- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Hú, egyszer volt nekem egy XT-m, amiben kicseréltük az alaplapot egy 286-osra, de az MFM vinyó maradt. Megszenvedtünk, mire sikerült működésre bírni, és valamiért még úgy is sokkal lassabban ment, mint az XT-ben. Hogy képbe helyezzelek a lassúsággal: az XT-ben a benchmark valami 300 kB/s sebességet mért, a 286-ban pedig 80-at.
Ez körülbelül 30 éve volt, és ez volt az első számítógépemnek az első upgrade-je, amit nem is én csináltam, hanem az, akitől vettem az alaplapot.
Nem tudom, mond-e neked valamit az, hogy ezek még nem voltak plug'n'play gépek, minden erőforrást kézzel kellett beállítani a BIOS-ban és jumperekkel a kártyákon. Ezeknek a beállításához pedig nem árt a kézikönyv, vagy jön a találgatás a jumperekkel.
Szerk.: még annyit hozzátennék, hogy az MFM vinyók annyira régiek, hogy ha még sikerülne is beállítani a kártyát meg minden vackot, nagy valószínűséggel már úgyis döglött a vinyó, vagy döglődik. CompactFlash-IDE adaptert szoktak használni a régi gépekben a vinyók helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest