Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
yaksi
aktív tag
Köszi, csak általánosságban szerettem volna utánaolvasni. Közben megtaláltam az angol Allview oldalon a leírást, persze magyar nyelvű nincs. Mondjuk nekem az angol is tökéletes, de azért az érdekes, hogy ha jól tudom, a csomagban sincs magyar használati. Az nem kötelező lenne?
-
válasz
LolokeBacsi #197 üzenetére
Aham érdekel a dolog! Pl.: gondolkoztam azon, hogy ebből a gépből elvileg van droiddal telepített példány, hogy milyen lenne kipróbálni rajt. Vagy dual bootba megcsinálni.
-
Melack
veterán
válasz
LolokeBacsi #197 üzenetére
Írd le itt, be fog kerülni a cikkbe/itteni leírásba, amint lement a karácsonyi kajakóma
-
LolokeBacsi
csendes tag
Kedves sorstársaim!
A tegnapi éjszaka a karácsonyi kabátoshústól megjött az ihlet, és rájöttem, hogyan tudok bare-metal-recoveryt csinálni a motyón, úgy, hogy teljes egészében az eredeti rendszert, eredeti recoveryt pakoljuk vissza (ez azoknak lehet érdekes, akik kisérletezni szeretnének, de utána vissza szándékoznak állni az eredeti rendszerre).
Van-e értelme, hogy ezt egy cikkben + recovery fájlokban megosszam a nagyérdeművel, vagy ez rajtam kívül senkit sem érdekel?
-
mandalor123
csendes tag
Ma próbáltam Crysis warheadet furcsa mód elég jól ment, néztem még Flatout 2-t az maxon 35 fps
-
RZozo
aktív tag
válasz
MasterMark #192 üzenetére
Köszönöm, úgy néz ki, hogy megtaláltam.
-
RZozo
aktív tag
válasz
MasterMark #181 üzenetére
Nem adott semmilyen link-et sem termékkulcshoz sajnos az IE .
Valakinek esetleg gyárilag már fel volt telepítve az office vagy azt külön kell feltelepíteni rá? -
yaksi
aktív tag
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Létezik ehhez a tablethez leírás, amit letölthetnék? Átolvasnám, mire megjön a tablet.
-
Auto login. Nekem elég gyorsan bekapcsol a cucc, de nem telepítettem újra meg ilyesmi.
-
rbertkrl
aktív tag
Hát Recovery a Gépházban. Olyan, mint a gyári beállítások Android, vagy WP alatt. Csak ez Recovery. Magyarul újratelepíti a Windowst. Itt ni:
Pendrive kezelésével kapcsolatban nem tudom mi volt a kérdés de természetesen mindent kezel amit bekap OTG-n
Én kipróbáltam egy 64 gigás Kingstonnal, egy 16-ossal és egy 4-es PQI-vel, mindegyik gyors volt és ment azonnal az illesztőprogi.
-
Kipróbáltam a Heroes 5 - Tribes of the East játékot a gépen, dx9-t kellett telepíteni meg .net-et szedett a gép, de megy a játék. Kicsit problémás volt amikor betöltötte a mapot és "nyomjon egy billentyűt" ott win gombot nyomtam vissza játékba és bennt volt. Egész szépen fut a játék. Régi profilom másoltam a dokumentumokba így nem kért nevet játék elején.
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
inspiroyhome #177 üzenetére
Te aztán rendesen zúzod!
Tippek:
-mielőtt elkezdenétek használni a tabot... recoveryzzétek le, ugyanis több, mint 7 mp-et sikerült nyernem boot időben, aki bizonytalankodna, minden pöpec lesz rajta utána is, driverek is fent lesznek, megcsinálja magától, kb. fél óra, de közben mindenképp töltés ajánlott, nehogy baj legyen
-játékoknál ajánlott az ablakmód, én a euro truck simulatorrel szo*tam be, mert vmiert 200x300 felbontast allitott be és fuhh ...
Eddig ennyi azokon kívül, amiket leírt a kolléga! Mindenkinek sok sikert a tabhoz!
-
RZozo
aktív tag
válasz
MasterMark #181 üzenetére
Köszönöm, este megnézem. Most már elcsomagoltattam magamnak a fa alá.
-
RZozo
aktív tag
Nos, megvettem én is a gépet. Office 365-höz nem kaptam aktiváláshoz szükséges termékkulcsot, csak egy telefonszámot, ami pár hozzászólással előbb látszik a képen. Viszont az a telefonszám csak munkanapokon él, így ott kérdezni sem tudok.
Ha adtak volna termékkulcsot, akkor működne bármikor és könnyen aktiválhatom. így még csak kipróbálni sem lehet, hogy működik-e. Mármint az Office 365 és a onedrive tárhely. -
ovika
tag
Sziasztok !
Én is beszereztem egy ilyen tabletet.
Szerintem ár/érték arányát tekintve nagyon is rendben van. A kijelző egy kicsit "furcsa", de vállalható abszolút.
A hivatalos oldala:Érdekes, mert a magyar oldalon 8mp irják a "hálapi" kamerát. Biztos, hogy nem jó.
Kérdésem az lenne, hogy lehet egyszerre tölteni és dolgozni vele? Az igazság az, hogy egy kis letöltő "állomást" szeretnék kihozni belőle. Este nem a pc menne, hanem ő.
Kevesebb fogyasztás, zéró hang ugye.
Csak ugye egy micro usb csatlakozó van rajta.
Jelenleg egy aktív usb hub-bal egy wd 250gb hdd és egy usb-s vezeték nélküli egérrel megy a kütyü. Az akksi viszont véges sajna és amikor lemerül, akkor csere töltőre. Letöltés esetén mondjuk este/hajnalban nem szeretnék kábeleket dugdosniovika
-
Ryoo
senior tag
Külső vinyót kezel a tablet?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
inspiroyhome #173 üzenetére
Mukodnie kellene, BT-n egyszerre asszem 256 eszközt tud lekezelni.
-
inspiroyhome
senior tag
Jóreggelt, és kellemes ünnepeket!
Mai észrevételem, ami kissé kapufa: A Hill Climb Racingnél, ha folyamatosan gázt adnál, jobb kattintásnak érzékeli, és "elengedi" a pedált.
Powerbanket én is veszek hozzá, SD kártyát szintén szereztem. De ha megnézzük, hogy a készülék valójában 27.500FT lenne, akkor a bank, és a kártya abból a 7.500 forintból, amennyivel olcsóbban vettük, még ki is jöhet.
Az, aki csak drágábban tudta beszerezni, annak is megéri(úgy ahogy), mert a legközelebb álló win 8.1-es márkás tablet tudomásom szerint ~60 ezer forint, és így is fele annyiba kerül.
Nekem segített eldönteni, hogy a következő tabletem is biztosan Windows alapú lesz, és már azt is tudom, mire figyeljek oda kiválasztásnál.
BT-s billentyűvel, és OTG-vel rádugott egérrel szinte teljes értékű gépet kaptam, ennyi pénzért.
Ha valaki jártas benne, megtudná mondani, hogy BT-s egér, BT-s billel működik egyszerre? Nem USB stickes, rádiós, hanem valódi USB-s.Ha valaki kíváncsi lenne egy játékra, ami nem foglal 1gb-nál többet telepítve, szóljon és megnézem hogy fut.
-
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
wwenigma #168 üzenetére
Persze, igazad van !! Én biztos, hogy venni fogok hozzá még egy kis energiát
SD kártyát viszont nem hiszem, portable alkalmazásokat fogok használni majd pendiről. Meg egy 2 gigás sd benne lesz aztán viszlát.
(#169) KISDUCK : Semmi baja nem lesz, annyi, hogy egy fiókból fogod tudni irányítani az összes gépeden az adatokat pl.: előzmények, beállítások és egyebek
-
Vettem ilyen kütyüt én is, kijelző elég olcsó panel lehet, de ennyiért nem gáz. Még nyelvet telepítem, ez a win beaktiválja magát? Már meglévő fiókomhoz kötöttem a gépet amit laptopon is használok az úgy nem problem ugye?
-
wwenigma
Jómunkásember
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
wwenigma #166 üzenetére
Szia!
Meg fogsz lepődni... 2400 mAh-s akksi van benne. Két óráig sem bírja ha nagyon nyúzod, ezért is ajánlott a legalább kétszerese ennek az akksinak power bankba. Csak, hogy akkor már nincs megtérülve annyira az ára, mert 64 gigás sd kari, meg még a power bank ... és lassan 40000
-
rbertkrl
aktív tag
Szia!!
Kedved ne szegezzem, de a WP meg a Win 8.1 nem egy súlycsoport. Smooth meg minden a tab. De azért kiforratlan touch input ügyileg. A desktopot nagyon nehéz használni 7 inchen is. Meg azért nem egy Nokia minőség ez a tab, a kijelzője miatt. Ellenben olyan mint egy kis pc hihetetlen erős masina, kolléga rakott fel videót az első 50 hozzászólásban van, hogy a régi nfs mostwanted is simán ment neki fullon 800x600 30-40 fpsel. A ram kevésnek tűnik, de eddig nem volt gond miatta.Az akksi is gyengéje ennek a cuccnak, ezért szerintem egy külső akksi beszerzése javasolt. Nem átgondolatlan cucc, szimplán alacsony árfekvés. Nekem is wp-m van amúgy. De mostantól tartalomfogyira ezt használom. Korrekt na!
Szerk.: Bocsi a fogalmazásért, későre jár, csak mennek az updatek
-
yaksi
aktív tag
Hamarosan én is csatlakozom a tulajdonosok köréhez, megrendeltem, és a két ünnep között kapom meg a készüléket. Eddig már a harmadik WP telefonomat használom, és megfogadtam, hogy nem veszek androidos tabletet, csak olyat, amin Windows fut. Eddig nem az én pénztárcámhoz méretezték ezen tabletek árát, így most nagyon örülök, hogy ezt a készüléket ilyen áron megcsíphettem.
-
rbertkrl
aktív tag
Sziasztok !!
Tegnap én is vettem egy ilyen tabot(pc). Hát nem gondoltam volna, hogy 20000-ért kapok tabot egy régen netbook teljesítményt konkrétan 10x leköröző hardverrel. A kijelző ritka sz*r, betekintési szögek borzalmasak és invertálódik is nagyon. De legalább van rajta fólia és... na ennyi az erénye a kijelzőnek, a hardver az tényleg le a kalappal!! Szóval jó cucc.
-
danielshield
újonc
Szerintem a felbontás visszaállításával sokkal szebbé lehet tenni a kijelzőt. Bár egy hátránya van, így a csempés alkalmazások nem fognak futni. Bár csak pár katt és vissza is lehet állítani.
Szóval, asztalon jobb klikk, képernyőfelbontás -> speciális beállítások -> üzemmódok -> és kiválasztos az 1024x600-as felbontás, ezzel egész szép lesz a megjelenítése desktop módban. Visszaállítás ugyanígy.
Ha valaki esetleg tud jobb módot a kijelző szebbé tételére a nagyításos módon kívül azt szívesen várom. Köszönöm. -
Salo
tag
válasz
inspiroyhome #160 üzenetére
Köszönöm.
Modern UI-n Explorerben pedig nyomtam egy állandó nagyítást. Így egészen elviselhető a képernyő... -
Salo
tag
Sziasztok!
Én is vettem egy Allview WI7 tabletet... a képernyő tényleg vállalhatatlan...
minden másban egészen megfelelő, kis utazó tablet. Pár óra próbálgatás után.
Kérdésem tisztelettel, a DPI hogyan állítható? Vonatkozik a Modern appokra is a beállítás, vagy csak a desktopra?Köszönettel,
-
RZozo
aktív tag
válasz
inspiroyhome #156 üzenetére
Az a helyzet, hogy én az Office 365-öt PC-re szeretném aktiválni, Táblagépen annyira nem is lenne fontos, tekintve, hogy nem biztos, hogy a táblagép 1 évig marad nálam.
-
RZozo
aktív tag
Közben azt a válaszokat kaptam az edigital-tól és az euronics-tól, hogy egy gépre használható licenc van hozzá. Akkor viszont a tech2.hu cikk ellentmond, ott az egyszemélyes verziót említik, amely 2 gépre használható. Az otthoni és diákverzió vonatkozik 1 gépre.
Edigital-nál furcsa volt, hogy a doboz nem tartalmazta az aktiváláshoz szükséges kódot. Az eladók szerint nem kell hozzá. -
RZozo
aktív tag
Érdeklődöm, hogy ehhez a géphez jelenleg olyan Office 365 csomag van, amely csak a táblagépen használható és a PC-n nem, tehát akkor nem egyezik meg az Office 365 egyszemélyes verzióval (amelyben egy PC és egy táblagépen használható)?
-
Melack
veterán
válasz
inspiroyhome #149 üzenetére
Persze, gond nélkül. Amint gép előtt leszek, bekerülnek. Ahogy a linked is
Én nem néztem elhasználódottságot, de majd 1-2 hónap múlva megnézem.
-
Melack
veterán
Akkuidő teszt: olvasás 35%-os fényerőn, wifi nélkül 4 óra - pár perc mínusz. Netezés, frissítéssel 45%-os fényerővel wifivel 2,5 óra.
-
LolokeBacsi
csendes tag
válasz
tomiherka #139 üzenetére
Kipróbáltam, önmagában ez még kevés, legalábbis nekem pár drivert még ebből a packból sem sikerült felrakni... (IntelHD pl.)
Most dolgozom az eredeti driverpack kinyerésén az install.wim-ből, de biztosan nem lesz gyors, tekintve, hogy az ünnepek alatt lesz időm először foglalkozni vele...
-
szilagj
csendes tag
-
Melack
veterán
válasz
inspiroyhome #140 üzenetére
Az a nyamvadt fecni a feliratokkal nagyon makacs jószág, meg kell hagyni. Fóliát majd rendelek rá eBayről.
-
inspiroyhome
senior tag
XP SP3 kompatibilitást kikapcsolva, 3dmark2001-et újra lefuttatva, az eredmény immáron 8643.
-
marquuard
veterán
Elnézést ha már volt, de erre az OS-re egyaránt vannak frissítések, mint az asztali Windows-ra?
-
tomiherka
csendes tag
válasz
inspiroyhome #138 üzenetére
Norbi, te egy Úr vagy. Hálám üldözni fog
Köszönöm még egyszer. Ja és kellemes ünnepeket nektek előre is
-
Melack
veterán
válasz
inspiroyhome #136 üzenetére
OneDrive/Dropbox pl. Onnan nem törlődnek a fileok. Majd onnan felkerül saját helyre is, biztos ami biztos. Névnek a tab neve plusz a nicked elegendő. Köszönöm!
-
Melack
veterán
válasz
inspiroyhome #128 üzenetére
Ezt fel tudod tenni más tarhelyekre is? Mert akkor megy be a szövegbe. Köszönöm!
-
tomiherka
csendes tag
válasz
inspiroyhome #128 üzenetére
Kösz Norbi! Letöltöm és rápróbálok.
-
MasterMark
titán
válasz
inspiroyhome #132 üzenetére
Újjal jó nekem is. Nem azzal van gond. Valami érdekes együttállás lehet a dolog.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
MasterMark #131 üzenetére
Nekem csinálnom kellett egy új xbox profilt. (Nem volt még eddig, és működik)
-
MasterMark
titán
válasz
inspiroyhome #130 üzenetére
Minden frissítés fent van.
Én ugye az MS profilommal léptem be, ahhoz tartozik egy Xbox profil is. Amit ott szerintem elkezd szinkronizálni valamit ahhoz lehet köze talán.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
MasterMark #129 üzenetére
Én ilyet nem tapasztaltam a játékoknál. Frissítéseket felraktad?
-
MasterMark
titán
válasz
tomiherka #119 üzenetére
Tudom, win telepítő foglalja a többit, onnan lehet újratakni gondolom.
más: Amúgy az appokat át lehet valahogy helyezni?
Másik hogy ha a Játékok appot megnyitom, pár pillanat múlva beakad, az összes RAM-ot felzabálja, aztán újra indul az egész rendszer.
Valakinek ötlet hogy ez miért lehet? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
inspiroyhome #126 üzenetére
Bakker.
Azert még ne vagdosd az ereid, valaki próbálja ki... 0,5% azert ottvan hogy nem lesz jo. Es hol is van ennyiert? (persze ami nem hamis, azt en is tudok még olcsóbban is.
)
Melack: [link]-ben emlitett SymMover alkalmazas, vagy manualisan is lehet rendszergazda-parancssorból az mklink paranccsal. [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
inspiroyhome #123 üzenetére
Nem, 99,5% eselyt latok ra hogy rendesen mukodik benne mindenféle trükközés nélkül.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
wwenigma #122 üzenetére
Lehet hülyeséget mondok, de akkor ez olyan mint anno a régi SE telefonknál?Mondjuk a W800-nél, hogy papiron m2-ből csak 4gb-ot támogatott (most mondok egy számot), de ha 8gb-os kártyát raktam be, akkor azt is 4-nek mutatta, visoznt ha megtelt, szabad lett újabb 4gb, és az előző "szeleten" tárolt adatok is elérhetőek voltak. Ilyesmi lenne?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
inspiroyhome #121 üzenetére
Telefonomban is de az mar SDXC, mint ahogy a 64es es a 128as is. Mind megy a telomban. Ami ra van irva az csak tajekoztato jellegu.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MasterMark #116 üzenetére
8000ft egy 64GB-os retekgyors uSD kártya. [link] Ugy is kell bele. Symlinkelni meg mindenki tud.
-
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #116 üzenetére
A driverek max 100 megát foglalnak szerintem. Legrosszabb esetben is csak párszáz mega lesz.
-
tomiherka
csendes tag
válasz
inspiroyhome #117 üzenetére
Köszönöm szépen előre is
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
LolokeBacsi #113 üzenetére
Nekem azt mondja hogy aki a recovery particioval jatszik par megaert az bolond.
Szerviz helyebe ezt neznem meg elsonek, es ha belenyultak akkor ugy vonnam meg a garit mint a sicc.
-
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #111 üzenetére
Én a slimdrivers programot szoktam ilyen ügyben használni.
Csinálok egy backupot vele. A backup to-val
így könnyebb megtalálni hova is ment. Aztán egy online tárhelyre feltöltés. És hálám örökké üldözni fog
-
Melack
veterán
válasz
MasterMark #109 üzenetére
Hmmm, jó kérdés
-
Melack
veterán
válasz
MasterMark #106 üzenetére
Felhőbe told fel, aztan oszd meg itt
Baromi jó netezni rajta, meg kell hagyni. Kolléga tesztelte, LOL fut rajta gond nélkül.
-
Melack
veterán
válasz
MasterMark #98 üzenetére
Akkor ha tudod, a driverét oszd már meg légyszíves. Nekem a rendszer az eltávolítás után nem ismeri fel az istennek sem.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
LolokeBacsi #101 üzenetére
Egy kerdes. Minek kell törölni a gyari helyreallito particiot? Foleg egy ilyen rendszernél?
Orionhilles: és mondjuk kozbe megy egy torrent meg CAD-ben renderelünk valamit?
-
Orionhilles
senior tag
Sziasztok, érdekelne, hogy 1GB RAM-ból mennyi szabad, ha mondjuk meg van nyitva egy PowerPoint és egy böngésző? Mennyire használható az Office? Válaszokat előre is köszönöm
-
tomiherka
csendes tag
válasz
LolokeBacsi #101 üzenetére
Dettó.... Én is beleintegrálnám a jól megszokott kis lemezterület igényű rendszerembe. Szóval örök hála, ha valaki ezeket a bizonyos drivereket feltölti.
-
LolokeBacsi
csendes tag
válasz
LolokeBacsi #100 üzenetére
Ami egyébiránt engem is érdekelne, ha valaki megdobna egy ilyesmivel. Úgy tűnik elhagytam a pendrájvomat, amit erre dedikáltam...
Viszont ha ez összejön, akkor tudok adni komplett magyar win8.1 telepítő pendrájvot, integrált driverekkel bárkinek.... -
-
sarki20
csendes tag
válasz
MasterMark #98 üzenetére
szuper
Örülök, hogy segíthettem!
-
sarki20
csendes tag
válasz
MasterMark #91 üzenetére
-
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #93 üzenetére
Nem. Win update nem segit sajnos. És igen, win 8-at.
-
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #80 üzenetére
Sikerült újraraknom a windowst. De az a bibi, hogy nincsenek meg a driverek
tudna valaki egy feltöltéssel segiteni? Előre is köszönöm.
-
sarki20
csendes tag
válasz
MasterMark #91 üzenetére
A metro UI-ba nekem is szürke volt, a klasszikus vezérlőpultban sikerült a helybeállításoknál.
-
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #80 üzenetére
Sikerült újraraknom a windowst. De az a bibi, hogy nincsenek meg a driverek
tudna valaki egy feltöltéssel segiteni? Előre is köszönöm.
-
sarki20
csendes tag
Sziasztok!
Ma én is vettem egy ilyet de nálam megy a gps. A GPS sattelite programmal próbáltam.
A vezérlőpultban a helybeállításoknál engedélyeztem majd utána adtam engedélyt a programnak is.
-
zackchange
csendes tag
válasz
mandalor123 #88 üzenetére
Köszi az infót!
-
mandalor123
csendes tag
válasz
zackchange #87 üzenetére
Nekem is ma jött meg a tablet és a HL2 Lost coast kb maxon 30 fps
-
zackchange
csendes tag
válasz
inspiroyhome #86 üzenetére
Az igen
Névből ítélve a tiéd a videó, nagy kérés lenne ha egy Half-Life 2-t kipróbálnál rajta?Mert Source motorra építve csinálok egy játékot és jó lenne út közben is csinálgatni és tesztelni
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
zackchange #85 üzenetére
The Elder Scrolls V: Skyrim (másik gép, de szinte ugyanaz a hardware.)
-
zackchange
csendes tag
Sziasztok! Én is gondolkozok ezen a tableten, milyen játékok mennek rajta? Valaki próbáld már valamit? Esetleg ha úgy van valami videót róla hogy valami játék hogy megy rajta?
-
tomiherka
csendes tag
válasz
tomiherka #62 üzenetére
MasterMark: megoldódni látszódik a probléma. Ha esetleg más is küszködne ilyesmivel és szeretné újratelepíteni a windowst, a következő a helyzet. Secure boot kikapcs. + Windows bootloader kikapcs. + Rufussal usb telepítőmédia készítés + persze egy usb elosztóval billentyűzet. Rufussal az alábbi képen ábrázolt beállításokkal. Bootolni már tudok, de kell egy billentyűzet mindenképp. Usb elosztót a mai napon beszerzek és leírom a tapasztalatokat. Remélem segíthettem ezzel a kis észrevétellel
-
stimpson
csendes tag
igazán nem ismerem a felhozatalt, úgy általánosságban kérdezem, nyilván az itt fórumozók közül a legtöbben sokkal jobban képben vannak nálam... a szerintetek népszerű, de persze nem a csúcshardverigényes játékok - autós, repülős, üldözős, lövöldözős esetleg 3d-s... köszi
-
stimpson
csendes tag
uraim, előre is elnézést a teljesen fogalmatlan kérdéseimért, vennék a fiamnak egy ilyen kis gépet, ő valószínüleg főleg játékra használná.
van-e már tapasztalatotok, hogy alkalmas-e a mostani játékokhoz a hardver, illetve mennyire elfogadható a kijelző erre?
minden infót köszönök -
MasterMark
titán
Beaktiválta már valaki a hozzá járó Office 365-öt?
Hogy megy ez, amivel be vagyok lépve ms profil az kapja majd meg? A OneDrive hely is ettől függ?
Azt hiszem ennél úgy van, hogy csak egy gépre lehet felrakni majd az Office csomagot. Ez hogy van én választom ki, hogy milyen gépre akarom? Az egy éven belül újra lehet tenni akárhányszor ugyanarra a gépre?
Ha majd csak a tabletre lehet felrakni, ott mennyi helyet foglal? (Vagy inkább majd akkor telepítsem, ha már van SD kártyám bele, és arra?)
SD kártyából mekkora a maximum amit kezelni tud?
Még egy kérdés: A töltés megy kikapcsolt állapotban?
-
Legyes
tag
Ha szabad hellyel megy a küzdés, esetleg megpróbálhattok SD kártyára symlinkelni. Nem lesz feltétlen gyors, de legalább át tudsz tenni temp mappákat, ilyesmiket.
Ha nem akarsz szenvedni vele, akkor a SymMover-rel egyszerű. (Ha jól emlékszem a program nevére)Ami a felbontást illeti, szerintem azért van kamuzva (virtuális felbontás), mert elő van írva a minimális felbontás a Windows 8(.1)-re és a gép nem éri ezt el.
-
Veratrum
csendes tag
Mi is mi vettünk ilyen tabletet, alapjában véve nem rossz, az árát megéri. Ami kicsit zavaró, hogy a rendszer felbontása gyárilag magasabbra van állítva (1280x768), így kicsit nehezen olvashatók a betűk. A dpi megnövelése valamit segített. Az igazi akkor lenne, ha a kijelző natív felbontásán mehetne, akkor viszont nem futnak a metro-s appok.
Másik gond, hogy nincs meg a gps. Az Extreme Digital leírása szerint van benne, de van olyan gyanúm, hogy nincs... -
JamesFinn
senior tag
válasz
inspiroyhome #67 üzenetére
Nem, maradt szabad helyem bőségesen. Ellenben frissültek az appok, és mostmár a posta és a naptár is tud Magyarul.
-
Melack
veterán
válasz
MasterMark #70 üzenetére
Nálam akkor pl a modern UIs appok nem mentek.
-
MasterMark
titán
Nos a kijelző felbontása valóban 1024x600, csak egy magasabb felbontáson fut a rendszer, hogy kiférjenek a dolgok és le van zárva a magasabb felbontásra.
De ha a Clear Type-ot állítom, akkor felajánlja az 1024x600-as felbontást, és át is lehet állítani rá. Akkor tök jó amúgy, csak sajna kilóg minden.
-
MasterMark
titán
Na, én is vettem egyet.
Ismerkedünk.
Köszi az infokat innen még egyszer.
-
inspiroyhome
senior tag
JamesFinn: Nekem a frissítések levitték 0 bytera a szabad területet, ha neked is ez történne, fentebb írtam nekem mi javította meg.
-
JamesFinn
senior tag
Üdv Urak! Én is vettem egy ilyen gépet. Első benyomások frankók, Ennyi pénzért ajándék. Egyenlőre frissítgeti magát. Az lenne a kérdésem, hogy az elsődleges MS fiókom (email) és a naptáram miért lett angol? A tablet magyar nyelvre van állítva (régió is)
Egyébként az Euronics is 199900huf-ért adja... (ha elfogyna az edigitalban)
-
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #61 üzenetére
Kikapcsoltam mind2-t, de inditásnál rögtön a biosba ugrik. Létezne, hogy nem lehet bootolni külső eszközről? Mert akkor rendesen megszívtam :/
-
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #59 üzenetére
Valahogy tuti újra lehet telepiteni.
-
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #56 üzenetére
A recovery particiót akartam felszabaditani, de a rendszert nem piszkáltam
-
Melack
veterán
válasz
inspiroyhome #52 üzenetére
125%-osan nagyon jó, ezt használom én is.
-
MasterMark
titán
válasz
inspiroyhome #54 üzenetére
Remek.
tomiherka: Hát ebből mi lesz kíváncsi vagyok.
Amúgy még mindig nem mondtad mit csináltál amitől elromlott. -
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #46 üzenetére
MasterMark: kipróbálom a rufus programmal, az támogatja az uefit, aztán írok, hogy mire jutottam.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
MasterMark #53 üzenetére
Igen, ráadásul állítható DPI-set, minden hibátlan.
-
MasterMark
titán
válasz
inspiroyhome #52 üzenetére
Akkor biztos hogy valami mutyis.
Nem gond amúgy, akkor nem négyzet alakú lehet a pixel és a panel skálázza át.
Vagy rossz a gyári adat.
más: Egeret próbált valaki OTG-n?
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
MasterMark #51 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
inspiroyhome #49 üzenetére
Szóval jobb gomb felbontásra mi van állítva a Win-ben egyébként?
Chaser: Valószínűleg nem négyzet alakú pixelek vannak. Akkor biztos ha a natív felbontás nem látszik a winben.
-
Chaser
legenda
válasz
MasterMark #48 üzenetére
Jah, érdekes felbontás, 16:9,5 környéke, de az nem adja ki pontosra.
-
Chaser
legenda
válasz
inspiroyhome #45 üzenetére
1024/768=4/3...
1280x800-zal lenne 16:10, 1366x768-cal 16:9
szerk: Kár a TN panelért, inkább lenne +5k IPS-sel, amúgy ennyiért nem rossz, csak hát épp a lényege veszik el a történetnek.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
MasterMark #44 üzenetére
Ezt a kérdést passzolnám, fogalmam sincs, talán 16:9 16:10.
-
MasterMark
titán
válasz
inspiroyhome #41 üzenetére
Hmm egész jó.
Mi a kijelző képaránya?
-
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #42 üzenetére
boot sorrendet nem
secure boot (enabled, disabled); secure boot mode (standard, custom); quiet boot (enabled, disabled); boot option #1 (windows boot manager, disabled)
-
inspiroyhome
senior tag
És itt volna. Sajnos siettem, ezért nem néztem low beállitást, de leirtam, hogy úgy hogyan fut. A kijelző ennél szebb, csak itt a döntés miatt visszaköszön a TN panel legnagyobb hátránya: A betekintési szög. Szerintem azért a lényeg kivehető.
-
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #38 üzenetére
press enter windows key for uefi firmware settings. windows gombbal pedig belép a biosba, vagyis uefibe.
-
kmisi99
addikt
válasz
inspiroyhome #19 üzenetére
Mindenképp érdekelne engem videó, főleg az hogy hogyan játszol? Vagy vettél hozzá billentyűzetes tokot vagy ilyesmi? Mert én is gondolkodok egy olcsó win7 es tab ban a régi jó pc játékokhoz.
-
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #35 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
inspiroyhome #34 üzenetére
Remek kíváncsi vagyok.
-
-
Melack
veterán
válasz
MasterMark #29 üzenetére
Programokra válaszolva: Jól futnak, Office is, meg a VLC is - bár abból már a metrós van fent. Mást nem nagyon raktam fel, csak egy CCleanert. De ez rossz megszokás. Még egy modern UIs totál commander kell.
-
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #27 üzenetére
otg-vel kezeli az usb-s háttereket
-
Melack
veterán
válasz
MasterMark #25 üzenetére
100 mb rejtett, 4.88 Gb recovery a maradék meg a rendszer + tárhely. Tegnap néztem éppen.
27-esre: Ha jól olvastam, otg-vel kezel mindent (ha már win8.1). Gépre dugva csak tölti az USB.
-
MasterMark
titán
válasz
tomiherka #26 üzenetére
Ha nem nyomsz semmit és próbálod bekapcsolni, akkor mi történik?
Amúgy mit akartál partícionálni?
más: Ja még egy kérdés: az USB rajta az kijárat vagy bejárat? Vagyis alapesetben azzal mondjuk PC-re rá lehet-e dugni, és ha pendrive-ot akarok rádugni akkor OTG kábel kell?
-
tomiherka
csendes tag
válasz
MasterMark #25 üzenetére
partition master összekuszálta.... van boot menüje is billentyűzettel, de sehogy nem tudok bootolni
van egy hangerő le + hangerő fel + bekapcsoló gomb kombináció is, amire "entering dnx mode" és valami fastboot felirat villan be, de eltűnik
és ismét a hibaüzenet
-
MasterMark
titán
válasz
inspiroyhome #23 üzenetére
Ahha! Köszi.
Vagyis akkor van rajta valamilyen recovery partíció amiből helyre tudja állítani magát. Valahogy így gondoltam én is.
Egy screenshotot még tudsz küldeni a lemezkezelésből?tomiherka: Mit csináltál, hogy sikerült?
Szerk.: Egyébként az Advanced restart-al be tudsz menni az uefi-be, ha tényleg az van rajta.
-
tomiherka
csendes tag
Üdv! Sikeresen lenulláztam a rendszert. Recovery nem működik. Csak a windows újratelepítése oldhatja meg a gondot. Hogyan tudnék bootolni pendriveról?
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
MasterMark #22 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
inspiroyhome #21 üzenetére
Akkor valamilyen UEFI lehet rajta szerintem.
Win-en belül hogy lehet?
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
MasterMark #20 üzenetére
Bekapcs gomb után allview logó, alatta a windowsos körkörös töltő izé. Bioshoz hasonló dologgal nem találkoztam, de valahogy biztos előcsalogatható. Újrarakni a windowson belül lehet, akárcsak a fájlokat "felfrissíteni".
-
MasterMark
titán
válasz
inspiroyhome #19 üzenetére
Köszi.
A bootolás hogy működik? Mint egy PC? Akár más oprendszer is rakható rá? A rajta lévő Win újrarakható?
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
MasterMark #17 üzenetére
Nyilván a régi, de felvettem maxra, itt is nagyon smooth, 30fps-nél biztosan több. Van a neten videó, ahol ugyanez a SOC elviszi a skyrimet 20-25 FPS-el.
Teszek.
-
MasterMark
titán
Akkor majd lenne pár kérdésem később, csak visszatalálós komment.
nagynorbiman: A régi vagy az új?
Szerk.: Egy cpu-z és gpu-z screenshotot tud valaki majd felrakni?
-
inspiroyhome
senior tag
update: Need For Speed Most Wanted lowon, 800x600-on ránézésre legalább 60fps-el fut.
-
inspiroyhome
senior tag
Üdv, tegnapelőtt vásároltam egy ilyen tabletet. Nos, a kijelző tényleg borzasztó, de én feljebb vettem a DPI-t 125-re, így egész jó. Bátran ajánlom az érintőceruza vásárlását (max 500ft), mert nagyon megdobja a kezelhetőséget. Továbbá egy bluetoothos bill is jól jöhet, mert így marad hely a töltőcsatlakozónak.
Az akksi sajnos nagyon gyatra, de ez benne volt a pakliban. A táhely is kevés, néhány megszakadt/bebugolt frissítés után pontosan 0 bytes szabad területem volt.
Azthittem a rammal gondok lesznek, de érdekes módon, ha az ember tudja a gép határait, és normálisan használja, soha nem lesz gondja. A 4 magos proci elég erős, bár ugyanilyen melegedős is. Aida64-el figyelve töltés közben nem ritkán felment 70 fokig.
Összességében nekem nagyon bejön, ennyi pénzért soha nem gondoltam volna, hogy ezt kapom. Bőven alkalmas napi használatra, arra viszont egyenesen tökéletes, hogy az ember megismerkedjen a 8.1 tabletes világával.
Nem gondoltam volna hogy valaha ilyet írok, de a beépített IE iszonyat gyors.
Tippek:
- C/Windows/SoftwareDistribution/download Innen mindent lehet törölni, nekem hozott egy jó másfél gigát. Ha egy letöltés nem sikerül, de kevesebb hely van, itt érdemes körülnézni. Illetve ajánlanám még a Spacesniffer nevű progit. (rendszergazdaként futtatva 10-ből 9 alkalmmal kifagy, de néha működik)
- Windowsgomb+hangerő le a printscreenhez
- Mindig legyen legalább 500mb szabad terület a C:-n
- Ha nem tölt, vagy nem fordul el automatikusan egy restart megoldja
- Ha valamiért arra vetemednénk, hogy iso képfájlokból telepítenénk, ne tegyünk fel erre alkalmas progit, ugyanis meglepetésemre a 8.1 már önmagában is tudja mountolni a fálokat.
-
mrlt
tag
válasz
LolokeBacsi #6 üzenetére
Köszönöm hogy írtál, tényleg vicces tablet ez, minden ami rossz rajta, el van neki nézve az ára miatt.
Az akku idő olyan használt laptop kategória, a kijelzőjére én látatlanban rámondtam hogy borzalmas lehet.
Ha nem lenne tabletem már most vennék egy ilyet azonnal, akármilyen rossz akkor is egy x86 windows tablet 20ezerért. -
törölt tag
Hali
Most gps van benne vagy nincsen?
-
valenc
tag
válasz
LolokeBacsi #6 üzenetére
Nekem is ilyen van hasonló tapasztalattokkal.Mondjuk nekem natívba sincs bajom az ie-vel chrome meg ilyeneket nem érdemes szerintem rá rakni mert sok ramot esznek meg foglalják feleslegesen a helyet.
Nekem a kijelzővel csak az a bajom hogy fakó. -
Melack
veterán
Akkuidő: este olvastam rajta, 25-35% közötti fényerővel 1,5 óra használat mellett maradt benne még 45% töltöttség. Ma wifi mellett frissített meg videót néztem 35%-os fényerő mellett, és kb 35-40 perc alatt ment le 12%-ra.
-
Melack
veterán
válasz
LolokeBacsi #6 üzenetére
Az akár 150 óra készenlétnek mondjuk örülnék, amit a hivatalos oldal ad meg
-
LolokeBacsi
csendes tag
- Az akkuideje egyelőre tényleg viccesnek tűnik.
- A "Metro" UI-s appok (és IE) csodálatos sebességgel mennek rajta, tényleg, röccenés nélkül scrolloz az index.hu, meg ilyesmi. Ami natív guin megy (firefox, chrome) azokkal már nem ilyen szép a tapasztalat.
- A kijelző borzalmas, sok-sok éve láttam ennyire rosszat utoljára, viszont összességében az ára miatt verhetetlen.
- DirectX, XBMC(kodi) felrakva, 1080p röccenés nélkül streamelve hálózatról.
- A wifije 12 centiméterre az AP-tól is 4 pálcikát mutat az 5ből, szóval ott valami árulás van. Az érzékenységére nincs panasz, amit látnia kell, azt látja.
- Egyelőre ennyi, kíváncsi vagyok majd, hogyan/mit lehet hekkelni rajta.. (recovery part felszabadítás, USB/SD-ről bootolás?) -
mrlt
tag
Várom a tesztet, kíváncsi vagyok hogyan muzsikál.
-
kentucky
őstag
A legnagyobb hibája: 2400 mAh az akkumulátor. Ez édeskevés, talán 2 óra kijelzőidő, de akkor lehet, hogy sokat mondtam.
-
Ezen x86 v x64 windows fut? Mennyire elég az 1gb ram + a rom?
Új hozzászólás Aktív témák
lo A bejegyzés egy későbbi cikk alapjául fog szolgálni.Akinek van bármi megosztanivalója a tablet kapcsán, nyugotan írja...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest