- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnd
senior tag
válasz
Bubuverke #93 üzenetére
A hangszórója zúg/búg, vagy a hálózati trafója?
Ha a hangszóró, akkor elsőnek talán puffer kondikat cserélnék, de nem bevezetékezve! Hanem a helyére rakva, max a plusz kondikat bedrótozva.
De valami vezeték/csatlakozó problem is lehet, földhurok stb. miatt. Ha lehúzol minden a belső panelen a végfok környékéről (bemenetéről) akkor is búg? Rövidrezárt bemenet esetén is?Ha a trafó akkor meg impregnálni kellene, esetleg összeszorítani, nem tudom, milyen kivitelű, annak megfelelően.
-
arnd
senior tag
válasz
vodkaboy22 #87 üzenetére
Jaj ez a mini kondis project valami TDA vagy hasonló társai IC-vel van kivitelezve... de persze néha két xar erő eredője akár jó is lehet, de hiába szól valami elsőre jól, ha nem hiszem el is róla akkor xart sem ér, mivel ez az egész story szubjektív, és az agyban dől el.
Mondjuk többnyire a jobb alkatrészek és kisebb torzítású zajú félvezetők azért nem rontanak a helyzeten, de nem is biztos, hogy érzékelhető a végeredmény.De nehogy félreértse bárki is nem akarok fikázni senkit sem, csak én szkeptikus vagyok ilyen téren, és mivel ez a táp kondi megoldás biztosan nem jó (lehet, hogy jobb mint az eredeti, de ezt sem érzem túl valószínűnek), annyira nem tudok érte őszintén csápolni.
Azért egy vak teszt, lenne az igazi, amiben a hangszórók, hangforrások közösek, csak az erősítő lenne átkapcsolva...
-
arnd
senior tag
válasz
vodkaboy22 #85 üzenetére
Ja ja ez a klasszikus iskola!
De van egy olyan elképzelés is, amikor egy mono végfokot extrém kis kondikkal tápolunk, és a monolit IC-s végfok belső elektronikája nyomja el a táp szenvedését, és ez állítólag jó hangzást eredményez...
de az én tudatom sajnos kizárja az ilyen elképzelések elfogadását. Én inkább telerakom puffer kondival -
arnd
senior tag
A puffer kondik bevezetékezése erős logikai bukfenc...
Ha nem fér el, akkor én inkább 2 kisebb kondiból raknám össze, mellesleg a veszteségeket/induktivitást is csökkentené. Az egyik kondi beférne a régi helyére a másikat meg be lehetne kötni, mondjuk lényegesen vastagabb vezetékekkel.Az erősítő táp pufferkondi válogatást én még csak olyan esetben hallottam ahol csak egy végfok ment egy tápról, nem az egész erősítő. Ott nem a kis belső ellenállás a cél, hanem, hogy... higgyen benne az ember, hogy ezáltal jobban szól az erősítő.
A többihez meg nem értek
Biztosan jobb a tudatnak az 100%, hogy mennyire lehet meghallani, hát nekem is vannak kétségei, valószínűleg, hogy én a leggyengébb láncszemnek a végfokokat találnám, és azokat cserélném, de hát én másként gondolkozom...
Ja és a mechanikus alkatrészes kondik bearanyozták a napomat
Köszönöm az élményt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged