Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• buvartacsko

addikt

válasz Dave™ #200 üzenetére

-erőforrás-igényes, méghozzá nagyon

több éves gépeken probléma mentesen megy, szóval ez baromira nem igaz.

-nincs felette semmi kontrollod, max. trükközéssel

nem igaz

-ő dönti el mikor indul újra (ez azért nagyon durva, lássuk be)

be lehet állítani, nem értem mivel másabb ez mintha linuxban túrkálsz az etc mappában a config fileok közöt...

-folyamatosan, jelentősen változik a rendszer megjelenése, működése, ha tetszik ha nem

ez komoly? :)

vs.

-kapsz olyanokat is, amiket marhára nem szeretnél, pl. reklám opciók

arra gondolsz hogy tippeket ad a lock screenen? vagy appokat ajánl a start menüben? esetleg kedvezményes előfizetést ajánl? kikapcsolható mind.. de nem hiszem hogy ezek egy átlag user számára problémát okoznának.

-és a másik legdurvább, hogy a korábbi hírekkel ellentétben folyamatosan hízik a rendszer, a kezdeti 10GB után pillanatok alatt eléri a 17-18GB-ot, mindössze pár frissítés után. Disk cleanup meg hasonlók meg semmit sem érnek.

ez valóban jellemző.

-----

miért van az hogy az emberek akik elkezdenek linuxot használni, linux power usereknek kezdik érezni magukat, bele turkálnak a rendszerbe, arról beszélnek hogy milyen szabadságot kapnak ezzel, mert minden olyan lehet amilyet ők akarnak. pl:

- lehet változtatni az ablakkezelőket és azokat úgy dekorálni ahogy szeretné és erre jön egy ilyen a windows ellen: "folyamatosan, jelentősen változik a rendszer megjelenése, működése, ha tetszik ha nem"

azért valljuk be linuxon se nagyon lehet nagyon nagyon deprecated dolgokat használni...

- bele lehet nyúlni (linuxon) a rendszer mélyébe, mindent kikapcsolhatsz ami nem tetszik stb... aztán erre a windows ellenpélda: "kapsz olyanokat is, amiket marhára nem szeretnél, pl. reklám opciók"

komolyan ennyire bonyolult lenne googlezni, vagy csak simán olvasni windows alatt is és kiszedni a pipát innen:

hát ez tényleg k*baszottul bonyolult és szegény átlag ember honnan tudná ezt, hasznájjon mindenki linuxot és a májkrémszoft dögöljön meg, de ezzel semmi gond: vi /etc/dhcpcd.conf (majd ezek után jöhet a vi kezelése, ami nyilván értelemszerű bárki számára. :D

szerintem ha valaki isteníti a linuxot és annak a szabadságát, annak ne okozzon már gondot windowson ugyanezt megtenni...

mind a két rendszernek megvannak az előnyei és hátrányai, megvan a helye ahol használni kell vagy érdemes. pro fotósok meg videósok nem fognak linuxot használni szerkesztésre.. webfejlesztők, programozóknak simán elég lehet. ha gamelni akarsz buktál mindent, igen van néhány cím linuxra is, de pl a gamer perifériákhoz (egér, billentyűzet, amik mostanában eléggé népszerűek) van rendes driver támogatás? működni fog minden? valószínűleg nem. (és mielőtt nekem ugrana valaki, nem, nem gondolom hogy a linux hibája hogy a köcsög!444 gyártó nem írta meg a drivert, de ha nincs akkor nincs, windowson meg van, a többit kitalálja mindenki) szóval maradjunk annyiban hogy komoly gaming esetében megint bukott a linux. felesleges hitvitát csinálni ebből, teljesen értelmetlen. mindkettő jó valamiben, valamilyen feladatra ideálisabb az egyik, valamelyikre gyengébb.

a windows nem szar, a linux sem, az osx sem. én pl mindhárom rendszert napi szinten használom.

(1-1,5 évig freeBSD volt az elsődleges rendszerem, majd váltottam linuxra, volt nekem is ubuntum, arch linuxom, és vagy 3 évig gentooztam. manapság háttérbe szorul, több windows van meg osx, és itt is az utóbbi javára billen a mérleg.)

Új hozzászólás Aktív témák