- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokapet
tag
válasz
Steve_Brown #794 üzenetére
Honnan?
-
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #794 üzenetére
Kicsit gyengébb küllemű volt kínából is olcsóbban, de ezt ismertem korábban már vettem 1x, de most csak 10x volt..
-
Smithy87
senior tag
válasz
MasterDeeJay #795 üzenetére
Ez azért egy viszonylag tág intervallum de ebben az esetben 9300x2 akár 1 működő gpu val
-
-
Smithy87
senior tag
Az S7150 mivel van partiban?
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #786 üzenetére
Akkor igen ha nem akarok olyan játékkal játszani + még erősebb táp is kellene
1x Frost flow még furdalja az oldalamat... -
kenand
veterán
"Valamint Ciccuka talált GPU PWM kábelt Alin 10-es csomagban az kb 550-600Ft/db-ra jönne ki. Azt is megrendelhetjük közösen ha van rá érdeklődés."
Ez márt nekem van útban van, max 2db kell belőle 8 db van felesben
1-2 db fordulatszám csökkentő is lesz feleslegben nekem. Brutál 6000 fordulatos szerver ventihez gondoltam..Sima borítékos levél nem ajánlott ennél a legolcsóbb
Nekem az 1 dell ventihezt jó a foxpost/posta automata de ne kelljen 2 helyre mennd, és utalunk, hogy ne legyen + sarc
-
Czimby
addikt
Remélem nem gond de kiemelem, hogy minden érintett lássa!
Elküldik hozzánk a ventikent a Lengyel shopból!
Igaz nem olcsó a szállítás de mivel kb:20 ventiről van szó, így egész jó ár jött ki/db.
Mégpedig 1300FT!
Ez az az ár, amennyiért hozzám eljönnek a blower ventik,
tehát erre még rájön az itthoni posta!
A posta oldalán ezt találtam;
"A levél legkisebb mérete 90*140 mm, a legnagyobb mérete pedig címhelyre címezve 324x229x24 mm."
Mivel a ventik 25mm vastagok, így házhoz már nem igen lehet feladni őket levélként,
a postacsomag pedig kb 1800Ft szóval felejtős szerintem.
Ha szerencsénk van akkor postán maradóként el lehet küldeni levélben.
Ennek utánajárok.
Ha nem akkor Foxpost vagy MPL automata ami 1000-1100Ft de ebbe jópár venti belefér egy csomagba.
Valamint Ciccuka talált GPU PWM kábelt Alin 10-es csomagban az kb 550-600Ft/db-ra jönne ki. Azt is megrendelhetjük közösen ha van rá érdeklődés.
Tehát foxposttal:
1db venti 2400Ft
2db venti 3700Ft
3db venti 5000Ft
Ahhoz képest, hogy 1db használt itthon 3000+posta, az újak meg 5-6000Ft/db áron mennek az Alin stb még így is nagyon jó szerintem.
Aki viszont így már sokallja az árat, dobjon egy üzit, hogy mégsem kell neki. -
Smithy87
senior tag
Azért nem hatalmas a különbség gappadokkal át lehet hifalni találtam tegnap kinai vizet a fury x2 höz 140 amcsi pénzért.
De hogy mióta megdzaporodtak a pro kártyával játszunk blogok azóta elszaladtak az árak, egy m40 már 70 fölött k40 is 60+ már ez is minden csak nem olcsó
-
-
válasz
Smithy87 #777 üzenetére
Svéd amúgy
AMD FirePro S9300 X2 runs Far Cry New Dawn benchmark in CrossFire
Ez eléggé bízható, CF megy rajta de van egy bazi nagy esés benne.
Ez meg egy 1080ti:
Ha az az esést nem számoljuk mint min fps akkor bizony ellenfele a 1080ti-nek legalábbis ebben a játékban. Ami azt jelenti hogy a több játékban is működik rendesen akkor jó ár érte tekintve hogy egy 1070-et sem kapni a 9300x2 áráért. -
kenand
veterán
Bár úgy tűnik megszűnt a kép eltűnés, kábel hiba volt, de 1800 Ft-ért vettem Quadro NVS 310-es kártyákat, 2 db Display port kimenettel, ha a 9300x-en nincs kép így biztosan megoldható.
2x80-as venti nekem jól működi borda szétvágás után a Mi8-cal, még meg lehet próbálni 2x92mm-el is, lehet ha lesz időm és találok még 4db hosszabb kis csavart az alu profil rögzítéshez elkészítem azt is 14 és -szabvány 25mm-es ventikkel is. Mert tény egy ekkora fogyasztású VGA-n 2-3 venti szokott lenni.
9300x- lehet rá lehet applikálni 2 db vízhűtést .... + 2x12000 Ft az igaz...
-
Smithy87
senior tag
válasz
MasterDeeJay #776 üzenetére
Orosz barátunk azt írta a youtube video alatt, hogy nem lesz fasza gamingre az s9300x2
No meg be érnéem egy nanoval
-
Itt van egy videó bár külön külön mennek nem egyszerrre.
AMD FirePro S9300 X2 Does Hardware Video Encoding in two Virtual Machines
Lesz róla cikk mert rendeltem én is egyet.Smithy87
Ha mersz barkácsolni akkor most a 9300x2 48eft szlovák webshopból 1 év garival [link] miyconst30 kuponnal február végéig. De kell neki erős táp és hűtést is meg kell rá oldani valamint 1 dp portja van csak ezért érdemes másik kártyán keresztül használni. Teljesítményre GTX1060 felett, 2 gpu-t működésre bírva pedig RTX2080 felett van valamivel. -
kenand
veterán
Open Cl gyorsítást kell bekapcsolni
-
Smithy87
senior tag
Valaki aki szerencsésebb volt és többet szerzett a mi8 ból nem szándékszik eladni egyet?
-
Lacpac
őstag
Ha jól veszem ki, az s9300 X2 még nem igazán használható, legalábbis vannak problémák vele.
Bocsi nincs időm utánanézni. még a 2db mi8 is dobozában pihen, érintetlenül.Ha csak egy gpu megy rendesen játék alatt, az nem lenne gond.
Ami érdekelne: nincs valakinek infója, hogy a videokódolás terén mit domborít egy ilyen szörnyecske?Ha tudna mindkét gpu dolgozni adott feladaton, akkor gondolom nem kicsit lenne gyorsabb mint az RX480-am.
Sony vegas a renderprogram amit a feleségem használ. Ebben a progiban mit tudhat?
Olvasott róla valaki valahol? -
Smithy87
senior tag
Milyen alternatíva van ha 970-1060körüli teljesítményt szeretnék?
-
Ciccuka
veterán
-
-
Czimby
addikt
válasz
scott_free #758 üzenetére
Ezt megcsinálom , nem nagy kaland átpakolni a pineket.
Így már lehet alaplara dugni, ha a kártyára akarod akkor kell a korábban többször linkelt átalakító.
Itthonról
Vagy egy rossz VGA-ról lementeni a venti csatiját és átforrasztani.Ezen a kártyán mindenképp kell barkácsolni, csak nem mindegy mennyit.
-
Czimby
addikt
Apró színes...
Myconst videója előtt(január végén) 70euro/db áron voltak a webshopban a kártyák. -
kenand
veterán
Két hónapja vár a cikkem megjelenésre ebben a témában 100 130 usd egy lap amit már érdes megvenni, de az ecc reg ram olcsó és a legjobb vétel most egy Xeon 2666 v3 45 usd 10 mag 30 szál 3.5 ghz all core turbo. 135w tpd
Ram prroci aliexpress, standard shipping posta kerülő. Ramot itthon is lehet.
Ott is lehet barkácsolni is pl jobb vrm hűtést -
dbj19
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #750 üzenetére
Nekem pedig gépet kéne építeni a kártya köré, addig remélem kész lesztek
Tudtok ajánlani valami jó processzort hasonlóan okos megoldásként, mint az MI8? 2011-v3 Xeonokat nézegettem, de nagyon drágák a lapok, érdemes őket kínából venni? -
válasz
fatpingvin #747 üzenetére
Az a helyzet hogy egy rakás cikkem van még amik nincsenek készen időhiány miatt pl:
meg van több olyan ami a régi gépeim tesztjei, dual procik, SLI, CF, meg egy rakás kínai lap amiket használtam de az életbe nem fogom befejezni őket.dbj19
Meg kell várnom miyconst youtubert mert ő úgyis végigtököli a dolgokat amiket majd nekem nem kell.Na majd az alapján lesz a cikk.
-
dbj19
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #740 üzenetére
Nekem ma jött meg, nagyon várom a cikket
-
Czimby
addikt
válasz
Csak hónap végig megy a 30-as kupon ha más is rendelne.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #746 üzenetére
hát legyen is, máskülönben minek
néha megesz a sárga irigység hogy te ilyeneket tudsz, én meg cikket írtam arról hogy bebootoltattam egy Alpine-t a kölcsöndeszkán -
válasz
fatpingvin #745 üzenetére
Lesz még egy cikk is róla természetesen!
-
fatpingvin
addikt
válasz
egy g*ci vagyok, költetem veled itt a pízt
ha mást nem a linugzos krumplinak eladni a fórumon
mire megunod talán nekem is lesz annyi keretem hogy beleférjen egy ilyen dual GPU darab.
-
PinguPingvin
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #743 üzenetére
Ja, ha úgy érted, valóban
-
válasz
Steve_Brown #741 üzenetére
A bányászatot ezen topikba inkább ne!
Igen nagy hiány van a kártyákból, semmi szükség rá hogy ezeket is lenyúlják a bányaszok.PinguPingvin
Igen a gpu ugyan az de más a PCB, más a vrm, tdp limit. -
PinguPingvin
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #711 üzenetére
A techpowerup szerint a két kártya ugyanaz órajelet leszámítva.
"Capsaicin" chip van bennük ami gyakorlatilag a sima Fiji -
Steve_Brown
senior tag
válasz
Most már amúgy bánom, hogy nem 9300 x2-őt vettem én is. De lehet a 450-es táp lesz0pta volna magát ha meglátja.
Legrosszabb esetben befogod bitcoint bányászni. Elég gyorsan megtérül. 50+ Megahesst simán tud, 1,6 euró/nap
-
válasz
fatpingvin #735 üzenetére
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #737 üzenetére
Én 25 éve csak saját magam rakom össze
,
Egy szerkezet annál tartósabb, minél egyszerűbb.
CPU-t mindig tuningolom valamelyest, csak olyan lapom van amiben lehetséges (X58, 2011 v3 ) VGA-val jelentős tuningot soha sem tudtam elérni, legtöbbször akkor jelentős ha együtt lehet emelni a GPU és a RAM órajelét is.Nanot nem akarom tuningolni, elég ha üzembiztosan megy, inkább undervolting-ben gondolkodom.
Vizet csak azért vállalnám be, ha tudom, hogy biztosan jelentősebben hűti és így tartósabb lesz a kártya. -
-
válasz
fatpingvin #735 üzenetére
Túl sok projekt van még. M40-et éppen vámolják azzal kellene majd foglalkoznom inkább sztem egy hét és itt lesz.
Csábító a 9300x2 de nem fér be a pro duo mellé quad cfre meg sztem táp is sarkos lesz úgy. -
Smithy87
senior tag
válasz
MasterDeeJay #730 üzenetére
neked van ebből az s9330x2 ből is?
-
kenand
veterán
Vízhűtésekkel az a gondom, hogy összetett, így nem olyan "örök" életű, mint egy léghűtés. Ott max a venti megy tönkre, de azt könnyű cserélni.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #730 üzenetére
HBM-et nem akarom piszkálni. DE a GPU-ból kihoznám a maximumot
-
válasz
Steve_Brown #729 üzenetére
Attól függ mi a cél,gyárilag 3dmark tesztek alatt sem mérhető a throtling csak eszement furmarkban. Játékok alatt meg mindig max órajelen fog menni mivel egy játék sem képes kihasználni optimálisan ezt a GPU-t.
A tuning az más kérdés, ott el lehet szállni szépen ahhoz megértem hogy nagyobbat akarsz. Nem sok tartalék van a kártyában, azaz aránytalanul sokat fog enni minimális tuningal is. HBM is húzható elvileg. -
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #728 üzenetére
Hát én szeretném ha a BIOS-ban feljebbállítva a TDP értékeket és az órajelet sem menne 60-65 fok fölé, szóval indokoltnak látom a nagy radit.
-
válasz
Steve_Brown #727 üzenetére
Játékok alatt CF-ben nem megy 65 fölé, superposition alatt is 65 fok. Nem mondanám hangosnak.
Gyári értékét már nyilván nem hozza. Lehet egyébként hogy throtlingol mert mintha 67 fok lenne a gyári célértéke. -
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #724 üzenetére
Néztem tesztet 2x120-as csak mérsékelten volt jobb, minta az 1x120. Biztosan jobb de, hátul nálam nem is lenne rá hely, max a gép elejére szerelve....
-
válasz
Steve_Brown #717 üzenetére
A két gpu-s Pro Duo gyári hűtője valami cooler master ahogy tudom, ha az le tudja hűteni rendesen a két gpu-t vrm-el együtt (350w) akkor szerintem azért egy jobb 120-asnak is illene.
Ráadásul úgy hogy az enyém még megbontva sem volt, gyári a paszta, meg blokk sem volt tisztítva pedig zárt rendszereknél trutyis lesz. Lötyi is kevés lehet benne, kotyogó hangot ad ha valamiért nem a kártya fölött van szintben a hőleadó. Nálam régi chieftek gépházban a hátsó házventi helyére van szerelve. -
-
kenand
veterán
válasz
scott_free #721 üzenetére
Nam nagy ügy kivágni a Mi8 bracket-et....
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #717 üzenetére
Jóval nagyobb TPD furry-tt is lehűti egy 120-as ott azt írja 500W bír a hűtés (bár egy kicsit túlzás)
-
Czimby
addikt
válasz
scott_free #718 üzenetére
3 csavar, mert alul is van még egy ami a NYÁK-hoz rögzít.
(Összesen 2 csavar a NYÁ-ra, egy a fémre)
Igen valóban csak 1 slot, de jobb ezt szétfaragni mint a gyárit, gari szempontból -
Czimby
addikt
Már 2x leírtam, de 3 az igazság.
Akit érdekelne ilyen ventim, írjon privit, darabszám megjelöléssel!
Várok 1-2 napot mennyire lenne igény és utána veszem fel a kapcsolatot az üzlettel.
Bízok benne sikerül lebeszélni velük, hogy elküldjék hozzánk.
DHL-el szállítanak, így remélhetőleg lesznek ennyire rugalmasak.Egyébként 7db ventinél járunk eddig.
Ha neked is kell tutira akkor 8.
Kenand-al már 9.
De akinek kell írjon privit. -
válasz
fatpingvin #706 üzenetére
Leszámítva azt a tényt hogy Fury X2-t nem adták ki (asztali játékos verziót), csak Pro Duo néven VR-re és professzionális célra.
A 9300 x2 két nano, nem két fury x mint a Pro Duo. Ezt bios miatt érdemes megemlíteni mert nem kompatibilisek egymás biosaival. VRM és TDP limit is más. Nano az -5% órajelű GPU-ban. (azaz ahogy nézem a 9300x2 még kicsivel kevesebb is -50w tdp és -1db 8pin táp a duohoz képest)
Még annyi hogy a nano-t limitálja valamennyire a TDP-je, hűtése és a Bios de csak azért mert egy ITX egyventis kártyában van bezsúfolva az ami igazából egy 3 ventis vagy vizezett dögnek kellene lennie ahogyan a furyx-ek.
9300x2 6000 USD induló ár, a Duo meg 1500 USD -
korcsi
veterán
Hagyományos ventillátornál a hátulról befúvós módszer esetén két ventillátor egymás utáni beépítése segíthet, emelendő az elő állított nyomást?
Czimby: ez mekkora ventilátor? Alin találtam 120x30mm- blowert huszon pár dollárért.
-
Czimby
addikt
válasz
juliabrilke #707 üzenetére
Dobj privit hány db érdekelne.
-
Czimby
addikt
válasz
Steve_Brown #704 üzenetére
Nemigazán
Neked az a véleményed, én meg úgy vagyok vele megér egy próbát.
3 másik külföldi fúrumot követek ebben a témában, és úgy néz ki ez a legegyszerűbb, legolcsóbb és szinte a leghűvösebb megoldás.Gondolom nem véletlenül van blower venti a régi Ati referencia kártyákon ahol hasonló a bordakialakítás.
Tudom én is, hogy nem a leghalkabb megoldás, de desktop hangtalan és játékban is tűrhető a külföldi vélemények alapján.
-
Smithy87
senior tag
Ez az s 9300 x2 nem hasonlít a fury x2 re?
-
Czimby
addikt
Lengyel oldal, alapból nem írják, hogy szállítanának külföldre, de ha összegyűlünk páran hátha sikerül lebeszélni velük.
És ítt az új kerül ennyibe máshol meg a használt 5000-6000Ft
Akit érdekel írjon, jó lenne ha összejönne egy pár darabos igény.
Én tuti veszek 2-t ilyen áron. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- PlayStation 1 / 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Formula-1
- Óra topik
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mesterséges intelligencia topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest