Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Westland survival
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondolom a == referenciát hasonlít össze. PHP-nál pont ugyanez van, csak ott a === operátort csinálja ezt. A sima == megnézi a property-ket. De én amúgy nem látom értelmét objektumokat hasonlítgatni, legalábbis eddig nem kellett.
De szvsz ez nem inkozisztencia, hisz a String az objektum.
-
proci985
MODERÁTOR
ijeszto kodot barmiben lehet irni.
btw javanak is van ilyen mokas inkonzisztenciaja, avagy ugye elvileg elfedi az alatta levo memkezelest, ld ott a
string s1, s2;
s1 = "hi";
s2 = "hi";
Boolean result1;
Boolean result2;
result1 = (s1 == s2);
result2 = s1.equals(s2);
System.out.println(result1 + " " + result2)
eredmenye.Mondjuk a dolog annyira known feature, hogy a google keresesnel egy negysoros leiras jon fel, hogy mit csinalj mert egyebkent hiaba egyezik a ket string tartalma, ha a refeket hasonlitgatja ossze az ember.
-
Az R5 PHP része nem tartalmaz semmi OOP-t. Kb mintha C-ben lenne írva, lehet PHP 4 alatt is futna. Ettől még persze nem rossz, csak programozás-technikailag elavult, nehéz fejleszteni. Az R6-nál a fő szempont az volt, hogy minél egyszerűbb és gyorsabb legyen vele fejleszteni, sőt, IDE-hez is optimalizált. R5-ből ami jó (de az nagyon), az az adatbázis, minimális változtatások voltak rajta az évek folyamán, az esetek 95%-ban csak hozzáírtam. S ugye a DB a lelke mindennek.
-
Ezt az R6 tervezése idején kellett volna. De akkor még sehol se volt a .NET Core meg az Angular2. Csak Bootstrap. Az pedig hamarosan jön. Angular meg talán majd. Attól függ lesz-e értelme. A motor nyelvét meg azért mégsem lehet (és kéne) csak úgy lecserélni. Max Rios 7. De az legelőbb kb 2025-ben jöhet (már ha egyáltalán szükség lesz rá), addigra meg akár az is előfordulhat, hogy nem lesz értelme PHP-ról váltani.
-
gyerekek, óvatosan hergeljétek ezekkel lezsót, mert amikor előáll majd, hogy szeretné átportolni a rios-t valami civilizáltabb közegbe és kér egy évet háttérmunkára, akkor nagyon-nagyon ideges leszek!
-
Na várj, bontsuk ketté:
1. Dolgozol egy cégnél és .NET van.
2. Válaszhatod .NET-et vagy mást.Na az első az oké. A másodiknál én nem választanám, amikor linux alapról indulok. Ok, létezik egy Mono nevezetű valami, meg az MS elkezdte nyitni a platformot, de nekem kevés. Ami nincs linuxra, az számomra nem létezik, nem alternatíva. Csak teljesen open source nyelvvel vagyok hajlandó dolgozni, ha van választásom. Akármennyire is jó a .NET, mert ezt elismerem, egyfajta értelmesebb módon megcsinált Java.
-
-
Lehet, ismerem a Laravel-t (Laracasts), tetszik az alapkoncepció, nálam nagyon fontos a kód esztétikája, bár sokszor már beteges szinten. Az is benne van a dolgokban, hogy jobban szeretem, ha magam írom a dolgok nagy részét. Persze behúzok dolgokat, ami szabványos, pl QR Code generátort vagy PDF-kezelőt nem írok nulláról.
De ha már framework, akkor nem alapoznék PHP-ra. Egyszerűen túl gány a nyelv, s nincs is annyi lehetőség. Lásd multi-thread, stb. Illetve úgy érzem hogy túlnőttem rajta, bár ez persze komfortzóna is, mert nagyon jól ismerem.
-
Igen, már 2010-ben ezzel kábított koliban az egyik szobatársam.
Értem én, hogy jó, csak
leszaegy komplex frameworkbe beletanulni idő. Előbb írok egy teljesen testreszabott motort. Eredetileg Symfony volt a terv, de aztán az is el lett vetve.Ha választanom kéne, hogy milyen teljesen új dolgot tanuljak meg, akkor az valószínűleg a Java lenne persze. És minden bizonnyal Spring.
Azzal nem lehet mellélőni.
-
Pár hete írtam:
Én a PHP-t így 10+ év programozás után nagyon gánynak tartom. Szerintem a legszarabb nyelv. De nem válthatok másra. A Java túl öreg, a .NET túl drága, a Ruby túl egzotikus, a NodeJS meg túl új, nincs kész, na meg JS...
Ezt anno átgondoltam még az R6 előtt, s nem tűnt jó lépésnek, hogy az R6 más nyelven készüljön. Na meg mára jött a PHP 7, én ebben nagyon bízom, szép lassan kiirtanak mindent. De a hülyeségeket amúgy is ismerem (nagyrészt
), úgyhogy baj nem történhet. Persze egy kis async vagy multithread dolog jól jönne, de nem kritikus. De pl async SQL query már az R6 indulása óta van.
-
Itt az ideje JavaEE-re váltani!
-
Assembly után egy világ omlik össze a PHP láttán.
Egyébként vannak itt még érdekességek, pl:
$var = false;
echo $var['nonexistent_key']; // NULL, és WARNING
$var = NULL;
echo $var['nonexistent_key']; // NULL, de nincs WARNING?!Szerencsére ez a PHP 7.2-ben már jól fog működni, a PHP 8.0-ból pedig remélem teljesen kiirtják. Lassan, de biztosan a PHP-ból programozási nyelv lesz. A 7.0-val ezt nagy nehezen elkezdték, már az is megváltás, pl végre meg lehet adni típusokat, bár
void
visszatérési érték az csak a 7.1 óta van. -
Mister_X
nagyúr
Eddig is tudtuk, hogy a gyíkemberek alkalmaznak téhed
tl;dr: van egy tök felesleges parancs, egy gyakran hibára futó parancs és egy használhatatlan parancs az egész hóbelevancban, amik letudhatóak... öö... egy másik paranccsal?
nem vagyok programozó, csak próbálom meglátni a lényeget
)
-
d@vee
őstag
Érdekes cím, nosza lássuk....2 perc múlva, nekem ez kínai
-
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ugye ez egy szemét nyelv. A legrosszabb fajtából. Persze ezzel is el lehet kódolgatni, csak ismerni a nyelvet. De úgy...
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Formula-1
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest