Új hozzászólás Aktív témák

• gantus

csendes tag

Ennek a cikknek szerintem nem sok értelme volt. Pár órás tapasztalattal kinyilatkozni egyik vagy másik disztróról elég bátor dolog.

A Mint Debian tulajdonképpen egyenlő a Squeeze-vel az eltérés abban a pár csomagban van, amellyel a rendszer véleményem szerint használhatóbbá válik egy átlagfelhasználó számára, ld mintmenu, mintupdate, mintinstall stb. A lényeg, hogy a belső változott Ubunturól Debianra!

Aki követi a disztribeket, az több eredetileg ubuntu alapúnál tapasztalja, hogy a jelenlegi fejlesztés során debian testing ágra épülőt (is) készítenek, ld. még Crunchbang. Ez sem véletlen, a debiannak szerintem még tiszta a kódja, meg rolling release.

Persze lehet vitatkozni ezerrel, de szerintem az ubuntu egyre több hibával küzd, köztük olyanokkal, melyek már több verzió óta kísértenek javítatlanul, ez meg engem nagyon emlékeztet a Winre.

A Linux Mint a Debian Edition kiadásával nagyot lépett előre az alternatívaként is szóba jöhető linux rendszerek felé. Ajánlott otthoni és irodai felhasználásra egyaránt, a stabilitása és a gyorsasága alapján Debian, kezelhetősége pedig egyenértékű egy Ubuntuval.

Új hozzászólás Aktív témák