- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lauda
titán
-
7
addikt
-
Krisszer
aktív tag
-
sztanozs
veterán
-
Lauda
titán
-
sztanozs
veterán
-
Иван
őstag
-
Mister_X
nagyúr
-
Lauda
titán
-
sztanozs
veterán
-
Lauda
titán
Hol lehet elni nyelvtudas nelkul?

-
sztanozs
veterán
Én nagyon-nagyon alapszinten tudok japánul (inkább olvasni, beszélni) - írni nem.
Kb 3 év saját tanulás (volt egy jó könyvem hozzá - angol/japán nyelvkönyv) , bár inkább csak az első fél év volt intenzív, azóta máson van a prioritás. Mostanában vettem elő megint (mobilra már nagyon jó japán oktató alkalmazások vannak).Érdekes módon magyarul sokkal könnyebb japánul tanulni, mint angolul

Kijutni én is szeretnék - ha lehet akár dolgozni is, de asszem inkább jól megszedem magam és kimegyek majd turistaként
-
Huma
addikt
Én erőteljesen tartok tőle. Mindenesetre küzdök a sorsom ellen.

-
Crystalheart
őstag
-
zozo1414
tag
én tudok japánul, csak nem használom, mert túl hangos

-
Huma
addikt
Persze. Gondolom így van.
De ha felkerül a felső 10.000 közé Japánban akkor lehet, hogy már el fogják várni, hogy ne erőszakolja meg a nyelvüket.
-
Crystalheart
őstag
Azért vélhetően ott is úgy van ez, hogy egy látványosan külföldivel szemben elnézőbbek illem terén. Egy angol is örül, ha már tegezve tud beszélni hozzád, nem fog senki sem megorrolni érte, hogy nem magáz.
Pláne, hogy egy átlag japán általában a saját híresen rossz nyelvérzékből indul ki... -
Huma
addikt
A japán nyelvet alapfokon elég könnyű elsajátítani. Szerintem könnyebb mint az angolt. Ellenben, ha komolyabban meg akarod tanulni akkor rengeteg szabályt kell betartani. Különféle helyzetekben, különféle emberekhez, különféle szavakat és mondatszerkezetet kell használni, hogy betartsd az etikettet és udvarias legyél.
Viszont az írásuk az kész horror. -
Crystalheart
őstag
Amikor megnéztem a Clannad-et, meg még néhány egyéb komolyabb sorozatot, ahol ez előjött, mindig csodálkoztam, milyen elszántsággal és küldetéstudattal tudják végezni a legpitiánerebb munkákat is. Hát talán a vécépucolást nem - bár ki tudja -, de a futószalag-villanyszerelést igen. Ez nekünk persze csak jól jön, mert ami Made in Japan, az tuti minőség. De be nem állnék ott a sorba sosem.
Érdekes téma és több társadalomtudományi tanulmány foglalkozik vele, hogy a jövőben vajon merre tendál majd a japánok munkához való hozzáállása, mert mint minden egyéb téren, ebben is lazulnak a tradíciók náluk is, még ha lassú is a folyamat. Az ipari és technológiai előnyük ebből származik, de a magas életszínvonal rengeteg hátulütővel társul.
-
mave13
őstag
Igaz!
Turistaként bármikor, dolgozni soha többet az életbe ide nem jövök!

-
Crystalheart
őstag
Hát hajrá, én már csak akkor akarok néha kiutazni majd, amikor zsebből kijön ott akár egy villa is, a japán munkamorál nem az én világom.

-
Mister_X
nagyúr
-
mave13
őstag
Attól tartok, hogy itt nem fogsz letelepedni, mert az baromi nehéz. Főleg azért, mert munkát találni külföldinek cirka esélytelen. Angol tanár mondjuk lehetnél, azt még keresik.
Van egy indiai kollégám, ő az egyetlen a környezetemben, aki külföldiként itt él immár 20 éve. Anno azért tudott maradni, mert elvett egy japán nőt, és valamilyen mázli folytán az egyetemen szereztek neki állást. Egyébként, már nagyon jól beszél japánul, de írni, és olvasni annyira nem tud. Ismétlem, 20 év!
Egyébként, ez sem olyan álomvilág, mint amilyennek sokan hiszik. Leginkább azért gondolják azt, mert messze van, ismeretlen, és érdekes. Pár hetes látogatás nem elég arra, hogy meg lehessen ismerni ezt az országot, és a lakóit, gyanítom, hogy egy év is kevés lesz, de az biztos, hogy nem feltétlenül olyan szép és csodálatos minden, mint amilyennek sokan otthon képzelik.
-
Dluinet
nagyúr
Nem szeretik a bevándorlókat, azért sem látsz sokat belőlük japánban.
De jó kultúra, én bírom őket. -
Mister_X
nagyúr
-
Mister_X
nagyúr
-
Иван
őstag
Minek akarsz te japánban élni? Hogy munkaidő után túlórázhass, majd aludhass egy kaptárban?

Sosem vonzott a dolog. Jó dolog a munka, de amit egyes népek csinálnak (németek, jenkik, de főleg japánok), az számomra már nevetséges.
-
kmisi99
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 5900X / 3900X / R7 3700X + MSI / Gigabyte X570 / B450 Alaplap + Arctic hűtős félkonfigok
- Ryzen7 5700x/ 32GB DDR4/ RX6900XT 16GB/ 1TB SSD alapu PC/ garancia/ ingyen postapont
- Saeco Royal Digital Plus I Irodai igásló I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Samsung Galaxy Z Flip4 Lila 8/128GB Kártyafüggetlen
- BenQ W1800i 4K HDR projektor (Android TV) 65 óra
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air M4 15 256GB Starlight Bontatlan + Új (Számlával!) 2 ÉV GARANCIA
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (2UF95AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 17 /iPhone17e / iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)