Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csimpekve
tag
Sziasztok!
Pár hete végigolvastam a fórumot, mert erősen gondolkodom azon, hogy ilyen lesz a következő telefonom. Számomra nagyon fontos, hogy egy telefon tudja a "zseblámpa" funkciót, és nem emlékszem rá, hogy volt-e róla szó. Meg tudná mondani valaki, hogy működésre lehet-e bírni ezt a funkcióját?
Csak azért kérdem, mert most egy ZTE Skate-et használok, azon nem működik, annak ellenére, hogy van LED-es villanója.
Köszönöm!
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
Sziasztok!
Tegnap megrendeltem a minideal-nél, ma jött is az e-mail, hogy shipped az állapota.
Láttam néhány előttem szólónál szóba került, hogy miért nem választaná az S750-et, vagy egyáltalán kínai telefont. Ha van türelmetek, akkor elmondanám, hogy jutottam el idáig. :-)Hosszú ideje a legnagyobb megelégedéssel használok egy Sony-Ericcson W810i-t, amit annak idején az elsők között vettem meg kb 70eFt-ért. Meg nem tudom mondani hány éve használom, de 6-7 biztosan van. Mivel mindenre megfelelt amire nekem kellett, sokáig úgy gondoltam, hogy nem kell nekem okostelefon, valahogy úgy voltam vele, hogy fölösleges. Kb. fél éve a fiamtól megkaptam a letett ZTE Skate-jét. Sokáig porosodott a polcon, néha bekapcsoltam, ismerkedtem vele, lassan elkezdtem használni, és lassan beláttam, hogy a 21. század eddigi legnagyobb találmánya az okostelefon. Mert ha kell van térképem, bármikor hozzáférek az e-mailekhez, tudok chatelni, lehet viberezni, és ami igazán megfogott az az e-book olvasó. Persze kicsi a kijelző meg világít is, de ha utazom, vagy várok valahol, csak megnyitom és bármikor olvashatok, nem kell előre gondolkodnom azon, hogy könyvet vigyek magammal, mert ott vannak a telefonomon. Persze egy csomó dolog nem tetszik az androidban, mint ahogy a fenti index cikk is írja, de együtt lehet vele élni. A ZTE képességeit hamar kihasználtam, így kezdtem el keresni egy olyan telefont, amely nekem a leginkább megfelel. A mélységektől a magasságokig minden szóba jöhető telefonról szóló cikket, tesztet elolvastam. Nem számított volna az ár, ha tudom, hogy egy olyan telefont kapok a pénzemért, ami legalább annyi ideig jó telefon lesz, mint a W810i. A Samsung S4-től a kínai MTK-s klónokig. Az elmúlt hónapokban körvonalazódott egyre inkább a következő szempontsor, fontossági sorrendben:
-min 1GB ram,
-4-4,5" képátló viszonylag jó kijelző,
-működő zseblámpa funkció (ZTE-n nem működött, csak fotózásnál),
-értesítő LED,
-korrekt minőség, megbízható működés viszonylagos strapabírás, ne legyen baja egy eséstől, némi víztől,
-két SIM,
-tök mindegy milyen proci, de viszonylag gyors működés.
Ami komolyabban szóba jött a választás során:
S4 mini (csak egy sim, nem strapabíró, azt hiszem nincs értesítő LED),
Sony Xperia L (nem starapabíró, csak egy SIM),
Xperia C (a fórum alapján elég sok probléma volt vele, nem strapa),
Samsung Xcover 2 (egy sim, nincs értesítő LED)
Samsung Galaxy Win Pro (nem strapa, még nem jelent meg a piacon így nem tudom van-e értesítő LED)
Ezek mellett mindig ott volt a háttérben az S750 és lassan körvonalazódott, hogy ez lesz a megfelelő választás. A legnagyobb ellenérv az volt, hogy ez nem egy "brand" telefon egy olyan rendszerrel, amit főállású fejlesztők találtak ki és teszteltek és átment valamennyi szűrőn, mielőtt kikerült volna a forgalomba. Itt valaki fejleszt rá egy rendszert, hogy használni tudjuk Európában is, itt-ott kisebb kompromisszumokkal, hibákkal, amelyeket orvosolni kell, de ahogy a fórumot elolvastam, mindre van gyógymód és van egy társaság, akikre számítani lehet. Sokat számít ez egy terméknél, főleg olyannál, amely itt az Eu-ban nem rendelkezik support-al.
Na ez az én történetem.www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
Sziasztok!
Hamarosan megérkezik a telefonom, és első körben a cwm-et szeretném telepíteni, hogy csinálhassak egy backup-ot. A kérdésem az lenne, hogy ha telepítem a cwm-et a #750 alapján, akkor kell-e utána mindenképpen telepítenem ROM-ot? A ZTE Skate-m esetén ugyanis a cwm telepítése után csak a cwm volt hajlandó elindulni, egészen addig, amíg fel nem telpítettem egy ROM-ot is a cwm-el, pedig nem is akartam ROM-ot cserélni.
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
Sziasztok!
Megjött a telefonom, de sikerült máris belenyúlnom...
A Phone.apk-t átneveztem oldPhone.apk-ra. Innentől kezdve csak annyi van, hogy "Sajnos a(z) com.android .phone folyamat leállt". OK után azonnal visszatér esélyem sincs elindítani a filekezelőt, hogy visszaállítsam.
Tudtok valami megoldást?
Előre is köszönöm!
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
válasz Blizzardking #1615 üzenetére
Igen, a system/app-ban lévőt. Azért, mert az volt a gondom, hogy a DW contacts az eredeti telefon alkalmazást indította, és nem a sajátját. Gondoltam ha nem lesz eredeti, akkor a saját fog elindulni, de úgy látszik ez nem ennyire egyszerű. Van rá valami megoldás?
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
CWM telepítésére a fórumban két leírást találtam:
#424:
Én úgy csináltam, hogy feltelepítettem a Mbileuncle tools nevű ingyenes programot. Ebben van olyan funkció hogy cwm lecserélése. Az img fájlt amit letöltesz, kimásolod az SD kártyára, és a mobileuncle tools ebből fel tudja tenni. Nem is kell hozzá számítógép. A mobileuncle-ben van olyan menüpont hogy boot into recovery, még a gombkombinációkkal se kell b@szakodni, újraindítja a gépet recovery módban.#750: Töltsd le a Framaroot-1.6.0.apk-t, az tud rootolni kábel nélkül is. (futtatás, SuperSU telepítés kiválaszt, és alatta a szövegre kattint) reboot, és kész.
A recovery img fájlt az sd kártya gyökere rakod. (a neve tartalmazza a recovery szót, és a kiterjesztése img legyen. Pl: recovery_TWRP_2.4.4.0_LenovoA820_S135.img)
A mobile uncle tools indítása során adat root jogot neki. Majd recovery update, és kiválasztod AZ ÁLTALAD FELMÁSOLT (vigyázz, netről tölthet be szerinte jót! A fájlnevet mindenképpen alapos ellenőrzésének veted alá) recovery-t, frissíted, mikor kéri a reboot ott 10s-ot még vársz, és akkor OK.
És kész!
Kell hozzá a Framaroot vagy nem?
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
válasz Blizzardking #1623 üzenetére
Kösz!
Két Cappa-féle CWM-et találtam S750-hez. A 6012 és a 6032. Van valami különbség közöttük?www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
Közben egy kis adalék a GPS-hez. Egy kollégámnak Samsung S4 clone-ja (talán Feiteng márkajelű) is gyenge volt GPS téren és a Wifi-je sem volt igazán hatékony. Belenéztek a belsejébe és kiderült, hogy nincs benne se Wifi, se GPS antenna. A kellő helyre ráforrasztottak egy-egy 1cm-es vezetéket, és attól minden jó lett.
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
Nekem a kb 7 éve vaterán vett noname kínai autós GPS még mindig megfelel, így nem volt szempont a GPS a döntésnél, de valóban elvárható lenne a működése, ha már egyszer benne van ez a funkció. Ha gondolod összehasonlításképp feltelepítem én is azt a programot, ami a képen van. Ráadásul van egy ZTE Skate-m is összehasonlítási alapnak. Persze attól nem lenne jobb a Tiéd...
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
válasz winnerb #1637 üzenetére
Szia!
Megpróbálom összefoglalni, mert én is most csináltam.
1. Mobileuncletools letöltése a play-ről, telpítés. Indításkor (kék képernyő kínai karakterekkel) a képernyő jobb felső sarkában zöld "Root" feliratot keress. Ha ott van, akkor léphetsz tovább, ha nem, akkor rootolni kell. Én még nem csináltam, de biztosan kapsz segítséget benne. A Mobileuncletools-nak telepítéskor root jogot kell adni, tehát ha telepítéskor (vagy első indításkor?) kéri, akkor már ez is feltételezi a rootolt telefont.
2. Erről az oldalról letöltöd az S750-hez tartozó CWM-et.
3. Úgy, ahogy van felmásolod az SD kártya gyökerébe.
