Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoo123
senior tag
válasz
szipipeti
üzenetére
Ezt remekül összeszedted, köszönöm szépen!
Tehát akkor a 250W-os
elektromos rolleraz kerékpárnak számít és nyugodtan mehetek a kerékpárúton/sávban.
Vannak jóval erősebb rollerek is ám, na azokkal már érdekes a helyzet.
Kerékpár maximális sebességéről mit ír a kressz?
Ha emberi erő hajtja akkor határ a csillagos ég, vagy van valami ésszerű felső sebességhatár? -
Zoo123
senior tag
válasz
szipipeti
üzenetére
Én úgy tudom hogy EU-ban max 250W teljesítmény és max 25 Km/h sebesség a kritérium.
-Járdán max 10Km/h.
Ennek az általam használt roller maradéktalanul megfelel.
Ennél gyengébb és/vagy lassabb motoros eszköznek már nincs értelme mert a biciklivel gyorsabb vagyok.
A bicikli nagy hátránya hogy megizzadsz a használatától és munkahelyen nincs lehetőség zuhanyozni, izzadtan büdösen meg nem fogok egész nap dolgozni. -
Zoo123
senior tag
Én ezt csak úgy általánosságban írtam, de ha lehetne már egy öszteleszkópos "városálló" rollert választanék.
Egyébként pont egy Xiaomi m365 rollert nyúzok, Imádom
de sajnos nem teleszkópos, ez Budapesten alapelvárás. A ballonos gumi valamennyit csillapít, de ez közel sem elég a nagyobb úthibák esetén.Nem tudom te melyik típust próbáltál, én tudom adagolni a gázt, akár lépésben akarok haladni akár gyorsabban, hosszabb utakra a tempomat pedig nagy találmány!

Kipróbáltam egy összteleszkópos rollert is de annál aztán tényleg digitális volt a gázkar, abszólút nem lehetett adagolni, plusz a hátsó fék is gagyi tapósós, csúszós (műanyag) kerekek, a rugózása viszont patent volt!
A Xiaomira kéne összteleszkópot rakni, megszüntetni a defektveszélyt és tökéletes járgány lenne.A gyaloglás témához:
Én több mint tíz éven keresztül napi 4 Km-t gyalogoltam a munkahelyre (oda-vissza) 6-7 Km/h tempóban, nem tudom hogy ez közrejátszik e, de <60 a nyugalmi pulzusom és napi 10 Km-t simán legyalogolok hegyvidéki terepen is, futás sem akadály (9-11Km/h tempóban) rákészülés nélkül 7-8 Km-ig bármikor.
De a gyaloglós időnek vége, 45 perc helyett 22 az út rollerral, oda-vissza az összesen 40-45 perc amit utazás helyett másra fordíthatok. Ha ezen múlik inkább eljárok heti kétszer futni. -
Zoo123
senior tag
Sokáig én is filóztam egy elektromos gördeszka és egy elektromos roller között, de végül roller lett.
Gördeszka (elektromos)
-------------------------------------------------------------------------
-előnyők: nem sok van,
sebesség: akár 35Km/h,
sportérték: közlekedés és remek "szórakozás" 1ben,
praktikus: kis helyen elfér-hátrányok:
se kormány, se fék,
komforf (felfügesztés/rugózás) teljes hiánya,
rövd 6-10 Km hatótáv,
viszonylag nagy a fordulóköre, emberek között navigálni nehézkes,
világítás hiánya,
sík felületekre való (úthibákat nagyon rosszul viseli, esés garantált)Roller (elektromos)
--------------------------------------------------------------------------
-előnyök
normális kormány és fék
2, egymástól független fék (első kerék motorfék, hátsó kerék tárcsafék)
finoman adagolható gáz, tempomat
komfort (rugós felfüggesztés)
nagyobb hatótáv (akár 20-30 Km!)
úthibákat jobban bírja
nem kell hozzá jó egyensúlyérzék mint a gördeszkához!-hátrányok:
nagyobb, nehezebben szállítható
nagyobb tömeg
bonyolultabb szerkezet, több hibalehetőség
ha nem tömörgumis akkor állandó defektveszély, ha tömörgumis akkor pedig csökkent komfort (egyenetlen felületeken rázkódik).Beleraktam 900Km-t az elektromos rollerba, nem bántam meg a döntésem.
Azóta ha lehet mégfontosabbá vált az utazási komfort, mindenképpen érdemes valamilyen felfügesztéssel rendelkező darabot venni, mert Budapesten katasztrófális a közlekedés minden 20 colnál kisebb kerekű járművel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung kuponkunyeráló
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Már nem egy, hanem két gyorsítót tartalmaz az új Google TPU generáció
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G533ZW 15.6" FHD IPS i9-12900H RTX 3070Ti 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Pro 14 PC14250 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 235U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ddHIFI RC30B RCA-RCA összekötő 120cm
- series X csomag
- MacBook Air M3 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar 2 év AppleCare garancia
- Samsung Galaxy Tab A7 /3/32GB / wi-fi / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest