2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Mobilhasználat Ausztriában

Ha Ausztriába mész dolgozni vagy pihenni, akkor segíthetek kiválasztani a számodra megfelelő díjcsomagot.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Írtam már erről egy cikket még 2009 őszén, azonban az már nagyon elavult, ezért itt az ideje egy újnak.

Ausztriába egyre többen mennek dolgozni, így őket különösen érdekelheti a dolog. Egy nyaralás során még nem mindenki akar helyi SIM-et venni, főleg ha nincs szüksége netre, azonban egy munka során ez gyakorlatilag nélkülözhetetlen. Nem jó üzlet magyar számmal roamingolni, főleg nem hónapokon keresztül. Sok munkahelyen pedig elvárás az osztrák telefonszám.

Akik SIM-et veszek, azok között is sokan nem tudják, hogy melyik szolgáltató milyen lehetőségeket nyújt, csak megveszik a nekik legegyszerűbbnek tűnőt. Ez nem jó megoldás, érdemes mindig utánanézni a dolgoknak.

Ausztriában jelenleg három saját hálózattal rendelkező szolgáltató üzemel, és viszonylag sok virtuális. Sokan mondhatnák, hogy nem is három, hanem négy cég működik, mert legutóbb amikor kint voltak, akkor annyi volt. Ennek az az oka, hogy a Orange-ot megvette a Drei, és már egy cég a kettő.

Az osztrák SIM nem csak netre, és helyi kapcsolattartásra, hanem bizonyos esetekben hazatelefonálásra is sokkal olcsóbb, mint a magyar.

A sima percdíjas csomagok helyett érdemes a meghatározott számú perceket tartalmazó csomagokat aktiválni, ugyanis sokkal olcsóbbak, főleg ha valaki sokat szeretne beszélni.

Milyen lehetőségeink vannak? Lássuk csak!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.