Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jeni

félisten

válasz Frawly #398 üzenetére

sajnos jött be,nem értelmezett parancsként értelmezte a fallback beírás után

nomodeset

• ubyegon2

félisten

válasz Frawly #398 üzenetére

a modern alternatíváknak még csak a kipróbálásától is ódzkodsz.

Nekem nincs bajom azzal, ha valami változik vagy lecserélik újra, de ha az én felhasználói szokásaimnak valami tökéletesen megfelel, akkor minek kezdjek el variálni, elhiszem, hogy jó az UEFI, Te meg hidd el, hogy nekem ugyanolyan jó a legacy boot is.

meg a friss disztró nyújtotta kényelmet kihasználni nem akarod

Nem tudom milyen kényelemről lehet szó, ezek szerint, amit majd 5 éve használok szinte készségszinten ismerem, az nekem nem lenne épp a legkényelmesebb? Emellett pár év alatt jó párszáz telepítésen már túl vagyok, az állandó használatú disztró mellett érdekelnek mások is. Ettől még én még mindig csak egy laikus felhasználó vagyok és valóban sokat számít, hogy közel 5 éve Debian vonalat használtam és meg kell mondjam, az én felhasználói szokásaimnak ez is megfelel.

Különben tényleg kíváncsi lennék arra, hogy ha van egy igen stabil desktop konfigom, amin tökéletesen működik a rajta használt összes rendszer, akkor én miért ne lennék vele elégedett? Miért kéne lecserélnem? Próbálgatok mindig valamit, de a most működőnél nem találok jobbat, a másodgépem az más tészta. Ezen a desktopon 1millió %, hogy semmilyen rolling rendszer nem fog nagyobb kényelmet nyújtani, nem is célom itt cserélni.

Ugyanis az ilyen disztrók pont azt az előnyt nyújtják a részletesebb testreszabhatóság mellett

Nem tudok olyan tesztreszabhatóságról, amit a Cinnamon ne elégítene ki. Az öreg laptopon próbálgatom az Arch vonalat, hátha nyerek valamit, de desktopon miért keresnék más rendszert és cserélném le az 1000%-os rendszere(i)met?

és átformálja a szemléleted, de ugyanerről szólnak a minimalista WM-e/szoftverek is :F

Senkit meg nem bántva, de mekkora marha lennék, ha minimalista szoftvereket használnék eg y16GB-os desktopon...... :D

Egyszóval én nem ódzkodom új dolgok kipróbálásától sem, de azt is pontosan tudom, mi az ami egy adott hw-környezetben kell nekem.

Egyébként Arch származékokból is kipróbáltam már jó néhányat az utóbbi években, nem most beszéltetek rá az elsőre, igazából a Chakra volt a kedvencem, mert azt szinte lehetetlen volt pár éve telepíteni, de az utolsó már egész barátságos volt, azóta nincs meg, mióta az Ubuntu Unity miatt teljesen radíroznom kellett az összes particiómat. Szóval szerintem miattam kár aggódnod, valahogy csak megoldom a dolgokat Linuxon is, még ha nem is értek hozzá. ;)

Azért annyit megkockáztatnék, hogy bárhogyan is van, jelenleg a Manjaro telepítéssel több gondja van az embereknek, mint ha Linux Mint-et telepítenének, ezt egyszerű tényközlésnek szánom. Ha sikerül neki települni, valóban jó kis rendszer, de nem egyszer próbáltam már Manjarot felrakni és Mint-et is telepítettem már párszor, így van összehasonlítási alapom.

Amúgy már tervezem a Pingvin imádja a tejbegrízt fahéjjal mentaágyon c. bemutató írást! ;]

Új hozzászólás Aktív témák