Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4) Goose-T


Goose-T
veterán

Hú, egyszer volt nekem egy XT-m, amiben kicseréltük az alaplapot egy 286-osra, de az MFM vinyó maradt. Megszenvedtünk, mire sikerült működésre bírni, és valamiért még úgy is sokkal lassabban ment, mint az XT-ben. Hogy képbe helyezzelek a lassúsággal: az XT-ben a benchmark valami 300 kB/s sebességet mért, a 286-ban pedig 80-at. :D Ez körülbelül 30 éve volt, és ez volt az első számítógépemnek az első upgrade-je, amit nem is én csináltam, hanem az, akitől vettem az alaplapot.

Nem tudom, mond-e neked valamit az, hogy ezek még nem voltak plug'n'play gépek, minden erőforrást kézzel kellett beállítani a BIOS-ban és jumperekkel a kártyákon. Ezeknek a beállításához pedig nem árt a kézikönyv, vagy jön a találgatás a jumperekkel. :D

Szerk.: még annyit hozzátennék, hogy az MFM vinyók annyira régiek, hogy ha még sikerülne is beállítani a kártyát meg minden vackot, nagy valószínűséggel már úgyis döglött a vinyó, vagy döglődik. CompactFlash-IDE adaptert szoktak használni a régi gépekben a vinyók helyett.

[ Szerkesztve ]

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.