- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
félisten
válasz
#42431471 #63 üzenetére
Én egy sakkszakkört akartam írni példának, de már nem kell...
Doze
Kapaszkodj meg, a teszt a 2k. Van tagdíj, évi 8k, ami 3 év után csökken. Nem tudom miért zavar, hogy van ilyen szervezet és elvannak magukban... Olyan, mint nagyon sok másik. Keress rá a külföldi szervezetekre. Szerintem az amcsiknál sokkal aktívabbak.
Amúgy szerintem azzal nincs baj, ha mindenki büszke arra, amit elért. A kérkedés és a büszkeség nem ugyanaz. Pl. ha kirakok egy oklevelet a saját otthonomban, az szerintem nem kérkedés. Ha ezt minden belépőnek az arcába tolom, az már az.
-
Polllen
félisten
Sem társadalmi, sem pedig fizikai haszna nincs.
Nem ismerem a szervezet pontosabb működését, nem vagyok tag, de ez alapján nem tűnik rossz dolognak. Elsőre több haszna, mint káros hatása van.
Persze ha van valami egyéb infod, hogy miért nincs értelme ennek, akkor hallgatlak.
-
Polllen
félisten
Szerintem az a fontos, hogy a szerzett tudást hogyan tudja valaki felhasználni, nem maga a lexikális tudás. Ezért is tolnám még tovább azt a 70:30-t úgy 90:10-re egy ilyen tesztben. Főleg ha össze akarjuk mérni az eredményeket különböző kultúrák/országok között. Feltételezem a mensa készít ilyen statisztikát.
Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy a műveltség, olvasottság, tájékozottság nem fontos, csak szerintem nincs olyan szoros összefüggés az intelligencia és közöttük.
kisza25
Nem tudom, hogy hol, de én azt olvastam, hogy az intelligencia nem állandó. Én hiszek abban, hogy ki tudjuk tolni a határainkat. (Persze nem a végtelenségig, de ha elfogadok egy határt, akkor az ha valós, ha nem, valósnak fogom megélni. Mindig lehet jobban teljesíteni.)
Én utoljára sorozáson töltöttem ki IQ tesztet, akkor 110+ jött ki. A pszichológus hölgy utána azt mondta, hogy szerinte magasabb, csak nem nagyon figyeltem, mert az elején egyszerűbbekből rontottam, a nehezebbeket meg jól megcsináltam. (Igazából tényleg nem érdekelt az egész sorozás, 18 éves voltam
)
A mostani "125 feletti" lett. -
Polllen
félisten
Borzasztó, hogy van beugró a tesztre...
A tesztírás részeként a Mensa HungarIQa erre feljogosított tagja, az úgynevezett proktor "bemelegítésképpen" körülbelül egyórás előadást tart a Mensáról, az intelligenciáról és magáról a tesztről. A tesztírás (az előadással együtt) körülbelül 2-2,5 órát vesz igénybe.
A tesztírás díja 2000 Ft.
A díjat a tesztírás előtt, a helyszínen kell befizetni.
A rendszeres, minden hónap első szombatján tartott budapesti tesztírások előtt, 15 és 16 óra között agyműves foglalkozást tartunk: szórakoztató és fejtörő játékokat lehet kipróbálni ingyen, mindenféle kötelezettség nélkül.Ennyi előszűrés simán belefér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby rádiós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple MacBook
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bontatlan E olvasó..
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A/C klima, with all pipes and remote
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 Plus Chieftec 850W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GMKtec NucBox M6 mini számítógép - R5 6600H 32GB DDR5 1TB SSD AMD Radeon 660M WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest