- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Egyik nap sütni fogok 5700xt-t aztán lesz ami lesz
-
kovy79
őstag
Kezdőknek tényleg nem ajánlott a hőlégfújós módszer.
Fog egy lidls hőlégfújót és az üvegszálas nyákot izzításig lehet vele melegíteni...
Arról nem beszélve, hogy tényleg arrébb lehet vele fújni/lökni az smd alkatrészeket.
Normális sütőben, szépen lemaszkolt nyák (akár nedves papírtörlővel is!) nem fog túlmelegedni. -
-
Elméletileg a vga-n a hűtésén/matricákon kívűl nincs olyan alkatrész ami ne birna ki 240 fokot rövid ideig.
Hhmm ......kevés háztartásban láttam eddig állitható hőlégfúvót ami mutatja is ,hogy milyen meleg a levegő......
ezen felül azért némi gyakorlat is kell az álltalad javasolt módszer egy ilyen műtéthez... ami kerékkötő lehet...
Cikk írója is javasolja hogy tekerd körbe a nem melegitendő részeket... ami sokat nem véd de mivel itt csak egy kevés időre melegited fel a gput
(ami alatt nem fog teljesen megfolyni a házi módszer szerint a forraszanyag) így elégséges arra hogy pl a mem modulokat ne olvaszd le
én nem vonom kétségbe azt hogy te meg tudod így oldani a problémát ,de aki életébe nem fogott még forrasztópákát se annak azért nem kellene ilyen megoldásokat javasolni. -
-
Nem nyert:
azt kérdezted javítottam e.....
Igen... csak nem sütőben ,hanem a szervízben az infrás computervezérelt melegítőnél...
Egy tonna laptop vga-t meg pár asztalit...
Hidd el a sűtő kevesebb kárt okozhat ha nem tekerik fel a csillagos égig...
mint a letakarom oszt adok neki érzéssel és jó lessz megoldásnál.
Szépen le van irva ,hogyan kell otthon házilag barkácsolni és kész...
De kinek mi áll a kezére... hőfúvóval én csatlakozokat meg ic-ket szoktam leszedegetni... arra tökéletes -
-
Most vagy rendesen csináljátok vagy sehogy...
Hőpisztoly baromság mert lefujod róla a mellette lévő alkatrészeket is....
Sütőben legalább kontrolálhatod a hőmérségletet.. ami azért kulcskérdésRendesen profi géppel is 50-50% hogy jó lesz e....
-
huby80
senior tag
válasz
Benkovics91 #817 üzenetére
oksi jelezd majd és segitek
-
Benkovics91
tag
Megpróbálok beszerezni egyet.
-
huby80
senior tag
válasz
Benkovics91 #815 üzenetére
hát sütöben nem vok jártas a hőpisztoly lenne a jobb megoldás...Nem tudsz szereni egyet?
Legjobb lenne egy álltithato höfokos -
huby80
senior tag
válasz
Benkovics91 #813 üzenetére
szetszeded kártyát az olvadó dolgokat leszeded róla! Sütőbe vagy hőpisztolyal csinálnád?
-
Benkovics91
tag
Sziasztok. Én egy radeon 9800 pro kártyát szeretnék visszahozni az életbe. Pontosan, hogyan álljak neki ennek a sütés dolognak? Valaki le tudja nekem írni a pontos menetét lépésről lépésre? Előre is köszönöm.
-
batyuska100
senior tag
Jó írás, bár megtaláltam volna akkor amikor ilyennel próbálkoztam...
-
jel1
aktív tag
Sikerült!
Működik, minden hiba nélkül.Hőpasztának természetesen fogkrém van rajta. Nem az igazi, de hűvös a ház
Volt egy kis malőr. 9 percnél robbant a CMOS elem, amit elfelejtettem kivenni, pedig első sütésnél még eszembe jutott
Jó büdös, meg szétégett a műanyag foglalat. De megy a gép, szóval no problem.
Valami időbeállító app létezik ilyen esetre, ami netről leszedi az aktuális időt? mert most ezzel kellene vacakolnom minden indításnál -
jel1
aktív tag
Van egy régi laptopom. Most behalt szegényem... HP hivatalos oldalán talált választ a google. Ha villog a caps lock, akkor CPU. Nem hinném, hogy az lenne, inkább valahol máshol az alaplapon. Sokáig nem ment, idén talán még be se kapcsoltam, de nyaralóba filmlejátszós gépnek még tökéletes.
Szóval rögtön szétszereltem, és be a sütőbe.
Fel is éledt 😃 de most tipikus VGA memóricsíkozást csinál 😃 hát nincs szerencsém. Holnap felmegyek 210 fokra, velem ne szórakozzon! 👹🔥
-
U.Orsi
tag
Üdv. Ma hozzájutottam egy gigabyte g1 gaming 960-hoz. (3 ventis) Még nem csináltam vele semmit de állítólag nem ad képet . Mi lehet a baj és javítható?
-
huby80
senior tag
válasz
enginev3.0 #804 üzenetére
nem lehet tudni....én hölégfuvoval kezdtem unokaöcsém r9 290 es kártya ! 180.C fokon kezdtem most 280.C volt az utolso ez kb 6 "sütés" alatt értem el
-
huby80
senior tag
válasz
enginev3.0 #802 üzenetére
ha megáll dobd vissza 210 re
-
enginev3.0
félisten
Csíkozó, és driver mellett fekete képernyős R9 270 tegnap előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc, megy tovább
Kíváncsi leszek meddig
-
huby80
senior tag
válasz
animatrix11 #799 üzenetére
unokaöcsém kártyáját 6x sütöttem meg egyre nagyobb höfokkal ....3 hete volt az utolso egésznap játszik megy a gép
-
Toby888
senior tag
válasz
animatrix11 #799 üzenetére
aaaz laza
kétszer sütötted és még mindig megy
-
animatrix11
őstag
Sziasztok!
Eddig három vga-ból egyet sikerült így feléleszteni, nem is akárhogy, elkezdett csíkozni, a win10et nem is töltötte be, megsütöttem, 8 percig volt a sütőben utána kb fél évig tökéletesen működött pedig napi több órát lett használva.
Viszont megint előjött a hiba így ismét ment a sütőbe, azóta megint jól van kiváncsi vagyok meddig bírja
-
Spok2058
újonc
Hát sajnos az r9 380 nem tért magához a sütéstől sem de 270 tegnap óta jól muzsikáll viszont a ventilátorok nagyon hangosak rajta. Lehet majd megpróbálom megcserélni a két kártya hűtését. :-)
-
Spok2058
újonc
Sziasztok!
Ma úgy döntöttem hogy én is beadom a derekam. Vettem magamnak egy r9 380 at használtan. Természetesen mire ki tudtam próbálni és kiderült hogy a kártya nem működik (nem ad semmi képet, több gépben is ki lett próbálva) addigra az eladó eltűnt. Na a lényeg hogy az egyik kedves kollégám felajánlott egy nem működő r9 270 et hogy hátha meg tudom valamelyiket javítatni olcsón. Persze a szerelők vagy drága pénzért vagy egyáltalán nem tudtak velük mit csinálni. Ekkor találtam rá erre a fórumra. Az r9 270 es belépett a win-be de driver telepítés után kikapcsol. Végül megsütöttem mindkettőt. Ma volt még időm és kipróbáltam a 270-et és működik!!!! Holnap megnézem a 380-at hátha az is életre kel! Folyt köv. És köszi a tippet!
-
Bleccs
csendes tag
Tegnap próbáltam ki, működött az eljárás.
-
Snowy_owl
őstag
Én is sütöttem egyet, bár nem videókártyát, hanem a tv alaplapját. Az volt a jelenség, hogy hdmi jelet csak úgy eldobta, mindkét bemeneten. Youtubeon hajszárítóval melengették, amit én is megpróbáltam, de rövid ideig hatott csak. Ekkor jutott eszembe, hogy régen sokan, sokat kuktáskodtak vgaval a konyhában, így rákeresvén eme írásra, és a topikban olvasgatás után belevágtam. Gázüzemű alulmelegítő sütőbe begyújtván, majd az alaplap műanyag részeit sütőpapírral, és alufóliával lefedvén indítottam a műveletet nem max fokozaton. 10percig volt bent, és azóta muzsikál a tv, nem dobálja a jeleket. Köszönet!
-
huby80
senior tag
Boldog Új évet minden "szakacsnak"!
Csatlakozom a sikeres "sütők" táborába. Tegnap sikeresen újra élesztettem unokaocsem r9 290 es kártyáját! azóta is nyuzza tunnugal tovább :) Hőlégfuvoval csináltam 10 percig kb 10 cm rol 300 fokra állítva a hőmérséklet.. az utolsó egy perc 320 fok és 5cm rol kb! A gpu chip felületet lézeres hőmérő vel mertem olyan 160-180 fokos volt majd az utolsó egy percben mikor közelébb raktam olyan 200 fokig emelkedett. hátha ez segítség valakinek.... buek
-
rushty
őstag
Mivel lehet a pasztat eltávolítani?
-
Adamyno
tag
válasz
Dr. Romano #776 üzenetére
Az ASUS magyarországi képviselete nem foglalkozik komponens termékekkel. Nem tudom mennyit segíthet rajtam ha írok egy mailt a global supportnak.
-
Adamyno
tag
Sziasztok!
Érdekes kis történet kerekedett a hibás VGA-ból. Van egy gamer gép, ami X helyen lett vásárolva. Teljes konfig, 2 év garival. Később úgy döntöttem, hogy kellene bele egy SSD. Nem akartam azért 20 ezret fizetni, hogy valaki levegye a gép oldalát és vissza tegye, ezért megvettem a háttértárat majd beszereltem. (minden nap csinálok ilyet a munkámból kifolyólag)
14 hónap múlva (tegnapelőtt) az Asus GTX 1060 6GB a következő dolgokat produkálta:
A gép bekapcsolása után még nem volt semmi gond, netezés oké. Elindítottam a World of Tanks-ot, betöltött és kikapcsolt a gép. Gondoltam kicsúszott valami kábel, majd később megnézem. De nem. Másnap be akartam kapcsolni a gépet és nincs kép, a POST sem látszik és az alaplapon világít a VGA debug led (MSI B250M GAMING PRO). Nagyjából egy perc után kialszik a led és bekapcsol a monitor, de csak fekete kép van. A gép úgy tűnik, mintha működne, a NumLockot érzékeli ha ki-be kapcsolom. Alaplapi vga-val megy a gép. Másik videokártyával is. Ha lehúzom a tápot a kártyáról, akkor eddig sem jut. Másik gépben ugyanezt csinálja.Felhívtam az X helyet, ahol vettem a kártyát. Azt mondták, hogy hiába sértetlen a kártyán a matrica, nem vállalnak rá garanciát, mert a gép meg lett bontva. Megnéztem a kártyát sorozatszám alapján az asus oldalán, global warranty van rá. Felhívtam az ASUS ügyfélszolgálatot, hogy ez van, mit tegyek. Azt mondták, hogy mindenképpen a kereskedőhöz vigyem, akár hívják is fel őket. Én nem akarok postás lenni, hogy egymásnak adogassam az üzeneteket. Nem tudom mit érdemes ilyenkor tenni. Jogilag vajon ez mennyire helyes, hogy bár a kártya global warrantyval rendelkezik, de nem tudom érvényesíteni? A doboza sincs meg, mivel a gépben volt. Ilyenkor tényleg buktam a komponens garanciáját? Ha meg én vettem volna magamnak akkor nem? Ez egy vicc ha így van.
Most azon gondolkodtam, hogy beadom egy javítással foglalkozó helyre. Nem tudom mit fognak mondani/csinálni és mennyiért. Kicsit gáz, hogy egy ilyen kártya ennyitől és ilyen rövid idő alatt meghaljon. Soha nem volt húzva, stabil a táp, közepes számításigényű játékok mentek rajta kb. hetente 2x, a gépben egy szem por sincs (szűrő van benne), mozgatva soha nem volt, sőt a gép is csak akkor volt megbontva amikor az SSD bele került.
Ti mit tennétek adott esetben?
-
gaben0211
tag
sziasztok olvastam a hozzászólásokat és énis megszeretném csinálni viszont én halott ramokat szeretnék újraéleszteni. azzal próbálkozott már valaki? tudom hogy videokártyákkal csináltátok de hátha
-
david_97
senior tag
Kérlek be tudod linkelni?! Vissza olvastam egy csomót, de úgy néz ki átsiklottam felette
-
david_97
senior tag
Sziasztok. Gtx 780ti halál van nálam. Driver nélkül megyen, felrakás közben meghal, feket kép színes pontokkal,aztán a gép a win logon nem jut túl. Hogy lehetne ezt megsütni? Nem tudok minden műanyagot le szedni róla, a dvi bemenet is azzal van körbe véve.... Help!?
-
De4d
őstag
Újabb fejlemények nálam, ha tudja valaki még követni, visszatettem a saját vgam, hangot rádugtam.
és bejön a windows bejelentkező hallom, be is jelentkezek, csak kép nincs. Úgy gondolom így a bemenet a rossz amivel össze van kötve a monitorral, sajnos másik fajta kábelem nincs hogy kipróbáljam, de a kábel tuti jó, mert az ad képet másik kártyával, illetve az alaplapival. Szóval szerintem a dvi bemenet lett kontaktos (ezt használtam mert a monitor ezt tudja, illetve a vgahoz nem járt hdmi kábel) -
De4d
őstag
Üdv.
Nagyon úgy néz ki nekem is elszállt a vga-m (hardveresen) egy r9 280x windforce 3 gigabyte
vígan játszottam, aztán netezem, és e közben egyszer csak megfagyott a kép, minden "interaktív" cucc eltűnt (gombok, linkek stb) csak az oldal háttér színe maradt meg. Ez után már hiába restartoltam, nem adott képet, a monitornak jelet. Végignéztem kábeleket, ramokat, más hardvereket ssd, optikai meghajtó, hdd, vga foglalat csere, vga táp kábel csere(2 ágon is fut amit rá lehet közni a vga-ra, hogy több feszt vegyen fel) (egyébként 700as cooler master gxlite a táp.) de semmi.
Az integrált vga-val ad képet, csere vga-val ad képet a gép. Erősen gyanús hogy a vga szállt, el, gondolom vajmi kevés esély van arra, hogy a táp fáradt el esetleg, mert elég böhöm a kártya és sokat eszik ez a típus (ebben bízom még) A lényeg ha valóban hardveresen meghalt a vga, milyen okai lehetnek? A szervizelés végett, ha egyáltalán érdemes e javítani. Ez a kártya piacon még most is 35-40k és ha a szervizelése kijönne mondjuk 10k-ból akkor megérné a javítást. De fogalmam nincs egy vga javítása mennyibe kerülhet. -
VörösElvtars
csendes tag
-
albi31
aktív tag
válasz
VörösElvtars #758 üzenetére
Szia!
Hogy lenne sikeres?nem működik,hiába látja a rendszer,a driver-t nem tudja felvenni,ettől kezdve csak egy darab "vas" a gépben!!!
Nem hiszem,hogy reballozták volna,sőt,biztos hogy nem,mert ha jól gondolom,max 5eFt-t kértek a "javításért"amire garanciát nem kaptál,így van?Arról nem is beszélve,hogy ők,ő is kipróbálta és gondolom,ugyan úgy nem tudott mit kezdeni a dologgal..én ilyenkor egy petákot sem szoktam kérni,mire is?
Szerintem nem BGA-s problémája van a VGA-nak,szinte biztos,hogy újra kellene írni a BIOS tartalmat,amit te nyilván nem tudsz!...de ez csak tipp,nem több!!! -
VörösElvtars
csendes tag
Üdv mindenkinek! (Márha még jártok erre)
Vettem nem is oylyan régen egy r9 290 (ref) vgat egy bányásztól, nem működik (ki gondolta volna) félre értés ne essék hibás ként is vettem.Nah én el küldtem bga javításra (reballing). A javítás sikeresnek mondható mert mostmár legalább a win látja a kártyát.Bár képet nem ad. CF ben vagy integráltrol indítva ezköz kezelőbben néztem, ott szépen írja is hogy ati 200 series videókártya. Egy magában a kártya képet nem ad a driver telepítés cf ben sem meg oldható. Bios flash elsé bios csere sem odlotta meg a gondot. Elpida memóriákkal van szerelve a kártya. Én ezekre gyanakszom hogy az eggyik meg adta magát. Ez valami féle képpen ki deríthető esetlegesen javítható?
Bármien módszert meg halgatok mert a kártya már nem garanciális. A memóriákat is van értelme sütni? Esetleg erre módszerek? Bocsi a sok kérdésért
-
gézu
őstag
Reball reloaded
Szereplők:-Dell Inspiron N5010 (i5 460-HD5650)
-MORA PS 142 MI gáztűzhely
-userA gép először 3d-ben kezdett grafikai hibákat dobni, majd az asztalon is, aztán a kép elment és már bootnál sem volt kijelzés. A VGA, vagy egy forrasztás körülötte, feladta. Az alaplapot a szokásos módon alufóliába tekertem, csak a vga körüli rész marad ki alul és felül, előtte mindent kiszedtem belőle (cpu, ram, leszedhető műanyag alkatrészek, elem). A sütőt beállítottam kb. 220°-ra és 10 percig előmelegítettem. Ezután átállítottam a javasolt 190-200°közé a hőmérsékletet és 8 teljes perce betettem a lapot. Kihűlés után égési nyomokat nem találtam, szaglásom nem jelzett hibát.
Így a lap visszaépítésre került és a laptop azóta is bőszen működik.
A standard ónötvözet olvadási pontja 183°C. Az ólommentes forraszanyagoknál, amelyeket környezetvédelmi okokból ajánlanak, kb. 35 °C-kal magasabb olvadási ponttal kell számolni. Ezt érdemes észben tartani, ezért nem jó hosszú távon a hajszárító, mert csak ideiglenes kontaktot fog biztosítani. A hőlégfúvót csak megfelelő szakértelem és óvatosság mellett javasolnám, mert 300-350°-ról indul a hőmérsékletük és egy bátor óvatlansággal elkövetett hevítéssel pillanatok alatt tönkre vághatjuk a még javítható alkatrészünket.
-
NiXiT01
csendes tag
Üdv mindenki!
Lenne egy Zotac GTX 580-as kártyám aminek van egy olyan baja, hogy mikor áram alá van helyezve gépben, akkor pörög a venti, de képet nem ad. Elméletileg a GPU lehet zárlatos, van értelme megpróbálkoznom ezzel a sütős dologgal? Vagy esetleg valami más megoldást tudtok ajánlani? Válaszokat előre is köszönöm! -
gézu
őstag
Teszt alatt. Ha jó lesz pár nap múlva is, akkor leírom a "sztorit".
-
gézu
őstag
Reball előtt állok (laptop vga alaplapra forrasztva). Csináltam egy próbahevítést a sütőben (155°-305°) sima forraszanyaggal, hogy képbe helyezzem magam a hevítéssel kapcsolatban. 8 perc után olvadt folyékonyra 8-as fokozaton (kb. 246°) az anyag. Ez elég lassúnak tűnik, kicsúszik az időből és a max 196°-ból is. Szkeptikus vagyok a lap túlélését tekintve.
-
siggo
csendes tag
válasz
Speedmaster #747 üzenetére
Ha nem vagy rá kíváncsi akkor minek válaszolsz rá? Ismerem a hozzád hasonlókat! Beledöglenétek ha nem a tiétek lenne az utolsó szó!
Maradj csöndben ,és ennyi! -
Speedmaster
csendes tag
Nem értem hogy jön ide az, hogy mikor milyen kártyát vettem. Közöd van hozzá? Kérdezett valaki? Majd biztos a te tanácsodra fog mindenki hallgatni, és azt vesz, amit mondasz. Egyébként a "regény" meg arról és kifejezetten neked szólt, hogy vedd már észre magad és ne oktass ki és leginkább ne nézz le senkit, mert nem úgy áll hozzá a dolgokhoz ahogy te. Sajnálni meg téged kell, mert nincs szövegértésed. Ezután remélem megértetted és befejezed, mert már a "regény" végét is érthetted volna. Azóta már észre is vehetted, hogy nem kíváncsi senki (én meg kifejezetten nem) a hozzászólásaidra.
-
siggo
csendes tag
válasz
Speedmaster #745 üzenetére
Ha nagyon ráérsz,és nincs pénzed akkor megérheti megsütni a" bármilyen" kártyát.Azt kéne megérteni,ha már nincs garancia,esélyed sincs a sütésen kívül. Kb. 3 évente cserélgetek kártyát.Amiről te beszélsz az egy régen kifutott,lebutított volt már a kiadás pillanatában is .Ezért fogalmam sincs mit akarsz még ezzel a "sarral" elérni vagy tuningolni.A hiba ott van,hogy hozzáértők nélkül vetted meg,és most szívsz! Videokártyát nem lehet csak úgy megvenni mint két kiló kenyeret.A tanácsot amit kérsz a vétel előtt kellett volna tenned.Én nem akarlak téged kiokítani,csak sajnállak.Vegyél egy gtx 980 ti ref kártyát ,és minden gondod megoldodik!
Én is ezt tettem ,bár 780ti-vel mert nem volt kapható 980ti.Felesleges regényekben válaszolnod,mindenki tudja,hogy miről van szó. -
Speedmaster
csendes tag
Kedves Siggó!
Nem vagyok a Barátod. Az agresszív Te voltál rögtön az első hozzászólásoddal (736. hozzászólás).Úgy gondoltam, hogy ebben a fórumtémában fel lehet tenni ezt a kérdést, és lesznek olyanok, akikkel lehet róla beszélgetni. Ezt Én nem gondolom agresszivitásnak. Ha tudtam volna, hogy Te is itt leszel, biztosan nem írtam volna be ide, mert úgy látom Téged az frusztrál, hogy valaki gondolkodik, aminek hatására szétvered az "edzőtermet". Azért írtam ebbe a topikba, mert az internetes keresési találatok azt mutatták, hogy a hozzám hasonló eseteket melegítéssel tudták ideiglenesen orvosolni. De Én tovább szerettem volna lépni, megtudni a sütés előtt, hogy van-e értelme. Erre jöttél Te és bedobtad a kalapácsos megoldásodat "szemét" cinikusan, meg ráfogtad a másikra, hogy felesleges köröket fut, és agresszív. Milyen választ vártál?
Az, hogy a kártya mennyit ér nem Te döntöd el. Valakinek egy ilyen kártya lehet azt jelenti, hogy nincs tovább számítógépe, mert nincs pénze másikat venni. Az biztos, hogy csak használati értéke volt csak (amíg működött). Szerencsére tudok venni másikat. De azzal, hogy esetleg sütőbe teszem, vagy megpróbálom valamilyen módon tesztelni és több tudásra szert tenni, vagy a topikban történő beszélgetéssel (de nem veled) a témában okosodni, nem gondolom, hogy csökken a meglévő "értéke" (ha végiggondoljuk valójában inkább növekszik, mert a többi hasonló cipőben járónak tapasztalatot ad, még akkor is ha sütés után nem működik). Rosszabb már nem lesz. Lehet később majd segíthetek valakinek (aki nem Te vagy, az edzőteremi tapasztalataiddal, mert Te oda is jársz) hasonló esetben, mert már jártam ezen az úton.Megsütni meg nem kerül semmibe.
A segítséget a Többieknek köszönöm, kiemelten Albi31-nek, akinek igazából lett volna felháborodni való oka a hozzászólásom után.
Albi31 ha jutsz valamire privátban is elküldheted (hogy Siggót ne frusztrálja a topik). Ha valakinek ötlete Támad az is írhat. -
albi31
aktív tag
válasz
Speedmaster #741 üzenetére
Bizony,csak kétféle dolog létezik,működő és nem működő,mondatja ezt 19 év számítógép szerelés,javítás....nincs köztes állapot amin még "működik"!!!!
Józan paraszti ésszel,ha valami működik,akkor működik bármilyen környezetbe,vagy mint azt megelőzően..ha meg nem,akkor próbálgathatod így is meg úgy is,csűrheted-csavarhatod,a végeredmény továbbra is az lesz....amúgy ne ijedj meg,ismerem ezt a "mentsük meg a VGA-m"gondolatmenetet,ez természetes,de itt el kell fogadni,hogy ennyi volt,valamelyik "motorja"megadta magát és ezért csinálja amit csinál....a sütésről fentebb részletesen kifejtettem a véleményemet,mint "átlátó ember"!!!!(De magadnak megcsinálhatod,aztán megy ameddig megy alapon)Ha mindenáron "tesztelni"akarod,akkor tegyél fel egy játékot amin választható a VGA és lám,de a már ismert hiba fog megtörténni,nem lesz képed...szerintem a Futurmark is azért nem indítja el,mert látja,hogy nem működik a VGA...de ha lesz ma időm,feldobom egy gépre amin ugyan ez a kiépítés mint nálad és mondom,hogy mizu!
Win10 a pöttyök után venné fel a VGA driver-t,de nem tudja,ezért nincs kép!!!
-
siggo
csendes tag
válasz
Speedmaster #737 üzenetére
"Kedves Barátom"!
Úgy látom elég sokan adtak megfontolandó tanácsot,és segítséget.Ennek ellenére te kötöd az ebet a karóhoz,és ahelyett,hogy megköszönnéd a segítséget ,még bele is" marsz" a segítőkbe!
Ha eddig sem értetted meg most még egyszer elmondom ,hogy a kártyád kinyiffant,és venned kéne egy másikat."Döglött" kártyákat fel lehet éleszteni sütéssel,azért írtál ebbe a topikba.Ez a kártya már nem ér ennyit sem. ---Ha most erre "szemét" módon válaszolsz,ami azt jelentené,hogy nehéz a felfogásod,szinte biztos,hogy kitiltanak innen, és ezt csak az agresszív hozzáállásodnak köszönheted!
Ez ugyanis ha nem tűnt volna fel nem az edző terem.De te valószínű nem is jársz ilyen helyekre mert ott is megkövetelik az illemet! -
lase92
csendes tag
válasz
Speedmaster #741 üzenetére
Még megpróbálhatod, hogy 2 kábel külön-külön a két kimenetre (dedikált/integrált). Másik felét a kábeleknek pedig a megjelenítőre(ha van több csati) vagy megjelenítőkre. (még nem próbálkoztam ilyennel, ez csak felvetés
nincs integráltam a ded mellett...)
De sok siker nem remélhető szerintem. Valószínűleg tényleg új karit kell venned, esetleg még beválhat a sütő, de az sem végleges megoldás... -
Speedmaster
csendes tag
A gépet el lehet indítani nem csökkentett módban is úgy, hogy a kártya benne van és a driver is betöltődik, mivel az i5ben is van egy vga (vagy lehet bele tenni második kártyát is). Az eszközkezelőben látom is, a GPU-Z ki tudja olvasni minden paraméterét. Olyan értelmes tanácsra várok, ami megmondja, hogyan tudok dedikáltan ennek a kártyának feladatot adni úgy, hogy közben a másik kártyát használom megjelenítésre, nem pedig a szomszédéra. Furmarkot próbáltam, de nem tudtam rákényszeríteni, hogy ne az i5 vgajat tesztelje. Bootoláskor képet addig ad, amíg a Windows 10 betöltésekor a forgó pöttyöket látni. A Kezdőképernyő már nem látható. Azt még nem próbáltam ki, hogy a gép él-e illetve van-e lehetőség távolról képernyőképet használni (mondjuk VNC) ha ez az ATI a primary display adapter az asrock lapban. Ha a Te gondolatmeneted szerint gondolkodnának, akkor egy kártya csak rossz vagy jó lehet. Hogyan deríted ki akkor, hogy például a monitorkábel csatlakozója rossz és elég egy kártyán a vezetéket átdugni egy másik csatolóra vagy a rosszat kicserélni, vagy van-e értelme a kártyát forró sütőbe tenni?
-
albi31
aktív tag
válasz
Speedmaster #738 üzenetére
Ha valami nem működik,azt hogy akarod tesztelni?Csak működő VGA_t lehet tesztelni!!!
Leírtad hogy 2 gépbe is ugyan azt produkálja!!!...a csökkentett mód az azt jelenti,hogy a driver-t nem veszi fel,ergo döglött a VGA...de ha nekem sem hiszel,kérdezd meg a szomszédot!!!Tényleg nem akarok udvariatlan lenni,de a lényeg ez!rumkola :
-
-
siggo
csendes tag
válasz
Speedmaster #733 üzenetére
Mit akarsz még rajta tesztelni? Másik gépben sem jó, akkor szar a kártya és ennyi.Kalapács teszt talán jó?Felesleges köröket futsz,mikor egyértelmű a hiba.Ez minium 5 éves kártya.Már akkor is gyenge volt.Venni kéne másikat:
-
Speedmaster
csendes tag
válasz
Dr. Romano #734 üzenetére
Ezen már túl vagyok.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Speedmaster #733 üzenetére
Átrakod másik gépbe. Ha ott oké, akkor nem a vga a baj, ha ott sem jó akkor nagy eséllyel a vga....
-
Toby888
senior tag
válasz
Speedmaster #730 üzenetére
rakd újra a win-t
-
Toby888
senior tag
válasz
Speedmaster #728 üzenetére
mekkora tápod van ?? hány wattos ?? és mennyit kajál a VGA max ??
-
Speedmaster
csendes tag
Van egy msi r6850 cyclone kártyám. Azt csinálja, hogy windows csökkentett módban működik, de normál módban nincs képe egyik kimeneten se. Mi lehet a hiba? Látszólagos sérülést nem látni a kártyán.
-
siggo
csendes tag
válasz
AsakuraDave #725 üzenetére
Én mindenképp megpróbálnám.Ha már csíkoz az nem hinném,hogy ram hiba lenne.Akkor inkább a színek változnak meg egyre durvábban. De én direkt emiatt vettem egy legolcsóbb kétfokozatú 300-600 °c Hyundai hőlégfúvót 6-ezerért.Persze sok másra is jó.Egy Gtx 480 már nem egy mai darab.Frissítened kéne.De előbb süsd meg hátha bejön és még elmegy egy darabig,vagy szétégeted az egész nyákot. Most akarok megsütni egy Asus gtx 560 dcu 2-őt.Ha sikerül neked adom ingyen,csak elkel jönnöd érte.
-
AsakuraDave
őstag
Van egy már lassan fél éve halott de elrakott GTX470-em ,nincs már rá gari stb... Müködni működik annyira hogy gép bekapcs van kép,játszani is lehet de az egész monitor tele van vízszintes fehér csíkokkal igy élvezhetetlen az egész. Szerinted ha "csak" ennyi a baja,tehát teljesitménybe nem vettem észre változást,akkor egy sütő módszerrel megéri próbálkozni? Sajna ilyen irányzott hős cucchoz nem tudok hozzájutni így csak a sütő van :/ Meg elvileg ez a vram hibája de tudtommal az fizikálisan a nyákon vannak kis fekete "kockák" nem pedig a chipset/gpu-ba lennének benne
-
lase92
csendes tag
válasz
chelseafan12 #720 üzenetére
Üdv a klubban
Nekem is egy 6770-em (átnevezett 5770) volt, kezdetben 2 db is. -
chelseafan12
csendes tag
Sziasztok!
Régebben(pár éve) olvasgattam ezt a topikot, mikor még semmit nem tudtam a hardveres dolgokról, azon belül a videókártyáról.Jópofa volt, hogy tényleg volt, akinek sikerült ez a megsütéses dolog!
Örülök, hogy rátaláltam.
Na, aztán a napokban én is hasonlóképpen jártam. Már hónapok óta észrevettem, hogy nem gyengélkedik a VGA-m, de nem tartottam különösen nagy figyelmet rá, mert azt hittem csak melegszik, stb. Kapott is mindig egy-két olyan momentum után pasztát, mikor már gyanús volt. Meg aztán a procira is gyanakodtam, mert eléggé húzva van. A napokban pedig bejött az, amire nem vártam...... CSGO közben elszinesedett kép, szürke árnyalat és lekapcsolt a gép. Utána pedig sekép, sehang. :/ No Signal felirat a monitoron, stb. Gondoltam akkor megkéne csinálni a takaritást, pasztázást, stb. :/ Meg is csináltam, utána sem volt jó. Rádugtam a monitor kábelt az alaplapra, és láss csodát müködött. :/ Sajnos az én kis 5770-em, amit imádok, mióta megvan, bemondta az unalmast.
Aztán jött ez a fórum.
Mondom hát úgysincs veszteni valóm, akkor olvasgatok egy kicsit+megnézek 1-2 yt videót erről, és akkor uccu neki.
Igy is lett! Be csomagoltam a drágát, aztán beraktam a sütőbe. Hőfokról fogalmam sincs(kb. 150-200) lehetett(régifajta sütő). Bent hagytam kb. 5-8 percig, aztán kivettem. Lehült, paszta rá, visszaszerelés és akkor próba. Azt le kell irnom, hogy nem nagyon hittem ebben.
Gondoltam a régebb fajta kártyáknál ez még mehetett, de az új technika már nem dől be ennek a csodatévő dolognak.
Aztán elindult a gép!
Hatalmas öröm, minden.
Gyors lefuttattam rajt benchmark teszteket, 65 fok fölé nem megy a VGA(kapott+hütést a gép). Szóval eddig minden happy. Most már 3. napja megy úgy, hogy sütve van. Játékok, filmek, videók tökéletesen futnak rajt, mint eddig! Szóval király!!
Én is beszállok azok táborába, akiknek ez sikerült!
-
kovy79
őstag
Azért csak oda kellett szúrni a 99%-kal, meg a "gyújtsd fel az világot" szösszenetekkel. Pontosan erről beszéltem az előző kommentemben...
Pont, mint pl. minap egy márkás szakszerviz, aki rám akart tukmálni egy 30.000.- Forintos mosógépszivattyút, mondván, hogy csakis az a jó, miközben egy másik márka tökéletesen megfelelő, 5.000.- Forintos modellje is tökéletes lett (persze én ez utóbbira rákérdeztem, határozottan ellenezték az ötletet). Azt érték el, hogy nem csak a szervizt, hanem a komplett márkát ignorálom életem hátralévő részében... Számtalan példát tudnék még mondani. Szóval az arrogáns "mundér védelme" nem feltétlenül kifizetődő, amint az eltúlzott (1%) jelzők sem.
Azt a biztatást idézhetnéd tőlem! Én soha nem biztattam senkit, maximum nem beszéltem le. Miért tenném, ha nálam a vitrinbe kerülő, 10-12 kártyából 8-on segített?
A visszaélésekkel kapcsolatos aggály még valós is lehetne, de nem nálam, én magamból indulok ki, mint sokan mások. -
lase92
csendes tag
Nekem igen, tripla "A" játékokkal nem szoktam nyomni, esetleg néha napján, de akkor bőven elegendő számomra valami kompromisszumos graf. beállítás is.
Egyébként mégiscsak megsütöttem a karit, és megy is, így bevágtam crossfire-be egyenlőre
Toltam is egy fire strike bencket: [link]
Még azért ezt az eredményt lehetne csiszolni.
-
albi31
aktív tag
Szó sincs róla,leírtam az esetek 99%-ban nem segít a reball,1%-ban igen,az had menjen...nekem nincs semmi bajom ha te otthon szétégeted a saját dolgodat,de erre biztatni bárkit is,ostobaság....de mindenki azt csinál amit akar...nekem csak azzal van gondom,hogy rettentő sok a visszaélés eme dolog kapcsán,nem részletezem!
-
kovy79
őstag
Tehát te azt mondod (és ugye leírod: "reball nem megoldás"), hogy egy reball után megjavuló cucc (ami esetleg már évek óta megy), nem volt jó a reball és el kell szakemberhez vinni "utójavításra"... Jó.
Legalább beismered, hogy vannak kivételek: "az esetek nagy részénél".
Lehet csűrni, csavarni, de az a legfelháborítóbb, hogy a szakemberek fel vannak háborodva, ha valakinél működik egy olyan dolog, amit nem ők javítottak. És itt nem feltétlenül a taglalt témára kell gondolni, pl. kerti-, háztartásigép szerelésben is ugyanolyan bicskanyitogató!
Nem értem, miért fáj, ha egy kidobásra ítélt, más emberrel soha meg nem javítandó dologhoz nem szakember nyúl?
E cikk címe is szerintem nem véletlenül az, ami és nem pedig az, hogy "Meghalt a 10K-s VGA-d? Vidd el javíttatni 30K-ért!"
El lehet mondani, hogy mi mivel járhat, de nem kell megszakadva, erőlködve győzködni... -
albi31
aktív tag
Egy pár megjegyzés a látottak kapcsán!
Az anyagi részébe bele sem megyek(egy új chip munkával 27eFt..a gép piaci ára meg 30-35eFt...itthoni példa!)...a "bocsánatkérős videóban" látott,hogy a művelet végén azonnal leszedik a nyákot,majd rá is próbál?....hát az is BS kategória....min. 2h hagyom kihűlni,hogy a rétegek közül a pára elpárologjon,...és csodálkozik hogy nem jó!Ui.: nekem rettentő szimpatikus Louis mert tényleg mindenféle BS nélkül elmondja a valóságot...most figyelj!!!!Világszerte megy a BS,mert akinek lövése sincs az egészről,felmegy a tube-ra és meglátja a békönös videókat és már csinálja is at home!!!A harc szó szerint arról szól,hogy melyik videónak lesz nagyobb nézettsége,ergo,az terjed.....mint a vírus!Én ezután ezen fórumhoz feleslegesen szólok,mert már évekkel ezelőtt leírtam,hogy mi a "pálya!"...Viszontlátásra pajtások!
-
albi31
aktív tag
válasz
Dr. Romano #705 üzenetére
De pontosan rá gondoltam...akkor tiszta minden....a javítás valójában csak a chip csere lenne,de mivel az is "bevizsgálatlan" helyről származik,az egész egy lócitrom!!!!
-
Dr. Romano
veterán
Jah a második videónak volt előzménye. Azért ennyire ideges benne mert Linus megsütötte a kártyáját, ez meg berágott rá hogy egy ilyen nagy csatorna hogy taníthatja az embereket ilyen hülyeségre
Később azonban Linusék elmentek hozzá ""bocsánatért"""
-
Toby888
senior tag
válasz
Dr. Romano #705 üzenetére
a srác jól bevan tépve xD
-
Dr. Romano
veterán
Csak nem Lui Rosszmenre gondolsz?
Ő azt mondta hogy a flipcsip dizájn okozza az esetek 90+%-ában a problémát nem a golyók. Valszeg igaza van, mert már hőlégfúvóztam pár vga-t és notit úgy hogy csak 150 fokra melegítettem a cuccost és így a golyók megolvadása nélkül is újra feléledtek zombi módban.
Szóval reballozni úgy hogy nem cseréli ki az ember a csipet, az kb pofont adni a szarnak esete nem javítás... -
rumkola
nagyúr
a nyújorki szervizes
-
albi31
aktív tag
Valamelyikőtök beszél jól angolul?mert akkor linkelek egy videót amin ugyan ezt el fogja mondani egy New York-i szervizes is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Egy bizarr módszer a vga feltámasztására...
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest