Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szőröscica #6194 üzenetére
Ez az sd kartyas notazas engem is erdekel mert az itthoni gepemre dugva kussban van, a melohelyin meg zenel. De az okat nem lelem mindket gepen hattertarkent mukodik.
-
drzsoo1
aktív tag
Elképesztő, hogy mennyire instabil lett a milestone a 2.2 es gyári rommal. A 2.1 legnagyobb baja az elfogyó memória, ez nemsokára a 2.2-t is eléri, hiába az app2sd. Szerencsére a kijelző fagyása a kijelző ki-bekapcsolgatásával megoldódik, de a készülék az 1000 mhz re húzással is lassú, cserébe 1 napot garantáltan nem bír ki. Múltkor nekem is pár óráig sztrájkolt, látszólag volt térerő, net ment, de nem tudtam fogadni és indítani hívást. Ki bekapcs, semmi. Át kellett tenni a sim-et másik készülékbe, utána vissza, erre lett jó. Nem tudom hogy a 2.2-vel mit csinált a Motorola, nekem a 2.1 atomstabil volt, a 2.2 elképesztően bizonytalan. Az a baj hogy a custom romok se stabilak, nálam is érik a csere. Defy ehhez képest fényévekkel jobb.
-
válasz
Rickazoid #6197 üzenetére
Powerwidget emlékeim szerint már 2.1 alatt is bugos volt. Switchpro bőven jobb, azt az 1 dollárt megérte nekem
Nálam több szerviz van a widgetek miatt, gondolom azért karcsúbb a RAM. Mondjuk főleg a HLSW zabál RAM-ot, de a játékszerver monitorozásra még mindig ez a legstabilabb.Mondjuk a szabad RAM kijelzés érdekes, mert Go launcher szerint 50 mega, az Advanced Task killer szerint 32, android szerint 51.
Astro-t nem használok, de ES File Manager alapban kezeli SMB-t, megy is rendesen.
A heap emelésnek jótékony hatása volt?
-
Rickazoid
addikt
válasz
addamka #6196 üzenetére
és (#6195) eami:
Tegnap én elég sokat fényképeztem és videóztam, nem tapasztaltam semmi gondot. Egyedül a VM heap méret van megemelve maximumra. Sygic Aura indításánál egyszer lefagyott (nem kapcsoltam be a GPS-t, ezt kérte, bekapcsoltam, visszaléptem és akkor fagyott le), de utána gond nélkül elnavigált. A Powerwidgetnek szokása lefagyni, a telefont nem érinti, csak nem működik néha a 2G/3G kapcsoló (csak ezen a widgeten), illetve néha nem kapcsolja ki a Torch-ot, de a program ettől még működik. Inkább csak zavaró gondok és egy-egy alkalommal jönnek csak elő.
A szabad RAM általában 50-55 MB, háttérben ilyen folyamatok vannak az Android szerint, mint Missed Reminded, PowerAMP, Widgetsoid, Bluetooth Share, Google Services és Android Keyboard.
Az Astro viszont nem működik SMB-vel, ez fura egy hiba, de lehet az Astro-é is, talán nincs felkészítve Gingerbreadre az SMB Module. AndSMB működik.
Ennyit tapasztaltam, látszólag minden ok. -
szőröscica
addikt
Még egy kérdés. Már háromszor átrágtam magam a beállításokon, de nem találom, hogy hol lehet kikapcsolni azt, hogy csipog mikor az sd kártyával dolgozik? Pl. mikor kikapcsolom, akkor azért csipog, mert ugye lelövi az sd kártyát. Vagy mikor a géppel összekötöm, és állítom össze vissza az usb connectiont, akkor is csipog.
A 2.1-ben valahol kikapcsoltam, de most nem találom az opciót.
-
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #6191 üzenetére
LED-re:
SimpleLED jó, nem mai gyerek, de Droidra lett írva (mással nem is működik).
Illetve a Widgetsoid-nak is van ilyenje, a Method1 működik is (ha használni akarsz ilyet, meg fogod találni a beállítások átnézése közt, hogy miről van szó). -
szőröscica
addikt
Srácok, 2.2 alatt melyik led lámpa alkalmazás működik? 2.1 alatt a LED Lightot használtam, de az nem megy 2.2 alatt. Sőt igazából vagy négyet próbáltam, de egyik sem. A search light az egyetlen ami megy, de az elég butus. Ha kikapcsolom a kijelzőt, kikapcsolja a ledet is. -.-
Illetve még egy kérdés. A Market nem emlékszik az alkalmazásaimra, így elfelejtettem a nevét az appnak. Olyan appra lenne szükségem, ami mutatja a szabad ram mennyiségét a status baron.
-
szőröscica
addikt
Na, csak sikerült. Újból leszedtem a ceu firmwaret és azt felnyomta.
-
szőröscica
addikt
Megint, a másik gépen is fail.
Létezik, hogy rosszat töltöttem volna le?Megpróbálom egy másik sbf-el, de a and-developers.com-ról szedett central eu firmware jó kellene legyen szerintem.
-
szőröscica
addikt
Hmmmm.
Flashing failed. Code Group 39-nél mismatch van. Megpróbálom másik gépről. -
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #6184 üzenetére
A factory reset törli a /data és a /cache partíciókat, tehát mellette a másik kettő felesleges (a wipe cache szintén törli a /cache partíciót, a dalvik cache pedig a /data/dalvik-cache útvonalon van - memhack esetében a /cache partíción, de ez lényegtelen egy factory reset esetében), illetve a factory reset is az, ha egy teljes ROM-ot teszel fel, mivel az mindent töröl a telefonról, csak szerviz ROM esetében okoz változást, de ott mindegy a sorrend. Viszont factory reset mellé szerviz ROM felesleges, mert ott vagy mint egy teljes ROM telepítésével.
Tehát ideálisan: teljes ROM + vulnerable recovery + Androidiani OR root. -
szőröscica
addikt
Srácok!
Az ideális 2.2 telepítés akkor így néz ki?
Nandroid -> wipe dalvik;data;cache (full wipe) -> RSD Lite-tal felteszem a 2.2-t -> vulnerable recovery flash -> nandroiddal root ? -
guni
tag
Sziasztok!
Melyik cég intézi most a Motorolák szervizelését? A Motoker telefonja ki van kapcsolva, az emailek visszapattannak. Megszűntek volna?
Guni
-
Djuree
félisten
ha fel akarom rakni a 2.2-őt, és teljesen törlöm a telót előtte, akkor az sms-ek megmaradnak? vagy azok is törlődnek?
-
Rickazoid
addikt
válasz
bejmuller #6176 üzenetére
Én azt használom épp (mondjuk a 0.08-11.04.18b 7.0.0 linkjét nem tudom hová tenni), nincs vele különösebb gond, illetve teszteltem az új funkciót, amivel eltárolható két process a RAM-ban, beraktam a com.handcent.nextsms és a com.android.phone folyamatokat, 10 perc Angry Birds Rio után (illetve a játék közben) küldettem magamnak egy SMS-t, majd pár másodperc múlva megjelent a Handcent ablaka a kijelzőn. Korábban ilyen sosem történt, az ilyenkor kapott SMS-ek mindig elvesztek. Hívást is tudok egyébként ilyenkor fogadni, bár ezzel korábban sem volt gond (tudtommal).
A sötét képernyős hiba (vagyis hogy a kijelző felébred a pwr gombra, de nem jelenik meg rajta semmi) viszont eddig sem okozott problémát nekem, mert a "Lense" lockscreennél nem jött elő, csak a "Rotary"-nél.
A Gallery3D folyamatosabb, mint valaha, be se záródik, videót is indít, háttérképet is tud állítani... nem tapasztaltam gondokat vele.
Működik, jól. -
bejmuller
aktív tag
legujabb CM7et probalta mar valaki?
-
wolruf
őstag
válasz
szőröscica #6159 üzenetére
Nicket is váltasz?
Még jó, hogy navis cégnél dolgozom, nekem ilyen bajom nincs -
vasn
tag
Kellene 1 kis segítség. Hol tudom kikapcsolni (CM7), hogy ha WIFI hatókörön kívül vagyok ne csörögjön, rezegjen, figyelmeztessen, hogy a "WIFI folyamatos használata meríti az akksit".
-
petipetya
nagyúr
válasz
Konflikt #6166 üzenetére
- Normál felhasználással pár óra: 2 email fiók folyamatos szinkronizálása + net hsdpa alatt + egyéb események (hívás/sms).
- Takarékos üzemmódban kibírja az egy napot: folyamatos wifi/2G kapcsolat + 2 email fiók folyamatos szinkronizálása + egyéb események (hívás/sms). -
gretzky77
veterán
Sziasztok van egy garis gyári multimedia station dokkolóm ha érdekel vkit irjon biztos megegyezünk mert nekem totál felesleges!Nokia N8 tartozék is érdekelhet cserébe,csak bp-en!
-
válasz
F_Gergely #6169 üzenetére
A power widgettel nekem is fagy, ezért vettem meg a switchpro-t, ezerszer jobb, 0 fagyi. A pin kódot a 3G letiltásakor kérte, ha nem volt belőve a use apn togle. Így már jó, mert nem letiltja a 3G-t, csak átnevezi az APN nevét, így a telefon nem éri el a netet.
A p990i meg anno az első softtal rebootolgatott teljesítményoptimalizálás céljából, javíttották nagyjából, második telefonnak a mai napig használunk egyet
-
F_Gergely
őstag
Na ma nekem is csinált érdekeset, felraktam töltőre wifi-t ki akartam kapcsolni (érdekes hogyha kint van widgetnek a power cucc amivel lehet kapcsolgatni a wifi-t, a gps-t stb akkor egy idő után meghülyül a készülék) de nem engedte. Na aztán lefagyott majd úgy tünt minden oké, lezártam mondom had töltsön.
Indultam volna el itthonról leveszem töltről meg akartam nézni mennyire töltött fel se kép se hang... Nyomom a bekapcs gombot sokáig semmi.... Nah mondom akkor akksi ki akksi be, bekapcsol... Erre nem kér pinkódot sem egyből hálózat miegymás (kissé furcsáltam hogy miért nem kér pinkódot mikor van....) nah wifit kikapcsoltam mondom indulás mert elkések, telefon tokba be és uccu. Még útközben a hangot levettem, utána nem is foglalkoztam a telefonnal. Na hazafele veszem elő hogy rakok rá hangot erre látom hogy hálózat nuku kéri a pinkódot... Heh mondom ennek mi baja? Ilyen sokáig tarott rájönnie hogy kell neki pinkód mert a kártya kéri? Elötte meg egyóráig felment a hálózatra és müködött? Nah pinkód beir minden ok, de csak gondoltam hogy minden ok, tetü lassú lett. Na mondom most b@szlak ki az ablakon, de aztán rájöttem hogy ahhoz kissé drága cucc, igy hát vettem egy mélylevegőt elszámoltam 3-ig majd azt mondtam MUKODJ!. Hirtelen bejöttem a már ismerős ikonok, felmászott a hálózatra, betöltötte a widgeteket, időjárás miegymás. Szóval máködött.Miközben irtam most ezen szöszenetett telefonra lettem figyelmes mert világított a kijelző: KÉRI A PIN KÓDÓT!!!! Nem tudom ennek mi baja de nagyon ajánlom hogy össze szedje magát mert tényleg falhoz vágom.... Volt annó egy SE P990i-m kb. 1 hónapot volt meg a telefon ebből 3 hetet volt szervizben és abban az egy hétben mig nálam volt folyamatosan lefagyott. Na azt a telefont gyülőltem és csak azért nem vertem darabokra mert szintén drága volt. Ha nem szedi magát gatyába ez a kis motorola akkor bye bye, ennyi volt a kettőnk kapcsolata, amit sajnálnék mert nagy motorola párti voltam, és szeretem a telefont, de ez igy nevetséges....
Bocsánat ha hosszúra sikeredett...
-
Konflikt
addikt
kinek mi a rekord akksiido egy toltessel?
nekem kicsit tobb mint 4 nap (pontosan: 97 ora).
68 oranal volt 40%-on -
Djuree
félisten
válasz
szőröscica #6164 üzenetére
akkor nokiát kell venni, mert kb. az az egyetlen telefon amivel nincsenek kisebb-nagyobb gondok
volt htc-m, na az nagyon szar volt, havernek xperiája van, az ericssonnál dolgozik, ingyen kapta a telót, de szidja mint a szart
szóval egyik sem jobb...ja és samsungom is volt, az mondjuk nem volt rossz...csak meguntam...
-
Djuree
félisten
válasz
szőröscica #6162 üzenetére
"Erre a Milestone nem képes."
a tied lehet hogy nem, de az enyémmel semmi gond. lehet kifogtál éppen egy gyári hibás darabot, de az egész telefont lehúzni hülyeség emiatt sztem -
szőröscica
addikt
Eladni kár. 120-ért vettem, most kapnék érte jó esetben 55-öt.
Ennyiért max egy középkategóriás navit veszek, ami tud ugyan tmc-t, de se net, se kamera, se semmi más mellé.Navinak meg éppen jó a Milestone is, ahhoz még elég megbízható.
De olyan telefon nem kell, ami random újraindulgat, lemászik a hálózatról, illetve egyéb ilyen hülyeségeket csinál.A telefon nekem 3 dolgot tudjon: legyek elérhető vele minden körülmények között, sms-t tudjon írni, és legyen benne bluetooth. Ezeket MEGBÍZHATÓAN, MINDIG tudnia kell. Erre a Milestone nem képes. Hiába tud ezer másik dolgot, az alapon megbukott.
-
Toobee
veterán
válasz
szőröscica #6159 üzenetére
Én is ezt terveztem. Már vettem hozzá motoros GPS tartót, meg itt az autó is, blútyúkos transmitter (bár az jó minden telefonhoz), sajnálnám eladni, de nyáron le kéne cserélni valami értelmes telefonra
Ha androidnál maradnék, akkor nekem csak Nexus jöhet szóba, az megkap minden frissítést...
-
Konflikt
addikt
nekem 9,2 MB/s a write, es 19,9MB/s a read speed. (8GB, Toshiba C08G, class4, csak a Toshiba felirat nincs rajta)
-
szőröscica
addikt
Nos, azt hiszem, megszületett a megoldás. Nem adom el a Milestone-t, hanem meghagyom PNA-nak. Nekem a Motonav tudása bőven elég, ráadásul a frissítéssel sem kell szenvednem (
). Autós tartó, töltő van hozzá.
Valamelyik régebbi telefonomat előveszem a fiókból, ráfizetek egy 8-as szériájú Nokiára, telefonálni az is tud.
-
Toobee
veterán
válasz
szőröscica #6151 üzenetére
Ezzel a szöveggel azért ne add fel a hirdetést, lehet, hogy nem kelne el
-
szőröscica
addikt
Ma végleg eljátszotta ez a hulladék a bizalmamat. Lemászott a hálózatról szó nélkül, egész nap elérhetetlen voltam. Reboot után visszament.
Hamarosan eladó lesz egy Motorola Milestone, vadonat új, nem használt gyári autós tartóval, apróbb karcokkal.
-
F_Gergely
őstag
-
petipetya
nagyúr
Végsö esetben próbáld ki az sd speed boost nevü alkalmazást, az az 1 dollár a mai valuta árakkal nem pénz.
http://androidunderground.info/market/alkalmazasok/637-sd-card-speed-booster-sd-kartya-sebessegenek-noevelese -
drzsoo1
aktív tag
sajnos jóval lassabb! 2.1 alatt is akadozott, de 2.2 vel a gyári launcherrel használhatatlan. Nem bírom kivárni amíg a menübe lépve felállnak az ikonok. A dedikált gombok sokszor csak két háromszori nyomásra reagálnak. A maps ötletszerűen kilép, az opera fagy a képernyő is néha kifagy, az alján egy csík jelenik meg. Igy a 2.2 vel a használhatóság alsó határát súrolja. Akkuidő kicsit kevesebb lett, ha tehetném, visszakérném a 2.1-et.
-
guni
tag
válasz
Rickazoid #6140 üzenetére
A megadott értékek az sdhc-nél igazából pont a minimumot jelentik, de nem is ez a lényeg, mert tesztprogramokkal kimérve ok a kártya. A kérdésem inkább arra vonatkozna, hogy tapasztalt valaki olyant, hogy sokkal nagyobb kártyát tett bele és lelassult és akkor nincs mit tenni (ha jól rémlik még a hőskorban a korai Symbianos telóknál volt ilyesmi, bár azok sokkal gyengébb vasak voltak még), vagy pont az a probléma, hogy valami gáz van a kártyával és ha veszek valami márkásat akkor helyreállhat a rend.
Guni
-
Rickazoid
addikt
Nekem kicsit sem áll ki, szerintem hibás az a fedél. Hogy cserélik-e garanciában, az jó kérdés, de kérdezz rá és ha nem, max kifizeted az új árát. A neten sehol nem találtam, de nem kerülhet sokba.
Egy noname memóriakártya lehet lassabb, a megadott értékek csak a maximumot jelölik.
-
Phami
tag
Valaki help. 2.3as miuit rantottam fel most. Fut faszan meg minden, de nem tolt le semmit a marketrol... valaki otlet?
-
guni
tag
A másik, hogy vettem egy noname, de a felirat szerint class 10-es 16GB-os kártyát az eddigi 8-as helyett és érezhetően lassult tőle a gép. Ilyent tapasztalt már valaki?
Guni
-
guni
tag
Sziasztok! Egy kb 1 éves Milestone-om van és a hátulján a Motorola embléma kiáll a síkból, ezért lekopott róla a festék. Ilyen mással is előfordult már? Vajon ezt kicserélik garanciában?
Guni
-
petipetya
nagyúr
Kicsi off. Én is nézegetem a többi gyártót, hogy képben legyek akkor ha "eljön az idő". Eddig csak a HTC-t tartottam mérvadónak, aztán megláttam a cikket az SE telók nyílt bootloader-éről.
Kis kitérő az Xperia irányába: véletlenül van nálam egy Xperia X8-as is. Igaz, hogy ez egy alsó kategóriás készülék (nekem az), melynek a szoftverét eléggé lebutították és az anyaghasználat is hagy némi kívánnivalót maga után, de ettől függetlenül nincs vele komoly gond. A telefonálással nincs rajta gond.
Ebből kifolyólag tetszett meg az Xperia Arc a maga 4,2-es kijelzőjével és a 2.3-al egész szimpatikus.
-
Rickazoid
addikt
-
petipetya
nagyúr
Tudja valaki, hogy hol található a hivatalos 2.2-re épülő cronos rom?
Itt keresgéltem, de januári dátummal nem lehet az egyik sem. -
Rickazoid
addikt
válasz
#18379748 #6122 üzenetére
Én a Marketben tapasztalok hasonlót a keresés gombbal. Átlag 3-szor kell megnyomnom, hogy észrevegye magát, de utána megy. De csak a Marketben, tehát biztos nem hardver hiba nálam.
Többiek:
Én ha most vennék telefont, majdnem biztosan Nokia N900-at vennék. Esetleg Dell Streaket, de annak konkurencia hiányában magasan maradt az ára még GSM boltokban is, igaz hivatalos forrásból olcsóbb, mint az N900, szintén hivatalos forrásból. De utóbbi mellett szól a Maemo (amiből lesz nem hulló csapadékkal foglalkozó tudományág - Harmattan, nyilván az N900 is megkapja) és a 32 GB belső tár is. -
bejmuller
aktív tag
válasz
GodHeart #6119 üzenetére
"smoother"
ahogy lordfreyr is irta, 700 MHz-en megy, es sokkal folyamatosabb mint a CM7
mindent tud amit a CM7, mivel arra epul, csak meg van hozza par plusza legutolso CM7-ben nem mukodik az auto-sync (a kovetkezoben fog), de a Cronosban megy
legutolso verzioban benne van a MIUI kamera es zene app-ja, ami nagyon jo, es jol is mukodik (nekem
van akinel fagy, de azoknak mellekelve van mind2 eredetije, ugyhogy ha esetleg nem megy, akkor 1 update es kesz)
a Launcher2 van benne alapbol, ami bar nem tartalmaz annyi josagot, mint a LauncherPro, vagy az ADWLauncher, de sokkal jobban megy, lag-mentes. azt azert hozza kell tegyem, hogy szerintem az ikonok le vannak kicsit butitva, nem olyan elesek mint mas launcherekben, lehet hogy ezert is tud szebben, gyorsabban mukodni.
az is igaz, hogy sokkal lassabban frissul, de azert altalaban havi 1 release ki szokott jonni.
Milestone-ra ezt is egy emberke fejleszti, javitgatja (Feeyo-holland), mint a CM7-et(Nadlabak-cseh)
-
szőröscica
addikt
Én sem tudom, mit vennék helyette. Ideiglenesen kihúznám valamelyik fiókban lévő tartaléktelefonnal, azok legalább stabilan tudnak telefonálni.
Utána meg egy wp7 nokiát újítanék szerintem, mert a jelenlegi telefonok hardvere nem nagy előrelépés a milestone-hoz képest.
Sajnos úgy tűnik, hogy a nagy tudással együtt jár az instabilitás is.
-
wolruf
őstag
válasz
szőröscica #6125 üzenetére
Ámen, ugyanezt akartam írni. Csak már újratelepíteni sincs kedvem
Kell valakinek egy Milestone gyári autós tartóval, gyári multimédia dokkolóval és hibátlan állapotban (mihez képest
aranygombhíjasan
)?
Bár hogy mit vennék helyette, azt nem tudom
-
Djuree
félisten
válasz
szőröscica #6123 üzenetére
nem tudom, ezekszerint csak én fogtam ki olyat ami egyáltalán nem bugos?
-
szőröscica
addikt
El kéne adni, csak legalább 50 ezret buknék rajta.
Többet én ilyen drága, bugos telefont nem veszek. -
szőröscica
addikt
Ó. Most figyeltem meg, hogy nem lefagy a kijelző, hanem ez a fostalicska nem engedi megnyomni a bluetooth gombot. Ha engem hívnak, akkor kicsöng a kihangosító is, és fel is tudom venni, tudok vele beszélni. Viszont ha én hívok, nem tudom aktiválni hívás közben a bluetootht, hiába nyomok a gombra.
Kitöröltem a kihangosítót, újrapárosítottam őket, de semmi. Vasárnap új szoftver jön.
-
Rickazoid
addikt
válasz
GodHeart #6119 üzenetére
Saját tapasztalataim szerint a Cronos annyiban szokott jobb lenni a CM7-nél, hogy alacsonyabb órajelen futott azonos vagy jobb teljesítménnyel, illetve lényegesen nagyobb stabilitással, de jóval ritkábban is frissül. Nem mondanám rá, hogy a Cronos a CM7-hez képest olyan, mint a Debian az Ubuntuhoz képest, de túl messze nem is állna a valóságtól, ha mégis kijelenteném. Szerintem.
-
F_Gergely
őstag
-
wolruf
őstag
válasz
F_Gergely #6103 üzenetére
Igen, melegszik. Még MotoTrolla fórumon és volt szó róla, ott van a hőleadó felület. Ilyen. Kellemetlen, de nem fog felhólyagosodni a kezünk tőle
Max beizzad.
Nekem a 2.2 óta néha csinál olyat, hogy nem reagál a gombokra elsőre. Megrezeg, ,,felfogja hogy megnyomtam'', de nem csinál vele semmit. Aztán megint rányomok és akkor csinálja is amit kell.
-
Zoku
tag
Felraktam a froyot... Csigább mint a 2.1 sajna. Felhúztam a procit 1,2Ghz-re így már jól teljesít. Én úgy emlékszem, hogy froyoval gyorsabbnak kéne lennie a rendszernek nem lassabbnak
no komment -
szőröscica
addikt
No, most már rendszeres szokása, hogy nem reagál hívás alatt a képernyő. Sokszor letenni sem tudom, a bluetooth kihangosítás pedig reménytelen, csak akkor megy, ha engem hívnak és a kihangosítón nyomom meg a hívásfogadó gombot.
Hétvégén ebből újraflashelés lesz, megpróbálok egy full wipe után feltenni egy gyári froyot.
-
bejmuller
aktív tag
válasz
Shrike7973 #6109 üzenetére
3g kilovesehez pontosan az kell amit irtal.
memoriaproblemak: barmelyik romot hasznaltam (kiprobaltam eleg sokat) mindig ez tortent, hiaba allitottam be, hogy lock home in memory...
-
Shrike7973
senior tag
Helló!
Mivel állandóan wifi közelben vagyok, nem rendeltem mobilnetet a telefonhoz.
Így feleslegesen lógok szerintem 3G-n, csak pazarolja az aksit.
Korábbi telefonjaim, SE K800i és Nokia 5230 kijelezték a 3G hálózatra kapcsolódást, továbbá ki is lehetett kapcsolni valahol az arra való csatlakozást.
Wireless Networks / Mobile Network Settings /
Data Enabled - off
Use only 2G networks - on
Ez a két beállítás megteszi, vagy kell még valamit állítani?Más: Zavar az android rendszerben, hogyha elindítok egy nagyobb programot, utána kilépve az összes widget és app a menüben elkezd újrarajzolódni. Azt gondoltam magamban, hogy ez memóriahiány jele lehet, tudom is, hogy a 256 MB neccesen elég csak. Ezért néztem task managert, majd beszereztem marketről a System Panel Lite-t is. Azt láttam, hogy főleg azok a processek futnak (darabonként 10 MB-al...), amelyek kinn vannak a Home Screen-en widgetként.. PowerAMP, Google New, GO Weather, Note Everything, stb. Ekkor az a gondolatom támadt, hogy lehet, hogy a widgetezés olyan luxus, amit nem engedhetek meg sajna 256 MB ram mellett. Emiatt fogtam és lecsupaszítottam az összes képernyőmet (3), csak a GO Weathert hagytam meg, szép órának és weather widgetnek is egyben. Azon kívül csak shortcutok vannak.
De amit furcsállok, hogy így is 40 MB-om maradt szabadon.
Sőt, ha felraktam egy ATK-t, akkor is minden "felesleges" appot (facebook, poweramp, stb.) kilőve is 40 MB maradt... holott 2.1 alatt ilyenkor felcsúsztam 80 MB körülre.
Lényeg, ami a lényeg, hogy így sem változott a helyzet, terhelés után (pl.: Opera Mobile-ban 6 külön oldal egyszeri behozása után kilépve) rajzolódnak újra a dolgok, kínos másodpercekig.
Milyen lehetőségek vannak ennek orvoslására?
Milestone 2 512 MB ramjával jobban szuperál ilyen téren? -
bejmuller
aktív tag
Kiprobaltam a legujabb Cronos Gingert, es hat... sztem jobb mint a CM7 igy par oras hasznalat utan. [link]
-
F_Gergely
őstag
válasz
petipetya #6104 üzenetére
nálam gyárilag 2.2 van fent, és mikor kitaláltam hogy leszedem a motonavot (ami persze nem sikeült) elötte csináltam egy backup-ot és lementettem minden fáljt, és miután nem sikerült leszednem teljesen a navigációt és persze mást sem engedett telepíteni, csak visszamásoltam az SD-re a Motonav könyvtárat, feltelepítettem a motonav.apk-t és működött ujra.
Akkor ha kell nektek este fel is töltöm, mondom ez a gyári motonav, térképekkel meg mindennel, olyan állapotban mint amikor a készüléket megveszed. Ergo ha próbalicenszet aktiváltad már, de leszedted a navigációt és most felrakod nem lesz ujra 60 napod, hanem ha korábban már lejárt a 60 nap ki fogja irni hogy aktiváld a navigációt. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #6102 üzenetére
Annyit tegyünk hozzá, hogy 64 bites Linux esetén szüksége van a libusb csomagok lib32-es változataira is, de csak azonos verziójúakkal fog működni. Ellenkező esetben a hiányzó fájlokat a 32 bites (tehát a nem lib32-es, hanem 32 bites) csomagokból kell bemásolni a /usr/lib32 mappába.
-
F_Gergely
őstag
Nekem megvan backup-ban a teljes motonav, minden fálja + az install fálj ha gondolod feltöltöm neked tárhelyre és onnan le tudod szedni és akkor működni is fog
Szólj ha kell és akkor este fel is tudom tölteni.Más:
néha tapasztalaom érdekes jelenségként hogyha a készüléken használom a mobilnetet intenziven (pl: hireket olvasok, marketen nézelődök, forumot olvasok stb.) a kamera melleti rész a hátlapon, állatira fel tud melegedni. Mintha melegedést váltana ki a készülékben a mobilszélessáv használata.
Ti tapasztaltatok ilyet? (egyedül eddig igy a HTC-nél jártam, ott akkor melegedett a készülék a flipp mögötti részen egy ponton ha töltőn volt a telefon, de akkor néha annyira fel tudott melegedni hogy már-már égető érzést váltott ki az emberben).
Jelen esetben, nem annyira forrósodik fel a készülék de érezhetően, magasabb hömérsékletű lesz, legközelebb infrás hőmérővel megérem, kiváncsi vagyok magára a hőfokra. -
petipetya
nagyúr
Nekem újdonság volt, remélem működik:
SBF telepítése Linux alatt -
Új hozzászólás Aktív témák
- Brutál szép állapot!! Apple iPhone 14 Pro Max 128GB 91% akkumulátor - Deep Purple
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt jó akku
- Apple iPhone 14 Plus (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Fekete)
- Apple iPhone 12 Pro Max (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Szürke)
- Apple iPhone 15 Pro Max (használt, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Natúr Titánium)
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone 14 Pro 128GB Arany / 12 hó jótállás
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506HE / 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest