Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• creation

senior tag

válasz DigitXT #8 üzenetére

Egyre többször tapasztalom, hogy főleg az idősebb korosztály tekintetében nem szokás ez a köszöngessünk az úton című dolog... Idősebb robogósok esetén meg aztán még rosszalló és értetlenkedő tekintetetek is szokták kísérni.

Jó múltkorában egy idősebb bácsi valahol Rádon lerobbant az Ápriljóska robogójával. Nem győzött csodálkozni azon, hogy én a "nagymotorral" miért állok meg mellette s kérdezgetem, hogy hogyan tudok segíteni (pár szerszám azért még ETZ korszakból mindig van nálam). Így amikor megbeszéltük, hogy sajnos az a robogó csak "egy utas", hálálkodva köszönt el, hogy nem is gondolta volna, a legtöbb nagymotor el szokott ilyenkor húzni mellette.

Ezzel arra próbáltam rávilágítani, amit te is mondtál, attól, hogy valaki motoron ül, még nem biztos, hogy motoros. És attól, hogy valaki nem köszön vissza, még nem biztos hogy bunkó. Csak éppen nem ismeri a szokást. Horvátországban (Pulán) pl egyáltalán nem szokás ez (sem). Talán egy két nagymotoros köszönt vissza csak nekem a gesztusra és azok többségéről még ott helyben kiderült, hogy nem is Horvát. ;] De csak egy példa, a belvárosban (Pesten) sem igen szokás csak úgy köszöngetni, max pirosnál, vagy ha a forgalom lehetővé teszi. Ott sajnos ez plusz egy veszély faktor. Valamint ha a KRESZ által taglalt karjelzéseket veszem alapul, akkor félreérthető is tud lenni. Így érthetővé válik a lábbal hadonászás. :R

Helyesen, aminek nincs manuális váltója az a szememben nem motor. S így a füles váltóval felszerelt nagyon trendi új motorok sem tetszenek, dupla kuplung ide vagy oda. Jawa 350/638 4ever! ;] :U :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés