Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Érdekesek a videók a feltört emulátorról, nemcsak Copy/Paste van benne, hanem elég fullos Task Manager is...
-
Alwares
aktív tag
Egyértelműnek látszik, hogy az MS nem az Android ellenfelét szeretné megcsinálni, hanem az Apple-ét. Ami szerintem kicsit félrelépés, adhatnának a felhasználóknak egy kicsit több szabadkezet.
-
Inarus
addikt
Hogy ez tényleg milyen fene irónikus!
Ez bizony fetrengős...
Úgy látszik, a keménykalapos wm-eseknek marad a régi irány a 6.5-tel. Ezt nem a régi usereknek csinálták...
-
kaller1
veterán
válasz
Avicularia #96 üzenetére
Jó meglátás, így vagyok ezzel én is.
-
Avicularia
veterán
Szifon topikba leírtam múltkor ,de beírom ide is.
Hosszú várakozás közben Gonews rss olvasóból nyitogattam meg a weboldalakat,közben pocket playerrel zenét halgattam,közben a háttérben futott a nimbuzz.
Ez 4 alkalmazás és egyáltalán nem életszerűtlen.De azt se szeretném,ha navigáció közben kilépne ha bejövő hívásom van.
Addig kitartok a winmo mellett,amíg 6.5 vagy 6.5.x lesz,de ez a sz@r nekem nem kell.Asszem marad az android. -
Nem az a lényeg hogy ki-ki személyenként hogyan profitál a multitaskingból, mert vélhetően mindenki másként.
De elég sokan állítják hogy kell, és a nagy része nem a levegőbe beszél..
És okostelefonokról beszélünk, csaknem teljes értékű operációs rendszereket futtatnak, és szerintem (is) elvárható, hogy a név kötelezzen, és ne legyen fabuta a készülék.
A PDA-sok nagy része napi szinten fórumozik, blogol, vagy tweetel és ki tudja még mit csinál a mobil eszközéről, és ehhez kell hogy fusson pár program egyszerre.
Böngésző, zenelejátszó (akár third-party, amit nem a rendszer old meg), hívásszűrő és rögzítő (említették fentebb, és én is használtam őket WM alatt), esetleg mellé beugrik a navi, vagy játszana az ember, simán le lehetett tenni háttérbe néhány kisebb játékot, és a másodperc törtrésze alatt visszamászni bele.
Ilyenekre gondolok én.
Gondolom nem azért találták ki régen a multitaskingot, mert olyan rossz és szükségtelen dolog lenne.
Én kemény pénzért nem olyan okostelefont szeretnék, ami egy szépen dizájnolt, és néhány alapszintű szolgáltatást tartalmazó felületen kívül semmit nem tesz lehetővé.Remélhetőleg leszünk elegen, és észreveszi az MS, hogy ez így használhatatlan.
Pedig többek között én is igencsak vártam a rendszert, a W7-tel visszaszerezte a szimpátiámat az MS, de ezek után... -
LA_COSTE
senior tag
A Microsoft szerint nincs szükség a vágólapra, vagy a felhasználók szerint? Nem mindegy. Érdekes elhatározásnak tűnik.
-
Ezt nem hiszem el.
De komolyan. Ilyen nincs. -
törölt tag
pl: inportált levelezés címlistájának szerkesztésénél, ahol a magyar vs. külföldi miatt keveredő vezetéknév-keresztnév párosok javítása leég sok időt vesz igéynbe. De simán jegyzetelésnél is, valamit lejegyzetelek, mert papír nicns nálam meg toll, aztán el akarom küldeni eg részét valakinek, nem az egészet, kicsit gyorsabb, mintha midnent átránt és utána még szerkesztgetem a mélt, pl.
-
válasz
vehement69 #68 üzenetére
Szerintem elég jól körül írta a lényeget.
Ha fáj, harapj az öklödbe, ne más seggébe. -
N4ri87
senior tag
android
-
ALI_G
veterán
nonszensz. remélem beégnek.
-
pzstm
titán
kiakasztó...kiborító...elmentek ezeknek otthonról?
Sebaj, jó lesz nekünk a Winmo 6.5.x is és ráadásul HTC sense csodaszép felületét is élvezhetem.Mondjuk azt ígérte MS hogy nagyot fog szólni a WInphone7, legalább akkorát mint Win7 asztali oprendszer... úgy tűnik be is tartják az ígéretüket, csak elfelejtették megemlíteni, hogy pont ellentétes irányban fog akkorát szólni
-
t72killer
titán
iTT van 1 M$ fan, aki szidtam a szifont, mert túlságosan korlátozza a felhasználó szabadságát - most uezt teszem a M$-ra: nem kapok tőlük reklámpénzt, hogy szurkoljak nekik, ha vmi sz@rt dobnak ki a piacra... (pedig úgy tudnám dicsérni a WP7-et, ha egy 6számjegyű összeget (€-ban) átcsorgatnának a számlámra
- aztán vennék egy HTC Supersonic-ot androiddal
)
A fórum olvasói között amugy nem tudok olyanról, aki erényként állította volna be a WP7 korlátozásait, beleértve az "öreg" wimo felhasználókat is, ebben a topicban van 1-2 +nyilvánulás, h nekünk ez miért jó, de máshol példát nem láttam.
-
plus44
veterán
A jónak ígérkezőt miért kell elb.szni?
-
Quar
csendes tag
vicces, hogy az iPhone nál mekkora felháborodás volt, mindenki verte a nyálát, hogy ezt a szart, a winmo mekkora király. Most meg megy, hogy hát ez nem is rossz igazából, stb. Hol vannak a nagy MS fanok, akik az iPhonet szídták? Pl moonman egyenlőre kifejezetten hiányzik...
-
Integra
titán
oks, vagyis hasonlóan sok futott nálad is mint nálam.
nálam alapvetően skype, messenger, egy böngésző mindig megy, emellett zene is. nem is értem igazából a feltételezést hogy ezek miért nem futhatnak háttérben. bekapcsolod és akkor azt bámulod? ezeknek pont az a lényegük hogy háttérben fussanak, amíg mással szöszmötölsz.
online banking programot használsz és akkor kikell mindent lőni.. nekem ez fura. ráadásul pont ilyen programoknál másol az ember előszeretettel emailből online be kódokat, számlaszámokat etc..
aztán ott a pdf e-invoice is ugye, etc etc..
jó lenne erről az egészről pontosabban is tudni hogy mi és hogy lesz..vagy akkor korlátozzák le alkalmazásonként, értem ez alatt, hogy ha navigáció megy, akkor csak a hívások jöjjenek be, meg sms értesítések. ilyenkor úgysem megy zene.. legalábbis nem szokott. ha játszik az ember, akkor is tiltsa le, mert az nagyon hardver zabáló. bár furcsa hogy akkor is a network klienseket miért kell lelőni.
sima statikus képernyős alkalmazásoknál, amik nem hardver zabálók, ott meg miért baj? lehal egy snapdragon 1 gigával 4-5 alkalmazás miatt? hát akkor rúgja meg az ms-t a ló, ezek már a win2003se pda-mon is mind futottak egyszerre... az meg nem na volt -
vehement69
senior tag
na hát igen, nem is értem hol van 10-12 szellemesebbnél szellemesebb kép, hol vannak azok, akik szerint semmire sem lesz használható a technikai visszalépés WP7, akik szerint a WP7 semmiben sem másolja az iPhonet, meg a milyen mocskos a Microsoft, csak a lenyúlás a lényeg satöbbik.. ez akárhogy is, de nagy fricska sokaknak
érdekes módon most ugyanarra nem az előbbiek a reagálások, hanem hirtelen mindenkinek kezd megtetszeni a dolog
akinek meg (még) nem jön be az most valahogy mégse dobálózik olyan szavakkal, mint pár éve..
-
ZooLee
senior tag
Te jó ég. Ezek melyik bolygón élnek?
Pont a lényegét veszti el az OS...Ugyanmá'... egy telefon OS lényege nem a (hagyományos értelemben vett) multitask pláne a copypaste, hanem a stabil, gyors, kényelmes, könnyen kezelhető felület.
Tudom, hogy nem szép dolog, de iPhone fan-ként igazából most eléggé röhögök a MS vérfanokon, akik habzó szájjal szditák és fikázták az iPhone-t eme két dolog hiánya miatt...
Azokat viszont sajnálom, akiknek tényleg iroda volt a WinMo, mert nekik tényleg számíthatott ezen funkciók megléte. Viszont ennek ellenére szerintem nagyon sikeres lesz a WinPho 7, mivel "butább" (nézőpont kérdése) lesz, de az egységsugarú júzernek (aki nem hogy nem használja a C/P-t, de azt se tudja, hogy mi az) sokkal jobban be fog jönni, és ezek sokkal többen vannak, mint a vérfanok vagy irodások.
Tetszetős felület (szerintem), gyors, jól használható, élmény használni (ismét csak szubjektív, nekem tecc) el tudja adni magát. Főleg, ha tanultak az Apple hibáiból, és a Push-t nem hagyják ki alapból, hanem már az első verzióban benne lesz, szintúgy a fontosabb alkalmazások mint pl. navigáció megfelelő kezelése. Ha emelett tényleg megmarad a 6.5 vonal a klasszikus WinMo funkciókkal, akkor az üzelti felhasználókat is megtarthatják...Z.
-
vsgaborr11
tag
Ez a saját fajta "multi-tasking" szimpi,de a legjobb ha tényleg lenne benne. Vágólapot kihagyták?Az anyjuk csuklana!
-
t72killer
titán
Igen, igazából a megszorítások mindegyike "politikai jellegű" (no multitask, vágólap, marketplace-es telepítés, no külsős felület)
Ezeket ha akarnák, már a végleges WP7-ből is kivehetnék, csakhát mivel cégpolitika miatt kerültek bele, így kérdés, kiveszik-e (illetve mennyire játsszák meg azt, hogy vedd meg a következő verziót, mert abba visszateszünk egy hasznos fícsört).Mindenesetre hasznos, hogy nagyjából egyenlő fajsúlyú ellenfelek osztoznak a piacon, és a legszabadabb, nyíltforrású rendszerek (Symbian és Android) a piac nagy szeletét birtokolják. Ezt nem árt a M$-nak észben tartania, és ehhez mérten alakítani a cégpolitikát.
-
kingabo
őstag
Jailbreak a wp7-hez[link]
-
erdoke
titán
Ezt majd a piac dönti el. Egyelőre a média véleményformáló része (Engadget, SlashGear és társaik) el vannak tőle ájulva.
Egyébként sok dolog nem egészen úgy van, ahogy a hírben szerepel, nem is beszélve arról, hogy már egy 7.1-ben, azaz pár hónappal később hozzáadhatnak vágólapot, állítólag fejlesztés alatt van az is. Egyelőre nem lehet tudni, mi a valós hiányosság, ebből mi lesz pótolva rövid úton, és mit lebegtetnek csak a publicitás miatt. -
hemaka
nagyúr
Ezek komolyan nem nézik a vetélytársak fejlődését és változásait? Jó nagy ökörség, amit csinálnak.
-
gomsad
csendes tag
Szerintem ez a platform a játékok miatt lesz jo.ha a microsoft tényleg megcsinálja az átjárhatóságot akkor az viszi majd a platformot. Mondjuk kérdés ez mit is fog takarni pontosan...
-
adodaniel
őstag
2010-ben ezek hiánya elég gáz már szerintem
-
"hiszen elég sok rinya volt az iPhone-nal is, hogy legyen Copy & Paste..." És ennek ellenére is hányan vették?
Mi az iPhone? Egy csicsás, multitask nélküli, de multitaccsos(wtf ezt a szót elfogadja a firefox) alacsony felbontású és a mai viszonylatban átlagos képernyőmérettel rendelkező multimédiás telefon jó böngészővel és viszonylag erős hardverrel. Egyszerű kezelni(mert kevés a funkció), veszik mint a cukrot, így muszáj rá programokat fejleszteni. Fejlesztettek is, rengeteg program van rá, mert a könnyű kezelhetőség miatt sokan vették, a hiányosságai és iszonyatos ára ellenére is. Ezt akarja az MS is, csak jó pár évvel később. Ha akkor csinálják, mint az Apple, egymás versenytársai lehetnének. Így nem ér semmit. -
asysoft
aktív tag
Hihetetlen, minden egyes hírrel kevésbé szimpatikus ez a rendszer. Lehet úgy gondolják, hogyha egy az egyben lemásolják az Apple stratégiáját, ugyanolyan sikeresek lesznek?
Azért a copy-paste kihagyása elég fájó számomra (nem egyszer használtam Nokia 5800-mon is, bár az sem teljes körű, de jobb, mint a semmi...), multitasking is jól jönne párszor (pl IM alkalmazások esetén), bár a mostani megvalósítás is jobbnak tűnik, mint az Apple féle "mindig leáll az 'háttérbe' kerülő alkalmazás".
madgie:Push notifications szerű "multitask" itt is van
-
PrinczA
őstag
Ezek sütik!
-
joey04
titán
A multitask hiányát lehet kezelni okosan. A copy paste az ciki. Nélküle még fórumozni sem tudnék rendesen.
-
<NewL>
addikt
-
madgie
titán
válasz
vehement69 #56 üzenetére
Végül is jogos, idegesítő, hogy hívásnál kilép a játékokból, majd mikor leteszed, újraindítja őket. Ennél tényleg okosabb multitasking kell.
-
engusz
veterán
válasz
vehement69 #52 üzenetére
Ilyen címmet se kaptam még.
-
engusz
veterán
Ez aztán baromi szubjektív. Tetszik az egyszerű használat és az újszerű elrendezés miatt. Az egységes dizájn pedig csak hab a tortán.
De eszemben sincs azért "harcolni", hogy mással megszerettessem. Csak valahol elvárnám (meg gondolom többen is), ha már valaki véleményez, akkor ne csak annyit böfögjön ide, hogy "há' ez szar, nem teccik". Igenis tornáztassa meg az agyát, alkosson konstruktív kritikát. Tudom-tudom, nehéz, meg bizonyos rétegben nincs is meg a törekvés, de legalább akkor, ha az ember "ellenkezik" velük, kisajtolnak magukból néhány értelmes mondatot.
-
vehement69
senior tag
igen, egy-két beépített szolgáltatás futhat egy időben az iPhoneokon, viszont külsős programoknak azért nem engedik, hogy ne attól függjön a rendszer rendelkezésre állás, melyik programozó mit-hol baszott el. nem rossz koncepció ez, bár 3 év alatt bebizonyosodott, kéne pár kivétel GPS, IM, egyéb esetekben. az meg hogy kilépés után mi történik, programozói hanyagság ha nem menti el az állapotot a program. szerintem mobil oprendszereknél ez egyébként az eddigi legjobb koncepció, persze ha van mellé egy push notification-szerű és szintű rendszer.
szerk: t72killer: ez szubjektív, de jelen állás szerint (képek, infok) az Android és az iPhone OS is túlnőtte a még meg sem jelent WP7 szintjét, aztán lehet user experience teljesen más lesz, de eddig epic fail sok szempontból szerintem ez az új rendszer.
-
t72killer
titán
Ez pontosan így van
meg is kezdtem az ismerkedést az androiddal (Symbian-os mobilt a nokián kívül más nemigen gyárt, a HTC legkevésbbé
) mire eljön a készülékcsere ideje, tuti felhozza magát a kis zöld robot WP7/szifon 4 szintre
- és jóval kevesebb lesz a megkötés (pl lesz rá Sense UI)
-
Zirowe
nagyúr
Ipod touch-on pl: elindítok egy játékot,és tök mindegy,hogy kikapcsolom a játék zenéjét, külön a saját zenémet nem tudom hallgatni,hiába próbálom elindítani..
Ez persze nem mindegyiknél van így, de a játékok nagy többségénél igen.Na, az ilyen nem létező multitasking nem kell nekem!
-
Te jó ég. Ezek melyik bolygón élnek?
Pont a lényegét veszti el az OS...
Eddig sem volt a WP a kedvencem, de ezek után... -
madgie
titán
Most nekem kínai valami, vagy az iPhone alatt a Mail és a Safari (meg AppStore, meg mittomén) akkor is fut a háttérben, amikor a Home-al kilépsz, és közben akármit csinálsz (bekapcsolt Push Notification-nél jelez is, ha levél gyött). Ez nem multitask?
Tudom, a JB máglyára való dolog, de a Kirikae nevű progival bármit bármikor futtathatsz a háttérben (de tök felesleges, mert - mint mondtam - a böngészőből/levelezőből nem lép ki alapból sem, futnak a háttérben)
Hogy kicsit ON is legyek: ha hasonló, "hamis" multitask lesz benne, hát bánja a kánya.
edenyke: utoljára a Playstation 1-nél csináltam ilyen CD cserés mókákat, hogy más szóljon a játék alatt. Nekem nem fontos, azért van zene a játék alatt, hogy az szóljon. Persze elfogadom azt, ha valaki saját cuccot akar hallgatni, az öcsém is a saját tüc-tüc mókáira szokott NFS-ezni
-
Zirowe
nagyúr
Én már a 3650es időszakában örültem a külön dedikált ceruza gombra, amivel copy/pastelni lehet, és azóta is rendszeresen használom.
Utána n80ason ugyan ez volt a helyzet, és amióta ipod touchra is elérhető, szintén gyakran használom.Sose lehet tudni mikor van rá szükség, de ha már egy bika vas van a telefonban, legalább ezt tudja!
Tehát az első két dolog, ami teljesen elijesztett a wp7től az a :
- no multitasking
- no egyéni skinElfelejtenek egy dolgot: ha nem lett volna a htc, aki a saját skinjével használhatóvá tette a wm-et,már rég nem is lennének a piacon!
Ha veszek egy telefont, ami felér teljesítményben egy 8 évvel ezelötti asztali géppel, hadd döntsem már el én, hogy hány programot futtatok egyszerre és hogy milyen kinézete van,nem?
Ja hogy biztos nem bírná a terhelést a gép,mert olyanra tervezték az os-t?? (egyébként lehet ez van a háttérben)Engem ezzel a no copy/paste dologgal végleg elűztek az új rendszertől, és nem érdekelnek a további újítások!
Örülök is,hogy nem jön majd ki a wp7 hd2-re, maradok a wm6.5.3 és boldog vagyok!
Mi lesz a következő funkció amit majd kivesznek azért, hogy haladjunk?
Nem lesz sms küldés,mert minek a mailek és mmsek korában?
Minek bele wifi támogatás,amikor mindenkinek van mobilnete?Stb..
-
-FreaK-
veterán
Eddig se tetszett a rendszer, mind kinézetre mind koncepcióra, hát ez nem javított a dolgon. Szerintem nem túl átlátható a kezelőfelület, ha már nem látványos (már pedig erősen nem az)
akkor legalább az lenne. (persze ha kipróbálnám lehet megváltozna a véleményem)Nyilván nem én vagyok a célcsoport. (ahogy elnézem azért ezzel nem vagyo kegyedül)
-
kaller1
veterán
A szűrés valószinüleg nem lesz része a rendszernek
Nagy hiba, de ha lesz is, olyan profi módon úgy sem fogják megcsinálni, mint ahogy most elérhető külső alkalmazásokkal.
a rögzítést el tudom képzelni, mint default funkció.
Dettó, mint fentebb írtam.
Nálam ezek napi használatban vannak, ezek mellett még használok néha gps trackert, operát, mail klienst, stb. Na már most akkor mindezek EGYSZERRE futtatásáról le is lehet mondani, vagy már eleve nem is lesznek ilyen alkalmazások wp7-re.
Ilyen egy jó rendszer? Nekem nem.
-
t72killer
titán
csak éppen sok értelme nem lesz új vasat venni a régi OS alá, lévén szegénykém kb a 3-4évvel ezelőtti procikra van optimalizálva, az őslelet WinCE 5.2-es kernel miatt. Az újak utasításkészleteit, alkalmasint második procimagját (!) nem tudja kihasználni a wimo 6.5.
Copy-paste kérdéshez: HASZNÁLOM, pedig nem vok túl régóta PDA user. Hol egy SMS-ből kell kimásolni vmit, hol egy szövegfileból bemásolni egy telószámot egy SMS-küldő weboldalra, hol a csetprogiból akarok kimenteni pár fontos infót...
A multitaskhoz: mi lesz a navikkal? egy hosszabb telefonálás közben kikapcsolja a GPS-t és utána kereshetem újra a holdakat pl vezetés közben? marhajó...
#40: ha készüléket nem váltasz/régi készüléket veszel, akkor ésszerű is a döntés, de egy snapdragonnal ellátott HD2 esetében elég gáz már, hogy az OS komplett modulokat nem használ a CPU-ból (pl a VFP-t
)
-
engusz
veterán
-
vehement69
senior tag
előremutató ez és sok szempontból jobb is, mint a 6.x, meg nincs is ezzel semmi baj, viszont sokan azért szerették a 6.x-et is minden hibájával együtt, mert olyan szinten testreszabható volt, hogy megérte a modernebb megoldások helyett ezt használni sokaknak. és ők maradtak a wm-nek a legnagyobb tábora => erre kijönnek a WP7-tel, ami kezelőfelületében eléggé elvont megoldásokat alkalmaz (plusz ezt ugye nem nagyon lehet majd megváltoztatni a hírek szerint), és a wm-hez képest legalább akkora korlátok közé szorítják a lehetőségeit a felhasználóknak, mint ahogy ezt az iPhone teszi. tehát lényegében szemen köpik a megmaradt táboruk nagy részét. na EZ a baj. én ezt úgy tudtam volna akkor már elképzelni, ha a nagy tömeg a cél, hogy valami kevésbé túlgondolt GUI-t húztam volna a rendszer fölé. vagyis fene tudja, lehet nekem van ízlésficamom, de továbbra sem jön be és ebből kifolyólag szerintem sokaknak nem fog, vannak persze jó ötletek, de nem az a fajta amin a szememet legeltetném..
-
Harlek
tag
Hát ez engem meglepett, azt hittem előremutató rendszert fognak hegeszteni, erre megmaradnak a lebutításnál. Teszik mindezt úgy, mintha 6.5-ös WM miatt nem fájt volna eleget a fejük.
-
Scenic
tag
Az esetek 80%-ban email-ből email-be másolok részeket, számlaszámokat, árajánlat szövegeket, a maradékban email-ből szövegfájlba.
Multitask? Nimbuzz, email kliens, böngésző (tudom az lesz a WP7-ben), call filter, ebook, ritkábban navigácó, stb. Ha pl ebook-ot olvasok és jön egy mail-em, nem szeretném az egész szoftvert újraindítani, mint mondjuk az iPhone-nál. Engem ez rettentően zavart!
-
engusz
veterán
-
Scenic
tag
Ja, itt mindenki napjában "kopipésztel" a telóján?
Öööö, mindenkit nem tudom, de én igen, mert munkára (is) használom!
Egyébként eddig még nem kerített a hatalmába a WP7 érzés, szóval nekem nem probléma, ha nem lesz benne vágólap, de a multitask hiánya már az iPhone-nál is fájt, szerintem másnak is fog.
-
VD
őstag
válasz
vehement69 #18 üzenetére
Te Tudod!
-
evone
őstag
Na akkor most fikázzátok az iPhonet.
( bezzeg a windows mobile tud copy-pastet meg multitaskot )
-
engusz
veterán
Azt nyilatkozták az MS-nél, hogy élesen el akarják különíteni az asztali és mobil rendszereket. Valószinüleg ennek két bástyája a multitasking és a vágólap hiánya. Ami alapjaiban nem rendít meg semmit, csak a ti fejetekben indítja be a fikázni akarást.
A VOIP háttérben futtatását még megértem, annak valóban van értelme, de nagyon mást nem tudok elképzelni, ami beleillene a napi rutinba. És itt azt a szemléletet követem még mindig, hogy egy mobiltelefonról, egy kézi eszközről van szó.
-
Véresszájú fanatikusok éveken át támadták az iPhone-t, hogy nincs benne copypaste vagy multitaszking lehetőség 3rd party alkalmazásoknak. Ha a Microsoft csinálja akkor meg ez a jövő és tényleg nem kell?
Paff.
Egy másik valós use-case a multitaszkingra a netrádió.
De voltak (az iPhone ellen) elég jó példák, bár már nem emlékszem rá.Egyébként egyetértek vehement69-cel, ez egy .NET alapon újraimplementált iPhone OS 2.0. Minden szempontból. Csak a marketingkörítés más (ajtók vs. utcás lószaf).
-
mephi666
nagyúr
most nem értem mi ez a nagy nyafogás... ennyire vakok lennétek? m$-éknál úgy dübörög a szoftverfejlesztés, hogy már ma fejlettebb oprendszereik vannak, mint holnap...
vágólap? multitasking? minek? anno 15-20éve a multitaskinggal reklámozták nagyon a soron következő win-t... akkor úgy néz ki, hogy azóta tévúton jártak?
ejnyebejnye... (oké, hogy ez mobilplatform, de az okostelefonok erőforrásokat tekintve kenterbeverik a régi pc-ket)
-
vehement69
senior tag
ez a topik jó referencia lesz már előre látom az iPhonefikázók elfogultságát illetően
Mondjuk én most nagyot csalódtam, lényegében így 3 évvel el vannak maradva a Microsoftnál, kidobják azt kb más témával, amit az iPhone tudott ekkora. Vagyis legyen inkább 2 év, mert az korrektebb, azért az iPhone első generációjának voltak más hiányosságai is (bár kinek mi hiányzik, mms ilyenek kellettek a francnak 'feature'-ként), szóval a WP7 kb az iPhone OS 2.0 szintje, szigorúan ilyen szempontból.
Mindenesetre ez a no multitasking nem akkora érvágás szerintem és egyáltalán nem biztos, hogy a 4-es szifon tudni fogja, minden egyes új iPhone előtt eddig szárnyra keltek ezek a pletyik. A WM régi betegsége (r=1 szempontból), azaz a belassulás meg fog ezzel szűnni, így volt értelme, legalább lesz 1 terméke a Microsoftnak, ami mindig gyors (nagyon gonosz szmájli.gííf).. Az persze érdekes, hogy ebben az esetben nem értem a viszonylag magas HW követelményt, igaz mire kijön nem is nagyon lesz 'szarabb' vasú telefon. Valamint én a copy paste-nek ugyan nagyon örültem, mert marha jól van megoldva iPhoneon, de sem előtte, sem azóta nem használtam és ha a WP7-ben lesznek ilyen speciális formákat (telefonszám, ímélcím, stb) felismerő featureök még lehet hogy helyenként gyorsabb megoldás is lesz, nekem így elsőre nem is tűnik rossznak.
-
Reaper
őstag
Gratulálok MS csak így tovább. Tuti valami elborult manager került a döntéshozók közé, és mindenki más csak a fejét fogja a hülyeségek miatt.
-
engusz
veterán
Ja, itt mindenki napjában "kopipésztel" a telóján?
Amúgy, ahova kell, ott nyílván megoldják, hogy legyen alternatív módszer. Felismeri a telefonszámokat, e-maileket. Kevésszer van hangoztatva, de ez tényleg egy mobil operációs rendszer lesz. Sallangok, apróbetűk, kis ikonok nélkül. Használhatóság és közben élmény.
Azok közé tartozom, akik nem akarnak egyszerre 100 féle ikont látni a képernyőn, fejléceket, meg fel-le ugrálók ablakokakat (írom mindezt WinMo userként). Így - szerintem - a WP7 messze az egyik legtetszetősebb rendszer lesz, ami a közeljövőben napvilágot fog látni.
-
ClioRS
őstag
Pff.....
Tehát marad a Symbian és az Android. Még tetszett is ez a 7-es, de így kell a tökömnek
-
gomsad
csendes tag
Ha ha ha
eddig is kicsit szkeptikusan néztem a wmp7re de ezekután... Most lehet védeni miért is lesz jo rendszer
-
Integra
titán
és jöjjenek is az ábrák, mert megérdemlik
még a végén szifon 4g-m lesz?
2 hét és leadom a rendelést a desire-re asszem.egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy ezt már jó ideje tudták, csak nem hozták nyílvánosságra. de mikor az apple ahogy mondod, ők is lépnek, erre az ms meg elapplesodik... hááááát...
főleg amikor egyre erősebb hardverek kerülnek piacra..
na mindegy, egészségükre. -
VD
őstag
Ha ezek után még bárkiben kétség merül fel, hogy az Android a jövő platformja, akkor az vizsgáltassa meg a fejét...
-
stewe780
őstag
Microsoft: Nem kell se multitasking, se vágólap
Szerintem: Nem kell Windows Phone! -
Integra
titán
háhá, milyen már hogy háttérben nem fog tudni egy normális network kliens se menni zenével együtt, netán egy fringe..
az ilyen ökör húzásoknak köszönheti majd az android a még nagyobb sikerét.
persze ha azok is hirtelen ilyeneket fognak művelni.... -
Cathfaern
nagyúr
Szerintem most fog eljönni a pillanat, hogy az összes WM user áttér Androidra vagy iPhone-ra, lévén valószínűleg utóbbi is tudni fogja a multitaskot mire a WM7 kijön. És jöhetnek majd a WM7 vs. Kődarab összehasonlító ábrák
Nem is értem a MS hogy gondolta ezt, miután a konzervatív hozzáállású (abban az értelemben, hogy amit kitalál az úgy jó) Apple is belátta, hogy kellenek ezek a funkciók. -
Magnum_
nagyúr
-
ilyen_85
senior tag
Nem értem, hogy miért lépik ezt meg... hiszen elég sok rinya volt az iPhone-nal is, hogy legyen Copy & Paste... végülis, felfoghatjuk a hírt egy elég komoly marketingnek is, ha más nem a "fejlesztés" fikázása miatt mindenki a WP7-el fog foglalkozni
-
Ez egyre nagyobb fosnak tűnik...
-
kaller1
veterán
A Microsoft szerint a multitasking mellett a vágólap is teljesen felesleges funkció
Hát hogyne, idióták...
nem engedélyezi majd a felhasználók által telepített szoftverek háttérben történő futását
Akkor hogy mást ne is említsek, hívásszűrő és rögzítő alkalmazások futtatása felejtős?
-
j0k3r!
őstag
ez meg viccnek is rossz
-
PierNight
aktív tag
"Számukra a rendszer visszalépés lesz, de a Microsoft szerint ez az út jelenti a jövőt."
szép jövő...
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- iPhone topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mobil flották
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Titán dizájn, Pro kamera és Galaxy AI-512GB
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest