- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
Néztem videót, amiben az apró részleteket ecsetelik a játékban.
És nagyon durva, de minden emberi ellenfélnek van szociális kapcsolata a másikkal. Ha megölsz valakit, és meglátja egy társa, az a nevén szólítja. És külön érzelmeket is adnak az NPC-k attól függően, hogy milyen kapcsolatban voltak az áldozattal.Ez a legjobban Hillcrest-es résznél figyelhető meg.
Plusz, van az a jelenet, amikor Abby-vel a stadionból mentek ki. Ott meg lehet állni labdázni egy kutyával. A kutya neve "Bear" (magyarul nem emlékszem mi volt a neve, gondolom Maci.). Na azt a kutyát konkrétan korábban, amikor Ellie-vel Hillcrest-ben vagy, meg tudod ölni. A gazdája kiabálja is, hogy "Oh Bear!".. O_O
-
.LnB
titán
-
.LnB
titán
válasz
Woodslave #70 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy ki akarta volna feláldozni Ellie-t az első rész végén. Egész végig kettejük küzdelmét, összefonódását láttuk. A második részben akarva/akaratlanul megosztották a közönséget. Sokkal jobban adná magát a választás lehetősége. Itt már nincs meg maradéktalanul az az érzés mint az elsőben, hogy ez a játék azért van, hogy elmeséljen nekünk egy felejthetetlen, fájdalmas, ugyanakkor magával ragadó történetet. Itt a két karakter szemben állítása kicsit kinyitja az ollót. Több értelme lett volna ebben a részben a választásnak, mint az elsőben.
-
.LnB
titán
Ezt is kifelejtettem az írásomból :
A jatekmechanikának van egy gyenge pontja, nem igazán nevezhető hibának, de kihasználható. Ez pedig a checkpoint-os felépítés. Ez megvolt az elsőben is, és azt hittem, hogy erre majd mostanra figyelnek. De nem, szerintem nem is akartak.
Szóval a legtöbb helyen - de nem mindenhol- át lehet egyszerűen futni az ellenségek között, a nehezebb részeken. Teszem azt, kopakodsz a fűben de észre vesznek. Ilyenkor a legtöbb esetben elég arra futni, amerre kell. És egy ponton a játék továbbhalad. Ez egyébként reális, mert "szégyen a futás, de hasznos" ugyebár. Egy pár rész van, ahol mondjuk egy ajtót kell betolni erőből, vagy egy garázskaput feltolni, az ugye lassú animáció, olyankor ez nehezen kivitelezhető, de nem lehetetlen.
És most eszembe jutott még valami. Az, hogy végre ebben a játékban nem nyomják a képembe mindenhol, hogy erre kell ugorni. Nincsenek fehérrel kiemelve mindehol a kiszögelések, kapaszkodók. Hanem ízlésesen, nem túl illúzióromboló módon vannak ábrázolva, még is majdnem mindig egyértelmű, hogy merre kell menni. Persze azért láttam én is ilyen ronda fehér kiemeléseket, de nagyon keveset.
-
.LnB
titán
Egyébként ti az alap verzió borítójával ki vagytok békülve? Tudom, hogy semmit sem számít, de szerintem gagyi, méltatlan a játékhoz.
-
.LnB
titán
Látom, hogy át lett hozva ide is más topikokból, hogy Abby miért ilyen téma. Remélem az kivehető az írásomból, hogy a miértek nekem nem voltak kérdésesek. Figyeltem a játék alatt, minden meg van magyarázva. Sőt, a sztori szempontjából ez kellett is, hogy elsőre Ellie ne is legyen ellenfél. Majd a végére kicsit mesterkélten, de le kellett fogyasztani, hogy Ellie méltó ellenfele legyen. És nem is utáltam Abby-t, csak nem tetszett a külseje. Egyébként se könnyű azonosulni női karakterekkel, de ilyen izmossal, ami számomra elidegenítő külső, még nehezebb.
-
.LnB
titán
válasz
Woodslave #33 üzenetére
Pont ez a jó, hogy van akiknek sikerül megkedvelniük Abby-t. Különben nem működött volna a játék, és nem lenne ekkora siker. Én a játék végén is Ellie mellett álltam, de az a szerencse, hogy mindenki választhatott. Ha már másban nem is..
Mert szerintem a végére betehettek volna egy döntést, hogy kivel szeretnéd befejezni az utolsó harcot, és ki marad így életben. Ha már végig ennyire a bosszún volt a hangsúly. -
.LnB
titán
Bevilágítási problémát én nem láttam. Ha volt is, minden más helyzetben annyira szép a bevilágítás is, hogy az nem mérvadó.
Semmi sem hibátlan ha 10/10-et adnak rá, hanem. De ezek apróságok a nagy egészet nézve amiket írsz. Nem hiszem, hogy ezek miatt a 9/10 jobb értékelés lenne. Persze ezeket a pontozásokat sose támogattam, de ha már használják.. -
-
-
.LnB
titán
Ő játszotta egyébként Abby-t: [link] Hát jobban el tudtam volna fogadni így, ahogy valójában kinéz.
-
.LnB
titán
Jókat írsz tényleg. A kémia valóban elég nyögve-nyelős köztük. De a végén jól van bemutatva. Addig meg Dina parkolópályán van.
A társak viselkedése valóban gázos, ezt el is felejtettem. Konkrétan nem is csinálnak semmit a harcokban, plusz láthatatlanok az ellenség számára. Mondjuk utóbbinak szerintem inkább örüljünk.Eszembe is jutott két gondolatom az írásod alapján, amit kifelejtettem.
Az első, hogy olyan a játék, mintha az egészet az első rész, zsiráfos jelenete alapján építettek volna fel. Az nagyon megmaradt bennünk az elsőből. És ezt végig mint ha szem előtt tartották volna. Mert itt az összes helyszín annyira emlékezetes.
És a második, a fekete leves. Az első 10 óra után, gondolkodtam, hogy nem fogok róla írni. Nem érdekelt, nem ragadott magával. Volt nap, amikor játszhattam volna vele, és inkább lefeküdtem aludni (este).
Ezért is értek veled egyet. El is gondolkodok, hogy átírjam e az írásom végét. Mert én úgy értem, hogy zseniális, hogy el tudom fogadni ha valaki annak tartja. Mert nem mindenkit zavarnak ugyan azok a dolgok. Nem mindenki ugyan azt tartja hibának. Az elején írom is, hogy nekem nem az. De ha ez az általános vélekedés róla, akkor el tudom fogadni.
-
.LnB
titán
Persze, ezt értem. Csak Ellie-re épült egy teljes játék ugye mindezek előtt. Azt nem tudtam elfelejteni. Pont ez is zajlik a játékban, Ellie karakterét romboljuk kicsit, Abby-t meg felemeljük. Próbálják egyensúlyba hozni őket. És ez teljesen okés lenne. Ha ez lenne az első rész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Előre szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy írásom teljesen mértékben SPOILERES lesz! Még a képek is a...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen videókártyát?
- Háztartási gépek
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- LEGO klub
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 15 // Ryzen 7 7735HS // 16GB DDR5 // 1TB NVMe // RTX4060 8GB GDDR6 // 1.5 év gari
- Dell Latitude 3420 14" FHD IPS Core i5 1145G7 16GB RAM 512GB NVME SSD Magyar Bill Dell Gar
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest