- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az R5 PHP része nem tartalmaz semmi OOP-t. Kb mintha C-ben lenne írva, lehet PHP 4 alatt is futna. Ettől még persze nem rossz, csak programozás-technikailag elavult, nehéz fejleszteni. Az R6-nál a fő szempont az volt, hogy minél egyszerűbb és gyorsabb legyen vele fejleszteni, sőt, IDE-hez is optimalizált. R5-ből ami jó (de az nagyon), az az adatbázis, minimális változtatások voltak rajta az évek folyamán, az esetek 95%-ban csak hozzáírtam. S ugye a DB a lelke mindennek.
-
Ezt az R6 tervezése idején kellett volna. De akkor még sehol se volt a .NET Core meg az Angular2. Csak Bootstrap. Az pedig hamarosan jön. Angular meg talán majd. Attól függ lesz-e értelme. A motor nyelvét meg azért mégsem lehet (és kéne) csak úgy lecserélni. Max Rios 7. De az legelőbb kb 2025-ben jöhet (már ha egyáltalán szükség lesz rá), addigra meg akár az is előfordulhat, hogy nem lesz értelme PHP-ról váltani.
-
Na várj, bontsuk ketté:
1. Dolgozol egy cégnél és .NET van.
2. Válaszhatod .NET-et vagy mást.Na az első az oké. A másodiknál én nem választanám, amikor linux alapról indulok. Ok, létezik egy Mono nevezetű valami, meg az MS elkezdte nyitni a platformot, de nekem kevés. Ami nincs linuxra, az számomra nem létezik, nem alternatíva. Csak teljesen open source nyelvvel vagyok hajlandó dolgozni, ha van választásom. Akármennyire is jó a .NET, mert ezt elismerem, egyfajta értelmesebb módon megcsinált Java.
-
-
Lehet, ismerem a Laravel-t (Laracasts), tetszik az alapkoncepció, nálam nagyon fontos a kód esztétikája, bár sokszor már beteges szinten. Az is benne van a dolgokban, hogy jobban szeretem, ha magam írom a dolgok nagy részét. Persze behúzok dolgokat, ami szabványos, pl QR Code generátort vagy PDF-kezelőt nem írok nulláról.
De ha már framework, akkor nem alapoznék PHP-ra. Egyszerűen túl gány a nyelv, s nincs is annyi lehetőség. Lásd multi-thread, stb. Illetve úgy érzem hogy túlnőttem rajta, bár ez persze komfortzóna is, mert nagyon jól ismerem.
-
Igen, már 2010-ben ezzel kábított koliban az egyik szobatársam.
Értem én, hogy jó, csak
leszaegy komplex frameworkbe beletanulni idő. Előbb írok egy teljesen testreszabott motort. Eredetileg Symfony volt a terv, de aztán az is el lett vetve.Ha választanom kéne, hogy milyen teljesen új dolgot tanuljak meg, akkor az valószínűleg a Java lenne persze. És minden bizonnyal Spring.
Azzal nem lehet mellélőni.
-
Pár hete írtam:
Én a PHP-t így 10+ év programozás után nagyon gánynak tartom. Szerintem a legszarabb nyelv. De nem válthatok másra. A Java túl öreg, a .NET túl drága, a Ruby túl egzotikus, a NodeJS meg túl új, nincs kész, na meg JS...
Ezt anno átgondoltam még az R6 előtt, s nem tűnt jó lépésnek, hogy az R6 más nyelven készüljön. Na meg mára jött a PHP 7, én ebben nagyon bízom, szép lassan kiirtanak mindent. De a hülyeségeket amúgy is ismerem (nagyrészt
), úgyhogy baj nem történhet. Persze egy kis async vagy multithread dolog jól jönne, de nem kritikus. De pl async SQL query már az R6 indulása óta van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged