Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
Üdvözlet mindenkinek, az enyém is úton van
polgcsabi:
Itt arról van szó - általánosságban - hogy vannak akiknek nehezebben megy az angol, illetve nem szeretnek "rizikózni", őket szolgálják ki az ilyen aukciós eladók. (A rizikót nem véletlenül tettem idézőjelbe. ) Minden terméknél feltűnnek, ez törvényszerű.
Az hogy rátesz némi lecsót az árra az ügyintézés fejében, az szerintem elfogadható, ráadásul nagyon nem is tudja letagadni mennyit, hiszen mindenki tudja honnan rendeli. Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy van aki nem meri bevállalni hogy magyarítsa, meg romokat cserélgessen rajta, inkább csak használná. (Nekem is ez lesz az első, picit parázok is).
Ami a fő kérdés, hogy mitől biztonságosabb egy beruházni nem akaró nepper akinek előre utalással kell fizetni, mint egy kínai webáruház paypallal. Ha gikszer van a készülékkel, akkor van aki elhiszi hogy az ember nem fog eltűnni balfenéken? Ha már valaki árrésért szolgáltat, akkor korrektebbnek érzem ha a saját költségén behoz párat, és azt eladogatja utólag. Ez a része kicsit nekem is b_ssza a csőrömet, hogy beruházni nem akar, minden felelősség a vevőé, lenyomozhatatlan, de keresni azt szeretne.
Összefoglalva tehát ha valaki biztos lehetne benne, hogy ügyintézéssel, magyarítással, esetleges garanciális hercehurcával járó szolgáltatást kap a gyártó által megadott garanciális időtartamig, és ezért egy előre tudható felárral kell számolnia, azzal elvileg szerintem nincs probléma.
Aki ilyen helyről veszi, annak azt kell kockáztatnia, hogy magasabb árért cserébe hallgathatja hogy "a hívott szám nem kapcsolható""Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Kifutottam a szerkesztési időből sry.
A konkrét hirdetésben a garanciás résznél ez áll:
"A termékre 1 év garancia van. Igény esetén segítek a garancia-ügyintézésben."Egyrészt szerintem ez alap dolog lenne ha már árrés van rajta, másrészt nincs ott hogy ingyen.
Az is lehet hogy a "segítek" az azt jelenti hogy leírja hová küldd vissza.Magyarul a csávó fejében ott ér véget az üzlet, hogy hozzád vágta a telót.
Én hanyagolnám.[ Szerkesztve ]
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #205 üzenetére
Egyelőre még nem vagyok igazi klubtag, de köszönöm
A track szerint "postázták a tengeren túlra""Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz polgcsabi #215 üzenetére
A minideal és a tmallbox a két favorit, ahogy látom. Illetve az Etotalk, de ott több a szállítási költség.
Mindenképp paypalon keresztül intézd, semmi esetre se utalj pénzt előre. Ez azért fontos mert a paypal megvédi a vevőt ha a szállítással gáz van. Ha nincs paypal fiókod, mindenképp érdemes csinálni, ablakot nyit a világra. Hatalmas szabadságot jelent.
Ami a rootolást illeti, egy lépéssel beljebb vagy. Én azért kértem rootolva mert sose volt androidos telóm és ahogy olvastam, az első MTKtools-os mentéshez meg a többihez kell. Meg úgy általában megnézném hányan használják a kínai telójukat root nélkül Kezdőként nekem megért ennyit. Nyilván aki tapasztaltabb nálam az 5 perc alatt megcsinálja. A többit úgyse úszom meg Szóval Te döntöd el hogy rootolni akarod-e magadnak.
A szállítási időben elég nagy a szórás. Ha visszaolvasol 10 centit, láthatod, hogy van akinek megjött 8 nap alatt. Ugyanakkor hallottam 6 hetes mutatványról is. A rendeléses topikban rengeteg ilyen jellegű tapasztalat gyűlt össze, ajánlom figyelmedbe."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #207 üzenetére
Milyen oprendszerrel flashelted és milyen driverekkel?
Mit értesz azon hogy az ébresztő óra nem megbízható?
És milyen recoveryvel küldték?(És vízbe merted már tenni..? )
Cappa72, ha erre jársz, mondanál valamit az Etotalkos romról?
Fent van a needromon, de egyszer mintha olvastam volna olyat az A820-as topikban, hogy tartalmaz pár dolgot amit nem kéne neki. Ugyanakkor sokan (pl needromos kommentekben) istenítik hogy milyen gyors meg kiforrott. Ha nem Te mondtad akkor elnézést.[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz M_o_g_y_i #220 üzenetére
Ez jó hír. Van egy egyszerűbb kis víz alatti fényképezőm, aminek olyan az ajtaja, hogy afféle kilincs szerkezettel rászorítja magát a tömítésre. Itt ez - ahogy a képen ki tudtam venni - nincs. Bár a nyomás befelé nyomja a kis ajtót, ezzel is préselve a helyére. Nyilván nem ezzel akarom feltérképezni a Mariana árkot, de jó hallani hogy bírja.
Ha rezgőre állítod és bedobod a kávéba, utána rácsörögsz, ilyen módon keverve fel a cukrot, azt is bírja?
-
Blizzardking
őstag
válasz SárkánySzív #219 üzenetére
A paypal egy internetes biztonságos fizetési rendszer. Valós bankkártyára épül, tehát kell lenni egy igazi bankfiókodnak, egy fizetésre alkalmas kártyával. Ha van ilyened, akkor regisztrálni kell a paypal.com oldalán. Maga a procedúra - a biztonság miatt - elég összetett, kérnek szkennelve dokumentumokat stb, majd azt ott meglátod. Mikor elkészült a paypal fiókod, akkor hozzá tudsz adni kártyákat, többet is esetleg.
Ekkor a paypal leellenőrzi hogy a kártya valós- és fizetésre alkalmas-e. Ha minden oké, bárhol ahol látsz paypal fizetési lehetőséget, védetten, visszatérítési garanciával tudsz vásárolni, és arról a kártyádról fogja levonni az összeget, amit megadtál a paypal fiókodban.Ha nagyon biztonságra gyúrsz, akkor a legtöbb banknál lehet igényelni ún. internet kártyát. Ezzel csak internetes vásárlásra vagy jogosult, viszont annyi pénzt tartasz rajta amennyit éppen akarsz. Ezt is megjelölheted paypal-os kártyának, ami azért jó, mert semmiképpen sem lehet róla többet levenni mint amennyit rajta tartasz.
Tehát a menete szájbarágósan:
- ha nincs bankfiókod/kártyád akkor bemész a bankba, hogy számlát szeretnél nyitni
- kérsz egy dombornyomott kártyát amivel tudsz fizetni
- kérsz egy internetes kártyát (ez filléres dolog amúgy)
- kérsz online kezelési lehetőséget, hogy otthonról tudd kezelni a pénztha mindez elkészült vagy már megvan, akkor
- regisztrálsz a paypal.com-on Nem koktélparadicsom86 vagy egyéb álnéven, hanem a saját nevedben.
- követed a paypal utasításait, hogy átmenj a biztonsági szűrőkön, ha kell elküldöd a személyidet beszkennelve, bármit kérnek, bizonyítanod kell hogy valódi személy vagy valódi számlával és szándékkal
- ha a paypal "valid" nak tekint, hozzá tudsz adni a paypal fiókodhoz kártyát.Ha eddig megvagy, folyt köv, a rendelési dolgokkal asszem még ráérsz
És ne felejtsd el, hogy ezt egyszer kell végigszenvedni, és utána bármit tudsz fizetni bármilyen pénznemben azonnal. Ha kicsit előrelátó vagy, és nem csak ezt a telefont tekinted célpontnak, hanem kihasználnád hogy a világ már nem olyan hatalmas mint Amundsen idejében, akkor hosszútávon mindenképpen megéri szerintem.
Látom írtad hogy "ha soha nem kell a bankszámla többé". Ezt nem értem, és messzire vezet ennek taglalása, nem is az én dolgom hogy ki hol tartja a pénzét, de manapság szerintem fontosabb egy folyószámla mint egy okostelefon.
Ha ennél több infóra lenne szükséged, akkor tényleg máshol folytassuk, mert kihúzzuk itt a gyufát"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #227 üzenetére
Értem, köszi az infót. Mi történt mikor megállt? Mit csináltál épp? Csak a tanulság miatt kérdezem.
Mivel az enyém még nem érkezett meg, és mint írtam ez lesz az első droidos telóm, nem akarom eljátszani a foteltudóst, de pár dolognak - telefon híján - utánanéztem. A recovery az egyik speciális bekapcsolási mód
"Bekapcsolási módok (gyári ROM esetén):
Power (bakapcsoló gomb): normál módú indítás
Hangerő fel + power: Factory mode
Hangerő le + power: Meta mode
Hangerő fel+le + power: recovery mode"idézet cappa72 oldaláról mely igen informatív és nagyon sokat lehet tanulni belőle. Sok cucc Lenovo a820-ra vonatkozik, szóval oda kell figyelni, de az elv ugyanaz és a két készülék is nagyon hasonlít.
A telepített recovery fajtájától függően extra lehetőségek vannak, pl mentések, formázás, telepítő futtatása SD kártyáról stb.
A rom cserét hogy hajtottad végre? Flashtoollal?
M_o_g_y_i: Azért a kávémixert ne próbáljuk ki
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #233 üzenetére
De mikor rádugtad a számítógépre felismerte, vagy kézzel kellett telepíteni drivereket?
ez a gyári recovery (asszem )
azt próbálom megtudakolni, hogy melyikkel küldik a minidealtől
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #236 üzenetére
Ha alapból csak rádugod a telefont egy számítógépre, nem ismeri fel?
Vagy a flasheléshez másmilyen driverek kellenek, és csak azt kell manuálisan telepíteni?
Könnyebb lenne ha már itt lenne, de nehéz kivárni, ezért a sok kérdés"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Az etotalk romról mondanál valamit? Mivel zsír új a cucc, ezért értelemszerűen sokkal nagyobb a mozgolódás a 820-as topikban, de nemsokára itt is beindul az élet
-
Blizzardking
őstag
Köszi a gyors választ!
Needromon van fent etotalk rom, és hogy érdemes-e körözni körülötte, ez érdekelt. A cuccot minidealtól rendeltem, ott nincs ilyen fizetős opció a romra.
Azt honnan lehet tudni egy romról, hogy fel lehet-e tenni cwm alól, vagy csak flashtoollal?
Illetve ha már itt tartunk, szerinted egy A820-hoz gyártott cwm felmenne az S750-re?
Ha szükséges, át szeretném particionálni majd, (pl ha megjön ) és ezt próbálom körüljárni, de nem akarom elb@szni, és nem vagyok benne biztos hogy azok a particionáló, letiltó, és egyéb scriptek amiket össze lehet vadászni a többi lenovora, az ezen működne-e.
Mi a véleményed?"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Pongyolán fogalmaztam, elnézést.
Konkrétan cwm-ből cappa72 oldalán találtam ezt
A kérdés arra vonatkozott, hogy az átparticionálással kapcsolatos lépéseket lehet-e adoptálni s750-re.
Ami a cwm alól történő telepítést illeti, mit kell látni belenézve egy zip-be, hogy tudjuk, telepíthető cwm alól?minifoximaxi #261 : ez vicces volt
arról van szó, hogy amíg ideér a teló, olvasgatok, nézegetek, de bár ne tenném
Ha már ilyen előrehaladott állapotban leledzel a többiekhez képest, hogy tönkre is tetted ( )
segíthetnél annyiban, hogy megmondanád melyik driverrel működött, ne kelljen 25-öt végigpróbálni, illetve megnéznéd hogy mekkora terület áll rendelkezésre az appok telepítéséhez. Please!cappa72 #268 : mindenképp mentenék is, tesztelném is, viszont ez lesz az első androidos telóm, ráadásul még csak fejben focizok
Ps: a gyári rom mentés esetleges gariztatás miatt is fontos. Azzal kell visszaküldeni csájnába amivel gyütt.
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
Értem. És köszönöm Ha szabad még egy kérdést...
A letölthető (pl needrom-os) romok tartalmaznak sok olyat is amiben nem vagyok biztos hogy cserélni kell. Pl a preloadert, mbr és ebr is van bennük. Ezeket együtt kell flashelni az "android"-dal, vagy pont hogy sosem szabad őket kipipálni mikor az ember új rendszert akar próbaképpen feltenni? Különösen a preloader érdekel.
Másképp megfogalmazva a preloader egy adott rom-csomagnak a szerves része ami vele együtt telepítendő, vagy pedig addig békén kell hagyni az eredetit ameddig csak lehet?Hardversen az S750 és az A820 nagyon egyformának tűnik, talán csak a kamerában van némi eltérés, led hátul illetve front kamera a 750-esben.
minifoximaxi #270: köszi hogy megnézted.
-
Blizzardking
őstag
Pont az a problémám, hogy a needrom által mellékelt leírás azt mondja hogy mindent vágjunk nyakon, a preloadert is beleértve, és emltést sem tesz arról, hogy a flashtoolban ki kell pipálni a DA DL All with checksum-ot, amitől sokaknak bootloopban maradt a telója.
Orosz oldalon túrtam egy linket, ami tartalmaz CWM-et, TWRP-t, és néhány image fájlt, melyeknek mibenlétét sűrű homály fedi megvilágosulatlan elmém előtt!
Sanszos hogy crill betűs lesz...?[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #277 üzenetére
Innen van, ha ez Neked mond valamit...
heidricha #279: megnézheted itt milyen a hátlap, 1:25-nél tépi le a csávó.
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz werszomjas #287 üzenetére
Heló,
A rootolás nem gond mert úgy küldik. Az egyéb piszkálgatások célja az az, hogy a belső, appok telepítésére használatos tárhelyet meg tudd növelni, illetve a recovery módot tudd arra használni, hogy komplett mentést csinálj a telefon adott állapotáról, és hogy tudjál telepíteni sd kártyáról. Mások hobbiból kipróbálgatnak rajtuk többféle romot, mert szeretnek bütykölni, és unatkoznak ha minden frankón működik 2 hétnél tovább
Ha mindezek Neked nem fontosak, akkor egyből használható. Olyan rommal küldik, ami itt nálunk okés már alapból. Tehát a kínai webshop lecseréli a gyártói romot a sajátjára, illetve egy elterjedt módosítottra.
Frissítéssel sajnos némi kellemetlenséget vállal az aki kínai telefont rendel, ugyanis a gyári támogatás ezekhez csak un belpiacos rom-ra vonatkozik, ami kínán kívül nem teszi használhatóvá. Emiatt készülnek rájuk pont az ilyen-olyan rom-ok. Cserébe fele áron hozzájutsz egy korrekt belsővel ellátott víz- és karcolásálló telóhoz. Amennyiben valaki csinál rá főzött romot, ami egy későbbi androidra épül, te magad frissítheted természetesen. Ezt kell mérlegelni. Az Androidon belül is ezek a telók az "okosságok okossága".Ami még talán fontos, hogy ez a teló is sikerterméknek ígérkezik. Ha óriási nemzetközi közösség épül köré, akkor előbb-utóbb minden lesz hozzá. Fontos hogy kínai teló esetén olyat válasszon az ember aminek nagy a felhasználói - sok esetben nagyon komoly, hozzáértő palikból álló - törzsközönsége. Remélhetőleg az S750 is ilyen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz werszomjas #289 üzenetére
Van olyan hogy Lenovo P770. Kifutó modell, 2 magos procival, viszont brutális aksi teljesítménnyel. Az ő utódja a 780, szintén hatalmas aksival, 4 maggal, de nagyobb a kijelző is.
Árban - ha elég a 2 mag, és nem feltétlenül kell vízállóság - a nagy akkuidő miatt megfontolandó a 770 is."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Nagyon jól bírják.
Csak az 5" nekem túl nagy már. Az ideális teló egy 4,3 inches kijelzővel, vízálló kivitelben egy ilyen kiemelkedő aksival szerelt készülék lenne. Nyilván a méret kihat az elhelyezhető legnagyobb akkumulátorra, de a fogyasztásra is. Mindenesetre azt látom hogy a gyártók nem akarnak kisebb kijelzővel rágyúrni a hosszú üzemidőre. Egy ilyenért többet is kiadnék, annyira jó kombináció lenne, Vagy ha az s750-be bele tudtak volna tuszkolni egy nagyobb akksit... Nem tudom mennyire marketing- avagy műszaki ennek a korlátja. "P" sorozat, "S" sorozat stb... Lehet hogy nem akartak konkurenciát házon belül a P780-nak.[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
Én az első képek alapján azt hittem anno, hogy azokkal a csavarokkal lehet leszedni a hátlapot
Kicsit csalódtam miatta. Hozzá kell tenni, hogy ha víz alatt nyomás nehezedik a készülékre, akkor a hátlapot jól rászorítja a tömítő gyűrűre."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Megjött a cucc ma
Nagy nehezen felkínlódtam a drivert win7 64-re
Fape verziója bizonyult nyerőnek, csak mondom, ha valaki akar keresni akkor ő linkelt egyszer egy jót.
Most készül az MTKdroidtools-os mentésem. Scatter.txt-t már csináltam, épp most mentegeti a többit.
Utána jön egy flashtools-os mentés
Ezt a droidtoolost hová teszi? Gondolom a telóban valahova, mert nem kérdezte meg hogy a PC-n hova tegye, de most nem tudom megnézni mert még tart.szerk: MTKdroidtools V2.4.8 alatt szépen megy minden.
Cappa köszi a leírást, a root-os részeket értelemszerűen átugrottam.[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a mentéseim okék-e?
-
Blizzardking
őstag
Guruktól kérnék segítséget, nem teljesen világos a memória területek és scatter fájl tartalma közti összefüggés.
Ha betallózok SP flash toolban egy scatter fájlt, akkor ezt látom:
Ha egy scatter fájlt tagolok értelemszerűen, csak az áttekinthetőség kedvéért, ez lesz belőle:
Tehát a nem _alulvonással kezdődő sorok azok, amelyek megjelennek a flashtoolban.Számomra az nem egyértelmű, hogy ha mentést készítek, kiszámolhatom-e úgy a memória címeket, hogy az _alulvonással kezdődőeket nem rakom külön. Például az EBR1-ből lesz egy EBR1.img, aminek a kezdő címe 0x680000, és a hosszát az Uboot címéből számolom ki, azaz 0x2720000-0x680000 ?
Másként fogalmazva az img fájlok listája az alapján készül el, ahogy az első képen a flashtoolban látszik. Ezt követve nekem ilyen lett az spflashtools-os mentésem: mappaVagy kell csinálnom egy olyat, ahol minden egyes scatter fájl-béli területet (illetve azok különbségét) külön fájlba teszem?
További kérdés, hogy a legutolsó a scatter fájlban a Userdata és nem tudom honnan kéne kitalálnom a hosszát Hisz utána nem jön semmi amiből ki lehetne vonni.
Az MTKdroidtools mentés után így néz ki a mappám Ez így kóser..?
És az miért van, hogy az MTK-val készült scatter fájlt nem tudom betallózni az SPflashtoollal, mert minden érték 0x00000000 lesz. Ha notepadban megnyitom, és összenézem pl egy needromos oldalról leszedett s750 scatter fájllal, akkor tök egyforma
Elnézést a sok kérdésért, ez az első androidos telóm, és addig nem akarok komolyan "nekiállni", amíg nem erősítitek meg, hogy ebből már helyre tudom pofozni akár.
Ha kell még valami akkor megcsinálom este, ha ez így oké akkor megpróbálom rátenni Cappa72 cwm-jét.
-
Blizzardking
őstag
Köszönöm a választ.
Nem feltétlenül ragaszkodom manuális módszerhez, csak ezekről találtam leírást. Meg mindenki azt mondja, hogy a lehető legtöbbféle mentéssel érdemes kezdeni, onnantól fél siker.
Arra kellenek, hogy ha garanciális problémám lenne, a kínaiak ne küldjék vissza, mondván hogy nem ezzel a rommal adták ki, illetve ha a cwm telepítése balul üt ki, legyen mihez nyúlni.
Találtam leírást ADB használatáról
Érdemes ebbe belemenni..? Mentés / visszaállítás tárgykörben..? (adb backup)
Olyan megoldás érdekel, amit nem tudok elszúrni azzal hogy melléütök valami címet vagy ilyesmi.Az MTKdroidos mentést hogy kell visszavarázsolni? Erre való a "recovery and boot" gomb..?
vlevi:
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #332 üzenetére
Kellett mint egy falat kenyér
Nem mondod hogy kínaiul is tudsz"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Gondom van a naptárral
Play, gmail szinkronizálás megy, gtalk megy, de naptárat nem tud se létrehozni, se szinkronizálni.
Sajnos azt se tudom hogy kéne működnie ha jó lenne, mindenesetre a business calendar alatt nem tudok kiválasztani vagy hozzáadni naptárat. Ezt végigcsináltam, de nem lett jó.huan: semennyire
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #342 üzenetére
Mindjárt nézem, köszi!
Nekem tök mindegy melyik naptár lesz csak működjön.
És nekem a root explorer nem tud a systemen belül semmit se csinálni, se jogosultságot állítani, se átnevezni.
Ki akartam szedni a hangot indulásnál meg leállításnál. Végül leszedtem a total commandert, és az mindent azonnal frankón tudott, + egy plugint alátéve ftp és smb fájl másolás is 1 kattintás.szerk:
nekem a system/app -ban van a CalendarProvider_v1.1.15.apk és a mérete 183,6 kB
jogosultságok: owner minden, többi csak r.[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #342 üzenetére
kifutottam az időből sry; milyen naptárat használsz akkor..?
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #346 üzenetére
Sajnos így van...
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #349 üzenetére
Ha vége a formaegynek, nem tehetnék vele egy próbát valahogy..?
Nem tudnád feltenni valahova?"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #362 üzenetére
minifoximaxi, vlevi, köszönöm, délután tudom kipróbálni.
-
Blizzardking
őstag
válasz Blizzardking #364 üzenetére
Azt kell mondjam napkirályok vagytok, megoldódott
Ahogy lecseréltem és beállítottam a jogosultságokat, megjelent a saját naptáram a listában.Pár nap használat után van pár dolog, ami zavaró, persze lehet hogy csak én nem jöttem rá.
Az egyik, a gyári telefonkönyv/tárcsázó/sms-író dologgal (People) kapcsolatos. Úgy értem minideal-es gyári nekem sms írás közben nem fordul el a képernyővel együtt fektetett helyzetbe.
Az orientációs szenzor be van kapcsolva, és minden más elfordul. Feltettem egy másik sms appot, az meg nem kezeli a 2 sim kártyát, mindig arról küldi amelyik az #1 slotban van, de elfordul.
További problémám, hogy nem tudok egyes embereknek külön sms hangot beállítani.
Erre esetleg van valakinek megoldása?Közben feltettem ebből a listából a cwm-et, és frankón megy vele, újraindítás után is megmarad, szóval ezzel nincs probléma. A twrp-t nem próbáltam.
-
Blizzardking
őstag
Hát... Távol álljon tőlem hogy feladatokkal akarjalak traktálni, de talán az lenne a legjobb az egész törzsközönségnek, ha az elérhető legfrissebbet Lenovósítanád.
Foximaxi meg majd kipróbálja, úgyis imád flashelni"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz teppik_amon #378 üzenetére
Nagyon részletes leírás, frankón megoldottad. Tehát mostantól a telefon számára a PS lett 16 giga, az SD pedig 1,6? Rendszer mentéseknél nem okoz gondot hogy most meg az "SD ahogy ő látja" ilyen kicsi..?
Ha valaki nem így jár el (ami arra amire neked kell tökéletesnek tűnik), hanem összevonja a DM-et és a PS-t, és utána csinálja meg, hogy mountolja az SD kártyáját PS-nek, akkor lesz egy 2,7GB-os DM és egy 16 (vagy amekkora a kártya) PS, erre van lehetőség? Nem vagyok benne biztos hogy jól értettem amit az átparticionálás alatt írnak. a téma összefoglalóban.
Más; ha valaki szereti az egzotikus eredeti csengő- és riasztási hangokat, de nehezen boldogul a kiválasztásukkal a kínai karakterek miatt, az leszedheti az eredeti hangokat olvasható nevekkel innen.
A system/media könyvtárban kell lecserélni az audio mappát. A fájlnevek nem változtak, csak az mp3 tag-et kicseréltem olvashatóra.[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
Arra kényszerültem, hogy CWM-ből csináljak egy teljes visszaállítást. (Hogy miért az most mellékes, de szívesen leírom ha valakit érdekel). A mentés az orosz oldalas CWM-mel készült, még nem a tiéddel amit módosítottál. Ez a termékkód-dolog ez hol van? Valahogy belefordítja a mentésbe? És mentéskor vagy visszaállításkor? És magába a mentett img-ben át lehet valahogy írni? Arra próbálok kormányozni, hogy megússzam hogy vissza kelljen flashelni a legelső romot, mivel CWM-es mentésem csak oroszoldalas van. Illetve foglalkozzak ezzel szerinted..?
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #405 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy feltelepítettem a Mbileuncle tools nevű ingyenes programot. Ebben van olyan funkció hogy cwm lecserélése. Az img fájlt amit letöltesz, kimásolod az SD kártyára, és a mobileuncle tools ebből fel tudja tenni. Nem is kell hozzá számítógép. A mobileuncle-ben van olyan menüpont hogy boot into recovery, még a gombkombinációkkal se kell b@szakodni, újraindítja a gépet recovery módban.
-
Blizzardking
őstag
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem a gyári címlista/tárcsázó/sms-ező nem az igazi.
Egyrészt sms íráskor nem fordul el a képernyő fekvőre, másrészt nem lehet személyre szabottan külön sms hangot beállítani, ami nekem elég fontos lenne.
Elég sok időt elb@xtam arra, hogy mindenféle 3rd party sms meg ringtone programokkal kisérletezzek, de felemás eredmény jött ki. Az sms programokkal az volt a baj, hogy nem lehet kiválasztani melyik kártyáról küldje, a ringtone buzerátorok meg folyton összeakadtak a gyárival és kétszer csengett.Szerintetek más márkájú de MTK-s teló tárcsázóját nem lehetne átilleszteni? Hátha valamelyik szebb jobb okosabb. Érdemes lenne ottani topikokban kérni egy mentést..?
cappa72 #440: Minden világos, köszi. Feltettem a te cwm-edet, minden oké. Attól féltem hogy belenyomatja a termékkódot a mentésbe, de szerencsére akkor nem.
minifoximaxi #430 ha a nincs rendszer problémád, akkor elég a data particiot visszaállítani, fölösleges mindent. Azt válaszd, hogy "advanced restore from sd" és ott csak a data particio kell. Sokkal hamarabb végez, és feleslegesen nem cserél mást. Ha nullláról akarsz indulni, akkor wipe data partition és olyan lesz a teló mintha te lennél a kínai a minidealnél
-
Blizzardking
őstag
Oké vettem
minifoximaxi 459: még nem próbáltam de volt róla szó
-
Blizzardking
őstag
Személyesen még nem, de a megfelelő helyen általánosnak mondható.
Ilyenkor megakad a vámon, és meg kell várnod az instrukciókat.
-
Blizzardking
őstag
Oppá, az én voltam, sorry.
Álmomban sem gondoltam volna hogy attól hogy kicseréled a fájlokat, nem fogja tudni lejátszani.
Szóval nem elfelejtettem, hanem eszembe nem jutott ilyen.
Király vagy hogy rájöttél."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Nem tettél fel valamit ami összefügg vele? Képernyő ki-bekapcsolás, esetleg forgatás érzékelő programot?
Táskábateszem kikapcsol, lefordítom lehalkul ilyesmiket?
Ha a futó programok közül elkezded kilőni egyenként amiket te tettél fel, egyszer csak ki fog aludni, van egy fogadásom.
Én a "tap tap app" nevű programot használom a bekapcsoló gomb megkímélésére (és mert nagyon szar helyen van) az csinálja ezt a proxy szenzorral (mert ez a dolga).
Mellesleg próbálkoztam mindenféle billegtetés, rázás közelítés figyelővel hogy feloldja a kijelzőt mikor nekem kell. Akkuidő és erőforrás szempontból nekem ez a tap tap app vált be legjobban.
Bármi aktiválhatja, ami tudni akarja milyen közel van hozzá az arcod, táskád, asztal stb, ez alapján talán sejthető mit raktál fel ami összefügg ezekkel."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Az aksinak jót tesz ha leszedem a töltőről mikor feltöltődött? Vagy akár rajtahagyható egész éjjel? Melyikkel lehet az élettartamát kitolni lehetőség szerint?
Gyűrű - a 2% képernyőidő az hogy..? Van egy telefonod használni és vagy egy uptime olimpiai kerettag?
-
Blizzardking
őstag
Jó persze de ez akkor se reális használat. Akár félrevezető is lehet. Van egy faliórám, az meg 9 hónapja megy egyetlen feltöltéssel. Azon se netezek meg telefonálok soha.
Csak annyit akarok ezzel mondani hogy ez egy szélsőség, nem többet nem kevesebbet. Akinek az a használat hogy mélyalvásban le van téve a telefon az asztalra, annak maga a cucc szükségszerűsége is kérdőjeles, nyilván Gyűrű is elkezdi majd most használni. Ha meg ez valamiféle score hogy mit bír, akkor ott a 780-as, azt úgyse nagyon nyomja le semmi. Szép eredmény, de kb olyan mintha úgy mérném a kocsim fogyasztását hogy a Mátrából lemegyek a rakpartra és közben minden lejtőn leállítom. No offense, csak a véleményem ezekről a meddig bírja vetélkedőkrőlEngem inkább a másik kérdés érdekelne, hogy jó-e ha nem marad tovább a töltőn vagy mindegy.
-
Blizzardking
őstag
Mondjuk úgy hogy erősen kímélő. Ezért is írtam hogy no offense, remélem nem bántottalak meg.
Én mire beérek kocsival a melóhelyre kb 27-en hívnak és 15 üzenetet meg chatet kapok.
És ha üresjárat van, folyton b@sztatom, játszom, netezek, zenét hallgatok rajta. A screen ontime 10% fölött van általában. Van hogy egy hosszabb autókázás alatt 40-50 perc folyamatos telefonálás van, bluetooth-os.
Használok helyfüggő értesítést, ehhez folyamatosan tudnia kell hol vagyok. Tehát kb pont az ellentéte a Tiédnek. Ja, aktív háttér, csillivilli launcher természetesenVlevi - a mobilnetre vannak appok, olyat én is használok (én az Internet Commandert, de van kismillió), hogy beállítható időközönként rövid ideig bekapcsolja a mobilnetet. Így ha jön valami viber vagy gtalk üzeneted azt pár perc csúszással megkapod, és a net óránként 4-5 percig megy max. A wifit is tudja kezelni, és beállítható csúcsidő mikor folyamatosan fent van a neten, és pihi mikor nem szabályozza a funkciókat.
Feltettem egy appot ami az órajeleket nézi, illetve bele is tud avatkozni. Az látszik, hogy szépen szabályozza, csak keveset megy maxon. Ha visszaveszem max 400MHz-re, akkor se lassul le jelentősen, főleg ha valaki nem a látványra gyúr. Képzeld akkor mennyit bírna ha nem 1200-on menne
Ja a halacskás hátterem tök szaggatásmentes 400-on.Tibi-d - de éjszaka hogy oldod meg? Vagy este töltőre rakod és még elalvás előtt leszeded?
Kéne valami ami kikapcsolja a töltést ha feltöltődött. Hátha jót tesz az aksinak."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Nézd, nem akartalak megbántani, szeretném ha túltennéd magad ezen az extrém eset kérdéskörön. Tibi-d is megmondta hogy az enyém a normálistól eltérő használat, és én ezt elfogadom.
Ha ennyire a lelkedbe gázoltam, bocsánatot kérek ismét.
Felőlem egy Bugatti Veyront is használhat a tulaj aggregátornak, az egész nem ér annyit hogy rossz szájíz maradjon utána. Örülök ha népszerűsíted a készüléket, szerintem is nagyon jó."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Én még azzal sem spórolok amivel lehetne (launcher, háttér, widgetek stb).
Ha már muszáj ennyit telefonálnom és úgysem bírna ki két napot (vagy neccesen), akkor már nem mindegy?Most induláskor kiír egy olyat hogy system UIDs inconsistent, wipe-oljam a data partíciót. Tette mindezt azután, hogy szórakoztam a Titanium backuppal.
Mi van ha nem ugrom rá? Össze fog omolni?Illetve nem tudom láttátok-e, a dialerhez kijött frissítés, az info centerben kiírja hogy lehet cserélni. 11 mega, de kínaiul van hogy pontosan mit is tartalmaz. Ha ráeresztem, nem fog rámenni valami belpiacos mandarin tácászó-eszemesze? Ha fektetett képernyővel tudna sms-t írni, annak örülnék viszont. Egyetlen angol szó van a közepén, és az a "layout". (Lehet hogy már a kínai szöveg is fektetve van, ki tudja..? )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest