- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
muszurkefal
aktív tag
válasz
fordfairlane #40 üzenetére
Én írtam.
Azért szeretem ezt a fórumot, mert csak egymást kiegészítve tudunk egy közelítő igazságot megalkotni.
Nyilván, ha 60 az IQ-d, akkor hiába vagy szorgalmas, nem érhetsz el bizonyos dolgokat. De az én kijelentésem mögött is ott áll a feltételezés, hogy aki már képes kijelölni magának konkrét, megfogható, reális célokat, annál adott, hogy rendelkezik elegendő IQ-val ahhoz, hogy a szorgalmával és eltökéltségével elérje, amit kitűzött maga elé.
Másrészt ha valaki nem funkcionális analfabéta - már elnézést - akkor emberi létéből adódóan képes kell legyen tevőlegesen alakítani az életét. Nem vagyunk születésünk által meghatározva, éppen azért adott 70-100 év, hogy kiteljesítsük önmagunkat. Ezt pedig nem lehet azzal elintézni, hogy áh, az IQ teszt azt mondta, hogy én hülye vagyok, akkor nem is csinálok inkább semmit.
Nem kiforgatni próbálom a szavaidat, csak igyekszem megvilágítani, hogy csak szorgalomból tényleg nem lehet elérni mindent, hanem kell az általad említett minimális intelligenciaalap. De ezt már az eredeti hozzászólásomban is feltételeztem, csak nem írtam le.Szerintem az már sikernek nevezhető, ha olyat értél el szorgalmadból fakadóan, amire mondjuk 3 évvel előtte azt mondtad: lehetetlen, én ezt nem tudom megcsinálni.
De az is lehet, hogy csak roppant motivált vagyok így egyetem előtt, és az első pár hét majd lelomboz
Bízom benne, hogy nem így lesz. -
muszurkefal
aktív tag
válasz
philoxenia #30 üzenetére
#27:
#28: ha színvonalasabb egyetemi képzéseink lennének és másfajta megközelítéssel oktatnának (magolás helyet problémamegoldás és csapatmunka), akkor lehetne több szakemberünk. Az szerintem nem optimális állapot egyetemen, hogy egy 500 fős előadóban ülünk bent és mindenki körmöli, amit a tanár mond. Szeminárium ugyanez, csak 500 helyett 30-an. Tréningesíteni kellene az órákat, legalább az utóbbiakat. Mérhetetlenül jobban élveztem a HR-es órákat egyetemen, amikor az volt a 1st step, hogy rendezzük körbe a székeket. Aki ezt először kitalálta, homlokon kellene csókolni. Sokkal személyesebbé teszi az órákat, az emberek nem zárkóznak be. Mégis milyen elmaradott gyakorlat az, hogy a gyerekek padokban ülnek sorban? Az első sorban azért nem mer senki jelentkezni, mert nem tudja, hogy mögötte hogyan reagálnak erre. A többiek meg azért, mert látják, hogy senki nem jelentkezik, akkor miért pont ő tegye? Körben viszont - amely körben az oktató is ott ül - látjuk a szemeket, a reakciókat, legyen az bátorítás vagy fejcsóválás.
És megint kilyukadtunk az ezerszer körbejárt kérdéshez, a magyar oktatás elcseszettségéhez
Ami már az alapoktól van jól eltolva.#30: Azzal nem feltétlenül tudok egyetérteni, hogy baj, ha nem képzettségének megfelelően helyezkedik el valaki. Meglepő, de a bölcsészet nagyon is sokrétű. Mindenbe belekóstol egy picit, és szélesíti a látókört.
Vannak mérnökként és programozóként végzett ismerőseim, de a világ dolgairól való aktuális tájékozottságban a bölcsész, jogász ismerőseim mérföldekkel odaverik őket. Annyira bebújtak a szak-specifikus csigaházukba, hogy az aktuális (közéleti) problémákkal nem foglalkoznak, nincsenek képben, hogy mi történik a tágabb környezetükben. Persze ezek csak sztereotípiák, lehet ilyen embereket fogtam ki.Nem tudom hallottatok-e róla, de mostanság az is tendencia, hogy a nagy tech-óriások bölcsészeket vesznek fel munkavállalónak. Oda aztán első látásra tényleg nem valóak ilyen emberek. Pedig de. Teljesen más, friss, humán-orientált nézőpontot képesek belevinni a cég életébe.
-
muszurkefal
aktív tag
válasz
philoxenia #20 üzenetére
Így igen. De a szerencse sem jön magától, ha nem teszed bele tested-lelked abba, amit éppen csinálsz.
Például: ha nem követed a napi tőzsdei híreket, könnyen lemaradsz egy jó befektetésről. Ha csak ülsz a pénzeden, az nem hoz neked szerencsét, aktívan be kell vonzani -
muszurkefal
aktív tag
válasz
philoxenia #18 üzenetére
Szerintem ebben a kontextusban ez lényegtelen. Az a fontosabb, hogy a tehetséggel szemben nagyobb mértékben kell a szorgalom, kitartás és megszállott munka a sikerhez. Ez igaz az üzleti életre (Jack Ma) és a tudományos felfedezésekre is (Einstein).
#16: az viszont igaz, hogy nincs 40%-nyi fiatal, aki hadra fogható tudást szerezhetne egyetemen. De ez nem a tehetség, hanem a fent említettek hiányára írandó.
Na meg ugye sok múlik a nevelésen is. Ha a 2 éves gyerek kezébe odatolod az okostelefont, meg leülteted a TV elé, nem várható el tőle, hogy kreatív gondolkodó lesz. Nem előállító, hanem fogyasztó lesz belőle.adapter07: megvan még az a cikk?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ma virradóra a Debreceni Egyetem törölte az egyetem Facebook-os értékelésének lehetőségét, miután több ezren értékelték...
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Vicces képek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest