- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doze
aktív tag
válasz
#42431471 #56 üzenetére
Nem gyűlölök én senkit sem, magával a mensa szervezetével nem értek egyet. Sem társadalmi, sem pedig fizikai haszna nincs. Gyakorlatilag pl te is levezetted a kérkedés finomabb formáját: "Büszke lehet rá lenni" de most mégis mire? Nem viccből kérdezem... és aki nem megy át a rostán nem csatlakozhat az elit körhöz. Igaza van/volt itt fentebb valakinek: E-penis, de tényleg.
Gyakorlatilag lemérik a lexikális-gyakorlati-logikai tudásból a logikait, (persze ez csak közelítés) ez legyen a valós emberi képességek 1/3-a, majd ezt egy tesztből "kiderítik" és statisztikailag besorolják egy képzeletbeli határ alá/fölé az embereket.
Igazából az IQ fogalom is szubjektív. Megint lehet jönni az elcsépelt példákkal, a díszdoktorit falra kiaggató "ész" tudja e pl hogyan kell traktorral vetni a kukoricát?
Visszatérve az IQ fogalmára... ugye az jobb esetben egy háromjegyű szám, ami elég Konkrét meghatározása az "ész"-nek. (mert hát pont ez a vesszőparipa, a kizáró tényező, az OK amiért nem lehet mindenki mensa tag)
Én mérnökként nem látom az egzakt "képletet" mögötte, inkább empirikus/statisztikai... alias közelítés. A baj ezzel hogy marhára nem pontos.. valószínűleg aki 70 alatt van az tényleg hülye aki meg 140 fölött valóban okosabb. De az így nekem kevés. Ha az Iq mérés olyan lesz mint vérnyomásmérés, vagy az EKG vonal ami pontos/meghatározható/kétséget kizáróan bizonyított akkor elfogadom... addig nem.
Én tudod mire vagyok büszke? Anno mikor 150-en voltunk vizsgázni Áramlástanból, 140 ember megbukott, és én kaptam csak hármast. No arra büszke vagyok, lehet utánam csinálni bármelyik mensa tagnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest