Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoo123

senior tag

válasz szipipeti #18 üzenetére

Ezt remekül összeszedted, köszönöm szépen!

Tehát akkor a 250W-os elektromos roller az kerékpárnak számít és nyugodtan mehetek a kerékpárúton/sávban.
    Vannak jóval erősebb rollerek is ám, na azokkal már érdekes a helyzet.
    Kerékpár maximális sebességéről mit ír a kressz?
    Ha emberi erő hajtja akkor határ a csillagos ég, vagy van valami ésszerű felső sebességhatár?

• Zoo123

senior tag

válasz szipipeti #16 üzenetére

Én úgy tudom hogy EU-ban max 250W teljesítmény és max 25 Km/h sebesség a kritérium.
    -Járdán max 10Km/h.
    Ennek az általam használt roller maradéktalanul megfelel.
    Ennél gyengébb és/vagy lassabb motoros eszköznek már nincs értelme mert a biciklivel gyorsabb vagyok. :)
    A bicikli nagy hátránya hogy megizzadsz a használatától és munkahelyen nincs lehetőség zuhanyozni, izzadtan büdösen meg nem fogok egész nap dolgozni.

• Zoo123

senior tag

válasz DigitXT #7 üzenetére

Én ezt csak úgy általánosságban írtam, de ha lehetne már egy öszteleszkópos "városálló" rollert választanék.
    Egyébként pont egy Xiaomi m365 rollert nyúzok, Imádom :) de sajnos nem teleszkópos, ez Budapesten alapelvárás. A ballonos gumi valamennyit csillapít, de ez közel sem elég a nagyobb úthibák esetén.

Nem tudom te melyik típust próbáltál, én tudom adagolni a gázt, akár lépésben akarok haladni akár gyorsabban, hosszabb utakra a tempomat pedig nagy találmány! :D
    Kipróbáltam egy összteleszkópos rollert is de annál aztán tényleg digitális volt a gázkar, abszólút nem lehetett adagolni, plusz a hátsó fék is gagyi tapósós, csúszós (műanyag) kerekek, a rugózása viszont patent volt!
    A Xiaomira kéne összteleszkópot rakni, megszüntetni a defektveszélyt és tökéletes járgány lenne.

A gyaloglás témához:
    Én több mint tíz éven keresztül napi 4 Km-t gyalogoltam a munkahelyre (oda-vissza) 6-7 Km/h tempóban, nem tudom hogy ez közrejátszik e, de <60 a nyugalmi pulzusom és napi 10 Km-t simán legyalogolok hegyvidéki terepen is, futás sem akadály (9-11Km/h tempóban) rákészülés nélkül 7-8 Km-ig bármikor.
    De a gyaloglós időnek vége, 45 perc helyett 22 az út rollerral, oda-vissza az összesen 40-45 perc amit utazás helyett másra fordíthatok. Ha ezen múlik inkább eljárok heti kétszer futni.

• Zoo123

senior tag

válasz mAtech #5 üzenetére

Sokáig én is filóztam egy elektromos gördeszka és egy elektromos roller között, de végül roller lett.

Gördeszka (elektromos)
    -------------------------------------------------------------------------
    -előnyők: nem sok van,
    sebesség: akár 35Km/h,
    sportérték: közlekedés és remek "szórakozás" 1ben,
    praktikus: kis helyen elfér

-hátrányok:
    se kormány, se fék,
    komforf (felfügesztés/rugózás) teljes hiánya,
    rövd 6-10 Km hatótáv,
    viszonylag nagy a fordulóköre, emberek között navigálni nehézkes,
    világítás hiánya,
    sík felületekre való (úthibákat nagyon rosszul viseli, esés garantált)

Roller (elektromos)
    --------------------------------------------------------------------------
    -előnyök
    normális kormány és fék
    2, egymástól független fék (első kerék motorfék, hátsó kerék tárcsafék)
    finoman adagolható gáz, tempomat
    komfort (rugós felfüggesztés)
    nagyobb hatótáv (akár 20-30 Km!)
    úthibákat jobban bírja
    nem kell hozzá jó egyensúlyérzék mint a gördeszkához!

-hátrányok:
    nagyobb, nehezebben szállítható
    nagyobb tömeg
    bonyolultabb szerkezet, több hibalehetőség
    ha nem tömörgumis akkor állandó defektveszély, ha tömörgumis akkor pedig csökkent komfort (egyenetlen felületeken rázkódik).

Beleraktam 900Km-t az elektromos rollerba, nem bántam meg a döntésem.
    Azóta ha lehet mégfontosabbá vált az utazási komfort, mindenképpen érdemes valamilyen felfügesztéssel rendelkező darabot venni, mert Budapesten katasztrófális a közlekedés minden 20 colnál kisebb kerekű járművel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés