Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szlovibuki
tag
Most lehet ki fogtok nevetni, de azért megkérdezem: erre rendesen lehet .exe kiterjesztésű programokat (esetleg játékokat?) telepíteni, ahogy egy PC-re?
-
válasz
üzenetére
"Igazából nem is értem hogy az Apple miért nem csinál iPad Pro-t x86 alapon MacOS X-el jobban táblára szabott kezelőfelülettel"
Szerintem leginkabb azert, mert ennek a jelenlegi technologia feltetelek kozott szinte semmi ertelme nem lenne, ahogy azt az MS folyamatosan demonstralja

-
Parallaxis
addikt
válasz
üzenetére
Persze, az iPad ilyenkor csak egy külső monitor, de wifi hatókörzeten belül magaddal tudod vinni az OSX-es desktopot és tudod rendesen használni is az oda áthúzott alkalmazásokat

(Sokkal gyorsabb, mint egy távoli gépes kapcsolat.)--
Szerintem készül ilyesmi, az A7-es 64 bites SOC eléggé ezt vetíti előre.
(Nincs már olyan, hogy MacOS, az már lassan egy évtizede megszűnt, OSX a rendszer neve
) -
orbano
félisten
válasz
Parallaxis
üzenetére
egyelőre a sigma photo pro miatt meg van kötve a kezem. abban bízom, hogy esetleg készül majd plugin a RAW file kezelésére, addig szívás
egyébként maximálisan egyetértek. mondjuk a windowszal sem lenne gondom, ezért is létminimum a wacom digitizer. azzal azért nem olyan vészes (tablet témában 12" 1400x1050-en szocializálódtam windows xp-vel)(gondolom a sima MAC-es programok nem futnak ipaden)
-
Parallaxis
addikt
Erre pont alkalmatlan (nehezen kezelhető) a Surface Pro.
Modern UI-s Photoshop tudtommal nincs, a Windows desktopos verzió meg ekkora méretben eléggé nehezen használható.Androidra és iOS-re van tabletes Photoshop, ami röhögve tud annyit amit írtál (sőt az alap PS-es dolgokat tudja jól). [link]
Egy jobb festő app mellé (pl. [link]) és már ki is van röhögve a félmillás Surface (komolyabb munkára amúgy sem lenne alkalmas a kis háttértár és memória miatt).
Az iPad-nek és a Note 10.1 2014 Edition-nek amúgy is jobb a kijelzője ilyen feladatokra (az utóbbi a Wacom-os felület miatt eleve jó választás grafikára). -
Auratech
őstag
Mullins APU 128 shaderrel, 2-4.5w teljesítményen.
Jó irány..
(I) "With the lower SDP of Mullins, AMD also notes that fanless quad-core tablets and laptops will now be possible, which definitely opens some additional doors."(/I)
AnandTech
Jó lenne ez a tábla amúgy csak legyen könnyebb és ventillátor mentes... -
orbano
félisten
nekem az valahogy nagyon nem gyere be
főleg mondjuk a nyaralóban, ahol 3g 20 év múlva sem lesz, vagy éppen külhonban, ahova sokat járok. a képszerkesztős témát pedig az sem oldja meg. legjobb lenne, ha lenne lightroom és ps elements androidra (ja és sigma photopro), akkor nem gondolkodnék, lenne egy x240 és mellé valami közepesen combos android tablet, aminek be lehet jól kalibrálni a képét.Jim Tonic: dokkoló szerencsére nem érint, irodában ott a corei7, otthon a TV-n csücsülni fog egy htpc, így tényleg csak mobil használatra kell a kütyü, ezért is tudnám beérni az ultrahordozható kategóriával.
-
orbano
félisten
válasz
MrPetya19
üzenetére
az is a listán van. megyek majd az összes ilyennel egy kört, kipróbálom őket valahol, aztán meglássuk. ott van még a twist, meg a helix is, szóval van választék. csak valahogy egyik sem az igazi még úgy érzem (talán a samu a legszimpibb, a digitizer miatt, ezt már kiszedte a lenovo a cuccaiból, az új thinkpad tabletben is csak sima kapacitív toll van)
-
orbano
félisten
válasz
Parallaxis
üzenetére
alap dolgok kellenek: forgatás, WB, vágás, tónus, kontraszt, stb. ezért is tetszik ennek a f*stalicskának a kijelzője. bár leetne ilyen színhűséggel mondjuk retina

-
orbano
félisten
-
DarkByte
addikt
Én Samsung Series 9 v1-el amiben 128GB SSD és 4GB RAM van fejlesztek Windows 8.1 alatt Eclipse-el (egész pontosan Spring Tool Suite), Tomcat-el, PostgreSQL-el. Tökéletesen elég neki sebességben. Ezt a Win8 benyeli a 4GB-ot cuccot nem tudom honnan vetted. Érzésre simán jobban megy ezen a vason mint a Win7 amivel eredetileg ment. Ubuntu nálam az előző Lenovo-mon leszerepelt. SSD-vel és 4GB RAM-al lassabban boot-olt és csinált bármit mint a Win7. Biztosan akkor még az SSD kezelés sem volt toppos a Linux-ban (pár hete olvastam hogy a TRIM pl. csak most került be default-nak), de nekem ez volt a tapasztalatom. (Egyébként a borzalmas multimonitor kezelés adta meg a végső döfést az egyébként 1,5 évi Linux-ozásnak hogy visszatérjek Win-re. Nagy Linux-ozós kollégám most a WiFi kártyájának vacak támogatása miatt gondolkodik rajta hogy feladja az egészet a fenébe.. tökéletes operációs rendszer nincs ezt lássuk be).
Ha már Liferay-t is be kell indítanom akkor már kicsit savanyú pofát kezdek vágni (mondjuk annak a bloat-nak kb. semennyi RAM nem elég és amúgy is utálom mint a szart
hála az égnek nem gyakran futok össze vele), olyankor néha elkelne a 8GB RAM, de azzal már bőven rendben volna. Asztali gépemben 8GB RAM van egy 96GB-os SSD-vel és még nem tudtam neki olyat mutatni a saját területemen amitől hevesen gondolkodni kezdett volna (persze, biztos lehetne találni valami magfúzió szimulátort vagy CAD programot aminek még ez is kevés de mivel ilyet nem használok nyilván nem érdekel). Általában akkor veszem észre hogy kezd elfogyni az S9 ereje mikor már 20-30 fül nyitva van Chrome-ban a fejlesztős cumóim mellett, mert akkor már elkezdi használni a swap-ot is. De olyankor szépen becsukom a nem használt füleket.
Alapvetően kolléga Surface2 Pro-ja után továbbra is ez a gép a legerősebb a cégünknél szóval én szépen pofa alapállásban vagyok és megelégszem vele (egyébként tényleg nincs vele semmi bajom, imádom hogy pici, könnyű, tényleg csak a tablet funkciók miatt váltanék valami Surface2 szerű cuccra).De most pont egyébként gondolkodom is hogy amíg nem lesz valami értelmes convertible cucc, veszek egy 10"-os tablet-et mellé és kész is vagyunk, mert ez még engem kiszolgál egy ideig.

-
-
"amiből azt a következtetést vonom le, hogy 8 giga ram erre nemigen elég. pláne a 4 gigás verzió nem elég rá."
Vicces dolog ilyeneket olvasni, aztan megnezni hogy piacvezetovilagmultinal milyen gepeken megy a fejlesztes.
Nem, igazabol nincs is benne semmi vicces
Ja, a lenyeg: 2 GB-n is megy a VS, meg akkor is, ha SSD helyett laptop HDD van alatta. Csak nem olyan jol.
-
sien
aktív tag
a másik kedvencem, a "nekem ennyit ér meg" hozzászólás típus

audit s8 at vennék újonnan két misiért, nekem ennyit ér meg. keresek is egy audis topicot.
(#263) bambano nehogy kevés legyen vs hez 8 giga ram
itt fut emellett az ablak mellett egy másik monitoron, a harmadikon filmet nézek, és van még 4,1 giga szabadon. -
törölt tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
attól függ pl képszerkesztés mit fed. forgatás kivágás ezen is bőven menne
a másik véglethez meg már nem ártana ha lenne a specifikációban olyan sor ami tartalmazza a wacom szót 
-
bambano
titán
már megint fotóbolt, mint ultimate érv...
lassan a fotóbolt lesz a windows világ csubakka védelme...ha mindenkinek, aki valóban indokoltan használja a fotóboltot, lenne egy ilyenje, + visual studio dettó, akkor se lenne ennyitől tömegtermék.
másrészt én nem nagyon tudom elképzelni, hogy egy visual stúdió fusson magában egy gépen, úgy meg 8 giga ram az már felejtés. pláne, hogy olyan oprendszer van alatta, ami 4 gigán még csak nyomorog.
ha én nekiállok fejleszteni, fut a netbeans, nem két mega ramon, fut böngésző, adatbáziskezelő szintén nem két mega ramon, meg üveghal. biztos vagyok benne, hogy visual studio esetén is futna ott ms sql szerver, iis, meg ilyenek, tehát ott is teljes környezetnek kellene lenni, amiből azt a következtetést vonom le, hogy 8 giga ram erre nemigen elég. pláne a 4 gigás verzió nem elég rá. és ha még párhuzamosan megnyitod a fotóboltot is, akkor végképp bedugul a ram.
-
bambano
titán
válasz
mightymo3
üzenetére
"A súly témát hanyagoljuk": szerintem is, mert a 8 kilós iskolatáskát a hátamon hordtam, nem egy kézzel az orrom előtt egyensúlyozva.
"a konkurens tabletekhez mérten 2X teljesítményre képes": a bmw-k 250-nél elektronikusan korlátozva vannak, a c2-es opc vectra meg 280-at megy. EHHEZ képest Magyarországon 130-as sebességkorlátozás van érvényben. Melyik a jobb teljesítményű autó?
Hát pontosan ugyanennyire felesleges azt hangoztatni, hogy 2x annyit tud, mint a bármi más is, mert ez azt jelenti, hogy a bármi más 5 milliárd órajelig vár, mire böksz végre rajta valamit, ez meg 10 milliárd órajelig. értelme, haszna nulla. felesleges lóerő halmozás és erődemonstráció.
-
rii
nagyúr
azért hurrogtam le mert megdöbbentett az árcédula
ha 180.000 lett volna, meg se mukkanok(#249) Parallaxis:
igen ... tényleg "okostelefon", symbian-os ... az e52-ről első lépés volt törölni a face alkalmazást ..... de az átlagember szerinted mit nevez "okostelefonnak"?
a pasla budi tapicskolós telefonokat ... -
Parallaxis
addikt
válasz
mightymo3
üzenetére
Amúgy pont az a lényeg hogy ezen kicsit több program fut mind IOS&Android Store összetéve!!! De nincs rá semmi használható
Tabletként Modern UI-val használható jól a készülék, sajna erre a felületre nem sok értelmes alkalmazás létezik.
A Windows desktop módjához rengeteg alkalmazás van, de 10"-on, bolhabetűkkel vakoskodjon, meg ujjal, cerkával bűvészkedjen egy billentyűzetes/egeres UI-n aki akar, mert a Windows alap UI-ja ilyen használatra alkalmatlan.Mert csak kitartva nehéz, hónaljad alá b@szva nem nehezebb semmivel sem mint bármelyik Tablet.
Áááá, már értem, nagyfejű vezetőnek ePenisként cipelt tartozéknak tökéletes, mert ugye hónalj alatt tartva nem nagyon lehet használni
(Bár ott tartva is pont kétszer-háromszor nehezebb, mint bármelyik másik értelmes tablet (pl. iPad Air 469 g)"Tollal kapcsolatban pedig annyit hogy mindent el lehet hagyni!"
Ha értelmes tervezők keze közül került volna ki, akkor a gépházban lenne a toll silója, ahonnan nem lehet könnyen elveszteni. Ez a feladat még a Samsungnak is sikerült, a Microsoft szemlátomást képtelen értelmes fejlesztésekre.
-
bambano
titán
"nagykijelzős okostelefonja van, mint minden normális embernek. A legokosabbaknak meg Lumiája van, így teljes az összhang.": tehát akinek nem nagykijelzős okostelefonja van, pláne nem lumiája, az ostoba hülye?
meg aki nem városi értelmiség, az már be sem fér a pro2-es elitklubba?
rotfl, megalapozott vélemény volt. szerintem ilyet te ne vegyél, mert nem fér rá az arcod a tíz collra, hiába 1366-os a vízszintes felbontása... ennyire ótvar dumát még az ms marketingesek se tolnak, ennyi jólneveltségük, szépérzékük még nekik is van.
-
hibavissza
veterán
aki még nem fogott a kezében ipadet. vagy valami windowshoz kötött vállalati szoftvert akar elérni ágyból...de nem, ő sem veszi meg, mivel a cégétől kapja. amúgy meg szerintem aki ilyet akar, az ne kapkodjon, jövőre jön a windows 8.2 és mivel az nem fog futni rajta a kereskedők kiszórják mint a szerves trágyát a mezőgazdasági operátor.
-
rii
nagyúr
1. ha tetszene, akkor kipaszíroznám magamból az árát
2. irigységből nem hurrogok le semmit semde 350K-ért egy tizencolos erőgép? pfff .... 50.000 a bill ... ? besz.rok komolyan ... vicc
kaptunk még régebben ipad2-est. engem totál hidegen hagy ez a tablet őrület ... eladtam és vettem belőle annó havercsajnak karácsonra egy MICL gépet.
szóval sem ezt sem más tabletet nem akarok venni ... van otthon egy asztali, egy laptop, meg egy microITX ... minek még egy szar? Ha meg elutazom, örülök ha nem látok netet ...
-
gekkoXT
senior tag
Tök őszintén? Ki vesz ilyet?
És az milyen értékesítési stratégia már, hogy pl egy media markt-ban sem lehet kipróbálni, mert mindig le van kódolva a buzi felhasználói fiók beléptetés miatt??

-
=WiNTeR=
senior tag
Igazából a Surface2-t kéne leváltani egy AMD Temash alapú Surface-szel, mely ugyanúgy FHD, 4GB RAM, stb-stb, de mivel az már passzívan hűthető és rengeteg embernek nincs annál nagyobb teljesítményre szüksége pont jó lenne imho (és még az Intellel és a szaros 1 éves terméktámogatásával se kellene szívni).
-
bambano
titán
egy 2000 usd-s tablet azoknak szól, akik eddig 1000 usd-s airt vettek? ez a kilós "light" tablet azoknak szól, akiknek eddig fontos volt, hogy az apple lefaragott 50 grammot a tablet tömegéből? francokat.
ez azoknak szól, akiknek eddig is a két és fél kilós, nyakba akasztott aranykereszt volt a menő meg akik /30-as gumit tettek a terepjáróra.
-
babkukta
senior tag
Az az ár... bakker. A legolcsóbb verzióért is inkább egy iPad Airt meg egy jobb notebookot veszek, amin játszani is tudok
-
MongolZ
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
P6?
Llano óta kijött Trinity, Richland...
Nem nagy ugrások, de mégis. i7-et igencsak szélsőséges körülmények között tud elverni, bár attól függ, hogy melyiket... -
MongolZ
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Nem maradtál le az utóbbi időben 1-2 dologról???
-
Auratech
őstag
Nincs, de ha lenne, azonnal kiadnék érte 1500 dodót, mivel szeretném használni a drága stúdiós szoftvereimet és a CS5.5-öt-öt, Lightroomot, Ediust...
iPad4-em van. Elvagyok vele az Air nem jobb annyival, hogy váltanom kellene..
pölö A Sony Z1- bírja a vizet, vagyis inkább az időjárást és könnyű. A Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 edition) azért már elég izmos az új okta procival, (ami akár 8 magot használhat egyszerre).
Szerintem idén teljesítményben csökken a külöbség az androidos csúcstermékek és az x86 táblás vasai közt.
A 64-bites ARM architektúrákkal megjönnek a nagyobb ramok (4Gb) és vele együtt a komolyabb alkalmazások lehetősége is. (Meg a linux is)A fejtegetésem annak szól, hogy +fél milláért a világ minden tájékán elitbe tartozik egy efféle mobileszköz.
2000 dolcsiért egész jó kocsit lehet kapni...
Amit a Microsoft éppen csinál, az nem váltja meg a táblák világát. Én várnám...
Ha az irdatlan lehetőségeivel kihozna egy bő félkilós i5-ös táblát, elegánsan, a lehetőségekhez képest maximális kiépítéssel, a droidos táblák és az iPad nevetség tárgyává válna mondjuk egy fotós számára, aki a Lightroom6-ot használva dolgozna x86-os környezetben.
Evvel a táblával ez lehetséges, csak nem olyan elegánsan, ahogy az árából elvárható lenne. Kicsit nehéz, kicsit zúg, kicsit buffla és nem olcsó.
El tudok képzelni egy négymagos AMD APU meghajtású (Nokia/Motorola-design) táblát, ami versenyképes lenne... -
mightymo3
tag
orbano: Az az 500 dolcsi nem, annyi. A súly témát hanyagoljuk, mert mint fentebb említettem a termék a konkurens tabletekhez mérten 2X teljesítményre képes és viszonylag kompakt méretben ha nem is súly bajnok
Parallaxis:
Amúgy pont az a lényeg hogy ezen kicsit több program fut mind IOS&Android Store összetéve!!! De nincs rá semmi használható
Terepen mászkálva valóban kitartott kézzel dolgoznak rajta több órát... Mert csak kitartva nehéz, hónaljad alá b@szva nem nehezebb semmivel sem mint bármelyik Tablet. Tollal kapcsolatban pedig annyit hogy mindent el lehet hagyni!
blackrulz:
Annyiban igaz hogy vigyázni kell rá, de szerintem akkor is könnyebb ezzel dolgozni. -
orbano
félisten
válasz
Jim Tonic
üzenetére
na igen, régen jó kis X-es tabletekkel nyomtam az ipart, meg portégé m200-zal (ez volt az etalon), illetve egyszer tervben volt egy latitude xt-is. csak sajnos egyszerűen kudarcba fulladt mindegyik széria:
XT2 batár lett
X2xx-ek nevetséges (és használhatatlan) felbontással voltak, semmi HD opció
HP-k szintén, meg nekem nem jön be a HP pöcökegér, pedig nagyon szemeztem egy ideig én is velük, fain kis masinák voltak, sokkal jobb minőségérzettel, mint a lenovok. mondjuk a portege meg vert mindent
-
NGA
addikt
Kezd vicces lenni az 1 kg
Apple iPad 3G - 730 gramm
Surface Pro 2 - 915 gramm
A különbség 185 gramm.Azaz kevesebb, mint két tábla csoki.
Ehhez kell ám izom bakker :-)
-
rwin5
őstag
A súlyával mi a baj? Férfiak vagyunk ne legyetek már kislányok

-
Auratech
őstag
Tablet követelmények 1500 dolcsi felett, oprendszertől függetlenül:
- Nagy teljesítmény (van)
- Hosszú üzemidő (nincs)
- nagy tárhely (van) a 128-astól mondhatjuk...
- USB3 (van)
- passzív hűtés, kerregés nélkül (nincs) a hátlapon lenne hely a hőcsövek kontaktjának..
- használhatóan könnyű legyen (nincs)
- Hibátlan képernyő-felbontás, szín, fényerő- (van)
- NFC (nincs)
- A-GPS, hiszen kültéren van és a helyérzékenység alap a mobilalkalmazások garmadánál (nincs)
- SIM (nincs)
- WIFI (van)
- BT (4.x)
- Illesztett, profi alkalmazások, (van)
- magas fokú ergonómia (nincs)
- ütésálló, cseppálló - (nincs) ha már félmillió...a bejutó párás levegő csodákat művelhet....
- príma, érzékeny fHD kamera (nincs)
- jó hang (van)szerintem..
-
NGA
addikt
Ez hol 500 dollár?
ATIV Smart PC Pro 700T - 1400 USD
Surface Pro 2 128GB - 999 USD -
rudi
nagyúr
Tök fölösleges részleteken elakadni, a lényeg a lényeg, hogy nulla értelem van abban, ha másra rá akarjuk erőltetni a mi értékrendünk szerint számunkra optimálisnak tűnő dolgot. Alapvetően ennek (meg a legtöbb) fórum témának nem sok gyakorlati értelme van, de hát ilyenek vagyunk mi emberek, szeretünk fölöslegesen vitatkozni a semmin

-
rudi
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Minden cég folyamatosan ezt csinálja. Mert egyszerűen az Intel folyamatosan tolja fölfelé a nagy tételben vásárolható processzorainak órajelét azonos ár és azonos fogyasztás mellett. No nem mintha ennek a CPU szinten +300 MHz-nek GPU szinten meg +100 MHz-nek túl nagy gyakorlati jelentősége lenne. Mondjuk az előző generációban 2 lépéssel emeltek ennyit: i5-3217U->3337U->3437U. Hidd el, baromira rendbe van a Surface Pro 2, de akár bármelyik i5-ös, SSD-s Ultabook teljesítménye.
-
pzstm
titán
válasz
Parallaxis
üzenetére
annyira csendben, hogy hivatalos állásfoglalást is kiadtak amit tegnap linkeltem, és észrevétlen a sebességváltozás....kb jó ha szintetikus tesztekben kijön.....gondolhatod, hogy nem fognak ugyanabba a generációba a végefelé core i7-et rakni...
-
Parallaxis
addikt
Azért a Microsoft is érzi, hogy nincs minden rendben és csendben frissítgeti a hardvert is: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Mikrotik routerek
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 (3. gen) + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- iPad 8 gen 32GB wifi dobozos megkímélt
- Apple iPad Air 5 10.9" (M1 Chip) 5G/64GB/8GB WiFi+Cellular
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 13" (M4,M5) - US, fekete 2 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-LINK TL-WA850RE 300M vezeték nélküli jelerősítő / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

egyébként maximálisan egyetértek. mondjuk a windowszal sem lenne gondom, ezért is létminimum a wacom digitizer. azzal azért nem olyan vészes (tablet témában 12" 1400x1050-en szocializálódtam windows xp-vel)

a másik véglethez meg már nem ártana ha lenne a specifikációban olyan sor ami tartalmazza a wacom szót