- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Hú, egyszer volt nekem egy XT-m, amiben kicseréltük az alaplapot egy 286-osra, de az MFM vinyó maradt. Megszenvedtünk, mire sikerült működésre bírni, és valamiért még úgy is sokkal lassabban ment, mint az XT-ben. Hogy képbe helyezzelek a lassúsággal: az XT-ben a benchmark valami 300 kB/s sebességet mért, a 286-ban pedig 80-at.
Ez körülbelül 30 éve volt, és ez volt az első számítógépemnek az első upgrade-je, amit nem is én csináltam, hanem az, akitől vettem az alaplapot.
Nem tudom, mond-e neked valamit az, hogy ezek még nem voltak plug'n'play gépek, minden erőforrást kézzel kellett beállítani a BIOS-ban és jumperekkel a kártyákon. Ezeknek a beállításához pedig nem árt a kézikönyv, vagy jön a találgatás a jumperekkel.
Szerk.: még annyit hozzátennék, hogy az MFM vinyók annyira régiek, hogy ha még sikerülne is beállítani a kártyát meg minden vackot, nagy valószínűséggel már úgyis döglött a vinyó, vagy döglődik. CompactFlash-IDE adaptert szoktak használni a régi gépekben a vinyók helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Battlefield 2042
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Battlefield 6
- Leállítás, Alvó mód és Újraindítás: mit csinál a Windows?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Építő/felújító topik
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (1db , utolsó ... aki kapja ...)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest