Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
tecsu
addikt
válasz
paul072227 #47 üzenetére
A különböző vállalatirányítási struktúrák különböző méretre optimalizáltak, vagyis például egy bizonyos méret felett (vagy alatt) már nehézkes a működés. Sok a döntéshozó, útközben elveszik a lényeg stb.
-
-
B1T3
addikt
Releváns.
„Meggondolta magát a Logitech, bár a Harmony Linknek így is vége
A felhasználók azonban egységesen kapnak Harmony Hubot helyette, amiért még fizetniük sem kell.” -
Dr. Akula
félisten
Már nem azért, de a vevőnek mi köze ahhoz hogy a gyártó lejárós licenszeket vásáról spórolásból végleges helyett? Ez legyen az ő bajuk, egyék meg amit főztek! A vevő viszont csak velük áll szerződésben, ha nem közölték előre, vásárlás ELŐTT, hogy csak egy korlátozott ideig használható terméket fog megvenni, magyarul: átbaszták a palánkon, akkor viseljék ők a saját döntésük következményeit! Vagy adják vissza a lóvét, mert akkor az is csak kölcsönbe volt. Persze ha szóltak előre, akkor jogos a lépésük.
-
törölt tag
válasz
-Skylake- #39 üzenetére
40 ezer forint körül van egy Harmony HUB. Ahhoz azért húzós kiadni ennyit (de a felét is), hogy a távolról lekapcsolt Link funkciói megmaradjanak.
Én jogosnak tartom a felháborodást. A Logitech válasza (ingyen HUB) már teljesen korrekt, nem számítottam volna rá.
-
-Skylake-
addikt
válasz
macilaci78 #23 üzenetére
Egyiknel sem. Dea Harmony Hub egy ~10-20 ezer ft nagysagrendu termek, ami nyilvan penz, de felteszem akinek amugy van otthon (tekintve hogy mire jo) annak azert lehet hogy nem elete ervagasa. Ameg egy auto egy teljesen mas dimenzio ilyen szempontbol. Az nem ugy van, hogy jajj megkarcoltam, hat veszek egy uj kocsit. Ameg mondjuk egy HL az pontosan az a szint akit ha veletlen osszetorsz, veszel ujat. Nyilvan feregseg a logi lepese, de ugyerzem kicsit tul vam tolva ez a tema. Ezen az elven telefonmal is lesz egy utolso update es bizonyos ido mulva az osszes program egy nagyobb verzioszamot kovetelne meg, mint ami a keszulekre elerheto. Akkor ott mivan? Szerintem ugyan ez.
-
Upo
addikt
Ezzel csak az a gond, hogy teljesen jól működő eszközök mennek a kukába. Tipikus amerikai felfogás. Aztán átkerül délkelet-ázsiába vagy afrikába valami szeméttelepre, ott még van hely, ha nem az én seggem alatt van akkor csak szennyezzünk nyugodtan...
Ez van, a pénz a legnagyobb úr, az üzletnek pörögnie kell.
Korrekt megoldásnak azt tartanám, ha mondjuk feltolnák a firmware-t, szoftvert a github-ra, aztán csináljatok belőle jó projekteket. Persze ez eszükbe sem jut. Sőt igazából már a megjelenéskor így kellett volna kezdeni, és akkor biztos hogy többszörös eladásokat is produkáltak volna.
És a hub ugyanez, mennyivel jobb lehetne ha megnyitnák a közösség felé.
De ébresztő, bilibe lóg az ujjam... -
Malachi
veterán
ezzel kellett volna kezdeni. kíváncsi vagyok, hányan vették volna meg a cuccot ha az eladó előre közli velük, hogy 2018.03.-kor bármi lesz, kidobhatják. szóval teljesen világos, a csere az egyetlen járható út.
amúgy nekem nagyon bevált a logi, ha eddig garis gondom volt vele mindig cserélték szó nélkül. nemzetközi garis ügyintézés, 5 év a bill+egér kombóra, lekoptak a gombok és kicseréltettem. nem volt gond. (K510)
-
Sonja
nagyúr
After online outrage, Logitech will now replace Harmony Link devices for free
"Customers were rightfully outraged when Logitech announced it would end service and support for its Harmony Link devices next year. Now, Logitech is attempting to right some of the wrongs of this situation, even though its plans to end the life of all Link devices hasn't changed. According to a Logitech blog post, the company will now provide all Harmony Link users with a free replacement Harmony Hub before service and support to Link devices ends in March 2018."
-
Ez nem kicsit pofátlan. Az a marha, aki megveszi az utódját.
-
KPistike
aktív tag
Alapvetően magam is elítélem a gyártó húzását - bár a konkrét termékhez mutató support letöltési lehetőségei között elég régi alkalmazás az utolsó, ami elérhető (MS oprendszerre) -, nem tűnik etikusnak, hogy ennyi ideig nem fejlesztettek igazán a Link tudásán, és még le is állítják a működő példányokat. Nekem példaként routerek jutottak eszembe, többségük olcsóbb is, nálam némelyik példány öregebb is, mint a Harmony Link megjelenése, de a gyártójuk csak emiatt nem tiltja a működését.
Másik részről a mobilgyártók húzásai is vezettek ez irányba egy ideje, legrégebbi termékként a HTC One (M7), amit ismerek. Teljességre nem törekedve azóta is kerülnek a piacra készülékek pl. LG-től (Optimus F6, G2, G3, G4, V10, V20), Xiaomi Redmi Note 5A / Mi A1, illetve legfrissebben tesztelt példa pedig Huawei Mate 10 Pro készüléke. Tudom, ezek többsége jóval drágább némely Harmony terméknél, s emellett korlátozottabb is egyik-másik esetében a távirányító funkció is, de mégis jelent némi konkurenciát - vagy nyújt annyiban többet, hogy általában előbb kézközelben lévő mobil. Support szinten még ramatyabbul is bántak velük, ha a régebbiek frissítését nézem, de le nem tiltotta őket a gyártójuk.
Sarkítottan összefoglalva, Logitechnek is egy infrás mobillal kellene előrukkolnia, ha némi piacrészt meg akar tartani e fronton.
Szerk.: Fentieket kiegészítem, hogy magam is használok Logitech terméket, egy öreg S 510 desktop set-et - az egér görgője néha okozza vérnyomásom emelkedését, de a klavi még mindig hibátlanul működik.
-
törölt tag
Nekem például a Harmony távirányítójuk bejön, de a K800, és az MX Master egér is. Ugyanakkor a K375S-sel, a K810-zel, vagy a K830-cal meg befürödtem, azok nem váltak be. Vegyes a kép, összességében tényleg pozitívabb volt anno.
Ahogy hallom, már a supportjuk sem a régi. Ez a cikkbeli húzás meg főleg nagyon gáz, ettől a cégtől azért nem erre számítottam volna.
-
sb
veterán
Kisarkított példa volt, de akkor lefordítom: Ha nem tudod mi az nem feltétlen kell ráklikkelni. Nem neked szól. Erre céloztam.
Példa:
Én tudtam mi az, érdekelt, ráklikkeltem és elolvastam.
Ellenben a "Fujitsu Forum: új szerverek a porondon"-t vagy a "A Microsoft felszállt az OpenXR vonatára" nem, mert nem értek hozzá/nem érint/assetudommiaz és annyi.szerk: Egyébként ha általánosságban nézzük akkor Abu-nál tényleg előfordul, hogy valami tök alap dolog nincs kifejtve a cikkben ami amúgy direkt arról szól, hogy megmagyarázza, részletesen kifejtse azt a valamit. De itt most nem éreztem hiányosságot, ez csak egy hír volt, hogy X-el Y történt. Ha X-et nem ismerem akkor nem érdekes.
@SunMount3r
A Link nekem sem volt amúgy tiszta, hogy más mint a Hub. Ez pl. kiderült simán a cikkből. -
B1T3
addikt
Tényleg kicsit öngól azt várni, hogy ezek után a Linket használók – még ha kedvezményesen is – vesznek egy Hubot (vagy úgy eleve bárki)… Teljesen jogosan gondolhatják, hogy mégis miért tegyék, hogy 3-4 év után ne használhassák?
-
-
L4mie
veterán
Így van...szerintem eléggé felháborító, hogy egy gyártó az eladott terméket használhatatlanná tesz.
Oké, hogy lejár az életciklusa nem ad ki frissítést etc....de ez?!!
A termék a te tulajdonod nem a gyártóé, mégis ez milyen metódus már....nem lehet használni a felhőt? adjon ki egy frissítést amitől felhő nélkül használhatod a fő funkciókat azt jó napot, vagy kártérítésen.
Legyen az egy golyóstoll vagy egy autó. -
SunMount3r
nagyúr
Pedig anno, mikor a teszteket olvastam, a K400-ra írták, hogy jobb a Touchpad-ja, mint a Microsoft All-in-One-nak, de a félszigetes/"porszívó" billencsek miatt mégis az utóbbit választottam. Nem bántam meg. Bár valóban fura a Touchpad click funkciója, mert gyak. úgy működik, mint egy gomb, amit le kell nyomni, de hozzá lehet szokni.
A K400+-nál is maradtak sajnos ezek a félszigetes billencsek, ami nálam kizárt...
A G400s-em viszont rendben működik évek óta, viszont pár hete már nagyon nehezen veszi be a görgő mögötti (nem alatti) plusz gombot, szóval kb. ez is a gari idő lejárta után kezdődött...
Volt/van egy Mx Revo-m is, ami már újkorában sem volt tökéletes, Win Desktop-on gyakran kihagyott/akadozott a kapcsolat, fura módon, játékok alatt sose csinálta
. De már mind 1, mert valakinek a családból sikerült véletlen rálépnie és eltörött a receiver.
Harmony: én beérném egy olyannal is, amin max 4-5 különféle eszköz között lehet váltani, HTPC style (KODI barát) a gombkiosztása, van a hátulján egy billentyűzet, háttér világítósok a gombok is és légegérként is használható. Max 12-14K-ért.
-
törölt tag
-
-
captainm
tag
Sajnos gyengék a billentyűk és könnyen megadják magukat, ennek ellenére szívesen veszem és hazsnálom, mert nem találtam jobbat egyelőre, a Logitech egeremet sikerült lecserélnem Roccat-ra, idővel talán gyártanak majd magyar nyelvű, vezeték nélküli, világítós, csendes és szép billentyűzetet is
-
de sajnos gyorsan elromlanak Ránéztem erre azért ez a 40 ezer forintos árához képest ez elég durva ennyiért szerintem elvárható, hogy soha ne romoljon el, ha mégis akkor könnyen javítható legyen. Évek óta egy 20 éves model M-et használok (remélem kibírja még vagy 50 évet), kopás se látszik a billentyűin.
-
Lacok
őstag
Ha mindenáron meg akarják akadályozni a további működését a Linknek az a minimum, hogy az ingyen cserét a már nem garanciális termékekre is kiterjesztik,
-
captainm
tag
A Logitech mint cég sajnos nagyon rosszul működik
, anno imádtam a termékeiket, de egyre butábban állnak hozzá a dolgokhoz, hogy messzire ne menjek rendeltem két K800-as billentyűzetet (imádom ezt a típust, de sajnos gyorsan elromlanak, pont garancia időn túl), egyet az irodába, egyet otthonra, logitech.com oldalról, tehát hivatalos forrásból, magyar nyelvű változatot, erre küldtek két Amerikait, majd hosszas levelezés után kiderült, hogy magyar már régóta nincs... elnézés kérés, kompenzálás, vagy hasonlót el lehetett felejteni, visszaküldhettem és kész. Egyet megtartottam, a hibás változatból kivettem a billentyűket és használtam magyarként utána.
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #5 üzenetére
Én épp most gondolkodtam HUB vételen de így erősen meggondolandó. Bár ilyen alapon bármitől elvehetik a támogatást, ma már egy rakás dolog van ami cloud, szerver nélkül nem megy.
Milyen egyéb eszközökre gondolsz amúgy? Nézegettem, de nagyon szofisztikált, mondjuk a Harmony Activity-jéhez hasonló megoldásokat nem nagyon találtam. Főleg nem olyat ami esetleg még univerzális is lenne olyan téren, hogy mondjuk távról és app-ból is ugyanúgy vezérelhető, esetleg szabadon lehet hozzá IR/egyéb adókat pakolni.
-
-Skylake-
addikt
válasz
macilaci78 #3 üzenetére
Ja, szinte tök ugyan az egy önvezető autó meg egy távirányító a hifihez. lol, te sem hiszed el szerintem amit leirtál
-
-
DarkByte
addikt
És ezért nem vennék én sosem olyan IoT eszközt, ami cloud nélkül hasznavehetetlen.
-
törölt tag
Ezt nem is tudtam, de köszi, otthon utánanézek, mit lehet csinálni vele!
Arról van valami, hogy split klímát vezérel-e valahogy? Nekem ezt (illetve a redőnyök vezérlését, de arra létezik módszer) nem sikerült megoldani, és azért sajnálom a dolgot. Akár le is cserélem majd a mostanit, pár év után már aktuális lesz. Harmony Elite-em van, HUB alapú.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #5 üzenetére
Ez nem csak a több készülékről szól, hanem a testreszabható tevékenységekről. Illetve nem is csak egy szimpla IR távirányító, én például a világítást (Philips Hue) is vezérlem vele.
-
SunMount3r
nagyúr
Én meg azt nem értem, hogy a a Logi miért nem rak végre (unifying vevős) légegér funkciót is a Harmony távkapcsokba. Egy szimpla beprogramozható /többkészülékes IR távkapcshoz képest iszonyat túlárazottak ezek a Harmony-k...
-
törölt tag
Hmm, már megijedtem hogy a Harmony HUB-ról van szó. Erről a Harmony Linkről nem is hallottam, majd utánanézek, mi is ez.
-
macilaci78
nagyúr
Kb mintha a google vezető nélküli autó azt írná ki, hogy lejárt a licensz, nem megyek tovább.
Vajon a készülék vásárlásakor a fogyasztók birtokában voltak-e az információnak, hogy bizony a készülék működése időkorlátos?
És akkor jön a jogos kérdés, hogy az utódmodellt ugyan meddig engedélyezi használni a gyártó? -
TCr
veterán
Kőkeményen bicskanyitogató hozzáállás, pláne egy prémium árú terméknél.
-
Tigerclaw
nagyúr
Egy per jogszerűnek tűnik ilyen drasztikus lépés esetén. Amúgy nem is hallottam még a termékről. A Harmony az a távirányító szériát takarta náluk elvileg. Olyanból nekem is van egy régebbi, de elég keveset használtam, de ilyen linkről és hubról még nem hallottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- OLED TV topic
- Honda topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest