- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Vannak komplett TV vevő alkalmazások Linuxra, pl. a mythtv. Ha alapból nem lenne, max valami firmware-t kell feltenni a vevőhöz, de azt minimális googlizás után meg lehet találni, hogy mit kell felrakatni a csomagkezelővel.
A lemezírásra meg ott a k3b, a KDE alap lemezírója, tud mindent.
-
Most már azt is tudod, miért nem pörög a Manjaro topik.
A Pamac-ban nézelődtél már? Egy fw van fenn csak benne:
https://aur.archlinux.org/packages/a850-fwde van egy jó hirem is, ebbe a weboldalba érdemes beleásnod magad: https://linuxtv.org/
Esetleg az Avermedia termék oldalán kell Linuxot keresnem rá? Itt nincsenek Linuxos driverek, fw-ek.
A Manjaro is tudja,hogy friss más hardver eszközöket ha felismer azt automatikusan telepíti a hozzá való drivereit?
Valamint a nyomtató eszközök részét még nem láttam a gépemen.Ezek nehezen értelmezhetőek. A kernel tartalmazza az eszközök drivereit, többnyire, az meg itt eléggé frissül.
Bár mosolyogva olvastam, hogy legtöbben LTS pártiak kernel ügyben..... disztró ügyileg bezzeg milyen sz.r az LTS.... :-)Nyomtatóval kapcsolatban is a Pamacban keresgélj, cups és printer kulcsszavakkal.
-
Heeken
tag
Ezt nekem is szokni kellett először, de aztán megszoktam. Szerintem így kényelmesebb. Jó öreg terminál segítségével meg lehet telepíteni a többit.
Spotify telepítése egy parancs.
# snap install spotify
De ha keresel valamit ami Snap-ként érhető el, akkor:
# snap find <keresett program>
Ezek után mehet az install.
Lefut, kész.
-
vadkörte
addikt
-
taiji
csendes tag
Nekem is ez volt. Valahol a dátum és idő vagy időzóna alatt nem volt bejelölve, hogy nyári időszámítás. Utána már jó lett. VIszont érdekes módon ezt a kapcsolást most egyik beállítás alatt sem találom. Lehet hogy beállítva már nem mutatja, csak azt, hogy most téliben vagyunk.
-
Sose használtam 2 napnál többet az Ubuntut korábban.
Nyilvánvaló számomra, de gondolom ott is az alap Unity felülettel telepítetted, az tényleg nagyon más kinézetre, mint a KDE, Cinnamon, Mate és az XFCE.
Alapból mielőtt elindítottam volna kerestem magyar OS felületi kiválasztás de nem találtam a nyelvek közt. Cseh,Lengyel,Török stb... ezek voltak.
Ez sajnos a live-ból indításbál ilyen elszabott, a régi felületű indítóképernyőnél még az F2 billentyűvel lehetett választani az összes fenn lévő nyelvből. Live-ból ennél az új felületnél csak az a pár nyelv van, de amikor telepíteni kezded, akkor már választható, ahogy Dave is írta.
-
vadkörte
addikt
"Ha alapból van ott a magyar kiválasztás akkor más a tészta. Egyedül a billnél láttam a magyart."
Mert az a live rendszer (=telepítés nélkül is kipróbálható a rendszer, értelem szerűen korlátozásokkal, illetve hibajavításra, mentésre is felhasználható)
A live rendszerből az "Install Manjaro" ikonnal lehet telepíteni. Ot taz első panelen a legördülőből tudod kiválasztani, a magyar nyelvet. A teljes nyelvi csomagot a telepítés után lehet telepíteni.
-
Ráppilantva hajaz a Window 10 felé a kinézete. Ebből kiinulva jobbnak igérkezik az Ubuntuval szemben.
Ha ez alapján ítélsz, az elég érdekes, de nagyon semmi köze nincs a kinézetnek az alap működéséhez. Azért nincs, mert nagyon testreszabhatóak az asztali kezelőfelületek. Itt linkeltem is két különböző disztró képét.
Az Ubuntu KDE és a Manjaro KDE ugyanúgy fog kinézni, ha akarod, most akkor melyik a jobb disztró?
Egyébként ha úgy telepítesz, hogy el sem olvasod, mit ír ki a telepítés során a telepítősegéd, akkor nem lesz egyszerű dolgod egyik disztróval sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest