Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz simonzé #204 üzenetére

Én kb 5 éve nulla tudással kezdtem el használni a Linuxot, ma már sokkal kezdőbarátabbak. Ha valaki nem ismerné sem a Windowst sem a Linuxot és kapna két gépet, hogy használgassa, azt mondaná, hogy a Linux Mint vagy akár ez a Manjaro is százszor egyszerűbbek kezelhető, mint a Win10.

fixen mountolja be az egyetlen HDD nagy partícióját, amin az adatokat tárolom.

Ez is egyszerű, van rá GUI-s program is, persze azért egy új rendszer használatakor kis idő kell, míg az ember megismeri mit hol talál. Windowson ez nem így van gondolom, azt már a születésünkkor belénk programozzák.

Mivel a Linux Mint-et ismerem inkább, ha érdekel, hogyan lehet pár egyszerű lépésben mountolni a meghajtókat mondjuk letöltéshez, a Kezdő topikban megmutatom (az Ubuntu származékoknál mindnél szinte ugyanígy van). Ide nem akarok szemetelni, mert ez más alapokon nyugvó rendszer, de lényegében ugyanúgy zajlik itt is a dolog.

Az van, hogy ha valamit nem tudtok, azt mondjátok, hogy a rendszer nem tudja. ;)

Ja és gyakorlatilag egyik desktop Linuxon sem kell terminalt használni, de szerintem ezen cikk elején a cikkíró le is írja a Manjaroval kapcsolatban. Persze sokan meglátnak egy Linuxos cikket és már mondják is a megszokott szövegeket. Csak azt felejtik el, hogy már nem a középkorban élünk, hol van az már, hogy programozóknak való a Linux....3 éve raktam fel egy 7 éves kislánynak egyet az öreg gépére, azóta simán Linuxot használ, no persze kényszerből Wint is, mert az iskola megköveteli. Érdekes, nem?

Új hozzászólás Aktív témák