- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toby888
senior tag
válasz
animatrix11 #799 üzenetére
aaaz laza
kétszer sütötted és még mindig megy
-
animatrix11
őstag
Sziasztok!
Eddig három vga-ból egyet sikerült így feléleszteni, nem is akárhogy, elkezdett csíkozni, a win10et nem is töltötte be, megsütöttem, 8 percig volt a sütőben utána kb fél évig tökéletesen működött pedig napi több órát lett használva.
Viszont megint előjött a hiba így ismét ment a sütőbe, azóta megint jól van kiváncsi vagyok meddig bírja
-
Spok2058
újonc
Hát sajnos az r9 380 nem tért magához a sütéstől sem de 270 tegnap óta jól muzsikáll viszont a ventilátorok nagyon hangosak rajta. Lehet majd megpróbálom megcserélni a két kártya hűtését. :-)
-
Spok2058
újonc
Sziasztok!
Ma úgy döntöttem hogy én is beadom a derekam. Vettem magamnak egy r9 380 at használtan. Természetesen mire ki tudtam próbálni és kiderült hogy a kártya nem működik (nem ad semmi képet, több gépben is ki lett próbálva) addigra az eladó eltűnt. Na a lényeg hogy az egyik kedves kollégám felajánlott egy nem működő r9 270 et hogy hátha meg tudom valamelyiket javítatni olcsón. Persze a szerelők vagy drága pénzért vagy egyáltalán nem tudtak velük mit csinálni. Ekkor találtam rá erre a fórumra. Az r9 270 es belépett a win-be de driver telepítés után kikapcsol. Végül megsütöttem mindkettőt. Ma volt még időm és kipróbáltam a 270-et és működik!!!! Holnap megnézem a 380-at hátha az is életre kel! Folyt köv. És köszi a tippet!
-
Bleccs
csendes tag
Tegnap próbáltam ki, működött az eljárás.
-
Snowy_owl
őstag
Én is sütöttem egyet, bár nem videókártyát, hanem a tv alaplapját. Az volt a jelenség, hogy hdmi jelet csak úgy eldobta, mindkét bemeneten. Youtubeon hajszárítóval melengették, amit én is megpróbáltam, de rövid ideig hatott csak. Ekkor jutott eszembe, hogy régen sokan, sokat kuktáskodtak vgaval a konyhában, így rákeresvén eme írásra, és a topikban olvasgatás után belevágtam. Gázüzemű alulmelegítő sütőbe begyújtván, majd az alaplap műanyag részeit sütőpapírral, és alufóliával lefedvén indítottam a műveletet nem max fokozaton. 10percig volt bent, és azóta muzsikál a tv, nem dobálja a jeleket. Köszönet!
-
huby80
senior tag
Boldog Új évet minden "szakacsnak"!
Csatlakozom a sikeres "sütők" táborába. Tegnap sikeresen újra élesztettem unokaocsem r9 290 es kártyáját! azóta is nyuzza tunnugal tovább :) Hőlégfuvoval csináltam 10 percig kb 10 cm rol 300 fokra állítva a hőmérséklet.. az utolsó egy perc 320 fok és 5cm rol kb! A gpu chip felületet lézeres hőmérő vel mertem olyan 160-180 fokos volt majd az utolsó egy percben mikor közelébb raktam olyan 200 fokig emelkedett. hátha ez segítség valakinek.... buek
-
rushty
őstag
Mivel lehet a pasztat eltávolítani?
-
Adamyno
tag
válasz
Dr. Romano #776 üzenetére
Az ASUS magyarországi képviselete nem foglalkozik komponens termékekkel. Nem tudom mennyit segíthet rajtam ha írok egy mailt a global supportnak.
-
Adamyno
tag
Sziasztok!
Érdekes kis történet kerekedett a hibás VGA-ból. Van egy gamer gép, ami X helyen lett vásárolva. Teljes konfig, 2 év garival. Később úgy döntöttem, hogy kellene bele egy SSD. Nem akartam azért 20 ezret fizetni, hogy valaki levegye a gép oldalát és vissza tegye, ezért megvettem a háttértárat majd beszereltem. (minden nap csinálok ilyet a munkámból kifolyólag)
14 hónap múlva (tegnapelőtt) az Asus GTX 1060 6GB a következő dolgokat produkálta:
A gép bekapcsolása után még nem volt semmi gond, netezés oké. Elindítottam a World of Tanks-ot, betöltött és kikapcsolt a gép. Gondoltam kicsúszott valami kábel, majd később megnézem. De nem. Másnap be akartam kapcsolni a gépet és nincs kép, a POST sem látszik és az alaplapon világít a VGA debug led (MSI B250M GAMING PRO). Nagyjából egy perc után kialszik a led és bekapcsol a monitor, de csak fekete kép van. A gép úgy tűnik, mintha működne, a NumLockot érzékeli ha ki-be kapcsolom. Alaplapi vga-val megy a gép. Másik videokártyával is. Ha lehúzom a tápot a kártyáról, akkor eddig sem jut. Másik gépben ugyanezt csinálja.Felhívtam az X helyet, ahol vettem a kártyát. Azt mondták, hogy hiába sértetlen a kártyán a matrica, nem vállalnak rá garanciát, mert a gép meg lett bontva. Megnéztem a kártyát sorozatszám alapján az asus oldalán, global warranty van rá. Felhívtam az ASUS ügyfélszolgálatot, hogy ez van, mit tegyek. Azt mondták, hogy mindenképpen a kereskedőhöz vigyem, akár hívják is fel őket. Én nem akarok postás lenni, hogy egymásnak adogassam az üzeneteket. Nem tudom mit érdemes ilyenkor tenni. Jogilag vajon ez mennyire helyes, hogy bár a kártya global warrantyval rendelkezik, de nem tudom érvényesíteni? A doboza sincs meg, mivel a gépben volt. Ilyenkor tényleg buktam a komponens garanciáját? Ha meg én vettem volna magamnak akkor nem? Ez egy vicc ha így van.
Most azon gondolkodtam, hogy beadom egy javítással foglalkozó helyre. Nem tudom mit fognak mondani/csinálni és mennyiért. Kicsit gáz, hogy egy ilyen kártya ennyitől és ilyen rövid idő alatt meghaljon. Soha nem volt húzva, stabil a táp, közepes számításigényű játékok mentek rajta kb. hetente 2x, a gépben egy szem por sincs (szűrő van benne), mozgatva soha nem volt, sőt a gép is csak akkor volt megbontva amikor az SSD bele került.
Ti mit tennétek adott esetben?
-
gaben0211
tag
sziasztok olvastam a hozzászólásokat és énis megszeretném csinálni viszont én halott ramokat szeretnék újraéleszteni. azzal próbálkozott már valaki? tudom hogy videokártyákkal csináltátok de hátha
-
david_97
senior tag
Kérlek be tudod linkelni?! Vissza olvastam egy csomót, de úgy néz ki átsiklottam felette
-
david_97
senior tag
Sziasztok. Gtx 780ti halál van nálam. Driver nélkül megyen, felrakás közben meghal, feket kép színes pontokkal,aztán a gép a win logon nem jut túl. Hogy lehetne ezt megsütni? Nem tudok minden műanyagot le szedni róla, a dvi bemenet is azzal van körbe véve.... Help!?
-
De4d
őstag
Újabb fejlemények nálam, ha tudja valaki még követni, visszatettem a saját vgam, hangot rádugtam.
és bejön a windows bejelentkező hallom, be is jelentkezek, csak kép nincs. Úgy gondolom így a bemenet a rossz amivel össze van kötve a monitorral, sajnos másik fajta kábelem nincs hogy kipróbáljam, de a kábel tuti jó, mert az ad képet másik kártyával, illetve az alaplapival. Szóval szerintem a dvi bemenet lett kontaktos (ezt használtam mert a monitor ezt tudja, illetve a vgahoz nem járt hdmi kábel) -
De4d
őstag
Üdv.
Nagyon úgy néz ki nekem is elszállt a vga-m (hardveresen) egy r9 280x windforce 3 gigabyte
vígan játszottam, aztán netezem, és e közben egyszer csak megfagyott a kép, minden "interaktív" cucc eltűnt (gombok, linkek stb) csak az oldal háttér színe maradt meg. Ez után már hiába restartoltam, nem adott képet, a monitornak jelet. Végignéztem kábeleket, ramokat, más hardvereket ssd, optikai meghajtó, hdd, vga foglalat csere, vga táp kábel csere(2 ágon is fut amit rá lehet közni a vga-ra, hogy több feszt vegyen fel) (egyébként 700as cooler master gxlite a táp.) de semmi.
Az integrált vga-val ad képet, csere vga-val ad képet a gép. Erősen gyanús hogy a vga szállt, el, gondolom vajmi kevés esély van arra, hogy a táp fáradt el esetleg, mert elég böhöm a kártya és sokat eszik ez a típus (ebben bízom még) A lényeg ha valóban hardveresen meghalt a vga, milyen okai lehetnek? A szervizelés végett, ha egyáltalán érdemes e javítani. Ez a kártya piacon még most is 35-40k és ha a szervizelése kijönne mondjuk 10k-ból akkor megérné a javítást. De fogalmam nincs egy vga javítása mennyibe kerülhet. -
VörösElvtars
csendes tag
-
albi31
aktív tag
válasz
VörösElvtars #758 üzenetére
Szia!
Hogy lenne sikeres?nem működik,hiába látja a rendszer,a driver-t nem tudja felvenni,ettől kezdve csak egy darab "vas" a gépben!!!
Nem hiszem,hogy reballozták volna,sőt,biztos hogy nem,mert ha jól gondolom,max 5eFt-t kértek a "javításért"amire garanciát nem kaptál,így van?Arról nem is beszélve,hogy ők,ő is kipróbálta és gondolom,ugyan úgy nem tudott mit kezdeni a dologgal..én ilyenkor egy petákot sem szoktam kérni,mire is?
Szerintem nem BGA-s problémája van a VGA-nak,szinte biztos,hogy újra kellene írni a BIOS tartalmat,amit te nyilván nem tudsz!...de ez csak tipp,nem több!!! -
VörösElvtars
csendes tag
Üdv mindenkinek! (Márha még jártok erre)
Vettem nem is oylyan régen egy r9 290 (ref) vgat egy bányásztól, nem működik (ki gondolta volna) félre értés ne essék hibás ként is vettem.Nah én el küldtem bga javításra (reballing). A javítás sikeresnek mondható mert mostmár legalább a win látja a kártyát.Bár képet nem ad. CF ben vagy integráltrol indítva ezköz kezelőbben néztem, ott szépen írja is hogy ati 200 series videókártya. Egy magában a kártya képet nem ad a driver telepítés cf ben sem meg oldható. Bios flash elsé bios csere sem odlotta meg a gondot. Elpida memóriákkal van szerelve a kártya. Én ezekre gyanakszom hogy az eggyik meg adta magát. Ez valami féle képpen ki deríthető esetlegesen javítható?
Bármien módszert meg halgatok mert a kártya már nem garanciális. A memóriákat is van értelme sütni? Esetleg erre módszerek? Bocsi a sok kérdésért
-
gézu
őstag
Reball reloaded
Szereplők:-Dell Inspiron N5010 (i5 460-HD5650)
-MORA PS 142 MI gáztűzhely
-userA gép először 3d-ben kezdett grafikai hibákat dobni, majd az asztalon is, aztán a kép elment és már bootnál sem volt kijelzés. A VGA, vagy egy forrasztás körülötte, feladta. Az alaplapot a szokásos módon alufóliába tekertem, csak a vga körüli rész marad ki alul és felül, előtte mindent kiszedtem belőle (cpu, ram, leszedhető műanyag alkatrészek, elem). A sütőt beállítottam kb. 220°-ra és 10 percig előmelegítettem. Ezután átállítottam a javasolt 190-200°közé a hőmérsékletet és 8 teljes perce betettem a lapot. Kihűlés után égési nyomokat nem találtam, szaglásom nem jelzett hibát.
Így a lap visszaépítésre került és a laptop azóta is bőszen működik.
A standard ónötvözet olvadási pontja 183°C. Az ólommentes forraszanyagoknál, amelyeket környezetvédelmi okokból ajánlanak, kb. 35 °C-kal magasabb olvadási ponttal kell számolni. Ezt érdemes észben tartani, ezért nem jó hosszú távon a hajszárító, mert csak ideiglenes kontaktot fog biztosítani. A hőlégfúvót csak megfelelő szakértelem és óvatosság mellett javasolnám, mert 300-350°-ról indul a hőmérsékletük és egy bátor óvatlansággal elkövetett hevítéssel pillanatok alatt tönkre vághatjuk a még javítható alkatrészünket.
-
NiXiT01
csendes tag
Üdv mindenki!
Lenne egy Zotac GTX 580-as kártyám aminek van egy olyan baja, hogy mikor áram alá van helyezve gépben, akkor pörög a venti, de képet nem ad. Elméletileg a GPU lehet zárlatos, van értelme megpróbálkoznom ezzel a sütős dologgal? Vagy esetleg valami más megoldást tudtok ajánlani? Válaszokat előre is köszönöm! -
gézu
őstag
Teszt alatt. Ha jó lesz pár nap múlva is, akkor leírom a "sztorit".
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy bizarr módszer a vga feltámasztására...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest