Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hieronymus

veterán

válasz Doky586 #50 üzenetére

"Egyszerűen megjegyeztem hogy brüsszel a kábel rossz végét specifikálta. Tudtommal a samu sem tartja be a 2012 óta (eddig) kötelező szabályzást amely a microUSB-t írta elő és helyette (szabálytalanul) usbc-t rakott eddig is."

Linkelnéd a 2012 EU szabályzást?
    Az emlékeim szerint nem volt ilyen szabályzás. Ha lett volna, akkor 20 éven keresztül jogot sértett volna az Apple. Abban az évben vezették be, Szeptember 12-én a Lightning csatlakozót. Az USB-C kettő évvel később került bemutatásra.

• Hieronymus

veterán

válasz RandomName #41 üzenetére

" Ember nem tudja mit dob ki, és amikor szólsz a hulladékudvarnak hogy akkor az ott érték leszarnak, erre szólsz embernek aki érdekelt az ilyenek mentésében és mire ő eljárt a cucc megsemmisült."

Még egyszer. Amire Te vagy Én azt gondoljuk, hogy érték, az nem biztos, hogy érték. A hulladékudvarban dolgozók nem értékbecsüsök. Nem feladatuk az érték ellenőrzés. Ha az lenne, hamar betelne az udvar, a talán értékes dolgokkal. Az a feladatuk, hogy átvegyék és kezelésre továbbítsák az odavitt tárgyakat.

Ha prevenciót akarsz, azt a hulladékudvar előtt kell megvalósítani.

• Hieronymus

veterán

válasz RandomName #27 üzenetére

"Amikor egy 20 éve bezárt kocsmából kihajítják az 50 éves flippert, amiből max 2db van európában?"

Ne viccelj már. Magyarországon csak tömeggyártású flipperek voltak. Nagy kérdés milyen állapotban illetve miért vitték a hulladékudvarba azt a flippert. Nem várható el a hulladékudvartól, hogy minden oda kerülő lom vagy lomnak látszó valamin értékbecslést végezzen.

(#25) Rive
    Az OK amit leírtál. De abban a megoldásban a hulladékudvar nem játszik.

(#27) RandomName "És mi van akkor, ha az adott elektronikai hulladék olyan darab, ami működésképtelenül is kiállítható muzeális érték?"

A technikával foglalkozó múzeumok előnyös helyzetben vannak. A tömeggyártású eszközökből kifutó korában tudnak vásárolni példányokat. A nagyon exkluzív dolgokat meg megkapják ajándékba, mert a tulajdonosa tudja, hogy nem a hulladékudvarba kell vinni az eszközt.

Önmagában a nagy sorozatban gyártott termékeknek sohasem lesz muzeális értéke.
    Van egy utolsó generációs Nokia buta telefonom, nagyon újszerű állapotban Nem volt üzemben 24 órát összesen. Telefonálva néhány percet töltött. Karcmentes, hibamentes (remélem). Soha sem lesz muzeális értéke. Ha azt tudom mondani, hogy az a telefon Linus kezében volt és az első hívást Ő kezdeményezte. Ezért tettem el a készüléket. Sokat ér. Leginkább Linus halála után, mert akkor már nem tudja tagadni a dolgot. :D

Kicsit túlértékelitek a használt elektronikus eszközök (muzeális) értékét.

• Hieronymus

veterán

válasz Doky586 #22 üzenetére

"Láthatóan nem érted."

Akkor nem értem.
    Pontosabban azt nem értem, hogy a szerviz dolgozói nem járnak guberálni.

"Pedig a kidobott motorhibás gépből kiszereltel még 5évig üzemelhetne..."

Próbálom vizualizálni, de nem megy. Hogyan működne ez a rendszer?

Kis István, mosógép tulajdonos elhíja a szerviz szakemberét, aki megállapítja, a hiba okát. Hiányzik egy alkatrész, ami már beszerezhető.
    Ekkor ki megy a hulladékudvarokba alkatrészt keresni és kiszerelni?
    Kis István bizonyosan nem. Ha értene hozzá, nem hívna szerelőt.
    A szervizes szakember?
    Mennyi a rezsi órabére? Mire megtalálja és kiszereli az adott alkatrészt, a megrendelő már nem akarja kifizetni a keresésre fordított idő díját.
    Ha mégis gyorsan és rendben megtörténik a javítás, de egy hét után a pótalkatrész is beadja kulcsot, akkor mi van?
    Leírod, hogy üzemelhetne. Nem azt írod, hogy üzemelne. A feltételes módban történő információk értéktelenek.

Komolyan érdekel, hogyan lehet ezt megvalósítani. A szerviz ingyen begyűjti a használt mosógépeket. Szétszedi és raktározza az alkatrészeiket?!

• Hieronymus

veterán

válasz Doky586 #18 üzenetére

"A gyárosok kereskedők érdeke hogy ne lehessen a használt kiselejtezett készülékeket/alkatrészeket újra használatba venni, hisz az számukra hatalmas konkurenciát jelent."

A probléma leegyszerűsítése, némi demagógiával megfűszerezve.

A valóság ennél sokkal prózaibb.
    Átlag József és a felesége Éva, a hulladék udvarból csak olyan terméket tudnak használatba venni, ami működik.
    Az hogy egy IT portál, könnyed részén fórumozunk, azt jelenti, hogy sokan képesek a számítógépek barkácsolásával foglalkozni.
    De nincs itt Átlag József. Nem is tudna mit kezdeni a hulladékudvarba vitt, kishibás készülékekkel.
    Ezért nincs hatalmas konkurencia.

• Hieronymus

veterán

válasz Doky586 #3 üzenetére

Nem a károkozás a probléma.
    A lopás, akkor is lopás, ha racionálisan érték nélküli az eltulajdonított tárgy. Ettől még az eszmei értéke jelentős lehet.

A probléma az, hogy senki sem ismeri az oda halmozott elektromos eszközök előtörténetét. Senki sem vállalja fel az alapvető biztonsági ellenőrzés költségét. Beteszed a jónak tűnő kártyát a gépedbe és kiszáll a füst.
    Egy látszatra kitűnő állapotban lévő konyhai eszköz is lehet életveszélyes.
    Ezért ami a hulladék udvarokba bekerül, az csak a feldolgozás irányában távozhat.

Új hozzászólás Aktív témák