Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz atispking #30 üzenetére
Köszönöm a hozzászólást, és vettem a kritikát: szakdolgozatomban objektívabb leszek, és ezt így is terveztem. Ennek a kis írásnak a logoutban semmi más célja nem volt, mint a vitaindítás, okos és bölcs hozzászólások generálása, ami azért meg is történt.
A Wikivel kapcsolatosan viszont nem érzem az ellentmondást: sehol sem mondtam, hogy nem szólhat hozzá 100 hülye egy témához. Ott van a titok, hogy meg kell találni azokat az embereket, akiket érdemben tudnak hozzászólni.
A moderátori dologgal egyetértek, és ha jól tudom, a Wiki-t is moderálják. Ráadásul a szócikkekhez hozzászólóknak a forrásukat is meg kell adniuk. Szóval én nem állítom - és nem is állítottam - azt, hogy bármilyen közösség okosabb, mint egy ember. De sok ezer, millió ember közül biztosan kikerülnek olyanok, akik egy-egy témához nagyon értenek, sokszor jobban, mint az eredeti szerző.
Olyan ez, mint mondjuk a sport: könnyebb 10 millió emberből találni egy jó tornászt, mint 10 ezerből. Ezért bizonyos szempontból előnyben vannak azok az országok, ahol sokan élnek. (Persze ebbe beleszámít az adott ország sportkultúrája és lehetőségei is, Jamaikában valószínűleg kevés a jó síelő... )
A print és online média összehasonlításában igazad van: elfogult voltam a Prohardverrel szemben. Lehet, hogy léteznek igen színvonalas papíralapú újságok is ezen a területen, de a PH! (és egyéb online sajtó) akkor is behozhatatlan előnyökkel rendelkezik a papíralapúval szemben. És ennek oka szerintem egyáltalán nem a médium milyensége (papír vs elektronikus), hanem a közösség ereje.
Köszönöm egyébként, hogy szakmabeliként hozzászóltál!
The Amiga, Born a Champion
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest