Hirdetés

2024. július 1., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1601) llax válasza csimpekve (#1597) üzenetére


llax
senior tag

Itt a két dolgot függetlenül variálhatod, a rendszert nem érinti (max. a rootolás, ha még nem volt) a CWM telepítése.

(#1602) gyűrű válasza llax (#1600) üzenetére


gyűrű
addikt

Rendben.

Ez a te véleményed.

Biztos hogy nem trollkodni akarsz.

Sajnos soxor elfelejtem hogy amit leírok, nem mindenkinek egyértelmű, vlszleg mást látok az általam leírt sorok mögött.. :)
Az eredeti válaszom annak szólt aki valami olyasmit írt hogy a: "mai" telefonhoz képest...

Még egyszer, lassan kérdezem, lehet hogy nem voltam elég érthető : Mi van ebben a kategóriában, ilyen "extrákkal" , legalább ilyen, vagy jobb hardverrel ami versenyképes ezen az áron?

Melyik "mai"???

Részemről lezártam.
Finito.

(#1603) avirid válasza csimpekve (#1597) üzenetére


avirid
tag

Indul a ROM a recovery telepítése után is, legalábbis nálam így volt. :) A recovery csak akkor indul azóta, ha a megfelelő gombokat nyomkodom indulásnál. Persze én azért is telepítettem recoveryt, hogy másik ROM-ot tehessek fel. :)

(#1604) csmat


csmat
senior tag

Honnan lenne érdemes rendeli? Todtok egy jó megbízható boltot ajánlani?

(#1605) llax válasza gyűrű (#1602) üzenetére


llax
senior tag

Nincs versenytársa ebben az árkategóriában, de ezt soha nem is vitattam, ezért vettem én is ilyet... De attól még nem aranyból van, sok a kisebb zűrökkel működő példány (mint általában a Mediatek-es telók), erre tévedő érdeklődőnek csak feltételesen ajánlható.

(#1606) mnf


mnf
csendes tag

Azt hiszem én vagyok most a rekorder: január 26-án megrendelve, február 13-án érkezett a magyar vámra, március 6-án (azaz ma) vehettem kézbe... Minideal-es amúgy, persze most jön a java! :))

(#1607) minifoximaxi válasza mnf (#1606) üzenetére


minifoximaxi
tag

Még mindíg a 2013/05/17 ROM-ot teszi rá a minideal?

Samsung Galaxy S4 mini DUOS - Black Edition

(#1608) mnf válasza minifoximaxi (#1607) üzenetére


mnf
csendes tag

Ahogy mondod. Miért? (Első Androidos gépem, így iszom minden szavatok) :-)

(#1609) vlevi válasza mnf (#1608) üzenetére


vlevi
nagyúr

Szerintem azért kérdi, amiért engem is érdekel. Hogy készít-e valaki (Lenovo, Cyanogen, akárki) valami újabb rendszert, pl. Kitkat féleséget.

(#1610) minifoximaxi válasza mnf (#1608) üzenetére


minifoximaxi
tag

Nekem végülis bevált, a naptárszinkronizációhoz hiányzik 1 file és a gyári e-mail klienst (nem a gmail-est) le kellett cserélni. Gyakorlatilag ennyi, nekem a GPS eleve jó volt, bár kipróbáltam 1-2 trükköt hátha még jobb lesz:)
Persze ha jönne valami klassz frissítés azt szívesen kipróbálnám.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S4 mini DUOS - Black Edition

(#1611) llax válasza vlevi (#1609) üzenetére


llax
senior tag

Az olyan nagy csapatok, mint a CM, felejtősek... Ők csak a világszerte népszerű, nagy mennyiségben eladott készülékekre készítenek ROM-ot. A kínai belsőpiacos termékekre egyikük sem dolgozik.

A Lenovo fejlesztői is rég (valamikor tavaly nyáron) elfelejtették ezt a típust...

(#1612) csimpekve


csimpekve
tag

Sziasztok!

Megjött a telefonom, de sikerült máris belenyúlnom... :((

A Phone.apk-t átneveztem oldPhone.apk-ra. Innentől kezdve csak annyi van, hogy "Sajnos a(z) com.android .phone folyamat leállt". OK után azonnal visszatér esélyem sincs elindítani a filekezelőt, hogy visszaállítsam.

Tudtok valami megoldást?

Előre is köszönöm!

www.csiro.hu

(#1613) cappa72 válasza csimpekve (#1612) üzenetére


cappa72
nagyúr

Volt cwm mentésed?

Vagy esetkeg van factory mode a telefonon?

Ezekbol vissza lehet csinalni.

B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

(#1614) csimpekve válasza csimpekve (#1612) üzenetére


csimpekve
tag

Megoldódott. SIM kártyák ki, ujraindít, akkor nem jött az üzenet és vissza tudtam nevezni. Huhhh...

www.csiro.hu

(#1615) Blizzardking válasza csimpekve (#1612) üzenetére


Blizzardking
őstag

A system/app-ban lévőt..?
Próbaképpen átneveztem, hogy megnézzem mi történik, és semmi nem történik. :DDD

szerk:
Közben oké láttam hogy te is ügyködtél. ;)

[ Szerkesztve ]

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#1616) csimpekve válasza cappa72 (#1613) üzenetére


csimpekve
tag

Még nem csináltam semmit, amilyen hülye voltam. Pedig elhatároztam, hogy a cwm lesz az első. De most addig semmi, amíg a cwm és a mentés meg nem lesz.

www.csiro.hu

(#1617) winnerb


winnerb
csendes tag

Sziasztok!

Végigolvastam ugyan a fórumot de már nem emlékszem rá pontosan hogy a ROM csere mindenkinek megoldotta a lefagyás problémát? Én az aliexpress-ről vettem de gőzöm nincs hogy milyen ROM lehet rajta. Ugyanis két hét használat után ma reggelre jelentkezett nálam is ez a fagyás probléma. Már vagy kétszer ledobta a hálózatot is de az nem aggaszt. Kikapcsolom a PIN-t és kész. Az ébresztő még megszólalt reggel de már az is furcsa volt mert csak rezgett, néha mondjuk kijött belőle egy-egy hang is. Nyomtam egy szundit de utána már nem ébresztett. Majd később mikor már furcsa volt hogy nem ébreszt újra, megnéztem és sötét volt a képernyő, nem tudtam sehogyan felébreszteni. Akksi ki, majd vissza. Ezután jött helyre. Tegnap telepítettem a Greenify-t. Én nem hiszem hogy ezzel okoztam volna valami sérülést a lelki világának de esetleg lehetséges ez is? Vagy csak véletlen egybeesés hogy pont most fagyott le?

(#1618) llax válasza winnerb (#1617) üzenetére


llax
senior tag

Nekem 1x csinált ilyet, még a legelején a Minideal-es ROM-mal. Voltak amolyan "átmeneti fagyások" is, amikor 0,5-2 percig nem reagál a teló, de később észhez tér. Utóbbit apeelme ROM-jával már csak bekapcsolás után csinálta, de később nem, "andrea" ROM-jával nem fordult elő ilyen.

(#1619) csimpekve válasza Blizzardking (#1615) üzenetére


csimpekve
tag

Igen, a system/app-ban lévőt. Azért, mert az volt a gondom, hogy a DW contacts az eredeti telefon alkalmazást indította, és nem a sajátját. Gondoltam ha nem lesz eredeti, akkor a saját fog elindulni, de úgy látszik ez nem ennyire egyszerű. Van rá valami megoldás?

www.csiro.hu

(#1620) csimpekve


csimpekve
tag

CWM telepítésére a fórumban két leírást találtam:

#424:
Én úgy csináltam, hogy feltelepítettem a Mbileuncle tools nevű ingyenes programot. Ebben van olyan funkció hogy cwm lecserélése. Az img fájlt amit letöltesz, kimásolod az SD kártyára, és a mobileuncle tools ebből fel tudja tenni. Nem is kell hozzá számítógép. A mobileuncle-ben van olyan menüpont hogy boot into recovery, még a gombkombinációkkal se kell b@szakodni, újraindítja a gépet recovery módban. :)

#750: Töltsd le a Framaroot-1.6.0.apk-t, az tud rootolni kábel nélkül is. (futtatás, SuperSU telepítés kiválaszt, és alatta a szövegre kattint) reboot, és kész.

A recovery img fájlt az sd kártya gyökere rakod. (a neve tartalmazza a recovery szót, és a kiterjesztése img legyen. Pl: recovery_TWRP_2.4.4.0_LenovoA820_S135.img)

A mobile uncle tools indítása során adat root jogot neki. Majd recovery update, és kiválasztod AZ ÁLTALAD FELMÁSOLT (vigyázz, netről tölthet be szerinte jót! A fájlnevet mindenképpen alapos ellenőrzésének veted alá) recovery-t, frissíted, mikor kéri a reboot ott 10s-ot még vársz, és akkor OK.

És kész!

Kell hozzá a Framaroot vagy nem?

www.csiro.hu

(#1621) llax válasza csimpekve (#1619) üzenetére


llax
senior tag

A rendszeren mindenképp lenni kell egy alapértelmezett telefon app-nak. A megoldást ebben az irányban kell keresned. Azt nem tudom, hogy a "DW contacts" alkalmas-e erre a célra.

#1620:

Ha alapból root-olt a teló, akkor nem kell. Ha még nem root-olt, akkor előbb root-olni kel, mindegy milyen módszerrel, csak ezen túl kell lépni, addig nincs CWM telepítés.

[ Szerkesztve ]

(#1622) csimpekve válasza llax (#1621) üzenetére


csimpekve
tag

Minidealtól jött, úgyhogy elvileg root-oltnak kell lennie. Magyar nyelvet tud.

www.csiro.hu

(#1623) Blizzardking válasza csimpekve (#1622) üzenetére


Blizzardking
őstag

Ne bonyolítsd, első módszer.
A Mobiluncle kiírja ha rootolt, ellenőrizd le hogy ott-e a zöld root felirat indulásnál a bal felső sarokban, és mehet a cwm. Arra figyelj hogy jó cwm-et tegyél rá.

Ha elolvasod a második módszert, az is Mobileuncle-t használ. Maga az a tény hogy át tudtad nevezni a phone.apk-t, mutatja hogy rootolt a telód.

A DW contactot nem ismerem, de itt eléggé össze van hegesztve a kontakt menedzser, a hívás log és a tárcsázó meg az sms alkalmazás. Biztos a két kártya miatt. Egy sima tárcsázó app nem fogja felajánlani hogy melyik kártyáról indítson hívást vagy küldjön sms-t.

[ Szerkesztve ]

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#1624) winnerb válasza llax (#1618) üzenetére


winnerb
csendes tag

Ezt a fagyást nekem is még most az egyszer csinálta. Átmeneti fagyást nem is tapasztaltam még eddig. A simkártya ledobást tapasztaltam csak vagy 2-szer böngészés közben 3G-ről. Nem akarnék ROM-ot cserélni, próbálom "helyreigazítani" ezt de a vége lehet hogy csak csere lesz...

Valaki tudja esetleg hogy az aliexpress-ről vásárolt telefonon melyik ROM lehet? Én elgondolásom szerint a gyári. Vagy tévedek? Volt rajta egy etotalk tools de az el sem indult. Ez arra utalna hogy etotalk ROM lenne?

(#1625) llax válasza winnerb (#1624) üzenetére


llax
senior tag

A "modem.img" fájlt cseréld. Néhány hozzászólással ezelőtt volt téma, ott közzé is tettem az elérhető legfrissebb verziót. Ez a verzió többeknek megoldja/ritkítja a ledobálást. Tökmindegy melyik ROM-ot használod mehet ez a modem.img (jobb klikk - mentés, a legutóbbi "andrea" ROM-ban már ez van benne, ahhoz nem kell). Figyelj a fentebb leírtakra: Fájl jogosultságok!

A gyári, Lenovo appok egy része még angolul sem tud, mindenképp buherált ROM kell ezekre a telókra...

[ Szerkesztve ]

(#1626) csimpekve válasza Blizzardking (#1623) üzenetére


csimpekve
tag

Kösz!
Két Cappa-féle CWM-et találtam S750-hez. A 6012 és a 6032. Van valami különbség közöttük?

www.csiro.hu

(#1627) csimpekve


csimpekve
tag

Közben egy kis adalék a GPS-hez. Egy kollégámnak Samsung S4 clone-ja (talán Feiteng márkajelű) is gyenge volt GPS téren és a Wifi-je sem volt igazán hatékony. Belenéztek a belsejébe és kiderült, hogy nincs benne se Wifi, se GPS antenna. A kellő helyre ráforrasztottak egy-egy 1cm-es vezetéket, és attól minden jó lett.

www.csiro.hu

(#1628) winnerb válasza llax (#1625) üzenetére


winnerb
csendes tag

Olvastam ezt az img fájl cserét de egyelőre ez a probléma még nem aggaszt. PIN kód ki és el is van felejtve :)
A telón lévő appok közül egy pár házikókat meg fenyőfákat mutatott nekem első bekapcsoláskor. Pl.: naptár, időjárás widget meg még egy-kettő. ezeket le is cseréltem. Várok még egy kicsit ezzel a fagyogatással és ha továbbra is csinálja akkor ROM csere. Így hogy már testreszabtam magamnak, kibővítettem néhány alkalmazással tudok még backupot róla csinálni?

(#1629) llax válasza csimpekve (#1627) üzenetére


llax
senior tag

Pl. nálam biztosan van GPS antenna... Ha nem akar menni, akkor se kép se hang. Ha akar menni, akkor van rendesen jel. Igaz a pozicionálásnak van egy állandó hibája, de az nem jel kérdése (emiatt max. autós navinak jó). Eleinte gondoltam érintkezési (antenna), vagy egyéb hardver hibára, de az egy ROM cserétől nem változna... Régebben néha ment, de általában nem. Az arányok az "andrea" ROM felrakása után megfordultak. Reboot után még most sem működik, de ha a százfelé leírt módszert végignyomkodom, akkor utána megy (legtöbbször). Már ez is valami...

Ha megy, érzékenységben hozza egy olcsóbb fajta autós navi szintjét. Azaz beltérben, ablaktól 1-2 méterre max 1-2 műhold (ugyanott a Blade: 5-6 szputnyik). Persze a beltéri működésnek sok értelme nincs, de az érzékenység összehasonlítására jó (autóban, épületek között haladva simán adódhat hasonló árnyékolás).

Az alábbi képen még a Blade sem jutott el a fix-ig (legalább 3 holdnak kell "narancssárgánál" jobbnak lennie), de az érzékenységbeli különbség gondolom érzékelhető... Mindez beltérben, ablaktól cca. 2 méterre, vb gerendás födém alatt. Szabad ég alatt természetesen nem ilyen a kép... (Ha nem akar működni az S750 GPS-e, akkor eddig sem jut el, kint sem).

Ui.: A Blade mindezt SIM nélkül és kikapcsolt WiFi-vel produkálta, azaz AGPS nélkül... Gondolom érthető a csalódásom, hogy egy sokkal "kínaibb", általános minőségben bőven elmaradó készülék hozza mindezt.

[ Szerkesztve ]

(#1630) csimpekve válasza llax (#1629) üzenetére


csimpekve
tag

Nekem a kb 7 éve vaterán vett noname kínai autós GPS még mindig megfelel, így nem volt szempont a GPS a döntésnél, de valóban elvárható lenne a működése, ha már egyszer benne van ez a funkció. Ha gondolod összehasonlításképp feltelepítem én is azt a programot, ami a képen van. Ráadásul van egy ZTE Skate-m is összehasonlítási alapnak. Persze attól nem lenne jobb a Tiéd...

www.csiro.hu

(#1631) gyűrű válasza llax (#1629) üzenetére


gyűrű
addikt

Te ezzel így jártál.Te vagy a fehér holló.

Lehet hogy kifogtál egy selejtet.

Attól hogy a "vélt vagy valós" problémáiddal telesírod a fórumot, a gps másoknál még jól működik.

Nálam, és akiknek van még az ismerősöknél, még senki sem panaszkodott.

A gps, az igoval tökéletesen megy, semmi gond,gyorsan talál holdakat, tökéletesen navigál.

Add el ezt a hulladékot, és akkor senkinek sem kell olvasni itt a rinyákolásodat, ami nem csak nekem, de már másoknak is unalmas...

Uff :K

(#1632) llax válasza gyűrű (#1631) üzenetére


llax
senior tag

a gps másoknál még jól működik

Nem tudom, miért szeretnéd elhinni, hogy ez így van... Minden hasonló SoC-ra épülő teló GPS-e küzd kisebb-nagyobb gondokkal. A külföldi fórumok ezzel vannak tele. Itt sem én vagyok az első és egyetlen, akinek komolyabb gondjai akadnak vele. Volt, aki éppen a GPS miatt szabadult meg tőle. A probléma nagyon is valós, a komolyabb anomáliák kockázata sem kicsi. Csak erre későn jöttem rá (miután feltúrtam a fél net-et, megoldást keresve).

A gps, az igoval tökéletesen megy

Tökmindegy, milyen programot használok. Ha nem akar menni, akkor nem talál műholdakat. Azok nélkül az IGO sem talál pozíciót.

Add el ezt a hulladékot

Pont ezen gondja miatt nem egykönnyen eladható. Mivel mégis működésre bírható (ha nyűgökkel is), így gariztatás is kérdéses. Itthon hivatalosan vásároltnál ez nem lenne kérdés, eredeti állapotában, mikor csak néha-néha működött, simán cserélték volna...

Amúgy, ha szépet és jót akarsz róla olvasni, akkor javaslom a Vatera hirdetéseket. Ez a fórum nem a termékek hype-olásáról szól... Ha valakinek fáj, hogy itt ilyen hibákat nyilvánosságra hozunk, pl. sérti az "üzleti érdekeit", vagy egyéb okból zavarja, az így járt...
Sőt, aki számára fontos a megbízható és pontos GPS, az remélem olvassa az én a posztjaimat IS és talán utánanéz alaposabban ennek a Mediatek SoC-os témának máshol is (pl. külföldi fórumok), majd levonja, amit le kell vonni (itt hibáztam én)...
Más topikokban az ilyen hibák simán fel vannak sorolva a topik összefoglalóban (ahol van ilyen)...

(#1633) cappa72 válasza llax (#1632) üzenetére


cappa72
nagyúr

Nem a soc a hibás, hidd el. A hanyagság az összeszerelésnél.
Ettől azonban a problémád nem oldódik meg ez kétségtelen.

B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

(#1634) llax válasza cappa72 (#1633) üzenetére


llax
senior tag

Felőlem lehet az összeszerelés is. Mondjuk pl. tömegesen előforduló kontakthiba már vaszleg kibukott volna. Vagy pl. forrasztási hiba miatt nem csak a GPS és GSM egységekkel lenne gond.

A gyanúmat (szerintem mások is) azért a SoC-ra próbálom terelni, mert más SoC kapcsán (pl. Samu, Qc) nem nagyon látni komolyabb panaszkodást. Bár simán lehet, hogy azért, mert azokkal sokkal kevesebb kínai teló készül... Természetesen itt nem a világpiacra szánt kínaiakról beszélek.

Azt mindenesetre érdekesnek tartom, hogy még a világpiacra (is) dolgozó tősgyökeres kínai gyártók (Huawei, ZTE) sem hoztak felénk egyetlen 4 magos Mtk SoC-os telót sem... (Kétmagost hoztak???)

[ Szerkesztve ]

(#1635) gegsite


gegsite
tag

Csak hogy megtörjem a legalább 10x kitárgyalt témákat....

Én pont most töröltem a pár hete felrakott CPU Tuner alkalmazást, mert szerintem jobban szívta az akksi maga a program mint amit megspórolt nekem CPU skálázással. Ennyit erről.

A 10x kitárgyal témákat sírásokat be lehet fejezni, nagyon unjuk már. Ott a kereső, és lehet visszaolvasni.

Köszönjük.

3D nyomtatás. Akksi időre, és uptime-ra gyúrok.

(#1636) winnerb válasza llax (#1625) üzenetére


winnerb
csendes tag

Asszem eljött a ROM csere ideje. Tegnap dél óta két fagyás....

(#1637) winnerb


winnerb
csendes tag

Valaki tudna nekem segíteni hogy hogyan tudok a telefonomról egy biztonsági mentést készíteni ha esetleg az Andrea ROM nem válna be és vissza szeretném tenni a mostani ROM-ot? Köszi-köszi!

(#1638) gyűrű


gyűrű
addikt

OFF

Magam részéről, nem válaszolok többé a llax nevű felhasználó siránkozásaira.

Remélem a többiek is így tesznek, és akkor lassan vagy gyorsan kikopik innen.
Kifejezetten elriaszt innen minden leendő tulajdonost.

Komolyan, ilyet még másik "szaktopickban" nem láttam. :F
Azt nem is merem feltételezni, hogy valami fizetett troll..

Ez egy nagyon jó telefon, a legjobbak közé tartozik, semmi olyan problémája nincs, amit pici odafigyeléssel
ne lehetne orvosolni PONT.

Az hogy a llax a száz éves vodkafonos kártyáját "nem meri" beletenni, és inkább hurcol 2 telót,enyhén szólva is röhej. :DD
Talán a vodkafonnál nem cserélik a simet soha, ha valami gond van vele? :Y

Szóval remélem a fórum visszatér arra az állapotra, amikor a tapasztalatokat, és segítségkérésre a válaszokat tudjuk megtárgyalni.

Jó példa erre hano007 fórumtárs, akinek a döglött telóját az itteni segítség "is részben" élesztette fel!

Off . vége

Szép napot, minden S750 tulajnak :K

[ Szerkesztve ]

(#1639) csimpekve válasza winnerb (#1637) üzenetére


csimpekve
tag

Szia!

Megpróbálom összefoglalni, mert én is most csináltam.

1. Mobileuncletools letöltése a play-ről, telpítés. Indításkor (kék képernyő kínai karakterekkel) a képernyő jobb felső sarkában zöld "Root" feliratot keress. Ha ott van, akkor léphetsz tovább, ha nem, akkor rootolni kell. Én még nem csináltam, de biztosan kapsz segítséget benne. A Mobileuncletools-nak telepítéskor root jogot kell adni, tehát ha telepítéskor (vagy első indításkor?) kéri, akkor már ez is feltételezi a rootolt telefont.

2. Erről az oldalról letöltöd az S750-hez tartozó CWM-et.

3. Úgy, ahogy van felmásolod az SD kártya gyökerébe.

4. A számítógépre telepíted az md5sum progit, ellenőrzöd vele a cwm file épségét. Én úgy ellenriztem, hogy a telefon csatlakoztatva volt, tehát a már felmásolt fájl került ellnőrzésre. Egyértelmű, nem írnám le lépésről lépésre.

5. Mobileuncletools-ban Recovery update, majd kiválasztod az SD kártyán levő fájlt. Nálam a legfelső volt, mert a netről is tölt be szerinte megfelelőeket.

6. A CWM települése után egyből azzal indul a rendszer. Ott kiválasztod a backup and restore sort (mozgás hangerő gombokkal, választás bekapcsoló), majd backup. Kb. 5 percig tart. Utána vissza az előző szintre a menüben "++++go back++++"

7. Reboot system now.

Ha valamit nem jól írtam, akkor a hozzáértők javítsanak ki.

www.csiro.hu

(#1640) llax válasza gyűrű (#1638) üzenetére


llax
senior tag

Kérlek tanulj meg olvasni....
Most is az ellenkezőjét írod, mint amit én írtam...

[ Szerkesztve ]

(#1641) rendesadam válasza gyűrű (#1631) üzenetére


rendesadam
tag

"a gps másoknál még jól működik"
Ezt így kijelenteni minimum erős, nálam is van vele probléma.

(#1638) gyűrű:
Már miért ne lehetne leírni, ha valakinek gondja van a típussal?

"Ez egy nagyon jó telefon, a legjobbak közé tartozik, semmi olyan problémája nincs, amit pici odafigyeléssel ne lehetne orvosolni"
Ezt teljesen komolyan gondolod?
Akkor a gsm modul újraindulását, illetve a telefon újraindulását hogyan lehet kiküszöbölni?

(#1642) rendesadam válasza winnerb (#1637) üzenetére


rendesadam
tag

Itt találsz leírást a mentéshez.

(#1643) winnerb válasza csimpekve (#1639) üzenetére


winnerb
csendes tag

Köszi a segítséget, de van egy-két sötét folt benne számora :)
Ez az md5sum progi csak a CWM ellenőrzésére kell?
Számomra nem derül ki hogy a biztonsági mentés hova lesz mentve?
Mielőtt a Mobileuncletools-ban elindítom Recovery update-et az USB kábel ki kell húznom?

Lehet hogy hülye kérdések de mobilmacerálás terén kezdő vagyok... :)

(#1644) llax válasza winnerb (#1643) üzenetére


llax
senior tag

Az md5sum a letöltött csomag (a Te esetedben CWM) ellenőrzéséhez szükséges.
Mentésnek az SD (external SD) kártyára kell készülnie...
A recovery telepítéséhez nem kell USB kábel.

(#1645) BlackPriest válasza llax (#1629) üzenetére


BlackPriest
őstag

érdekes, nekem pont a blade gps-e volt szar (egyszerre hárman vettünk telót és az enyém volt a leggyengébb), a lenovo viszont jó.

egyetlen gondom a telóval, hogy újabban telefonáláskor leromlik az érthetetlenig a hangminőség, újrahívás után meg jó. és nem mindig csinálja, nem tudom mi lehet a gond

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#1646) M_o_g_y_i válasza BlackPriest (#1645) üzenetére


M_o_g_y_i
őstag

Nálam ilyet Viber-en telefonáláskor (de újabban Skype esetében is) művel, egy idő után alig érteni a másikat... :(((

4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#1647) llax válasza BlackPriest (#1645) üzenetére


llax
senior tag

Ott is volt szórás a minőségben... De ha megnézzük, hogy itt a PH! fórumán hány aktív Blade használó volt, ahhoz képest komolyabban kevesen szívtak vele (user error-t, téglagyártó kisiparosokat nem számítva). Az enyém kifejezetten jól sikerült példány volt, csak már rég "kinőttem".

Tavalyelőtt (2012 dec.) vettem már neki utódot (Galaxy W), de az 45 perc múlva újra a boltban volt (élt: kb. 20 percet), az első éles hívásnál megadta magát (se kép se hang, boltban sem tudták életre kelteni). Mivel 1 volt belőle, így nem tudtak másikat adni csak a pénzem. Pedig simán rátudtam, hogy egy "selejtet" fogtam ki, a végén még örültem is, hogy ilyen hamar adta meg magát (megúsztam 2*45km üzemanyagköltséget). Ha akkor lett volna másik, akkor most vaszleg még mindig az lenne. De akkor egy időre félretettem a teló témát, egészen az S750 Mobilarénás tesztjéig... Annak részleteivel meg már nem fárasztok senkit, hogy a Blade "elődjének az utódja" miért nem lett a Blade elődje, így röviden: 1hét nálam, 1 hónap szervizben, amiből sorminta lett.
Ha valaki paranoiásnak nevez, hát tegye. Oka lehet rá, hogy annak nevezzen, nekem okom lehet rá, hogy az legyek...

Hangminőség romlást nem tapasztaltam, de ha képes eleinte jól működni, az simán lehet szoftveres zűr, így akár ROM függő is.

[ Szerkesztve ]

(#1648) winnerb


winnerb
csendes tag

A fagyogatások rákényszerítettek hogy ROM-ot cseréljek a telefonomon. A választás az Andrea ROM-ra esett. Tegnap este sikeresen le is cseréltem. Minden zökkenőmentesen ment. Ma még megspékeltem egy Gravitybox-al is! Eddig minden szépen és jól működik :)
Viszont van két dolog ami kissé zavar. Azt a Google keresőt nem lehet valahogy eltűntetni a képernyő tetejéről? Én próbálkoztam vele de nem lehet csak úgy letörölni mint egy widgetet. A másik gondom meg az hogy az általános audio profilban nem tudok egy általam felmásolt mp3-at beállítani csnegőhangnak, vagy sms jelző hangnak. Gondolom létezik ezekre is megoldás de nekem még egyelőre nem sikerült megtalálnom...

(#1649) llax válasza winnerb (#1648) üzenetére


llax
senior tag

A kérdéses fájlt másold be az SD kártya vagy belső memória /media/audio mappáján belül a megfelelő almappába, ha nincs ilyen, hozd létre (notifications, alarms, ui, ringtones). Ezután a mappának megfelelő hang opciók között megtalálod bemásolt fájlt is.

[ Szerkesztve ]

(#1650) winnerb válasza llax (#1649) üzenetére


winnerb
csendes tag

Köszi, de közben megtaláltam a megoldást. Egészen véletlenül :) Telepítettem közben egy Totalcommandert és most így felajánlja hogy azzal vagy a média tárolóval akarom kiválasztani a zenét. Ráböktem a Totalcommanderre és így akárhonnan ki tudom választani.

De azt a google keresőt még nem sikerült eltávolítani onnan.... :/

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.