- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
fityere
senior tag
Schladming környéken lakom t mobilos élőfizetésem van. Az internetem az A1. Az A1-röl sajnos elég sok negatívat mondanak a helyiek, de ők vannak a legjobban kiépítve ausztriaban.
Tmobil-al semmi problémám nem volta két év alatt. Internetet szeretnek váltani. Drei eddig a legszimpatikusabb tarifa szempontjából is.
Valakinek esetleg van tapasztalata internet kapcsán szívesen fogadom -
rizso
addikt
válasz
ATM_automata #78 üzenetére
Török szolgáltatókat nem vágom. Vagy arra gondolsz, hogy milyen osztrák kártyát/előfizetést/opciót vegyél?
novaktomi: tőlünk nem kértek útlevelet. Mondjuk mi vittünk Meldezettelt, Anmeldebescheinigungot, munkaszerződést, Lohnzettelt, meg természetesen bankkártyát. A1-nél internetkötéshez meg igazából semmit nem kértek fényképes igazolványon, lakcímigazolón meg bankkártyán kívül - na jó, 100€ kauciót még, de mást nem.
-
tibee77
őstag
válasz
ATM_automata #86 üzenetére
En ugyanezt a csomagot vettem meg, amit te is belinkeltel.Ezzel te tudsz/tudnäl telefonälni is vagy csak internetre tudod hasznälni?Mert nekem olyan kellett volna amivel telozni is lehet, arra meg ez nem jo.
-
Piwi
veterán
válasz
novaktomi #89 üzenetére
én 1 éve vettem náluk simet(stickem volt)amivel kotlátlanul lehet netezni,minden hónapban feltöltöm és 15 euróért korlátlan a net. Viszont ha WebCube-al akartam volna elhozni a simet,2 év hűséggel,akkor kérték volna az Anmeldebescheinigung papírt,amit ugye nem mindenki kap meg,mert sok feltétele van. Szóval a sima feltöltős nethez,ami szintén korlátlan,nem kell egy személyin kívül semmi
-
novaktomi
csendes tag
Amikor anno az orange-nál a telefonos előfizetést csináltuk nem problémáztak ilyen hülyeségekkel.
A többi szolgáltatóról nem tudok nyilatkozni, de ha a drei-nél brahiból megpróbálsz egy online szerződéskötést elő fog jönni egy olyan ablak, hogy személyi ig. szám, de mivel neked nincs, mert nem vagy úgye osztrák állampolgár, akkor bizony útlevél számot akar.
Ha szermélyesen csinálod dettó. -
novaktomi
csendes tag
Valóban sokkal olcsóbb, mint magyarországon.Én korábbi orange előfizető voltam, ahol 1000 perc, 1000 sms, 1000 mega volt a díjcsomagban, plusz, ami a lényeg, 300 perc atív/passzív roaming. Tehát mindegy, hol vagyok az Eu-ban, nem fizetek plusz roaming díjat. És mindez 29 Euro, amire vmiért kapok kb 3 Euro kedvezményt. A Drei - Orange házasságból nem vettem észre semmit.
Az Internet Drei-os. Ott is előfizetésem van. 15 Euro 10 mega/sec. Na, 10 még sohasem volt, de 8 megát késő estétől már hozza. Viszont napközben 3-5 megánál nem szokott több lenni.
Egyébként valóban teljesen korlátlan a tarifa. Tudtommal csak a drei kínál korlátlan adatforgalmat biztosító csomagot. Tehát torrentezőknek meg youtube huszároknak ideális.Viszont a drei-al nem volt egyszerü szerződést kötni. Azt még elfogadtam, hogy Hauptwohnsitz kell nekik, de az, hogy az Eu-ban ÚTLEVÉL nélkül nem hajlandók szerződést kötni, kicsit kiakasztott.
Szerintem nem szabályos, de nem lehetett őket meggyőzni.
Szóval az értelmetlen bürökrácia nemcsak magyar betegség. -
tibee77
őstag
válasz
ATM_automata #68 üzenetére
En egen földön kerestem bob microsim-et a telefonomba de sehol nem talältam.Pont a kedvezö äru internetük miatt.Ez ami neked van ez csak usb stick-es modembe jo ugye?
-
Sztbeni
őstag
válasz
ATM_automata #78 üzenetére
-
kokola
újonc
Sziasztok. èn ausztriaban dolgozom.reggel.megyek, dèlben egy òrát otthon ès visza ausztria, este meg már otthon vagyok. Mivel nincs osztrák lakcímem csak a feltöltös maradt.A kártya vásárlás a következö :bemèsz a boltba (pl billa) leakasztod a kártyat az állványròl ,es a kasszánál kifizeted. Smsben aktivalod a leiras szerint pl: a1nèl 2920 re kuldesz smst -ja-. Ès kèsz
A neten fentvannak a kiegeszitö csomagok.
Itt magyarban vettem egy kartyat ismerösnek ajándèkba a telenornal, 6oldalas szerzödès szemèlyi lakcimkártya,
Kikèrdez milyen teloba veszem a vègèn mar mondtam mèg egy kèrdès ès nem kell.
A viberhez meg a whatsapphoz van szüksegem rá, hogy elèrhetö legyek. -
Alba Game
tag
köszi a cikket és a kommentezők érdemi hozzászólásait illetve kiegészítéseit !
én február közepén megyek ki Graz -ba dolgozni, hosszabb távra. így mindenképpen rendkívül hasznos volt.
kösz még1szer !!! -
Komplikato
veterán
-
rizso
addikt
Jaja, mindenhol vannak ilyenek - szerencsére ez nem magyar találmány
De ahogy Piwi is írja, nem osztrákok művelik itt a gsm ipart, hanem a külföldiek, azok közül is leginkább a törökök.
Lacess: persze, hogy jók, főleg ha azt is nézzük, hogy itt mennyit keresnek az emberek. És az is igaz, hogy egész jó áron kaphatsz telefont is, főleg ha kicsit drágább csomagot veszel (legolcsóbb csomaggal sokszor kb. annyiba kerül a függő telefon, mint a független) - ezért is van, hogy boldog-boldogtalan rohangál a legújabb telefonokkal, mert csak úgy kapják az előfizetés mellé...
-
demyen
tag
ez nem semmi.
10-15 euro-ért mit nem kapnak ott... (3000-4500ft)
Én 5000Ft +1200Ft családi csomag
asszony ugyan ez 5000+1200FTebben azt hiszem 90perc hálozaton belüli 90 perc egyéb szolgáltató van, 0 sms, és 200 vagy 500MB.
igy álltalában a kettőnk számlája 25ezer körül alakül.
Szégyen. Osztrákoknál pedig mindez 10ezer alatt meglenne, vagyis kijönnénk, még több lehetőséggel egyetemben.ja, és a lányom feltőltése havonta 3-5ezer ft.
Gürizz magyar és fizess
-
ATM_automata
őstag
Nagyon jó írás. Gratulálok!
Ha nem veszitek zokon, akkor kiegészíteném még annyival, hogy létezik egy BOB nevű alternatíva is, aki nemzeti roaminggal oldja meg a szolgáltatást.
Nagy előnye, hogy minden bokorban árulják (Libro, Lidl, saturn stb), egyébként az A1 feltöltős megoldásait is, így gyakorlatilag bárhol meg lehet venni és van mikrosim-es csomagjuk is, ami így jó modernebb kütyükhöz.
Én egy augusztusi nyaralás során vettem egy 1GB-os Microsimes csomagot. Eddig vidéken, a hegyekben és bécsben is tökéletesen szuperált, januárban újra használtam gond nélkül, nem tiltották le.
Ausztria nagyon sok lehetőséget kínál, ha az ember mobilnetet szeretne használni. Érdemes 10-15 eurót rááldozni arra, hogy mindenhol legyen térképe, hely keresése, skype-ja és minden egyéb olyan online szolgáltatása, ami valóban megkönnyíti egy utazó életét, ha külföldön jár.
-
törölt tag
Sőt még Olaszországban, Dániában, Svédországban, Hongkong és Indonéziában is használhatod.
Nekem igaz csak korlátlan internetem van havi 15 euróért, osztrákba vettem, de Olaszban, UK-ban is korlátlanul lehet használni ! -
hdman
őstag
Jó cikk, köszi!
Nekem tavaly óta Mücke 500 van, 5 eur havonta, 500 perc duma.
Ez megszűnt? Nem látom a felsorolásban és a honlapjukon sem...
A másik telóban valami 3 wertkarte van, de azt nem tudom melyik
-
Lacess
tag
Igen, lehet, köszi a pontosítást.
Lényeg a lényeg, hogy az előfizuk Ausztriában nagyon jók szerintem, még a plusz költségekkel is (aktiválás etc.)
Jah és nem szabad elfelejteni hogy hogy az ilyen szintű előfizukhoz igyen vagy sz@ré'-hugyé' kapsz egy nem épp 3Ft 20Fillér-es telefont ami ha esetleg nem is kell akkor -a korábbi hsz.-ek ben említett török telefonosnál- eladod és az árából jópár hónapig kiperkálod az előfizut.A Te csomagod pl. szerintem nagyon frankó, 1000perc szvsz. elég egy hónapra simán.
-
Dhampir
félisten
Gyorsan kellett egy kártya, bementünk egy gsm boltba, ahol a "bruder" olyan készséges volt, hogy az egyébként ingyenes drei sim-et odaadta nekünk 15€-ért (de persze honnan tudhattuk volna, hogy drei shopokban volt akkor ilyen akció, no meg neki is meg kell élni valamiből).
Eszerint a néha sokat szidalmazott "hazai" "lenyúlós mentalitás" valójában nemzeti határokat nem ismerő módszer a nagy piaci versengésben.
-
törölt tag
Pre-paid adatforgalomhoz mi létezik?
Magyarország-Németország közötti utazáshoz kéne leginkább navinak, telefonos oldal édes mindegy.
-
rizso
addikt
Kis pontosítás: Hallo XXL Plus havi 45€, 3000 belföldi perc, 1000 sms, korlátlan mobilnet - amit 6GB használat után 64kbit/s max sebességet jelent, mobil tv - 6 csatorna.
Hűségidő itt is 24 hónap, és érdemes azt is számításba venni, hogy minden szolgáltatónál van éves "Servicepauschale", így pl. a drei-nál évi 20€, és mellé van még aktiválási díj is, ami további 49€, szóval az első számlázásnál az előfizetés összege mellé jön még egy ~70€-s szeretetcsomag is. És ha hozzáveszed a következő évi 20€ Servicepauschale-t, akkor ott vagy, hogy 2 év alatt pluszba fizetsz 90€-t, ami havi szinten 3,75€. De persze még így is jobb a helyzet, mint otthon...
Voda RED-et nem ismerem, de pl. a drei-nál havi ~20k-ért Hallo Premium tarifát kapsz:
- havi 65€
- korlátlan belföldi perc
- korlátlan sms (belföld-külföld, mindegy)
- 400 Európa perc (beleértve roaming is)
- 250MB európai mobilnet
- belföldön korlátlan adatmennyiségű mobilnet sebességkorlátozás nélkül
- 50+ mobil tv csatorna(Nekem egyébként HalloEuropa M van, és számomra az is bőven elég, és havi 15€-ért - vagy ha a fentieket is figyelembe vesszük - havi 18,75€-ért nem is vészes)
-
csabiks
senior tag
Hasznos kis írás lett, köszönjük szépen!
-
Sztbeni
őstag
A sík Magyarországon sincs mindenhol mindenkinek térereje, ez a vicc. Én itt a városban is tudok pár helyet, ahol használhatatlan a háló. A Keszthelyi hegységben, ami nem egy nagy hegység, ott meg gyakorlatilag mind használhatatlan. Sopron környéke, Bakony szintén.
Lacess:
ja, ezeket láttam én is. Elég durva.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ha Ausztriába mész dolgozni vagy pihenni, akkor segíthetek kiválasztani a számodra megfelelő díjcsomagot.
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpársportok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest