Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bari
Modder
Az ebay-en találtam 10db 1W-osat, az ár is elég tűrhető. Ha nem nézzük a dollár magas árát még jó vétel is lehetne. Korábbi dollár árral számolva (190ft/$) nagyjából annyira jön ki darabja mint amennyiért idehaza a hűtőcsillag nélküli cree-t vettem. Csak ne lenne a dollár ennyire drága, lehet beneveznék egy ilyen 10-es pakkra, azzal meg is lenne a 2×A4-es levilágító. Remélem lejjebb megy majd a dollár aztán januárban sikerül betárazni belőle.
-
Bari
Modder
Kicsúsztam a szerkesztési időből
Ez az 1W-os UV led jó lenne, de jelenleg nincs náluk.Sajnos a legtöbb ledet áruló oldalon ez a helyzet.
-
Bari
Modder
Amit linkeltél az sima huzallábas normál UV led max 30mA-es árammal (legközelebb légyszi használd a Link gombot), amit a levilágításhoz célszerű használni min 1W-os nak kellene lennie (350mA). Ebből a huzallábasból egy A5-ös nyákhoz akár 50db-ot használni kell, míg 1W-osból elég 2db, a levilágítás idejében is jelentős különbség lehet. Az eBay-en találtam 3W-osakat de elég drágán sajnos. A cél egy 2oldalas A4-es levilágító építése lenne.
Egyébként a linkeltből is megépíthető levilágító, csak több ledet kell felhasználni, a levilágítás idejét meg minden esetben ki kell kísérletezni, mert függ a megvilágítás távolságától, és az UV fényforrás hullámhosszától is. A cikkben majd ezt is részletesen megírom. -
Bari
Modder
A nyák fotós eljárással készül, dry fóliát használok, ami negatív maszkot igényel, de cserébe mindig egyenletes a felvitt réteg, nem kell a P20-as lakk száradása közben belepergő portól tartani, nem kell szárogatni. Laminálás után mehet rögtön a levilágítóba, 2db 1W-os UV Cree leddel kb 30 másodperc elég neki, és lehet is előhívni. A nyákkészítésnél végigjártam a létrát, annak idején, kézzel rajzoltam, csőtollal, aztán maratás álló filccel. 3-4 éve, hogy újra kezdtem elektronikával foglalkozni, akkor a vasalásos eljárást kezdtem el használni, de lassan 1 éve már fotózom a nyákokat. Először P20, aztán tavasszal sikerült vennem dry fóliát. Ha van rá érdeklődés írhatok nyák készítés témában is cikket.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Smart UPS DLT1500i- Szünetmentes tápegység
- APC Smart UPS 1500 - Szünetmentes tápegység
- Új, bontatlan Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL36 Vengeance White XMP - 10 év bolti gari!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RX 9060 XT 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- BeQuiet 750W táp
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Samsung Galax S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi