- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Három júniusi képem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stirlitz
senior tag
Én is ezért kedvelem Ubuntut és a különböző tájszólásait, mert a tv tunerem, digit műholdas tunerem itt tudom könnyen beröffenteni. Viszont a nyomtatóm beépitett drivere egy fostalicska, van az epson-nak gyári drivere linuxhoz, azt még nem tudtam leforgatni Ubuntu alá. Most épp ez a hobbym.
Más disztrokhoz sokkal nehezebben találok leírást, én nem vagyok linux guru, csak home user.
-
gombsadi
aktív tag
A hardver tamogatassal egyet ertek.
Nekem is p35 lap, sata2 winyoval az etch nem akart felmenni(ugye 2.6.18-as kernel). En fogtam magam es egy 2.6.24-es kernelt forgattam. Amellett, hogy sokat tanultam, elveztem is, es maradt az atom stabilitas. Telepiteni egy netinst telepitovel nyomtam fel, amit egy azt hiszem japan figura rakott ossze 2.6.24-es kernellel. Vagy rosszul emlekszem. Ez 2008ban volt, iden szervaltam egy 5r3 telepito keszletet, addig azt hasznaltam hibatlanul, desktopnak. -
ntomka
nagyúr
Adatlapomon.
A hangkártyámat benne 2.6.36.5 óta kezeli a kernel rendesen, de még így is patchelni kell, mert a HP notikra optimalizálták, pedig ugyanaz a chipset. A vga-m dri/drm támogatást a 2.6.37-es kerneltől fog kapni. A procim (core i3m) 2.6.32 kernel alatt nem igazán ajánlott. Nem dzsunka a notim, elég népszerű cuccok vannak benne, csak épp újak. Így jártam, mert a támogatás lassan érkezik meg linuxra, tudom, de ezért vegyek elavult gépet? Inkább szívok egy kicsit több buggal valamelyik naprakész disztróval, mint a totál támogatás hiánya miatt az atomstabil elavult debiannal. És a többség is így van ezzel, amin megy jól a gépe, azt használja. Azért ha néha beolvasnál az Ubuntu topicba, ott is jópáran vannak, akik inkább maradnak a régi, de bevált verzióknál, és valszeg én is így lennék vele, ha nem látnám, hogy az újabb kernelkiadásokkal látványosan növekszik a teljesítmény, stb, ahogy pumpálják be a támogatást.Arról meg ne beszéljünk, hogy a debian mennyire stabil, amig pl. a Gnome néhol 3-4 éves bugoktól szenved, azok abban is benne lesznek, és ha az új rendszeren előjön nekem, nyilván azon is előfognak.
Szóval én meg azt mondom, hogy nem kell bántani az embereket, mindenki belátása szerint választ rendszert magának, ha az újjal szenved inkább, hát szenvedjen, mert kinek mi a szenvedés, az is relatív. Én csak azt nem szeretem, mikor valaki feltol egy akármilyen disztribet aztán egy óra alatt eldönti, hogy szarfoslinux. Aki viszont ezen túljut, az azt is el tudja dönteni, hogy melyik tetszik neki jobban, legyen az debian, fedora, ubi vagy arch, akármi.
(#41) floatr: Olvasgattad Clem FAQ-ját? Írta, hogy az ubuntusok valamit nagyon tudnak, mert meghegesztették az élsimítást, és még ők sem jöttek rá hogy, de az LMDE kapcsán írták, hogy felvették velük a kapcsolatot, hogy tudják arra is portolni. És az a vicc, hogy tényleg csak az ubuntu alapú rendszerekben ilyen szépek a betűk, a többi disztró nemtom miért nem veszi át. Talán ez is ilyen arrogáns upstream haggyámá' canonical hozzáállás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest