- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Angel2014 #75 üzenetére
Sajnos ez nem ilyen egyszerű, mert az izzó ohmos terhelést képvisel, a LED-lámpák pedig nem lineáris fogyasztók, illetve ott van még az áram-feszültség fázistolásának jelensége (cosφ).
Noha vannak ezt többé-kevésbé kiküszöbölő áramköröket tartalmazó lámpák is, a drágább, illetve nagyobb teljesítményű kategóriában.
Úgyhogy ezt így wattban nem is lehet kifejezni, mindig az áramköri konstrukció határozza meg, egy ilyen dimmer hogyan fog reagálni egy LED-lámpára. Mindamellett az érzékenységet jelezheti, ha minél alacsonyabb teljesítmény van feltüntetve.
Tehát ez egy jó jel, de próba nélkül senki nem fogja garantálni, hogy biztosan alkalmas. Maguk a gyártók sem. Láttam ilyen oldalakat, ahol ez le is volt írva, én meg szakmai oldalról tudom, hogy ez így működik.
De amellett ott van még a műterhelés lehetősége is, ahogy említettem.
Egyébként széllel szembe harc, mert hiába is írom, a köztudatból nem lehet már kiirtani az ilyen dolgokat, de ha már belekezdtem, akkor legyen teljes a kép:
Az égő lánggal ég, ilyen a gázégő, a petróleumlámpa, vagy a tábortűz is.
Tehát az izzólámpa logikai párja a LED-lámpa, de ezt tényleg nem akadékoskodásból írom, csak ez így ésszerű. Hasonló kifejezések:
Izzólámpa
Higanygőzlámpa
Nátriumlámpa
Indukciós lámpa
Fémhalogénlámpa
Kisülőlámpa
Gázkisülőlámpa
Gázlámpa
Glimmlámpa...vagy ami még nem jut eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Az okosodó iparközpontú világban nem nehéz hülyének érezni magunkat, lassan már csak a házunk nem okosabb nálunk. De most itt a megoldás!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest