Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 0xmilan

addikt

válasz mAtech #12 üzenetére

Vannak DIY megoldasok; olyat epitesz, amilyet szeretnel. Nem kotelezo a keszre szerelt bolti verziot venni.

Amugy a #6-ban leirt hatranyoknak a nagy resze konkretan nem igaz.
    se kormány, se fék,
    komforf (felfügesztés/rugózás) teljes hiánya,
    rövd 6-10 Km hatótáv,
    viszonylag nagy a fordulóköre, emberek között navigálni nehézkes,
    világítás hiánya,
    sík felületekre való (úthibákat nagyon rosszul viseli, esés garantált)

Se kormany - milyen gordeszkan lattal eddig kormanyt? Ez kb. az a kategoria, hogy miert nem lehet a Lanchidon biciklizni? - Mert nincs rajta pedal. :U Ugyanugy lehet vele szuk kanyarokat is bevenni.
    se fek - hamis, ma mar minden controller tudja a regenerativ fekezest, amivel meg toltod is az akksit.
    komforf (felfügesztés/rugózás) teljes hiánya - feknyuz ez is. A Boosted board pl. default flexes Loaded lapot hasznal, ami ha akarod, ugy rugozik, hogy leer a lap a foldre. De pl. egy Meepo merev lapjat is kicsereleted flexesre, sokan megcsinaltak. Az Avenue Trucks csinal "Suspension Skate Trucks" nevezetu fuggoket, amik rugalmasan hajlanak, de lattam mar rendes rugos felfuggesztest is.
    rövd 6-10 Km hatótáv - FEKNYUZ. metroboard-ot mar vehetsz 55 merfoldes akksival (88 km)
    viszonylag nagy a fordulóköre, emberek között navigálni nehézkes - ezt alairom. nehezkes, de nem lehetetlen.
    világítás hiánya - fake. lasd pl. metroboard vagy barmilyen LED-es DIY megoldas.
    sík felületekre való (úthibákat nagyon rosszul viseli, esés garantált) - egy 9-10+ centis kerekkel atmesz gyakorlatilag mindenen. Nekem 74 mm-es kerekekkel a villamos sinek se okoznak gondot, ha nem merolegesen megyek ra.

• Zoo123

senior tag

válasz mAtech #5 üzenetére

Sokáig én is filóztam egy elektromos gördeszka és egy elektromos roller között, de végül roller lett.

Gördeszka (elektromos)
    -------------------------------------------------------------------------
    -előnyők: nem sok van,
    sebesség: akár 35Km/h,
    sportérték: közlekedés és remek "szórakozás" 1ben,
    praktikus: kis helyen elfér

-hátrányok:
    se kormány, se fék,
    komforf (felfügesztés/rugózás) teljes hiánya,
    rövd 6-10 Km hatótáv,
    viszonylag nagy a fordulóköre, emberek között navigálni nehézkes,
    világítás hiánya,
    sík felületekre való (úthibákat nagyon rosszul viseli, esés garantált)

Roller (elektromos)
    --------------------------------------------------------------------------
    -előnyök
    normális kormány és fék
    2, egymástól független fék (első kerék motorfék, hátsó kerék tárcsafék)
    finoman adagolható gáz, tempomat
    komfort (rugós felfüggesztés)
    nagyobb hatótáv (akár 20-30 Km!)
    úthibákat jobban bírja
    nem kell hozzá jó egyensúlyérzék mint a gördeszkához!

-hátrányok:
    nagyobb, nehezebben szállítható
    nagyobb tömeg
    bonyolultabb szerkezet, több hibalehetőség
    ha nem tömörgumis akkor állandó defektveszély, ha tömörgumis akkor pedig csökkent komfort (egyenetlen felületeken rázkódik).

Beleraktam 900Km-t az elektromos rollerba, nem bántam meg a döntésem.
    Azóta ha lehet mégfontosabbá vált az utazási komfort, mindenképpen érdemes valamilyen felfügesztéssel rendelkező darabot venni, mert Budapesten katasztrófális a közlekedés minden 20 colnál kisebb kerekű járművel.

''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés