Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- bitpork: 2025, zárás
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
-
DarkByte
addikt
Én Samsung Series 9 v1-el amiben 128GB SSD és 4GB RAM van fejlesztek Windows 8.1 alatt Eclipse-el (egész pontosan Spring Tool Suite), Tomcat-el, PostgreSQL-el. Tökéletesen elég neki sebességben. Ezt a Win8 benyeli a 4GB-ot cuccot nem tudom honnan vetted. Érzésre simán jobban megy ezen a vason mint a Win7 amivel eredetileg ment. Ubuntu nálam az előző Lenovo-mon leszerepelt. SSD-vel és 4GB RAM-al lassabban boot-olt és csinált bármit mint a Win7. Biztosan akkor még az SSD kezelés sem volt toppos a Linux-ban (pár hete olvastam hogy a TRIM pl. csak most került be default-nak), de nekem ez volt a tapasztalatom. (Egyébként a borzalmas multimonitor kezelés adta meg a végső döfést az egyébként 1,5 évi Linux-ozásnak hogy visszatérjek Win-re. Nagy Linux-ozós kollégám most a WiFi kártyájának vacak támogatása miatt gondolkodik rajta hogy feladja az egészet a fenébe.. tökéletes operációs rendszer nincs ezt lássuk be).
Ha már Liferay-t is be kell indítanom akkor már kicsit savanyú pofát kezdek vágni (mondjuk annak a bloat-nak kb. semennyi RAM nem elég és amúgy is utálom mint a szart
hála az égnek nem gyakran futok össze vele), olyankor néha elkelne a 8GB RAM, de azzal már bőven rendben volna. Asztali gépemben 8GB RAM van egy 96GB-os SSD-vel és még nem tudtam neki olyat mutatni a saját területemen amitől hevesen gondolkodni kezdett volna (persze, biztos lehetne találni valami magfúzió szimulátort vagy CAD programot aminek még ez is kevés de mivel ilyet nem használok nyilván nem érdekel). Általában akkor veszem észre hogy kezd elfogyni az S9 ereje mikor már 20-30 fül nyitva van Chrome-ban a fejlesztős cumóim mellett, mert akkor már elkezdi használni a swap-ot is. De olyankor szépen becsukom a nem használt füleket.
Alapvetően kolléga Surface2 Pro-ja után továbbra is ez a gép a legerősebb a cégünknél szóval én szépen pofa alapállásban vagyok és megelégszem vele (egyébként tényleg nincs vele semmi bajom, imádom hogy pici, könnyű, tényleg csak a tablet funkciók miatt váltanék valami Surface2 szerű cuccra).De most pont egyébként gondolkodom is hogy amíg nem lesz valami értelmes convertible cucc, veszek egy 10"-os tablet-et mellé és kész is vagyunk, mert ez még engem kiszolgál egy ideig.

-
"amiből azt a következtetést vonom le, hogy 8 giga ram erre nemigen elég. pláne a 4 gigás verzió nem elég rá."
Vicces dolog ilyeneket olvasni, aztan megnezni hogy piacvezetovilagmultinal milyen gepeken megy a fejlesztes.
Nem, igazabol nincs is benne semmi vicces
Ja, a lenyeg: 2 GB-n is megy a VS, meg akkor is, ha SSD helyett laptop HDD van alatta. Csak nem olyan jol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ne szórd ki a pénzed pixelekre!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- Path of Exile (ARPG)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- Újszerű Samsung Galaxy TAB S9 5G 8GB/128GB - TAB S11 5G 12GB/128GB
- Lenovo Tab P12 tablet és Pes Plus alig használt még 3 hónap garanciával
- iPad Air 4 64GB Cellular Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4519
- Apple iPad Air 2025 11" 1TB Cellular (MCG84HC/A)
- Xiaomi Redmi Pad SE 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Alapvetően kolléga Surface2 Pro-ja után továbbra is ez a gép a legerősebb a cégünknél szóval én szépen pofa alapállásban vagyok és megelégszem vele (egyébként tényleg nincs vele semmi bajom, imádom hogy pici, könnyű, tényleg csak a tablet funkciók miatt váltanék valami Surface2 szerű cuccra).