek sorban? Az első sorban azért nem mer senki jelentkezni, mert nem tudja, hogy mögötte hogyan reagálnak erre. A többiek meg azért, mert látják, hogy senki nem jelentkezik, akkor miért pont ő tegye? Körben viszont - amely körben az oktató is ott ül - látjuk a szemeket, a reakciókat, legyen az bátorítás vagy fejcsóválás.

És megint kilyukadtunk az ezerszer körbejárt kérdéshez, a magyar oktatás elcseszettségéhez :C
    Ami már az alapoktól van jól eltolva.

#30: Azzal nem feltétlenül tudok egyetérteni, hogy baj, ha nem képzettségének megfelelően helyezkedik el valaki. Meglepő, de a bölcsészet nagyon is sokrétű. Mindenbe belekóstol egy picit, és szélesíti a látókört.
    Vannak mérnökként és programozóként végzett ismerőseim, de a világ dolgairól való aktuális tájékozottságban a bölcsész, jogász ismerőseim mérföldekkel odaverik őket. Annyira bebújtak a szak-specifikus csigaházukba, hogy az aktuális (közéleti) problémákkal nem foglalkoznak, nincsenek képben, hogy mi történik a tágabb környezetükben. Persze ezek csak sztereotípiák, lehet ilyen embereket fogtam ki.

Nem tudom hallottatok-e róla, de mostanság az is tendencia, hogy a nagy tech-óriások bölcsészeket vesznek fel munkavállalónak. Oda aztán első látásra tényleg nem valóak ilyen emberek. Pedig de. Teljesen más, friss, humán-orientált nézőpontot képesek belevinni a cég életébe.

Új hozzászólás Aktív témák