4. A számítógépre telepíted az md5sum progit, ellenőrzöd vele a cwm file épségét. Én úgy ellenriztem, hogy a telefon csatlakoztatva volt, tehát a már felmásolt fájl került ellnőrzésre. Egyértelmű, nem írnám le lépésről lépésre.
5. Mobileuncletools-ban Recovery update, majd kiválasztod az SD kártyán levő fájlt. Nálam a legfelső volt, mert a netről is tölt be szerinte megfelelőeket.
6. A CWM települése után egyből azzal indul a rendszer. Ott kiválasztod a backup and restore sort (mozgás hangerő gombokkal, választás bekapcsoló), majd backup. Kb. 5 percig tart. Utána vissza az előző szintre a menüben "++++go back++++"
7. Reboot system now.
Ha valamit nem jól írtam, akkor a hozzáértők javítsanak ki.
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
Sziasztok!
Kb két hete van meg a telefonom, eddig csak pozitív. Hálózat eldobás talán kétszer volt, mindkétszer a kezemben volt a telefon. A PIN kérést direkt nem kapcsoltam ki, hogy tudjam hányszor ejti el, de olyan nem volt, hogy élesztés után PIN kéréssel találkoztam volna. A gyári tárcsázóval is megbarátkoztam, csupán néhány funkcióját hiányolom, de lehet van rá megoldás, csak én még nem jöttem rá:
-Nem sikerült beállítanom (nem találtam rá beállítási lehetőséget), hogy egy címjegyzékben levő számhoz hozzárendeljem melyik SIM-ről szeretném tárcsázni. Tehát ne kelljen választanom, hanem XY mobilját az 1-es SIMről, otthoni telefonját pedig a 2-esről.
-Nem tetszik, hogy a tárcsázott kapcsolathoz rendelt képet kiteszi nagyban a hívás alatt. Mivel ez a kép általában alacsony felbontású (pláne, ha a google címtárból származik), így eléggé kockásan jelenik meg. (tudom apróság, de zavar :-))Láttam van frissítés a tárcsázóhoz, olvastam is, hogy volt aki frissített, de nem tudom ezekben változna-e valami?
Letöltöttem egy app-ot, hogy a hangerő gombokkal is ébreszthessem a képernyőt (Volume power). Működik is, ha a képernyőt az előző használat után, kb 10 percen belül akarom ébreszteni. Ezen túl már csak a power gombra reagál. Gondolom valami kilövi az alkalmazást. Van erre valami megoldás, mert nekem nem igazán esik kézre a power gomb.
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
válasz Blizzardking #1754 üzenetére
Szia!
Olvastam, hogy frissítetted a tárcsázót. A fekvő üzenetíráson kívül van valami más pozitívuma is az eredetihez képest? Vissza lehet állni az eredetire ha nem tetszik, vagy csak a restore marad mint lehetőség a visszalépésre?www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
válasz Blizzardking #1769 üzenetére
Köszönöm, frissítettem (kétszer is), most 2.4.321 van. Tetszik, de azt nem találtam meg, hogyan lehetne egy telefonszámhoz alapértelmezett sim-et rendelni. Contacthoz lehet, az OK. A másik, hogy a dialer fülön, a számok fölött van lehetőség megjeleníteni a call logot mint a réginél volt? Mert ott most csak a tippek és tanácsok jelennek meg. Mondjuk a tanácsokat nehéz értelmezni, nem olvasok kínaiul
A hívás alatti túlnagyított kép megmaradt, abban bíztam, hogy az is frissülni fog, de nem
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
Erősödő csengetési hangerőt szerettem volna beállítani. Töltöttem is le egy appot, de nem igazán működött, úgyhogy ment a kukába. Gondoltam megszerkesztem az általam használt csengőhangot emelkedőre és jó lesz. De nem. Ha mp3-ban töltöm fel, akkor még úgy-ahogy erősödik, de túl nagy lépésekben és mellette zavaróan valami sípoló zavaró hang is hallható. Ha átkonvertálom ogg-ba, akkor zavar nincs, de nem erősödik, hanem egy hangerőn nyomja végig. Azt nem értem miért?
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
válasz csimpekve #1832 üzenetére
Megoldódott. Egyik egyik kollégám első kérdése volt mindig a felhasználó felé amikor egy helpdesknél együtt dolgoztunk: "Próbálta már újraindítani a számítógépet?" A problémák legalább 50% megoldódott az újraindítással, vagy a felhasználó a várakozás ideje alatt rájött, mit csinált rosszul. Nos, nálam is egy reboot rendbe tette :-) Igaz még mindig változó frekvencián halkan nyüszít, nyikorog a csengőhang a szünetekben, de leglább az ogg is erősödik. Ja és bemásoltam a system/media/ringtones mappába rw-r--r-- jogokkal. Lehet ez oldotta meg, nem is az újraindítás :-)
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
Mi az a "Mercury keyboard"? Az új contact managerrel jött ez az opció. Ha gyorsan jobbra húzom a tárcsázón, akkor bekapcsol, ha balra, akkor ki, de az üzeneteken kívül, hogy bekapcsolt meg kikapcsolt mást nem tapasztaltam még.
[ Szerkesztve ]
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
válasz winnerb #1848 üzenetére
Lehet, hogy feltelepítettél valamit és az csinálja, ezt úgy lehetne kideríteni, ha elölről kezdenél mindent egyesével felpakolni, majd figyelni a következő telepítés előtt néhány napig, hogy változott-e a telefon működése. De meg lehet próbálkozni azzal is, hogy naponta egyszer újraindítod. Sőt ezt lehet automatikusan is a Be- /kikapcsolás ütemezésével, ha nincs PIN kérés, pl. egy éjszakai időpontban 5 percre kikapcsoltatod. Persze ez csak a probléma kikerülése, nem megoldása.
Nekem pl. tegnap a tárcsázó állt le, de úgy, hogy nem volt hajlandó semmit sem megjeleníteni. A call logból és a contactsból is hibaüzenettel kilépett, de ha egy számot tárcsázni akartam akkor is hibaüzenettel bezárta a tárcsázót. Levettem, majd újra feltelepítettem szerintem ugyanazokat a frissítéseket és minden működik.
Már megszoktam, az Android ilyen, együtt kell vele élni. Más telefont még nem próbáltam, de ahogy hallom minddel vannak gondok.[ Szerkesztve ]
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
Gyűlölöm a fóliát. Eddig minden telefonomon az volt az első, hogy letéptem. Persze volt amelyik karcolódott, de inkább cseréltem két-három évente előlapot, mint fóliáztam volna. Persze ez még a zokostelefonok előtt volt. Mostmár ugye nem cserélget csak úgy előlapot az ember, ezért választottam az S750-et, mert az a gg miatt nem karcolódik. És tényleg nem. Mert ha megtisztogatom most is olyan az eleje, mintha új lenne, nincs rajt még egy minimális karc sem.
Egyszer voltam egy házban, ahol a székekre folpack volt feszítve, hogy ne koszolódjon a kárpit. Nekem eddig ez volt mindennek a legaljawww.csiro.hu
-
csimpekve
tag
Sziasztok!
Hol tudom megosztani mobilnetet wifi-n a telefonnal? Eddig nem volt rá szükség, de ma kellett volna és nem találtam megwww.csiro.hu
-
csimpekve
tag
válasz Blizzardking #2043 üzenetére
Kösz, így teljesen egyértelmű. Eddig minden telefonban a beállításokban találkoztam vele, nem is kerestem az appok között.
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
Sziasztok!
Egy éve van meg kb. az S750. Eddig minden rendben volt vele, de ma vettem észre, hogy a naptárba írt bejegyzéseim eltűnnek a beírást követően néhány perc múlva, és nem is töltődnek fel a google naptáramba. Ha a google-ben hozok létre egy eseményt, az szinkronizálódik a telefonnal. A "gyári" Business Calendart használom, a vásárlás után a szükséges fájlokat cseréltem. Szerintetek mit érdemes megnézni? Gondolom valamilyen beállítási probléma lehet.
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
válasz Blizzardking #3428 üzenetére
Sajnos nem hozott eredményt.
További érdekesség, hogy a google-ban létrehozott bejegyzést viszont tudom törölni a telefonról....[ Szerkesztve ]
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
válasz Blizzardking #3434 üzenetére
Megvettem a Business Calendar Pro-t, utána 2-t is, (szerencsére fizetni csak egyszer kellett) de ugyan az a jelenség.
[ Szerkesztve ]
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
válasz csimpekve #3435 üzenetére
Úgy néz ki megoldódott. A play szolgáltatásokat kellett frissíteni, de ezt nem mondta a BC, csak a Google naptár hiányolta, miután feltelepítettem. Azóta le is szedtem, mert a BC is rendben működik. Csak azt nem értem, mi köze van a play szolgáltatásoknak a naptárhoz?
[ Szerkesztve ]
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
válasz Blizzardking #3441 üzenetére
A LED nem jelez a naptárbejegyzésre, de ezt már megszoktam. Nekem elég is a státuszsorban a kis ikon.
www.csiro.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest