Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Penge_4 üzenetére #839

A 2008-as :) De mi van, ha valaki a 2013-ast akarja? :)
    Meg a silver minősítés is max. jó esélyeket jelent :S

• Sir Ny
    senior tag
    válasz Penge_4 üzenetére #719

,,Ez való igaz, hogy a mai világban így működik a piac. Ahogy az is, hogy ez egy meglehetősen beteg és torz értékrend, mert mindig a miért és a hogyan a lényeg, nem pedig a készen kapott cukormáz.
    [...]
    Sem a struccpolitika, sem a szőnyeg alá söprés, sem pedig a workaround nem vitte soha előre az emberiséget és hosszútávon mindig megbosszulta magát az élet minden területén."

te ugye nem vagy informatikus?

• fsb1000
    nagyúr
    válasz Penge_4 üzenetére #719

"De sorolj nekem olyan dolgokat, amiket elméletben* Linux alatt nem lehetne megcsinálni,"

Széles felhasználói bázis. (mármint a hülyék csordája ahogy itt egyes pingvimánok írták.)

• spammer
    veterán
    válasz Penge_4 üzenetére #657

Nem úgy értettem, hogy a W felhasználók rohanni fognak elementaryra váltani, hanem csak úgy, hogy szerintem a disztrók között fog feljebb jönni a "toplistán". Ha stabil és gyors (lesz) , akkor a szép GUI (tudom, ízlés kérdése), és az Ubuntu alap már elegendő lehet a népszerűséghez.

ReactOS mondjuk nem tudom hogy jön ide, de esetükben a remény hal meg utoljára, talán 20 év múlva lesz belőle valami :DDD Amúgy próbáltam nemrég Vboxban, frankó W95 feeling :D

• válasz Penge_4 üzenetére #657

"Igen, erre gondoltam. Tehát nem a nyílt forráskódú programért fizetsz, hanem az ahhoz járó supportért"
    Ez működik, a Novell megél belőle.

"Ha szám szerint nézzük, akkor az aktuálisan legújabb Linux jóval több hardvert támogat, mint az aktuálisan legújabb Windows."
    Igaz, de nagy része régebbi.
    Azt nem kétlem, hogy az MS a háttérben aknamunkázik, bár nem sok szükség van erre, mert a HW gyártók amúgy sem szeretik a supportot adni. (Ld. Intel...)

törölt tag
    válasz Penge_4 üzenetére #522

-Miben tud többet a KMPlayer, mint a VLC? Eltekintve attól, hogy régebben az ffmpeg-et használták pofátlanul, most meg a VLC fícsörlistáját másolták át a saját oldalukra karakterről karakterre. :DDD

VLC vs KMPlayer

• válasz Penge_4 üzenetére #559

Miért lenne a tar.gz forrás mindenképpen? Az csak egy tömörített cuccmány. Ha a beforgatott, vagy preprocesselt forrás van benne, már nem olyan egyszerű visszafejteni.

Hogy miért kérhetsz pénzt a progiért? Később leírták. De ha esetleg találsz olyan idiótát, aki fizet neked az ingyenesért, semmi nem akadályoz meg :D

@CaNNa3IS : Azért nem küldünk .doc-ot, mert komolytalan. Kapsz egy szerződést docban, és simán átírod. Önéletrajzot is pdf-ben küldünk, főleg IT-s munkákra.

@LordX : Senki nem kényszerítette őket, hogy patcheljenek.

@morgyi : Miért, mi támogatja a hardvert? (Én, hogy el ne dőljön, de azon kívül?)
    " én nem várom el egy modern OS-től hogy 10-15 évvel ezelőtti hardvert támogasson. "
    Én meg igen. Hiszen a hw nem változik. Ha egy állítólag kuka oprendszerrel meg lehet ezt csinálni, akkor A CSODÁVAL miért nem :D

" A sebességnövekedés (persze modern hardveren nem 5-6 évesen) kimutatható és érezhető a win8 javára, és itt nem kell feltétlen ssd-re gondolni."
    Igen, a céges gépemen a Win7 után a 8 lassabb. Nőtt a sebessége negatív irányba.

"Soros, párhuzamos port meg nem nagyon kell már microcontroller flasheléshez, fasza kis soros-USB, párhuzamos-USB konverterek vannak."
    És az nem soros meg párhuzamos port? :W Attól, hogy kapott egy USB illesztőt, még az :Y
    Amúgy nekem pl. nagyon jól jön a párhuzamos port az öreg laptopon, mert egy egyenlőre hobbicélú dologba nem nagyon akarok annnyi pénzt önteni, amibe egy gyári író kerül. Főleg, hogy az Arduino, ha van belle noader, utána már USB-soros átalakítóval írható.

"Nem hiszem hogy ha komolyabb felhasználóknak szánt programot írsz, és úgy adod ki, hogy bocsi de fordítsátok ti le otthon"
    Csomag, az megvan? Illetve ha olyan a szerződés, hogy kell neki a forrás...
    A nyílt forrás azt jelenti, hogy megkapod a forrást. Nem azt, hogy le kell fordítani otthon.
    Felteszel egy csomagot repóból, valószínűleg lesz mellette egy csomag src véggel az az adott csomag forrása. Ha nincs rá szükséged, le se töltöd.

• Vladi
    nagyúr
    válasz Penge_4 üzenetére #559

"Ezt egyébként nem igazán értettem soha"
    A nyílt forrás egy állapota a szoftvernek. De nem biztos, hogy így tudod használni. A Red Hat üzleti modelljét ha megnézed, megérted. A szoftver nem termék, hanem szolgáltatás. Lefordítva, letesztelve árulod, de a forrás látható.

Plusz egyéb szolgáltatást árulhatsz hozzá. xy featuret megcsinálsz, bugot fixálsz stb.

• fsb1000
    nagyúr
    válasz Penge_4 üzenetére #559

Pontosan hány újraindítás is van egy win7 + alaplapi driver + VGA driver + office2013 + PS CC + ESS + egyéb alkalmazások telepítése esetén?
    6-nál több?
    És mennyi is az újraindítási idő friss rendszeren? 1,5 percnél több?
    Mennyi is 6x1,5 perc?
    És mi szokott megdögleni telepítés alatt, amiért a BIOS-ba be kell lépjél?

• Sir Ny
    senior tag
    válasz Penge_4 üzenetére #522

,,Azért nem feltétlenül, mert vannak y/n eldöntendő kérdések néha."

használd az apt-get -y parancsot :)

• válasz Penge_4 üzenetére #522

Nagyon ritkák azok a kérdések :)

". Ő persze semmit. Aztán kiderült, hogy törölte a Program Files-t, mert kevés volt a hely a vinyón és az volt a legnagyobb mappa."
    LOLLLL
    Ugyanilyennel találkoztam DOS-sal. :)

" Raadásul valami ótvar Home verziót kapsz GPO nélkül (a Pro/Ultimate többek kerül)"
    Otthonra felesleges a GPO, de kisebb cégnél már kellhet a nagyobb verzió tudása.

Potplayer/Kmplayer : A Km az nem egy mplayer skinelve? :D Médialejátszóból meg van 1000. De ami igazán jó, az az mplayer és a VLC.

• válasz Penge_4 üzenetére #296

Nekem mondjuk nem mindig ment simán a Linux telepítés sem, de általában kókányolt, félhalott, ezeréves vasakon volt baja. (Volt, ami még APM támogatásos cucc...). Olyan gépeken, amikre windóz sem ment fel.

A Win8 meg a saját gépemen (tesztjelleggel feltettem, mert érteni kell hozzá egy informatikusnak) nyolcvanhatodikra ment fel... RP is mondjuk. És az asztalim mondjuk egy tök átlag Core2, amin ennek az akárminek simán kéne mennie. (Linux és Win7 településsel nem volt gondom.)

• fsb1000
    nagyúr
    válasz Penge_4 üzenetére #200

Ennyi okosságot rég olvastam 1 hsz-ben....
    Jól rácuppantál a pingvin farkára az már biztos.

• anulu
    félisten

"- "Minden fájl" elv."

ez miért is jó nekünk? :U

"- Csomagkezelés: Nincs DLL hell meg "hiányzó xy ocx fájl" meg 72 db Visual C++ Redistributable, meg az MSI nevű katasztrófa, ahol ha kitakarítod a Temp-et, akkor már "helyezze be a telepítőlemezt" üzeneteket dobál, mert nem tudod eltávolítani a programot. És a rendszerfájlokat sem írják felül a telepített csomagok, ezért vannak a függőségek."

az, hogy adott fejesztő .tmp file hegyeket használ nem az MS hibája, így az sem, hogy nem direktben hívja a filet mondjuk patch után, hanem a .../temp/xyz12.tmp-t, amit egyszeri userünk noná, hogy letöröl.

"- Mindennek megvan a helye. Nincs C:\ gyökérbe települő TC meg még a halál faszára is (beleértve a Program Data-t, Common Files-t, Local-t, LocalLow-ot, Roaming-ot) belemászó dzsunka freeware/shareware szoftverek hada."

az, hogy a) az a default a TC installerben nem a windows hibája, ahogy b) az sem, hogy a user next-next finish-el oda rakja

"- Fejlettebb jogosultságkezelés."

miben is?

"- Fejlettebb fájlfelismerés (MIME type dönti el, hogy mi a fájltípus nem az, hogy milyen kiterjesztést adsz neki)."

szintén egy olyan hivatkozási pont, amit nem értek, hogy miért jó. régen DOS alatt megvolt az alap 3 futtatható filetípus (exe, com (a maguk header szerkezetével együtt), bat), ehhez jött még a cmd. ezekkel az emberek túlnyomó többsége tisztában van, még ha nem is tudja, hogy ez azt jelenti. linux alatt értem én, hogy el tudsz indítani .kismacska vagy akár kiterjesztés nélküli filet, csak azt nem értem, hogy ez miért jó.

"- Logikus könyvtárstruktúra. Nem ilyen visszaperes izé. Ráadásul ez már csak azért is logikusabb, mert párhuzamos a webbel. Webcímekben sincs visszaper."

már akinek logikus... amúgy amikor a mostani Win-ek internal command set-jét és a syntaktikákat összerakták, még nyoma sem volt a ma ismert Web-nek, úgyhogy a logikádat megfordítva inkább az kéne, h "http:\\" :)

"- Normálisabb fájlrendszer (ext4), ami nem töredezik."

erős csúsztatás, ugyanis mindegyik filerendszer töredezik, a kérdés az, hogy ezt hogyan tudja lekezelni. Win-ben erre is van gyárilag tool, az más kérdés, hogy az emberek vagy nem tudnak róla vagy nem tudják, h mire való, vagy csesznek használni (utána persze szidják, hogy lassú x@r...)

"- Multidesktop környezet."

ezt aláírom (bár erre is van ingyenes megoldás, de most a gyáriakat nézzük (btw, egy linuxnál mi számít "gyárinak"??))

"- Logikusabb fájlkezelés: Pl. nincs olyan, hogy "xy program használja a fájlt, ezért nem írhatod felül/törölheted". Windows-on meg lőheted ki a taskot, ha beragad valami meg keresheted, hogy mi használja. Ahogy egy szoftvert is frissíthetsz anélkül, hogy előzőleg le kéne állítanod, vagy "kényszerítene" rá, hogy állítsd le. Ráadásul az is párhuzamosan történhet, nincs olyan, hogy a futó msiexec miatt nem tudsz már mást csinálni, amíg az nem végez valamilyen módon."

már bocs, de wtf? ne akard azt mondani, hogy ha linux alatt használatban van a grafikus lib-ed (mondjuk X alatt vagy), akkor úgy tudod frissíteni, hogy reinit és minden nélkül egyszer csak hopp és már azt használja? vagy egy másik lib-ed használja egy program, te meg gondolsz egyet és letörlöd (és ettől a prg, ami lockolja/ná nem dob egy hátast, már ha engedi a törlést a rendszer).
    ill futás közben kezdi el használni a frissített állományokat? úgy, h az indító file még pl a réginek az entry pointjait használta? hogy is van ez?
    mit nem lehet csinálni futó msiexec mellett (másik indításán kívül...)?

remélem, politikailag korrekt, flame keltésre kevéssé alkalmatlan (csökkentett habzású) hozzászólásban sikerült a kérdéseimet feltennem, nehogy az a vélemény legyen, hogy kötözködök...

• Peter Kiss
    őstag

- Azt látom, hogy nejed minden fáj, ami ne open szósz meg lávoljuka másikat.
    - Linux-on is van DLL, csak másnak hívják (so, vagy ilyesmi), a csomagok egyes lib-jei semmiben nem különböznek a Redistributable cuccoktól. Jól emlékszem, hogy nem is olyan régen röppent fel, hogy a linuxos csomagkezelést is átvariálnák? (Azt pedig ne keverjük bele, ha valaki elszúrja az alkalmazása telepítőjét.)
    - Ez miért is az operációs rendszer sara? A TC-t oda telepíted, ahová akarod, dzsunka szoftvereket meg nem telepít senki, csak aki hülye.
    - Fejlettebb jogosultságkezelés? :D Group policy-t láttad már? Helyit? AD-val megtámogatottat? Vagy fájlrendszerre gondolsz? Láttad már, milyen dolgokat lehet beállítani?
    - Fejlettebb fájlfelismerés MIME alapján? application/ocetet-stream, kérem a következőt.
    - Mitől logikusabb a / path separator mint a \? Mert a weben is ezt használják? És Ettől jobb egy operációs rendszer? Figyelj már, Windows-on működik mindkettő. A struktúra meg teljesen érthető (Windows Vista+).
    - ExT4-nak vannak előnyei, csak kár, hogy a valóságban semmi nem jön ki belőle. Ezt felhozni kicsit "idenézzetek, vakulni fogtok" szaga van. (Otthoni környezetben egyébként is tördezést emlegetni? SSD.)
    - Multi desktop van, akinek kell, van, akinek nem. Magamból tudok csak kiindulni, több asztallal csak eltévednék, ha egyáltalán használnám.
    - Szóval nyugodtan rántsunk ki fájlokat alkalmazás alól, ha úgy tartja kedvünk? Igaz, lehet, hogy audit információkat írni, de ettől kihullik a fele adat, nem érdekes. Linux alatt is le kell állítani az alkalmazásokat, ha frissíted, csak épp nem látod. Plusz ne felejtsük el, hogy egy alkalmazás frissítési mechanizmusa megint nem az operációs rendszeren múlik, vagy Linux-on a kernel is csrélődik on-the-fly?

---

Egy centivel nem nehezebb vírust írni sajnos, csak az mekkora sz.rarc lenne már, aki linucos gépeket fertúz, a Microsoft-tal meg jól ki lehet tolni, lehet fikázni.

Tehát az, aki pénzért ad valamit, akkor kapzsi. Apunak szólok, hogy ne menjen a gyárba, mert egy kapzsi disznó.

Fizetős support? Hehheh, vannak olyan linux disztribúciók, amelyek fizetősek, mert állandó támogatás jár mellé? Az rendben van csak azért, mert nem Microsoft?

Az elismerés nagyon fontos, de attól még éhen halnak. Várjunk csak, nem is halnak éhen, akkor pénzt keresnek. Kapzsik. Vajob mennyit szakíthatnak?

És igen, trollkodni sokkal könnyebb mindennél, ahogyan sikerül topikról topikra navigálva újra és újra bebizonyítanod.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés