Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vakegérke

félisten

Szokásosan jó, elgondolkodtató, de most kissé nehezen emészthető guga írás ez számomra. Aki rendszeresen kiakad némely problémán, ezek fölött átsiklik?

"Csak Bódinak becézik, cigánygyerek, reggelente menetrendszerűen megjelenik fél vegyesre, bagóra gyújt, kávét kavar, aztán nekiáll becézni a nyerőgépet. Helló-belló, megismersz? Tegnap én etettelek egész nap, na gyere apucához egy smúzra, legyünk jóban. Simogatja, becézgeti, de 10 rugó veszteség után rávág egy nagyot, hogy „mi bajod te rühes kurva?”, nem ismersz meg??? Idő multával hatalmasat rúg az oldalába, és gőzt lövellve kifarol a kocsmából. Kölcsön kér, vagy jön a segélyke, és már is kivirult orcával jelenik meg, igazi ember, van tartása, önbecsülése. Csak, akkor húzza vissza a szarvát, ha nagyon sokat vesztett. Külvilág se számít…"

Szóval Bódi akár egy tizest is beleborogat az automatába, közben iszik is. Miből telik neki rá? Ja, hogy segélyből? És a segély kiknek a zsebéből vándorol az övébe? Te talán nem fizeted veszteséges hobbiját? De igen, velem együtt. Mégis elnézően nyilatkozol ezügyben.

"Kérdezi a nejem, miért nem szólsz rájuk? Anyósom tényleg megteszi, ha gyerekeket lát kenyeret, almát rugdosni rájuk szól. Nem veszik jó néven, szarv azonnal behúz és visszaugatnak neki, pedig anyósom pedagógus, már nyugdíjas, de van gyakorlata, mindig is tudta, hogy miként kell egy gyereket rendre utasítani…"

Khm...
    Megbocsáss, de egy gyerek nem rugdalhat kenyeret, vagy almát, egyáltalán ennivalót. Persze megteszi, ha Bódi neveli...
    Másik gondom: hogy jön egy gyerek ahhoz, hogy visszaugathasson a nagyanyjának?
    Persze megteszi, ha Bódi neveli...

"Ezen a fórumon mindenki hülye, vagy nem szól hozzá. Most igazán a lelkembe tapostak, direkt élvezik, de nem adok nekik több esélyt. Nem jövök ide többet és meg is írom nekik a magamét, beolvasok nekik, hogy tanuljanak belőle. Csoportos erőszak, ahogy viselkednek, disznók elé a gyöngyöt, vagyok annyira jó, hogy ne érdemeljenek meg.
    Gyerekek ennyi volt, búcsúzom, soha többé nem jövök vissza."

Nem hülye a fórum "lakossága". Ezirányú kijelentésed nem méltó hozzád.
    Disznók elé gyöngyöt? Aztán kik lennének a disznók? És ki az, aki képes gyöngyöt izzadni? Elbizakodottság lenne részemről, ha magamról ezt merném állítani. Kiknek szemeik vagynak, látják...

Ez a búcsúzás valós, vagy csak képletes?
    Ha képletes, akkor rendben. Ha valós, akkor kár volt disznónak titulálni sok-sok olvasót.

"Kojtoltuk a füstöt, a kocsmáros már ideges volt, mert zárni akart.
    Kit érdekel, amíg van pénze az ifjoncnak, mi mondjuk meg, mikor van záróra."

A szabályokat azért alkotják, hogy legyen mit áthágni?
    Záróra kiírva, nem véletlen. A kocsmárosnak is lehet magánélete. Vagy úgy gondolod, hogy csak akkor, ha megengeded neki?

Nézd, guga, sok dolgot találtam már írásaidban, amelyek olvastán inkább nyeltem egyet, de nem tettem szóvá. Olyan pazarul pörög a nyelved, annyira elvarázsolsz mindenkit, hogy inkább hallgattam.
    Most azonban kénytelen voltam rámutatni olyan dolgokra, amelyek az olvasás élvezete alatt elsikkadhatnak.

Új hozzászólás Aktív témák