Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Ne bosszantsatok mar, hogy nem mukodik benne a naptar.... :-(
Az email utan a legfontosabb, ami nekem szikseges egy okostelefonban.
Ezek szerint a lenovo telefonokat hanyagoljam?
Tudom, semelyik telefon ne, tokeletes, de ha az alap gugli funkciokat kigyomlaljak (szandekosan, vagy veletlenul), az mar gond. -
vlevi
nagyúr
Egyre inkább mégiscsak valahogy kénytelen vagyok aszondani, kezd tecceni ez a telefon.
A specifikációi alapján. Más (igaz olcsóbb) kínaiaknál hiányolom a leírásokból az iránytűt, és ilyeneket. Ebben van, igaz?
Másik hülye kérdés, tudom, nem lehet, de mégis. A narancssárga szélét nem lehet eltüntetni? -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
Oké, nemszóltam, néhány napig nem firkálok ide hülyeséget
Ha rögtön a checkout with paypalra mentem, akkor már nem kérdezett semmit. Viszont a narancssárga proceed to checkoutra kattintva már rendben bejött a további rendelési oldal, szállítási cím, szállítási mód (SG postot választottam, azzal már jött nekem Kínából táblagép), és így rendben van.
Pár napig (amíg meg nem érkezik a teló), ígérem csöndben leszek -
vlevi
nagyúr
válasz rendesadam #202 üzenetére
Hát, igen. Emellett a mosógép mellett szól, hogy jóval olcsóbb, viszont ellene, hogy egyelőre nem sokat tudni róla. Az, hogy még mindíg 4.0.4 droid van hozzá, azt mutatja, hogy a gyártó sem foglalkozik túl sokat a fejlesztésekkel, javításokkal.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz minifoximaxi #208 üzenetére
Az tényleg jó sebesség.
Nekem két napja csak annyi, hogy az SG Post mostmár felismeri, hogy a beírt tracking number az egy létező szám. De még mindíg nem tud adni róla semmi információt.
Minidealról rendeltem én is, 13-án.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz polgcsabi #213 üzenetére
Kell hozzá egy paypal account.
A paypalhoz pedig egy bankkártya, hitelkártya, de legjobb, ha valamilyen olyan számlacsomagod van a banknál, amihez tartozik úgynevezett webkártya, ami nem hitelkártya, de netes fizetéseknél megadható, mint létező kártya.
Vateráról is ugyanezt a telefont kapod meg, csak drágábban. Általában az ilyen vaterás eladók nem a készletükön lévő telót postázzák neked, hanem úgy rendelik meg Kínából, hogy szállítási címnek a te címedet adják meg. -
vlevi
nagyúr
válasz polgcsabi #215 üzenetére
Igen, én is (és még többen) innen vettük. Én csak pár napja, még nem érkezett meg, de ez egy megbízható oldal.
A fizetésnél arra figyelj, hogy ne rögtön paypal gombra bökj rá, hanem a sima checkoutra, ahol ki tudod választani az ingyenes SG post-ot. A DHL ugyanis el fogja vámolni, azt meg nem szeretnéd... -
vlevi
nagyúr
válasz M_o_g_y_i #253 üzenetére
Hát, mostmajd akkor veszel számtech cuccot is külföldről
Igaz, ami igaz, normálisabb cégekkel könnyebb az itthoni garanciális ügyintézés, sőt webshopból rendelve akár 8 napon belül is visszaküldheted, ha nem tetszik, de ezért cserébe el kell fogadni, hogy a hazai cégnek áfát, vámot kell az áru után fizetni, el kell tartania egy céget, alkalmazottakat, és természetesen magával a termékkel is foglalkozni kell. Ez pénzbe kerül.
-
vlevi
nagyúr
válasz heidricha #283 üzenetére
Ja, értem, te a gyors cserélhetőségre gondoltál. Én arra, hogy egyáltalán cserélhető-e, mert sajnos van olyan telefon is, amibe bele van építve.
Sajnos azt kell mondjuk, hogy majd az idő eldönti, mennyire kopik el a hátlap a sűrű akku cserélgetéstől.
De ha nagyon elkopna, azthiszem, láttam webshopban S750-hez hátlapot. Nem tokot, hátlapot. -
vlevi
nagyúr
Amúgy, csak érdekességképpen, teljesen OFF, megkérdezném a Lenovo dizájnereit, hogy miért cserélik fel a gombokat? Arra gondlok, hogy a 4-es droidban a képernyő alján ebben a sorrendben vannak a gombok :
A legtöbb mobilgyártó, amelyik rak gombokat a teló aljára, úgy látom, tartja ezt a sorrendet, de a Lenovonál pont fordítva rakják rá. Csak azért, szivatásból, hogy akinek több droidos eszköze van, az összekavarodjon????
Mégoffabb, hogy pl. a Samsung is van ilyen szemét, és náluk is "fordítva" van, mint ahogy az androidban alapból lenne.
-
vlevi
nagyúr
Az is igaz. Majdnem meggyzőtetetek.
De szerintem ha én jobbkézben fogom a telefont, akkor pont, hogy a bal szélét érem el kényelmesen hüvelykujjal. Mostmár csak azon kell vitatkozni, hogy a vissza gombra van-e szükségem sűrűbben, vagy a másikra
De ez már tényleg attól függ, hogy milyen funkciót gondoltak a dizájnerek fontosabbnak, és tettek olyan helyre, ahová tették. Mondjuk az átlag kínai gyártótl nem várom el, hogy nagyon sokat agyaljanak az ilyeneket, de egy Lenovoról már feltételezem. -
vlevi
nagyúr
válasz Blizzardking #313 üzenetére
Mikor rendelted? Az enyem meg csak "celorszagba megerkezett" allapotban van :-(
-
vlevi
nagyúr
válasz Blizzardking #316 üzenetére
En 13-n. Akkor meg varnom kell par napot, ugylatszik a korabban emlitett 9 napos szallitas most nem jott ossze..
-
vlevi
nagyúr
válasz Blizzardking #316 üzenetére
Nemszóltam!
Trackinget néztem ma reggel 7-kor, akkor még nem volt, de ma csörgött a postás! -
vlevi
nagyúr
NNna, fogjuk rá, hogy nem volt rossz választás ez a telefon Pl. az iránytű egész pontos. [link]
Néhány aprónak mondható észrevételem van csak. (A tökgyári ROM-t használom, amivel kaptam a telefont, verziószáma alapján május 17-i S750_S026_130517)
- Néhol meg-megjelennek kínai karakterek. Amennyire össze tudom hasonítani, nagyjából ugyanazok. Pl. a híváslistában, a nevek/telefonszámok alatt. Mi lehet az? [link]
- Naptárat sikerült összerakni, köszi a calendar izé apk-t.
- GPS megy, gyorsan talál, az udvaron mászkálva pontosan is követ (nem trackerrel próbáltam, csak gugli térképpel)
- Figyelmeztető LED-et ki lehet kapcsolni valahogy? Vagy csak egy ideig villog?
- Táblagépemen a fejlesztő lehetőségekben tudom állítani az animációkat. Itt is van fejlesztői rész, de szinte üres. Pl. jó lenne, ha a lockscreen widgeteket mindíg teljes méretben hagyná.
- 2G/3G adatkapcsolatot lehet-e állítani? Csak beszélgetésre használom a mobilhálózatot, netezésre csak wifit, elég lenne a 2G is, az kicsit energiatakarékosabb. Ha nem állítható, akkor azt a módszert láttam, hogy mintha a második SIM kártya csak 2G lenne. Lehet átteszem a másik SIM-be.
- Az, hogy külön van a "tárhely", és sdcard0, sdcard1, még nem tudom mi hátrányt okoz nekem, ha csak azt nem, hogy van az a belső sd kártya (sdcard0-nak nevezett valami), amit nem tudom, fogok-e használni valamire. Kamerát át tudtam irányítani a másik sd kártyára. Amíg be nem telik, nem abajgatom, az 1G körüli alkalmazás terület egyelőre elégnek tűnik.Hát, most hirtelen, fél délután bökdösés után nagyjából ennyi. Asszem, nem bántam meg
-
vlevi
nagyúr
Akkor majd átdugom a másikba, én is erre jutottam, köszi!
Kár, hogy a figyelmeztető LED-et nem lehet állítani. Ha legalább állítható lenne, hogy milyen alkalmazások értesítéseit jelenítse meg, vagy valami. Mert én tudom, hogy jött egy rakat emil, azért villog, de azokat már elolvastam, csak éppen a telefonon lekapcsol a wifi, ezért nem veszi észre, hogy már nincs olvasatlan levelem, hát villog tovább. Na, mindegy van itthon fekete szigszalag -
vlevi
nagyúr
válasz Blizzardking #350 üzenetére
Nekem a google driveon fenn van. Tegnap csinaltam meg en is, es nekem mukodik.
-
vlevi
nagyúr
válasz teppik_amon #354 üzenetére
Kösz, meg fogom probalni.
-
vlevi
nagyúr
Egyelore (3 napja :-) ) en meg nem hasznalok olyan dolgokat, amihez keves lenne az 1+4 felallas. Persze, jobb lenne, ha olyan lenne, mint a cube tabletem, ahol a 32g flash 4+28.bontasban van felosztva, de ez csak egy telefon. :-)
De kozban talaltam ket dolgot, ami hianyzik. Az egyik az sms widget, mert a gyariban nincs. A lenovos uzenetkezelo egyben van a cimjegyzekkel, es a tarcsazoval, es nincs widget. Probaltam kibogaraszni egy masik andridbol az uzenet appot, azzal lett sms widget, de most mindketto ertesit, hogy uj sms jott. Viszont az alap droidos sms widgetben nem jelennek meg az uj sms-ek, csak ha leveszem es ujra ferakom, szoval nem tokeletes.
A masik dolog az a nehany kinai karakter :-) az angol szoveg nem zavar, de a kinaival nem tudok mit kezdeni.
Esetleg erdemes probalkozni a neotalk rommal? Meg lehet azt nezni valahol, hogy mi is az?Meg hat azert ez a napi toltogetes. Egyelore szokatlan. Regi galaxy ace telom, igaz, nagyon keveset bokdostem, de 3-4 nap keszenletet siman kibirt. Ilyenkor tudna ertekelni az ember a vezetknelkuli toltest, (persze nem samsung s4 aron), hogy csak leteszem a telot es toltodik, nem kell csatlakozot kibontani, drotozni, satobbi.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Boven tobbet menne, mint 24 ora, de amikor 50% kornyekere megy, akkor mar erdemes tolteni. A mai kulonleges vol, mert ma, hogy alig hasznaltam, reggel hutzam le a toltorol, este 86%-on all. Ugy neztem, nagyon durvan, ha ne, nyulok hozza, akkor 1%/ ora a fogyasztasa, wifi, mobilnet nelkul.
Meg azt vettem eszre, hogy a wifi csak akkor kaocsol le, ha a spec beallitasokban a "csak hamtolton van" modra allitom. Ha a masikbeallitasokra tszem, akkor meg orak mulva is megcsippan, ha emilem jott. Mobilnetem nincs, tehat csak a wifin kaphatta.Kinai karakterek a cimjegyzekben, hivaslistaban fordulgatnak elo. Beszelgettunk mar rola, valoszinu a varost irja ki, de a kisszek,kiszszek'hoemben nem tdom mit jelent :-)
-
vlevi
nagyúr
válasz minifoximaxi #389 üzenetére
Tenyleg, meg is talaltam, koszi!
-
vlevi
nagyúr
válasz minifoximaxi #393 üzenetére
Alap androidban minden le van fordítva tökéletesen magyarra. Ez a felület, ami az S750-en van, az a Lenovo sajátja. Mondjuk a launcher az Apex, de a beállítások, a telefon, naptár, satöbbi, az nem gyári (google féle) alkalmazás, és nincs teljesen lefordítva. Gondolom, ami megvolt az alap droidban is, az megvan abból megörökölve magyarul is, de ami nem ilyen, az csak angolul van meg.
De ezzel bőven együtt lehet élni, annyira kevés helyen jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Nekem most ilyet nem írt ki, pedig nagyon a végét járta.
Tegnap nem tettem töltőre, reggel valami 55-60% körülre emlékszem, napközben megint nem volt rá szükség, csak pár percet neteztem vele, de délután már virnyákolt, hogy 14%. Nem volt nálam töltő...
Hát, szerintem nagyon a minimum alatt lehett. Csak azt nem értem, hogy egy nap alatt alig 40%-t merült, másnap pedig 2x ennyit merült volna? Lehet, hogy kell még edzeni egy kicsit ezt az akksit, meg a % kijelzés pontosságát. -
vlevi
nagyúr
válasz teppik_amon #404 üzenetére
"de csakis a winamp file böngészőjében"
Ez nem a teló baja, nekem Samu Galaxy ace-n is csinálta. Tehát Winamp gond. A problémát ott kell keresni, hogy az mp3-ban nem mindegy, hogy milyen kódolással van beleírva az id3tag-ba a szöveg. Már nem winampolok, nem emléxem, mit kellett babrálni, de valahogy sikerült helyrerázni. Azthiszem valahol állítható, hogy utf8, vagy valami más, és attól helyreáll a winamp. -
vlevi
nagyúr
válasz minifoximaxi #428 üzenetére
Perzse, hogy jo a cwm. Aki romokat babralgat, annak mondhatni kotlezeo darab. Mert a cm-ben a mentes egy bitrol-bitre pontos rendszer backupot jelent. Ha a probalgatni valo rom nem jon be, lefagy, nem tetszik, satobbi, akkor 5 perc alatt visszatoltod a cwm mentesbol a korabbit, es hasznalhatod a regi rendszered.
-
vlevi
nagyúr
válasz minifoximaxi #430 üzenetére
Igen, midben mentesre kerul. Ponygolan fogalmazva, mintha egy windowsos gepet a norton ghosstall mentenel.
Annyit kell hozza tenni, hogy a cwm backup az sdmkartyak ( marmintnbelso es kulso) nem ment, azt neked kell. -
vlevi
nagyúr
válasz teppik_amon #455 üzenetére
A JIT nelkul eleg erdekes lenne a dolog... A JIT azert szukseges,mert a telefonon levo alkalmazasok nincsenek kozvetlenul futtathato formaban. Azert nincsenek, mert rengeregfele hardverkornyezet van, amin futni kellene. Ezert csak egy koztes forditasi allapotban kerul a telefonra, es a JIT gondoskodik arrol, hogy az app elinditasakor, elso futtatas elott ebbol amkoztes allapotbol leforditsa az adott processzorra, hardverre szukseges, futtathato kodot. Ezt a leforditott kodot tarolja a dalvik cache. A hiba pedig a google javitasabol derul ki. Bizonyos 64 bites konstansok hasznalatakor teveszt a JIT compiler, ebbol vannak a szamitasi hibak.
-
vlevi
nagyúr
"Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted"
Szerintem rossz hírem van. Nekem is volt már vámolt külföldi csomagom, de már nem emlékszem pontosan a tracking infóra, de tarthatsz tőle, hogy nemsokára kapsz a nemzeti ÁVH-tól egy levelet, hogy fáradj be az Orzcy térre vámolni. Véletlenül nem DHL-el küldték a csomagodat? -
vlevi
nagyúr
"A Magyar Posta 1-2 napot késik frissítésben, de egész tűrhető."
Nem mindíg. Én pl. csütörtök este néztem, akkor semmi nem volt, péntek reggel 9-kor a melóhelyen olvastam a trackingben, hogy csomag kézbesítve, hazatelefonáltam, és a család mondta, hogy igen, jött csomag.
Ritkán csinálok ilyet, de aznap hazamentem ebédelni -
vlevi
nagyúr
válasz vegyszer #622 üzenetére
Hát, tényleg
[link]
- feleannyi processzormag, (5600 pontos Antutu, a lenovo 13000-hez képest).
- hangyányit kisebb kijelző (ez mondjuk annyira nem gond)
- nincs ip67 védelem.
+ kamerája viszont valószínűsítem, hogy jobb, mint az átlagkínai kemara.Ha az ip67-t nem nézem, akkor 4magos telók, pl. cubot gt99, thl w100 már bőven $200 alatt beszerezhető kínából, a korábbi kétmagosok jellemzően százvalahány dollárból jönnek ki.
De hagyjuk abba a mi mennyibe kerül témát, mert 2 éve a Galaxy Ace jó vételnek számított a 60 ezres árával, és az 1x800Mhz procijával...
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz minifoximaxi #627 üzenetére
"Ja, és a gyári ébresztőóra ismét cserbenhagyott..."
Úúúú, az nagy szopás. Nekem a gyári ROM (pontosabban, amit a minideal küldött) van rajta, de még nem tapasztaltam ilyet.
Viszont pl. a Cube táblagépem az üzembiztosan tudja azt, hogy csak akkor kapcsol be az ébresztő, ha felkapcsolom a képernyőt Tehát keljek fel fél hétkor, hogy háromnegyedre magamhoz térjek, és felbéresszem a táblagépet, hogy csöröghessen -
vlevi
nagyúr
válasz rendesadam #637 üzenetére
"Bő tízesért többért hoznak havernak Nexus 4-et Angliából"
Persze, ha ilyen lehetőség van, akkor nem kérdés.
De nekem még 50 körül volt az S750, és nem 60-65.
Magyar árakon azonban 130-140-ért telefont venni az kicsit luxus. Tegyük gyorsan hozzá, az 50 is az... -
vlevi
nagyúr
válasz rendesadam #651 üzenetére
Igen, ez az áfázás már annyira nem teszi vonzóvá a külföldi rendeléseket. Mert amíg itthon majd kétszerannyiba kerül egy hasonló kategóriás készülék, addíg ha kínából csak minden második működőképes, akkor sem veszetettél semmit. De így már annyira nem.
Én pl. táblagépeket nézegettem, 250 dollár körül van, amit nézegettem, ami nettó áron még rendben van, de ha rájön az áfa, és együtt már 70 körülbe kerül, akkor nem érdemes kínából venni, mert talán néhány forinttal kerül többe az edigitalnál 12havi részletre egy nagyon ugyanolyan, csak más márkanevű, szintén kínai táblagép.
Harmadik dolog pedig az természetes, hogy elektronikai termékeknél ha vársz néhány hónapot, akkor sokkal olcsóbban hozzájutsz. Ez a nexusnál most jött el. De amúgy te mennyiért láttál itthon elérhető nexus4-et, aminek az ára már elgondolkodtató? -
vlevi
nagyúr
válasz rendesadam #654 üzenetére
Hát, ezaz, itthon nincs ilyen. Az azért akkor csak egy egyedi akció.
mert pl. ebayen megvéve bőven háromszáz dollár fölötti áron van, plus szállítási költség (mert nem kína, hanem USA, és onnan drágán jön), plusz még arra is a VÁM. -
vlevi
nagyúr
Oda kell figyelni. Mert a vateras cuccok sokszor olyanok, hogy az elado megveszi helyetted, de a te cimedet adja meg az eladonak. Tehat te kapod meg kinabol. Ha megkapod. Mert ha nem, es megakad a vamon, akkor neked kekl fizetni az afat. Az ilyen vataeras elado az nem is elado, csak kozveto. Jogialg nem is tudom, hova lehetne oket soroln.
-
vlevi
nagyúr
Mondjuk engem zavar a gyári kamera appban, hogy azonnal fókuszál, időnként valami teljesen lehetetlen helyre, és exponáláskor már azonnal csinálja a gépet. Sokéves fénykezőgép használóként (fotósnak nem merném nevezni magam ) hozzászoktam, hogy az exponáló gombot lenyomva előbb fókuszál, majd fényképez. Itt azért előfordul, elég gyakran, hogy nem arról készült a kép (nem ott éles) ahol én szeretném.
Próbáltam egyik-másik kamera appot, de azok meg valami más miatt nem tetszettek, pl. az ingyenes csak 2mpixel képet csinál, meg egyebek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest