- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SUPERMAN1
csendes tag
Problémám akadt a tűzfal beállításával illetve egy szabály hozzáadásával, már több helyen kerestem a neten, de valamiért nem akar működni.
A helyzet a következő:
Van egy Pc a hálózatban ami futtat egy speciális programot amiben régen be lett állítva egy UDP videó streamelés. Idő közben változott a licenszünk a programban, letiltották hogy hozzá tudjak nyúlni a beállításokhoz ahol ki be lehet kapcsolni a streamet. Feltettem az ntopng-t és látom, hogy folyamatosan megy. Ezt a tűzfalban le akartam tiltani, de nem megy.Mit rontottam el?
A cél cím ahová streamel:236.0.0.1
A helyi gép ahonnan streamel:192.168.20.5 -
SUPERMAN1
csendes tag
Sziasztok!
Ma feltelepítettem a pfsense-t! Jól működik
Végül egy HP NC364T PCI Express Quad Port Gigabit Server Adapter vettem hozzá 11 000ft ért a hardverapróról.Még a dual wan-t nem állítottam be, csak a Digi pppoe 1000/200 netet teszteltem rajta.
Ennyi lett belőle:Békéscsabáról ennyit tud.
-
SUPERMAN1
csendes tag
A két WAN kapcsolatot igazából Failsafe módban akarom használni, nem loadbalance-ra.
Gondolom ez némileg egyszerűsíti majd a konfigot.Ez a G4560 proci látom, hogy új és erős.
A jelen konfigomban (Dell T5400) egy xenon x5460- van egy 600 ponttal marad el az újtól és dupla annyit fogyaszt Wattban. Viszont nálam nem szempont jelenleg a fogyasztás.
Viszont 4 fizikai magja van.(Ez jelenthet előnyt?)https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2925&cmp[]=1297
A soho vonalas routerekben nem gondolkozom. A Tp link tl-er6020 routerünk eddig is küzdött a 100/100-as nettel, csak most jött el az ideje a fejlesztésnek.
Én a quados NIC-ekkel szimpatizálok. Jobb a több port.
(#344) Core2duo6600
Köszi, jó kis leírás majd kipróbálom ha meglesz a hardver. -
SUPERMAN1
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #337 üzenetére
Azért választottam ezt a konfigot, mert ez itt van helyben, ez egy leselejtezett user gép.
A fogyasztást azért nem néztem mert ha egy géppel több megy nem számít, a cég fizeti.
Később lehet fogom fejleszteni, ha már van egy kipróbált beállítás.Igen, a terveim között szerepel, hogy tűzfalként is működjön.
Átállítatom majd a digivel.
Jelenleg 1db Intel Xeon X5460 proci van benne. Ez elég lehet a PPPoE-re?Később valami rackelhető megoldásban gondolkozom.
Intel® 82571GB Gigabit Controller
http://www.finnpc.net/szerver/szerver-tartozekok/intel-szerver-lan-cardEgy ilyen mondjuk jó lehet?
vagy
Intel® Gigabit ET2 Quad Server Adapter
http://www.finnpc.net/szerver/szerver-tartozekok/intel-quad-port-szerver-lan-card -
SUPERMAN1
csendes tag
Sziasztok!
Szuper cikk!
Segítséget szeretnék kérni.
Bekötöttek hozzánk egy 1000/200-as Digi netet, de a Tp-link tl-er6020-os ruterünk nem bír vele, a proci 100%-on pörög és max 100/128 -as tempót bír.Ezért elhatároztam, hogy én is építek egy routert.
A gép alapja egy Dell Precision T5400 lenne.
Van tippetek milyen hálókáryát használjak ami jó ár/érték arányban?
Van backup netünk is, valaki használta már itt dual wan módba a pfsense-et?Illetve a digi ont jelenleg router módban van(ma kötötték be). Érdemes lenne kérnem, hogy állítsák át, hogy a pfsense intézze a PPPoE bejelentkezést (ez befolyásolja a konfigot?)?
Előre is köszönöm!
Üdv, Ákos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest