- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila_26
aktív tag
pont most vennék ilyen tipust remélem beválik
-
válasz
erikthekippa #171 üzenetére
Erre szokták azt mondani, hogy "EDDIG".
Sajnálattal látom mi lett a tesztedből!
További szebbeket!
-
algo1
csendes tag
Azért elég szánalmas, hogy ha valamire azt mondják, hogy sz*r, és még bizonyítják is, akkor a gyártó/forgalmazó rögtön elzárkózik. Illetve a legtöbb tesztben nem merik felvállalni azt, hogy mit teszteltek és honnan, ha direkt kifejezetten negatív hangvételű cikket akarnak írni. Itt is látható, hogy a cikkíró rögtön bocsánatért esedezik, amikor rájön, hogy a fenekére billenthet egy vállalat, akár perre viheti vagy akármi. Peeersze, fogalmad sem volt róla, hogy negatívan érintheti a hírnevét annak, amit fikázol
Innentől csak pozitív kritika? Annak meg mi értelme, hogy csak az van? Ami szar azt meg elkussoljuk, mert netán visszavághat a cég?Ejnye...
-
stol
addikt
Sajnálattal kell közölnöm, hogy a cikket a Night Computer Kft. kérésére eltávolítottam! Először lektorálást kért, de jobban láttam eltávolítani a teljes cikket a későbbi disztribútori / gyártói összeütközések véget.
A fent nevezett forgalmazó elzárkózik attól, hogy a címbéli tápegység tőlük származna, vagy rajtuk keresztül kerülne az országba, valamint a Silent Power Electronics GmbH kihangsúlyozta, hogy rossz fényt vet az LC-Power "brand"-re a negatív kritika.
Ez úton elnézést kérek a disztribútortól, valamint gyártótól, ha esetlegesen kárt okoztam a cikkemmel.
Ezentúl igyekszek pozitív kritikákkal ékesíteni a PH! oldalait.
-
Mr.Cub3
csendes tag
Uff. Én is épp most vettem egy Stability Power 420W-os tápot....
Egy 2magos 4800+-hoz lesz, 2GB ram és egy 7300GT mellé. Sok lesz neki, vagy kihúzhatok még vele 1-2 évet?Megjegyzem, uncsimnak E6300, 2Gb ram és egy 9800GT mellett van egy szintén 420W-os LC Power már 2 és fél éve.
-
válasz
kicsiultra #162 üzenetére
Nagy eséllyel megúszod, de két éven belül érdemes cserélni.
Mindenki járt már úgy hogy vett valamit, aztán kiderül, hogy egyáltalán nem az amit várt. -
válasz
kicsiultra #160 üzenetére
Legközelebb előbb olvas, aztán vesz.
-
kicsiultra
tag
én barom. pont ma vettem egy 420as lc-powert. gondoltam, hogy a codegen helyett jobb lesz, de ahogy olvasom semmivel sem. mondjuk csak 5ezer volt, de inkább ittam volna el a pénzt.
c2d e4300 @ 3ghz, 9600GT. kezdjek félni? -
Destry
csendes tag
válasz
(Bundás) #157 üzenetére
A drágábbat úgy értettem, hogy az 5-6 ezer forintos v.né és bűntársa,codegen, stb szintű tápoknál drágább.... Anno,amikor megvettem "lehet hogy több is volt, mint 3 év" 14k volt az ára szinte mindenhol. De akkor ezek szerint szerencsem volt vele. A gép valóban nem egy erőmű,teljesen átlagos: Dual Core 2,2 / R3650 512T2D / 1HDD / 1ODD..... előtte 2,5 sempron 7600Gt vel....
Egyébként köszi a videt, meg a cikket. Van pár ismerősöm,akiknek még ilyen tápuk van, megmutatom Nekik -
(Bundás)
addikt
-
Destry
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nem azért hogy megvédjem az LC Power "becsületét" de a drágább darabok között már akadnak szerintem egész jók. Nekem több mint 3 évig (szinte 0-24) dolgozott egy LC6550 Silent Giant a gépemben, semmi gondom nem akadt vele. A napokban adta meg magát ami úgy jelentkezett, hogy ATI vpu recovery elkezdte lekapcsolgatni a videokarit és annyi. Az elmúlt hetekben már észrevettem, hogy játékokban majd a felére esett a teljesitmény,de windows nyűgnek tulajdonitottam. De mint kiderült a táp kezdte már akkor is feladni a szolgálatot. Tápteszteren kimérve minden fesz megfelelő volt tehát nálam úgy halálozott el ez a táp hogy "elfogyott" a teljesitmény. Nem tett tönkre semmit, nem füstölt, nem szikrázott, egyszerűen szép csendben "elfogyott". Ettől még nem fogom az egekbe emelni a LC P. nevét és nem mondom hogy ilyen tápot kell venni, de mint a hsz elején is emlitettem a drágább darabok már szerintem használhatók. Remélem minden tápom így fog megállni, baj nélkül
Az utódja egy Gigabyte Superb 460, erről viszont még rosszat nem olvastam....
Didyman, nekem is "pözsóm" van és szeretem
-
didyman
őstag
Mindenkinek a saját gyereke a legszebb. És mindig más, mint a többi. Nekem is francia autóm van, azért, mert tetszik, és nem azért, mert ez a legjobb. Motorikusan Suzukim lenne, kasztni strapa tekintetében Volvóm, de mivel ilyen kocsit bonyolult csinálni, maradt a 205. Szóval én is azt hiszem, hogy ez az autóm, a szerelőm meg szidja, mint a bokrot, amit lehet, én javítok rajta, és elhiszem, mert ő ért hozzá. Tápnál még a kinézetet sem tudom érvnek felhozni, hiszen bekerül a gépházba.
-
Csorosz
aktív tag
Hát ebben pont ez a lényeg.
Hogy szerintem, ha minden igaz, ez nem az a táp, ami nekem is van, illetve volt.
De mint mondtam, mindegy.
Egyébként 92 óta folyamatosan vannak francia autóink.
Gondolom neked még nem volt.
A szarráment LC-met meg megkeresem, csinálok róla képeket és berakom ide.
Hátha tényleg kiderül, hogy talán, véletlen, nekem van igazam. (bár egy keveset igazgattam rajta mikor szarakodott elvégre nem azé gyilkoltam suliba az elektrotechnikát 6 évig hogy olyan 1xűen kidobjak valamit a kukába) -
Csorosz
aktív tag
Ha a tesztben szereplő táp 4-5 e pénz, akkor hogyan fizettem én érte 12k-t ?
Jah, persze. Átbaxtak. Tudom.....
Mindegy.
Van egy olyan tápom, amikor a Codegen még jó volt. 200W-os. Ma is okés ATX-es.
Van egy átmeneti, Codegen matrica dizájnnal, de NINCS ráírva h Codegen. Súlya kb 40gramm...
Aztán már vannak az új Codegenek, ha jól tudom 400W -osak, amik megalapozták a Low-End fogalmát.(amíg nem jött Vargáné)
De tulajdonképp én vitatkozni nem akarok, mindenki azt hisz, amit a saját szemével lát ozt ennyi.
Üdv fórumtársak. -
didyman
őstag
Próbálkozz vele, áganként 2-3db párhuzamban. Egy-egy emitterellenállás kelleni fog, hogy az áramerősség egyenletesen oszoljon meg köztük, ehhez a 0,1Ohm elég (3,3V-os ágon lehet, hogy kevesebb fog kelleni Ucesat miatt). A műverősítő egy soros, szintén tizedohmot (5 és 3,3V-nál kisebb fog kelleni 30A-t alapul véve) tapogathat le és mérhet össze egy potméterről vett értékkel. Kell még hidegítőkondi, ne gerjedjen szegény
, meg a potihibákat kiküszöbölő soros, majd föld felé párhuzamos ellenállás, aztán lehet próbálkozni vele. nem lesz nagyon pontos, meg vándorolni fog, de ha 10%-on belül megmarad, akkor már egész jó. Az OPA figyelőellenllása árammérő számára is emészthető pont lehet, de adott ellenállásokkal akár számolható, skálázható a poti.
-
didyman
őstag
válasz
#27483136 #145 üzenetére
Szekunder oldali vezérlésnél a meghajtók szekunder oldalon vannak és nem melegednek fel jelentősen (primer oldalon sem itt van gond). A meghajtást trafó csatolja a primer oldalra. A tönkremenetel fő oka az alulméretes tranzisztor, mely sem a pillanatnyilag keletkező hőtől nem képes megszabadulni, sem a túl széles (PWM-ről beszélünk) vezérlést nem viseli el, vezető szakasza túl hosszú lesz, ami a pillanatnyi záróréteghőmérséklet, és a trafó felé elfolyó áramerősség révén a SOA-t túllépheti. Az ekkor keletkező zárlat persze érinti a szekunder oldalt, de ott rendszerint elegendő terhelés válaszol rá, a pillanatnyi többletenergia kevésbé kártékony, de ha párosul hozzá a trafóban átütés, menetzárlat, akkor olyan, mint a piros hetes. A készenléti kör megszaladása rendszerint emitterköri kondenzátor, vagy az oszcillátort indító ellenállás számlájára írható és mivel itt se visszacsatolásban résztvevő túlfeszvédelem, se félvezető egyedi védelme nincs jelen, sokkal kártékonyabb. A főkör tápellátásával ez rendszerint össze is függ. De akárhogyis, meghajtók feltételezett túlárama esetén a nagyáramú kapcsolók elpusztulnak, mert a visszacsatolás felbomlott, a vezérlő képtelen szabályozni a kört, ez rendszerint azonnali katasztrófát okoz.
-
04ahgy
nagyúr
Van egy marék MJ11032 tranzisztorom. Jó lesz műterhelés céljaira? Keresek neki valami böszme nagy alubordát, és forszírozott léghűtést hozzá. Én is terheléses kedvet kaptam, és vacak tápom is van néhány.(Deer, M-Tech, Everpower, Acorp...)
Semmi egyéb dolog nem szükségeltetik innentől, mint egy 30-40A-re tervezett áramgenerátor, ami leszabályozható, és kész is a finom műterhelés. (Ez még a VX550-nel is boldogulna.)
Kell egy pontosan 0,1ohmos ellenállás, és még az árammérés is megoldott vele, valamint egy műveleti erősítő ugyanezen ellenállásra, ami a kellőnél kisebb áramok esetén szépen nyitásba vezérli a az alapból nem nyitó tranzisztorokat.
HGyu
-
törölt tag
Jaja....valószínűleg a meghajtó tranyók melegedtek fel a leggyorsabban és szaladtak meg. Ha abban a körben keletkezik túláram, semmi nem történik, csak leáll a végfok, és esetleg az SB-rész is, vagyis az egész táp, de minden megússza, beleértve a meghajtókat is, mert zárlat sehol sem alakul ki.
Ha a végtranyóknál történik ugyanez, az full zárlat a nagyfeszkörben, nagy szikrázás. Ha nagyobb lett volna a terhelés, akkor valószínűleg ezek szaladtak volna meg előbb. Csak a véletlenen múlott.
(Illetve van még benne 1-2 konstrukcióból eredő szerencse: pl, ha izmosabb meghajtó tranyók lettek volna, vagy jobban szellőző helyre kerültek volna, megint a második eset következik be.) -
didyman
őstag
-Az LC Power kb. 15 éve gyárt tápoknak nevezett veszélyes hulladékot, alsó, alsóközép szegmensbe. Az egykori Acorp, LC, Mercury förmedvények mind onnét jöttek.
-A CG régen nem önálló tápgyár volt, hanem címkézett. Először FSP-t, aztán rövid ideig LC, majd valami félig-meddig saját dologra álltak át.-Emlékezés, szép emlékek, de ettől még marad, ami volt.
-
stol
addikt
Azt azért hozzátenném, hogy kb 3 évvel ezelőtt az LC-Power tápok nem a mai LC-Power tápok voltak. !
Maga a bél tervezésileg 13-15éves.
Teljesen más az elrendezése attól, ami itt a tesztben szerepel. !
Lehetséges, majd igyekszem minden revizióbol beszerezni és tesztelni.
Ez engem arra emlékezet, mint amikor a Codegen tápok voltak a legjobbak valamikor.
Én nem emlékszem ilyenre, pedig 386 óta a szakmában vagyok, meg szervizben is egy ideje....
Azután derült ki, h eladták a Codegen táprészlegét, és a régi cimkékkel príma low-end tápokat matricásztak fel.
Ugyan, kinek?
Volt 1 azaz egy széria 300W-os modell, amiben FSP THA-300P bél volt.
Azon kívül mindegyik TL494-re alapult. Volt 2-3 módosítás, a visszacsatolás nélküli szabadonfutós táp elsőre kapott egy optocsatolót, majd azt is leváltották külön SMPS-IC-s tápra. Evvel és az egy FSP-beles modellel egészen kihúzták a 480W-os Sirtec HPC 360-202 béllel szerelt aranyozott vacokig. Közben a 8cm-es venti 12cm-es lett, a hűtőbordákat megfektették, de semmi nem változott. Se a kimenőteljesítmény nem nőtt 200-250W felé, sem védelmek nem voltak. Ez alól kivételt képez a fentebb említett 2 azaz kettő model. -
Csorosz
aktív tag
Azt azért hozzátenném, hogy kb 3 évvel ezelőtt az LC-Power tápok nem a mai LC-Power tápok voltak. !
Most pőlő Avance Logic van a gépemben.
Kb 1/2 éves táp, és megszólalásig ugyan olyan belülről, mint a régi, behalt 550-es LC-m, amit még 11k -ért vettem anno 2006-ban.
Teljesen más az elrendezése attól, ami itt a tesztben szerepel. !Ez engem arra emlékezet, mint amikor a Codegen tápok voltak a legjobbak valamikor.
Aztán hirtelen a legszarabbak lettek.
Azután derült ki, h eladták a Codegen táprészlegét, és a régi cimkékkel príma low-end tápokat matricásztak fel.
Szal: no-comment. -
törölt tag
Azt értette alatta, hogy a túlmelegedés hatására pl leállt az oszcillátor, vagy kiakadt valamelyik tranyó, vagy kapu, vagy dióda és e'miatt egyszerűen megállt a táp. Lehet, ha az 1cm-re mellette lévő csinálja ugyanezt, akkor meg elfüstöl minden. Márpedig a többi alkatrész is haladt ebbe az irányba, de szerencsére a kárt nem okozó adta meg magát először. Ez nem tervezett leállás volt. Teljesen véletlenszerű, hogy mi történik.
Miután lehül, újra működőképes lesz az adott alkatrész. -
Chaser
legenda
Szted mennyit eszik loadon egy c2d+86 gt páros?
Annak a névleges teljesítménynek kb 25-35%-ával terheli a cucc a tápot a sallangokkal, vágjál bele egy 65 nanos k_vadot meg egy 3870x2-t..persze ha van rá lehetőség
Névleges értékek szerint simán bírnia kell...aztán gyere vissza és mondd el a tapasztalatokat
-
Hunter2
addikt
Tesóm régi gépében (Epox 3VSA2+Tualatin Celeron 1000) volt Vargáné és Tsa. de meglepően jól működött benne a védelem. A venti megált benne túlmelegedett leállt de kb fél óra mulva bekapcsoláskor pöccre indult. Nem kell megijedni nem én vagyok ilyen marha hogy passzivan akartam használni egy ilyen tápot,
tesómnak nem tünt fel hogy nem megy a venti.Mondjuk nekem is csak a bakelitszag tünt fel. -
GAM3R
csendes tag
Hali!!! nekem 1 ilyen 550-es szállt el amikor húztam a hd 2900 xt-met!!!
Nagy csattanás és nagy csend !!!
UIem ajánlom senkinek sem de xilence gaming editiont azt merem bátran ajánlani!!!
-
yolan
őstag
Többet, jobbat, gyilkosabbat
Szerintem nem csak egyedül lennék (vagyok) aki szívesen olvasna még több ilyen cikket, és tesztet, pusztán perverzióból, vagy csak mert ilyenek vagyunk, amit felbontva látunk terhelés alatt az izgat -
stol
addikt
Tápos felajánlásokkal kapcsolatban.
Jövőhéten a szervizben és itthon is összeszedek minden működő kókány tápot és listát készítek.
Ha valaki fel szeretne ajánlani tesztre tápot, az keressen privátban.
A dolgot nehezíti, hogy a tápokat egy helyre lehet bejuttatni hozzánk...A cím: PC HOST Kft., Miskolc, 3525, Széchényi u. 70, 1/33
Akár személyesen, akár postán is szívesen veszem a működő tesztalanyokat.
Sajnos van egy köbméternyi hibás tápom, de anyira sok időm nincs, hogy csak azért megjavítsam őket, hogy aztán 5perc után ropogósra süssem őket
Lesz FSP teszt is.
-
old gray
addikt
Tanulságos teszt, köszi!
-
-
bartucc
addikt
Na itt a nagy félreértés. Az egy dolog hogy a teljesítményével elégedett, de ezekkel a tápokkal még a teljesítmény lenne a legkevesebb gond.(tegyük fel hogy az 550-es is kibír 350-et és lekapcsol kész.) De nem, ha nem bírja tovább nem lekapcsol vagy túlterhelés védelem hanem minden leég benne szinte, a gépet is tönkreteheti simán, az elektromos hálózatba is adja a zajt rendesen. Nem a teljesítmény a gond a gagyi tápokkal, hanem a megfelelő védelem és szűrők hiánya!
-
törölt tag
arpii: Amit írtál konfigot, az félig sem hajtja ki azt a tápot.
Itt szerintem a MEGBÍZHATATLANSÁGON van a lényeg.
Mert aki ért hozzá, az megveszi az FSP-t meg a hasonlókat. Aki nem ért hozzá, az meg egyébként sem fogja nézni, hogy az LC... ilyen meg ilyen típusa jó, de csak a n....n+x sorozatszám közt, vagy gyártási időszakban. Mert aki ezt nézi, az már megint ért hozzá, és az FSP-t veszi.
Semmi garancia nincs, hogy a megvásárolt példány ugyanolyan, mint ami 1db teszten átment. Csodák nincsenek: nem garantált minőségű alkatrészekből, összegányolt konstrukcióval az a kivételes, ha jó és hosszútávon megbízható.
Én általában azt javaslom, hogy akinek gagyi tápja van, az kb két évente cserélje, ha már ragaszkodik a "márkához".
Olcsó kondik eleve gyorsabban öregednek, rossz mechanikai konstrukciónál több hőt kapnak, hatványozottan gyorsabban öregednek. Itt-ott el- és alul-méretezett alkatrészek, még 1 lapáttal az öregedésnek. És ez nem azt jelenti, hogy hazaviszed, és nem működik. Csak meglepi lesz belőle. Főleg, ha hiányzik a túlfesz-védelem, aminek kihagyása ebben a kategóriában természetes.
A félvezetőkre hasonló dolgok érvényesek.Remek írás.
(Volt a PH!-n egy hasonló teszt pár éve, érdemes azt is megnézni: [link]
De várom Stoltól a frissítést)
-
arpii
tag
Amúgy egyáltalán nem lehet általánosítani egyetlen típus miatt. Az öcsémnek LC6420-as (420W névleges telj.) hajt egy c2d-t egy 8600gt társaságában és maximálisan elégedett a teljesítményével. Itt van róla egy teszt is: [link]
Az ilyen gyártóknál egyaránt vannak jó termékek is, és csapnivaló konstrukciók is. Kis szerencsével elkerüli a többség az utóbbiakat. Amúgy jó lett a teszt. -
Skizz
addikt
250-es vargáné szolgálatra jelentkezik
-
-
stol
addikt
válasz
venember83 #107 üzenetére
Merkury és Colorsit el is vérzett...
Enyit elöljáróban -
Hunter2
addikt
Erről mi a véleményed?: HIPRO HP-W700WC3 esetleg nem csinálsz egy tesztet róla?
-
nyunyu
félisten
válasz
venember83 #105 üzenetére
Akkor is valszeg a feszingadozás miatt.
Dehogy, feszultsegek boven a specifikacion belul voltak, tularamvedelem lotte le 44A@12V-nel. (34A van rairva...)
(Kozben szerkesztettem az elozo hozzaszolast a tobbi atomjaira bontott Corsair tesztekkel.)
-
stol
addikt
Ma teszteltem 350-es Merkury-t, 450-es Colorsit-et, 145W-os FSP-t, 400-as Macron-t, 300-as EZCool-t.
Készül a cikk, tessék várni szépen
Még tesztelésre vár 300-as, 400-as Codegen, 550-es Gaba, azok jövőhéten. -
nyunyu
félisten
Corsair tapokat mikor fogsz leolni?
Kivancsi lennek, hogy a VX450esem mit bir nalad a tesztpadon.
Felesleges, masok mar atomjaira szedtek.
VX450 -> 571W
HX620 -> 746W
HX1000 -> nem birtak addig merni
TX750 -> 900W
Enermax Pro82+ 525 -> 596W -
Killing
addikt
Én 6000 forintért vettem egy 400W-os FSP-t.(És vadi új!)
-
bossvico
senior tag
Köszi a tesztet, sokat elárul.
Valaki milleresnek nincs kedve szponzorálni a kollégát, hogy az összes kapható tápot betesztelje, ésakkor tudnánk mit szabad venni?
Mellesleg engem is lebeszéltek a 400W-os mercury tápról, pedig D805-öt húztam vele, és a mai napig megy egy gépbe. Aztán vettem egy FSP-t, nehogy baj legyen.
Igaz a két táp között van 2 kg difi.
Valami van benne.
-
Dyno
veterán
Stol fogadd GRATULÁCIÓMAT!!!!!Ilyen tesztek kellenek ide, nyugodtan a tápos totyikba belehetne tenni.
Ja amúgy ha gondolod tudnék neked rendelkezésre bocsáltani pár ilyen fos tápot műterhelésre, ingyen persze, nekem szükségem nincs rá, de nagyon szívesen feláldoznám őket, ilyen célokra, ha érdekel nyugodtan írj.
-
törölt tag
Egy remek teszt!
Uncsitesóm vett egy JSP vagy EZCool 550W-os tápot 14 cm-es ventivel, ugyanolyan vacak, mint az LC-Power, nem képes megérteni, hogy a táp, amit vett egy fos. Mindig mondja: "Működik, és kész." Aha, de meddig?
-
bartucc
addikt
kellett már egy ilyen tesz, a tápos topicban tényleg jól fog jönni. Röhej hogy 550W-os, és 12V-on le tud adni összesen 264W-ot?
Egy CRG 350-es FSP is le tud ennyit sztem... És nem durran el!
-
Traxx
őstag
Nakérem. Az egyik ismerősöm cirka 1 éve le akarta cserélni a Codegenjét, ami miatt már régóta rágtam a fülét. Lelkére kötöttem, hogy normális legyen...a boltban viszont akkor nem volt Chieftec (szabolcsi bolt, a Chifi lett volna a legmárkásabb, netről rendelni nem akart
), a boltos meg rávette egy ilyen Stability powerre
Bár a pontos típusra már nem emlékszem.
Az első bekapcsolásnál azonnal kinyírta az alaplapot, és önmagát is.
Azóta FSP-je volt több is, most talán Corsair dívik
Az eset pedig tanulópénznek jó volt.
Ja és a Corsair videón én is röhögtem
-
király teszt...
Én is kíváncsi lennék a beugró fsp-kre, azok még relatíve olcsóak is... azok lehetnének ennek az alternatívái... (röhely, mi? egy 350W-os FSP alternatívaként emlegetni egy 550-essel szemben... dehát ez van)
nincs ilyen törvény, hogy a cégek betartsák a termékre írt adatokat? nincs olyan környezetvédelmi törvény, hogy ha egyes cégek tudnak előállítani olyan tápokat amik akár 85%+os hatásfokkal üzemelnek, akkor a ma legyártott tápok(noname lowcost) minimális átlagos hatásfoka 70-75% legyen (bár jobb volna magasabb mérce, dehát aki a kicsit nem becsüli...) nem keveset javíthatnánk a Föld összes villamos energia fogyasztásán -
tacsk0
aktív tag
Hello
Jo a teszt, a corsair-os video nagyon komoly sztem szornyet halnek ha velem tortenne ilyen
Udv tacsek
-
kcika
csendes tag
Ha két héttel előbb írod a tesztet, biztos odaadtam volna a "régi" tápomat egy tesztre: Seasonic S12II 330W - kíváncsi lettem volna rá, hogy meddig bírja olyan terheléssel.
-
monguz82
tag
-
JDani93
csendes tag
Nekem is volt egy "gagyi" tápom még a házzal együtt adták a márkát sajnos már nem tudom de 500W - os volt. Régi gépem AMD 4000+ 2X2500 Mhz-re húzva, radeon X1650, + 1DVD, + 1HDD -t jól elbírtam. Bővítés után AMD 6000+ HD4850 +2HDD +2DVD 2 napig ment 3. nap COD5 kb. 10 percet játszottam vele és füst kíséretében eltávozott
. Most egy chieftec 400W-s tápom van ami gond nélkül elviszi ezt a konfigot
.
-
Zeratul
addikt
Készül az új összehasonlító teszt!
-
Killing
addikt
Nekem FSP-m van.
Márkátlan sz@rokat (mint ez) nem veszek. -
14adam
addikt
Végre valaki,aki megérteti a néppel,hogy az lc-power egy ipari hulladék
-
Solten
őstag
Remek iras, koszonjuk
Kulonosen nem ajanlott matrica...
-
kcika
csendes tag
Szintén zenész, P4-es gépben tagan táp durrant el 1.5 év után, szerencsére garidőn belül, cseretápot eladtam (Seasonic 330W
), most egy LC-Powder 420W viszi - ez lett anyám gépe. Persze kb. heti 1 órát ha megy, ha meg nem még a kábel is kihúzva. Az új gépet már nem mertem rábízni LC-re, azt hiszem jól tettem. Kösz az írást, igazi élménytúra volt a neten található tesztek között
-
Tomate
veterán
Hatalmas teszt lett!
Lesz mit linkelni a tápos topicba úgy látom.
-
Csorosz
aktív tag
Hali.
550-es LC nekem is távozott az élők sorából.
12k volt, 2 év 1 hetet bírt.
Szerintetek mennyi gari volt rá?
(gyengébbeknek: 2év) -
-
Chaser
legenda
Ez kellett már
Küldök ma pár fotót egy másik tápról, kíváncsi vagyok mi a véleményed róla ismeretlenül, legfeljebb nem válaszolsz
A táblázatban a fesz-t fez-nek írtad.
-
salaud
aktív tag
Tegnap vettem itt a PH-aprón 300 w-os delta tápot. 4000 ft volt. Új, nem használt. És azt a 300 wattot le is adja, stabilan. A Codegen sem olcsóbb. Egy Hyper Power táp helyére megy, ami meghalt
, de a gépből semmit nem vitt. 5 éves táp volt. Megérte az árát anno. Egy meghibásodott UPS-ből kapott túláramot, és megfogta a gép felé.
Az ilyen LC-Power szarok helyett okos ember keres kicsit, és lehet találni normálisat.
-
Zoz
őstag
Kérünk szépen GABA tesztet is!
-
misx
senior tag
Komolyan az ilyenről betiltanám a CE jelzést és mehetne a tiltott áruk listájára.
Végül is szabványfeszültségen 541-et vett fel, gondolom azért 550-es a neve. Nem hazudtak, csak ők azt hitték azt kell ráírni, mennyit fogyaszt.
Mostmár tudjuk, hogy le kell vonni kb. 40%-ot, hogy megkapjuk a valós teljesítményt.
Na de az hogy megadja magát, az nagyon gáz. Jó ne adja le az 550-et, de legalább túlfesznél kapcsoljon már le. Mondjuk a rossz hatásfok rányomja a bélyegét a fogyasztásra is.
-
Engem ez a kis aranyos a Mercury 400w-os tápomra emlékeztet, mai napig üzemel valahol, lassan 6éve, 4000ft volt akkoriban. Részletes kis teszt, te sem ma kaptad a papírod a szakmáról!
Codegen 300w-os szintén kis aranyos tápomat eladtam valamikor nagyon régen egy havernak, az kb rá egy évre mesélte h az egész gép megdöglött, de úgy h megsült az alaplapja is.
Na meg olyan is volt az ősidőkben, hogy gép indít (300Mhz stb) és szó szerint felrobbant a táp, orrán száján jött a füst (a bizti eltűnt fizikailag a tápból), rögtön kiverte a kismegszakítót az óránál, akkoriban még nem értettem ennyire a géphez, a bekapcsolás gondot okozott, elvitte egy ismerősünk, hogy majd ő megjavítja, egy hét múlva jött, hogy a szervizben ahol meg akarták csinálni szintén felrobbant 2-3 perc működés után. Valahol meg van még a fedele, magyar gyártmány volt teljesen.
Na azóta a tápokra nem sajnálom a pénzt! -
MJ12
csendes tag
pont ilyen tápom volt!
2008 januárjában vásároltam géppel együtt volt, kis sempron volt benne, elbírta
2008 december: videokártya kifüstölt! pedig egy jó minőségü ASUS volt benne... majd uj vidikártya, s ha már gép fejlesztésbe voltam, vettem egy 2 magos athlont 3,2GHz-el1 héttel a szervízből visszajövetel után: a gép, leállogatott mikor még "hideg" volt, vagyis az első fél órában csak magátol leállogatott.. utána ment jól
+ power gombra többször sem indult , csak vmi mozgásra, pl ki akartam húzni h mi van, akk elindult, csak akkor is leállt...
2 hét múlva a bekapcsolásra se tudtam rávenni, elég volt, elvittük egy másik szervízbe kicserélték a tápot, egy jó kis chieftec 500W-osra, azóta semmi baja a gépnek!hozzáteszem a gép napi 10-14 órákat ment
-
törölt tag
Nekem is volt egyszer 420-as LC tápom, én mondom, az a csúcsminőség elérhető áron! Egy reggel mikor bekapcsoltam a gépem, indulás helyett hangos és gyors kattogást hallottam az alaplapomról, az állapotvisszajelző kijelzője felől. Azt hittem elszállt az alaplap
Aztán utóbb kiderült, hogy csak a táp makkant meg, kikapcsolt állapotban. Fíl dö pááör!
-
tibz03
őstag
Nem azt mondtam, hogy nem megy rendesen.
Szerintem a CWT-s Corsair-ek is simán beleférnek a "minőségi táp" kategóriába, de ha már Corsair, akkor inkább Seasonic-beles. Kb. egy árban van a VX-550 a HX-450-nel, szerintem jobban megéri az utóbbi (igencsak komoly gép kell alá, hogy ne legyen elég a 450W, na meg moduláris is). Vagy ha a modularitás nem szempont, akkor 2-3 ezerrel olcsóbban ott van a VX-450, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a HX-450 (tudtommal).
-
tibz03
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #71 üzenetére
Pont 550-re? CWT-beles... Ha már Corsair-t veszel, maradj a Seasonic beleseknél, szerintem. (De majd az okosabbak megmondják.
)
-
Cthulhu Dawn
őstag
Nekem is ez a "nagyon márkás" Stability Power-om volt 450W-osban, de aztán le lett cserélve egy Corsair vx550-re.
-
WiZARD
addikt
azért az a hatásfok se semmi, amit produkált, amíg életben volt :p
-
^Clown
addikt
Hű, köszönjük, igényes és kimerítő írás. Remélem azok is elolvassák egyszer, akik a tápegységen akarnak spórolni egy új gép építésekor.
-
AMD X2
senior tag
Nagyon jó teszt . Végre látszik feketén fehéren , hogy mire jók az olcsóbb tápok , vagyis inkább mire nem jók !!
-
Nagy respect, végre tudok normális választ adni embereknek, hogy miért célszerű márkás tápot venni. Eddig ugyanis csak ajánlgattam, de túl meggyőző érveket nem nagyon tudtam felsorolni... Dobbantott már nekem is codegenem az örök tápmezőkre, azóta egy Chieftec gps-400aa-101a hajtja a gépem, kb 2 éve, megbízhatóan... a harmadik gépemet szolgálja már azóta (2000+ xp, 3200+ a64, 4000+ x2)
-
Dr. Romano
veterán
Azért a második fázisban nem semmi hangja volt a tápnak. 12cm-es ventis tápnál ilyen szélzajt még nem hallottam
-
stol
addikt
Az a probléma, hogy 300W loadnál, amit tud valójában, 40% energiát elpazarol.
500W-ot vesz fel a hálózatból, amiből 200W-ot csak elfűt a semmibe.
Ezt havi/éves szintre számold ki, menyi +-t jelent a villanyszámlába.
Az meg a másik, hogy egy minőségi 350W-os táp 1-2ezerrel kerül többe és bár az is "csak" 300-350W-os, más működési minősége van. Magasabb hatásfok, kevesebb meddőáram, nagyobb biztonság.
Ha nálunk is fizetni kellesz a meddőáramért, lesz itt sírás rendesen! -
amoba
tag
Nekem volt normális LC-Power tápom. 6550B verzio szintén 550w, 9600gt és egy huzott E4500-at simán elvitt. Sajnos a figyelmetlenségem miatt elszabadult fémtárgy rövidzárat okozott, igy azután nemsokkal késöbb felkerült a polcra, de megvédte a gépet. Lekapcsolt mikor kelett és még majd 2 hónapot üzemelt hangtalanul aztán hangosan XD édesanyám gépében. Ha tényleg hobbibol gépezel és nem q6600 intel skulltra géped van akkor tökéletes ésszerü kereteken belül. Millio olyan PC van a világon ami No-name vagy éppen rosszabb névvel rendelkező tápegységgel rója a kWh-kat.
Nagyon jó teszt! Grat hozzá.
-
total90
veterán
Egy haver szopta rendesen ezekkel az LC Power tápokkal. 3 elment neki mire észbekapott, hogy valami normális kellene. Szerintem ettől a Codegen is job
-
-
venember83
nagyúr
válasz
Dr. Romano #44 üzenetére
Volt FSP belsős ModeCom régebben, azok nem voltak rosszak.
-
westcoastog
veterán
hát anno mikor meglett a gépem én is meg jártam a merkúcijó házamhoz kapott 350es förmedvénnyel.... az akkori gépemnél(amd sempron 3500+, 512ddr2, m2n4-sli,6600gt, 1 vinyó, dvd író,) fear-ozás közben úgy kikapcsolt a gép 2x-hogy csak lestem
kiderült a szervízben hogy hogy a táp köszönte neki elég volt 2hónap üzem... -
Zeratul
addikt
válasz
Dr. Romano #44 üzenetére
Láttam az is kínpadon a 60%nál már megáll
-
Daler
tag
Stol for president!
-
Nagyon hiánypótló teszt!
Nekem konkrétan egy kis p4 konfig 300-as kódgánya halt meg csak úgy spontán, pár hónappal azután, hogy a benne lévő cerkát kicseréltem nw p4re - intel szerint 50 vs 70 watt fogyasztás.
Én hülye vettem egy másik kódgyánt, me occó kettőezeöccá, de az se bírta 1 hónapnál tovább...
Végül egy harmadik 2000 ft-os noname táp került bele, azzal azóta is megy... kopp-kopp...
-
lsc
nagyúr
Zsír, még, még .
-
Dr. Romano
veterán
Nagyon hasznos és jó írás!!
Jó lenne egy sorozat belőle, hogy a ma kapható gagyibb márkák mit teljesítenek.
Én pl. kíváncsi lennék a ModeCom tápokra. Hozzánk a boltba most érkezett 400W és 500W-os típus. Kíváncsi vagyok ezekből majd mennyi jön vissza. Korábban még nem hallottam felőlük, azonban súlyra meglehetősen jónak tűnnek. -
Narancs
őstag
Grat a teszthez!
Be is tettem kedvencekbe, hogy bármikor belinkelhessem... -
Qru
MODERÁTOR
Nagy jó teszt! Még több ilyen kéne, hogy lássák a kevésbé hozzáértők is, hogy nem szabad a tápon spórolni. Jó nem kell miden áron TX650-et venni egy netezős gépbe mert az már talán a másik véglet, de akkor sem ezen kéne spórolni.
Grat még egyszer, nagyon jó és kivált képen hasznos teszt!
-
venember83
nagyúr
Még még még!
-
válasz
CsíkosMókus #34 üzenetére
Teljesen igazad van, nem ennek kell lennie a példának.
-
stol
addikt
válasz
CsíkosMókus #31 üzenetére
Tönkre?
Egyszerűen, elhalálozott, miközben a címkén szereplő, a KERMI által is elvileg bevizsgált paramétereket próbáltam kihúzni belőle.
Jah, hogy a 3/4-ét se tudta?
Ha veszel egy autót 100LE-s motorral és padon kiforgatva 60LE-t tud nem reklamálsz?Corsairnek is van ilyesmi tesztje
[link]
-
válasz
CsíkosMókus #31 üzenetére
Idézem:
"A leírást igyekszem konyhanyelven, egyszerű halandó számára is érthetően leírni." -
válasz
CsíkosMókus #28 üzenetére
Mért? Kifingatta, nem?
-
pschio
őstag
ez egy kib@szott jó teszt. bárcsak sok száz táppal megcsinálnád
-
CsíkosMókus
aktív tag
az elején azt a "fingatós" jelzőt kicserélhetnéd valami emberibbre..
-
nemethbalazs
tag
Nagyon jó a teszt!
Az írásban szereplő táp 350W-os kis tesója elhalálozás közben lőtte el ntavaly a hőn szeretett PIII-as gépemben az alaplapot és az X1600-as videókártyát, így a jelenlegi Duál Tualatin + HD2600XT-vel már nem mertem kockáztatni gagyi tápot, kapott egy Corsair CX400-at.
-
stol
addikt
Ha valaki biztosít saját felelősségére tesztpéldányt, benne vagyok
80%-ban pukkantás a vége márkafüggetlenül. FSP-t viszont nem sikerült lerobbantanom eddig, pedig a CRG400-at 380W-ig toltam.
Hirtelen nincs 20rongyom nagykertől hozni egy VX-et és szétküldés után visszaküldeni, hogy 4hétig álljon benne a lóvé, mire kicserélik. Ha kiderül, hogy direkt hajtottam halálra, akkor meg visszabasszák. -
Badman 4ever
őstag
válasz
TheDragon007 #21 üzenetére
Egy nem túl királyi táp mellé....de a teszt az remek.
-
TheDragon007
senior tag
Nem tudok mit hozzátenni
Királyi teszt
-
gfefe
őstag
Nekem annó pukkant el codegány táő a gépemben
Mit ne mondjak... szellőztethettem és örültem, hogy csak ennyi volt nem szált el alkatrészem is a táppal együtt mert nem éppen örültem volna egy alaplap vagy proci az örök ampermezőkre tévedésének
Azótta már csak minőségit veszek... lám alaplapom
-
Lenry
félisten
A tápegység vezérléséről a Weltrend által direkt SMPS alkalmazásokhoz kifejlesztett WT7514L típusú integrált áramkör gondoskodik. Adatlapja innen letölthető: <link, pdf>
itt se link, se pdf
sajna mást nem tudok érdemben hozzászólni a cikkhez, mert férfiasan bevallva egy szót nem értek belőle, de ez az én képzeltenségem miatt van
az azért átjött, hogy ha egyszer cserélem az Enermaxot, akkor nem ilyenre
-
twollah
nagyúr
Corsair tapokat mikor fogsz leolni?
Kivancsi lennek, hogy a VX450esem mit bir nalad a tesztpadon.
-
Mr.Csizmás
titán
LC-Power?
Valami hasonlót robbantottunk fel...
tiszta fekete lett belül
-
törölt tag
Gépben halt meg valami más? Gondolom nem. Viszont ha a kódgenya pukkan, akkor lehet viszi a fél gépet is magával. Ahogy ez az LC-tróger is. Az FSP meg nem.
MOD: Legfeljebb az olyanok miatt lehet ilyen elképzelés az FSPnél, akik szerint a kódgenny, vargánya és egyéb retkek is tökéletesen megfelelnek.
Az FSP oldalán meg rengeteg olyan táp nincs fent, amit megvehetsz boltban, de alapvetően OEM vonalra szánták.
-
commanDOS
senior tag
Nem mindegy, hogy úgy olcsó, hogy mindent amit lehetett (még azt is, amit nem) kispóroltak belőle. Vagy ésszerűen méretezték és a nem feltétlen szükséges dolgokat kivették/olcsóbbra cserélték.
Az FSP-vel nincs baj (általában), nekem is egy alap FSP 350PNF szolgáltatja a delejt a gépben, már majd két éve halkan, hiba nélkül. koppkopp
Valami 6800 pénz volt, annyit megért. -
válasz
#65675776 #11 üzenetére
Hát a sógorom FSP CRG-400 350W tápegysége 4 hónap után halálozott el, az utolsó két hétben fagyott, kikapcsolt meg mindent csinált. Aztán betettünk egy 3 éves codegen 300W-os tápot és hirtelen minden jó lett. FSP táp ment a szervizbe, ott rádugták a tesztert és már durrant is. Tehát: low cost az low cost.
-
Azért egy FSP CRG-400 350W PFC tápegység tesztet is megnéznék, de sok jóra ott sem számítanák, mert az is low cost kategóra.
-
Móci
addikt
Nagyon jó teszt, remélem lesz még ilyen több is...
Kíváncsi lennék több tápra (Corsairek, Bluestorm, egyéb olcsó vackok), hogy ki mit bír.
-
Tituka
senior tag
Grat!
ennyit ernek ezek a tapok....
-
robotjatek
tag
Stability Power? Volt ilyenem egy napig. Mindenesetre elég stabilan töltött a windows amikor átváltott füstgép üzemmódba. A kábelek szakadásig égtek, de a 12-es ventit haver elkommunizálta
-
törölt tag
Azért vannak hívők is, bár nem az 550W-os esetén: [link]
35m² nem lesz kicsit sok vaskeresztmetszetnek?
Azért a 2'-es tartósteszt sokat elmond.
-
Skizz
addikt
Jajj... stability power, X1950pro-val meg c2d E4300-zal kifingattam egy 550w-osnak becézett példányt.
-
bacsis
Közösségépítő
annyira azé' nem szidni az LC-Powert mert vannak neki egy fokkal normálisabb darabjai is!
nekem egy 420asom van 14es!!!! Ventivel, ami hajtott nekem hosszú távon E8400es procit szénné húzva meg Hd3870+3850 VGA karikat CF-ben, 2db HDD-vel stbst... és nem volt vele gondom
most a jó öreg P4esemben tesz szolgálatot -
Zolás
addikt
Na végre egy igazi "teszt"
Legalább meg van erősítve amit eddig is tudtunk. Ha P2es celeron fölé mész vegyél egy normális tápot
Találtam 2 hibát: az egyik ahol megadtad az áramkör leírását linkkel és pdf-ben na ott nincs link és pdf , a másik ahol a tesztelés során kiírtad egy táblázatban az adatokat ott a feszültség helyett fezültség olvasható(a táblázatban) habár ilyen tápoknál lehet hogy nincs fesz csak fez de akkor én kérek elnézést.
Köszönjük a hasznos tesztet. Akkor a Core I7 mellé veszek 4 ilyet hogy tudjak netezni -
CHIPman
nagyúr
Stability Power, mi?
Jó teszt, grat.
MOD: kodegenyt próbáltál már? Ha lesz alkalmad, légyszi egy 450-est tesztelj le, mert nekem 2 év után eléggé meghótta magát, egy 7600GS mellé nem elég...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Sajnálattal kell közölnöm, hogy a cikket a Night Computer Kft. kérésére eltávolítottam!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux Mint
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RAM topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest