- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
direkt úgy választottam
megnéztem a specifikációkat, az egyik csak letölteni kell majd, a másik meg a muzeális villanyzabáló asztali gépet fogja váltani...
de most úgy őszintén... a RPi3B 4x1.2GHz és 1GB DDR2/900 RAM-os, az OPiPC 4x1.6GHz+1GB DDR3 RAM-os... az hogy 64bit vagy 32bit, oly mind1, nem használok olyan progikat amik megkövetelik a 64bitet
1) már eleve 30%-kal nagyobb órajelű az OPiPC és a +2E procija
2) sok helyen olvastam hogy az OPi-knek kell a hűtőborda, nagyobb igénybevétel esetén hűtőventi sem árt neki
3) az hogy nincs a PC-ben bluetooth se Wifi, engem nem is nagyon zavar, a +2E-ben meg van Wifi+16GB integrált tárhely+2GB ramos és van SATA, RasPi-k közül egyben sincs integrált SATA port és Gbit/s LAN!
4) ha specifikációit veszem alapul olcsóbb az OPi tudás/ár kategóriában... az hogy nincs benne bluetooth, azt egy 3-400Ft-os ebayes usb-s pótolni tudjalehetne ezt vesézni, de ha azt nézzük akkor az Orange Pi-k olcsóbbak és szinte többet tudnak mint a Raspberry Pi-k...erősebb proci, gyorsabb ram, jobb GPU...
Mellesleg a fogyasztás tükrözi a teljesítményt is... egy OPi 5V/2A-ről megy, a RasPi-k 5V/0.2-0.8A-ről, szerintem ilyen alacsony fogyasztással meg alacsonyabb órajellel kizárt hogy jobban teljesítenének...eleve régebbi konstrukciók mint a NariPC-k, meg amúgy a Cortex-A7 meg A53 között nagyon sok differencia nincs teljesítményben, főleg alacsonyabb órajelen, de majd meglátjuk
hogy valóban rosszabb-e mint ahogy te gondolod
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest