- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnd
senior tag
válasz
Bubuverke #93 üzenetére
A hangszórója zúg/búg, vagy a hálózati trafója?
Ha a hangszóró, akkor elsőnek talán puffer kondikat cserélnék, de nem bevezetékezve! Hanem a helyére rakva, max a plusz kondikat bedrótozva.
De valami vezeték/csatlakozó problem is lehet, földhurok stb. miatt. Ha lehúzol minden a belső panelen a végfok környékéről (bemenetéről) akkor is búg? Rövidrezárt bemenet esetén is?Ha a trafó akkor meg impregnálni kellene, esetleg összeszorítani, nem tudom, milyen kivitelű, annak megfelelően.
-
arnd
senior tag
válasz
vodkaboy22 #87 üzenetére
Jaj ez a mini kondis project valami TDA vagy hasonló társai IC-vel van kivitelezve... de persze néha két xar erő eredője akár jó is lehet, de hiába szól valami elsőre jól, ha nem hiszem el is róla akkor xart sem ér, mivel ez az egész story szubjektív, és az agyban dől el.
Mondjuk többnyire a jobb alkatrészek és kisebb torzítású zajú félvezetők azért nem rontanak a helyzeten, de nem is biztos, hogy érzékelhető a végeredmény.De nehogy félreértse bárki is nem akarok fikázni senkit sem, csak én szkeptikus vagyok ilyen téren, és mivel ez a táp kondi megoldás biztosan nem jó (lehet, hogy jobb mint az eredeti, de ezt sem érzem túl valószínűnek), annyira nem tudok érte őszintén csápolni.
Azért egy vak teszt, lenne az igazi, amiben a hangszórók, hangforrások közösek, csak az erősítő lenne átkapcsolva...
-
arnd
senior tag
válasz
vodkaboy22 #85 üzenetére
Ja ja ez a klasszikus iskola!
De van egy olyan elképzelés is, amikor egy mono végfokot extrém kis kondikkal tápolunk, és a monolit IC-s végfok belső elektronikája nyomja el a táp szenvedését, és ez állítólag jó hangzást eredményez...
de az én tudatom sajnos kizárja az ilyen elképzelések elfogadását. Én inkább telerakom puffer kondival -
arnd
senior tag
A puffer kondik bevezetékezése erős logikai bukfenc...
Ha nem fér el, akkor én inkább 2 kisebb kondiból raknám össze, mellesleg a veszteségeket/induktivitást is csökkentené. Az egyik kondi beférne a régi helyére a másikat meg be lehetne kötni, mondjuk lényegesen vastagabb vezetékekkel.Az erősítő táp pufferkondi válogatást én még csak olyan esetben hallottam ahol csak egy végfok ment egy tápról, nem az egész erősítő. Ott nem a kis belső ellenállás a cél, hanem, hogy... higgyen benne az ember, hogy ezáltal jobban szól az erősítő.
A többihez meg nem értek
Biztosan jobb a tudatnak az 100%, hogy mennyire lehet meghallani, hát nekem is vannak kétségei, valószínűleg, hogy én a leggyengébb láncszemnek a végfokokat találnám, és azokat cserélném, de hát én másként gondolkozom...
Ja és a mechanikus alkatrészes kondik bearanyozták a napomat
Köszönöm az élményt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi haladó szinten
- Milyen autót vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Precision 7560 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Nintendo Switch OLED 64 + 512GB (kiegészítőkkel)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest