- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
"Másik: a 4k streamelés 6x óra alat eléri az 1 TB adatforgalmat, és ez gyakori adatforgalmazási plafon náluk, aztán lekorlátoznak a 'csába."
Na ez egy teljesen valid érv. Ezt el is fogadom, de ez egyébként már nem a Stadia problémája. Persze végeredményben nyilván az előfizető problémája lesz ez, de ugye önmagában ez nem a google sara/a google megoldani sem tudja. Ami az interneten megy az adatforgalmat generál, van ami kevesebbet, van ami többet. A Stadia ezen a skálán jó eséllyel a "nagyon nagyon nagyon sokat". De ez legalább egy valid érv, mert ez igaz. -
-Skylake-
addikt
Tényleg elképzelhetetlennek tartod azt, hogy valakit érdekel az AC Odyssey de mellette nem tud/nem szeretne kifizetni konzolra 100-150 ezer forintot, vagy PC-re több százezret ? Mert persze a játék pénzbe kerül , de az konzolra is meg pc-re is pénzbe kerül. Csak utána, miután a játékot kifizetted a stadia vagy 4K havonta , vagy ha nincs kedved befizetni akkor meg ingyen van (és akkor "csak" FHD) , még a többi a fent említett plusz költség. Továbbá a stadia nem avul el, legalábbis nem olyan értelmben mint egy PC. Ha 3 éve építettél egy gépet az aktuális AAA címekre akkor a mai/holnapi AAA címeknek az már kevés (abban az értelmben, hogy nem kapod vele azt a minőséget már minta megvásárlás pillanatában). A stadia-nal meg nem a te feladatod az upgrade.
"Még a dupla konzol is gyakori az exkluzívok miatt."
Ahol dupla konzol van, oda nem kell stadia.
"Hol érdekli a streamelt AC : Odyssey? :)) (előfizu + megvásárlás a semmiből!)"
Erre annyit tudok mondani, hogy az unokahugod ne fizessen elő stadiara, ha nem érdekli a játék.
-
-Skylake-
addikt
"És pont akkor jönnek ki vele,amikor a nagyobb kiadók előfizetés idejére további fizetség nélkül odaadják a játékaikat..."
AHHOZ
KELL
VENNED
EGY
KONZOLT
VAGY
PC-T
A STADIAHOZ
MEG
NEM."Kellene egy nagy, ingyenes (előfizetés mellett) könyvtár, és mondjuk 15 dollár/ db ellenében hozzáadhatnád a könyvtáradhoz a téged érdeklő friss megjelenéseket (mielőtt ezek x idő után amúgy is minden előfizetőhöz kerülnének az "alap" könyvtárba).
Viszont az ilyen vásárlás mellé automatikusan járna +1 hónap " ingyen" Pro."
Ez amúgy aranyos elképzelés. Összefoglalva tehát akkor lenne jó a Stadia, ha alapból elérhető lenne benne ingyen rengeteg játék , az új játékokat amik 60EUR-ba kerülnek megvehetnéd tőlük 15ért és ezek után még miután megvettél egy játékot 75%-al olcsóbban mint amibe kerül , még a google az stadia előfizetői díját is vállalja át helyetted és adja ingyen. Mondjuk ez amúgy tényleg jó lenne. -
-Skylake-
addikt
"Ha nem tudják mik ezek a játékok, akkor szerinted érdeklik ezek a játékok? Akit eddig foglalkoztattak a AAA címek, annak volt min játszania, tehát ahogy te is mondtad miért is foglalkozna vele?"
Ki mondta, hogy nem tudják mik ezek a játékok ? Miből gondolod, hogy mindenki aki akarna AAA játékokkal játszani, annak van is hozzá konzol/pc ?
"Aki pedig most akar belefolyni a AAA játékok világába, annak pont az ingyenes verzió lenne jó. Ami még nincs 2020-ig"
Mert aki most akar belefolyni az AAA játékokba, amiknek darabja 50-60-70 USD , annak komoly gond lesz a havi 15 usd ?
"De helyette 130 dollárért benevezhet és lehet egyedi azonosítója számok nélkül!!!!!!!44444"
Hát mondjuk a 130 usd nem az azonosítóról szól, hanem annyiért kapsz egy chromecastot meg a google saját gamepad-jét. De igen, ahogy te írod úgy tényleg sokkal jobban hangzik a véleményed alátámasztására, ez igaz...
"Nekem lenne rá igényem, a havi 10 dollárt is szívesen kifizetném érte, de az, hogy még a játékot is vegyem meg mellé újra?"
NE VEDD MEG ÚJRA. Miért nyomjátok ezt a bullshitet megállás nélkül ?
"Emellett ha a Steam bezárja a bazárt, akkor még mindig működhet offline módban. Vagy mondjuk felkínálja a lehetőséget a cd-kulcsok/telepítőkészletek letöltésére."
Értem. A google nem kínálhatja fel ugyan úgy ezeket a kódokat ?
"az adatlapomon lévő gép váza 4 éves, a videókártya 2. Játszom vele? Persze. 4K? Ki nem szarja le ezeket a hangzatos rövidítéseket?"
Értem. Tehát ha a Stadia azt mondja, hogy 4K60FPS akkor nem számít. Ki nem szarja le ugye. Ha magadnak veszel hw-t akkor persze nagyonis számít. Csak ha a google mondja, akkor nem. Hát értem.
"Kőszeg egy csodálatos kis város a nyugati határon, ahol azért nincs normális net, mert olyan feltételeket szab a város, amelyeket a T nem tud vállalható költségekkel teljesíteni, azért hogy a jelenlegi többségi szolgáltatót hozza nyert helyzetbe. Így van egy lassú net, egy szar hálózaton (1,5 év alatt sikerült eljutni oda, hogy végre stabil legyen és nagyrészt meglegyen az a 20 Mbit). Szóval nagyon könnyű panel-DIGI-UPC síkon gondolkodni, nekem is gigabitem van, nekem sem volt vele több gondom, azonban veled ellentétben én tisztában vagyok vele, hogy ez egy kivételes helyzet, nem pedig az általános."
Értem, tehát ahol szar a net, ott szar lesz a Stadia is. Oké. Mondtam én olyat, hogy nem ? Nem hittem, hogy külön ki kell emelnem, hogy egy stream szolgáltatásnál nyilván számít a kábel , de akkor legyen , leírom , hogy tényleg. Mondtam én olyat , hogy a stadia mindenhol jó lesz ? Nem. Nem is hittem egy percig sem. Mobilnet sem nagyon működik a nyílt óceánon , ettől még mondjuk nem szar a mobilnet szerintem.
"a Stadiás gépek közel sem fogják azt a grafikai színvonalat képviselni, mint amilyen szintű és áru hardvereket felsoroltál. Egyrészt mert nincs rá számítási kapacitás, másrészt mert egy tömörített videostream."
Egyrészt fogalmam sincs, hogy ezt miből gondolod látatlanban , másodszor nézz meg egy 4K gorpo/drón felvételt youtubon. Az sem olyan , mint a raw , de azért szerintem elmegy. Pont ez a lényeg , ez egy video stream. Ha a hardware le tudja renderelni akkor letudja, onnantól csak egy videó.
-
-Skylake-
addikt
"Ez sokaknál azt jelenti, hogy egyrészt meg kell venni újra,"
Komolyan nem értem. Ha vannak ilyen játékaid megvéve, akkor nyilván van hozzá hardware , akár konzol akár pc. Ha ez a feltétel megvan , akkor minek fizetnél elő stadia-ra ? Ha ez a feltétel nincs meg , akkor minek lenne ilyen játékod megvéve ? Persze hetvenmillió esetből egyben előfordulhat, hogy pont elhagy az asszony és az ö nevén volt a lakás, aztán hogy ne az utcán aludj eladtad a 2080-ad meg a 144es monitort, hogy legyen a zsebbe elég pénz a a kaucióra. Ez esetben tényleg van megvéve sok AAA játékod amihez nincs hardware. Felteszem egyetérthetünk abban, hogy ez viszonylag elhanyagolható rész.
"Vegyük észre miről beszélünk itt : 4K60FPS."
Erről legfeljebb te beszélsz, a Google egyáltalán nem ígért semmi ilyet.
[link] -
-Skylake-
addikt
"Ha nincs se számítógépe, se konzolja, akkor miért is logikus döntés a 60-100 dolláros AAA címekkel megcélozni őket?"
Ez nagyjából olyan, mintha azt mondanád, hogy miért akarja valaki otthon megnézni az Avatar-t ha nincsen projektora. Mi itt az összefüggés ? A játékoknak van egy adott ára, annyiba kerül amennyibe kerül. Csak olyan akarhat az új AC-val játszani , aki előtte kidobott 800k-t egy gamer pc-re ? Épp itt van a lényeg, a játék ára adott, ha 50 dollár akkor annyi. A google modellje annyit ad hozzá, hogy abból a költségből farag le amiből a google letud: a hardware árából. Én is akarok AAA címekkel játszani, de nem akarok 2080ti-t venni. Ilyet szabad ?
A konzolokon ahhoz, hogy multizz alapból kell egy előfizetés, tehát itt már közel járunk. A pc-n nyilván nem kell havi előfizu, csak épp évente 150-200k a gép szinten tartása , és akkor még nem számoltuk a kezdeti költséget. Vegyük észre miről beszélünk itt : 4K60FPS. Ezt kellő biztonsággal ma egyetlen kártya nyújtja , a 2080TI. Ami ~450-550K.Nehezen értem meg, hogy miért kell elmagyarázni azt az összefüggést, hogy valaki havi 15 dollárral ki akar váltani egy 150K + havi előfizetés konzolt vagy egy több száz ezres PC-t. A játékokat igyis úgyis meg kell venned, tehát ezek árát nyugodtan hagyjuk ki, mert mind3 platformnál szerepel.
Továbbá még egyszer: értsük meg, hogy itt nem a PC és a konzol tulajok a célcsoport. Az a célcsoport, akinek egyik sincs. És akinek egyik sincs, annak mostantól nem kell venni egyiket sem.
"Nem is nagyon vannak elragadtatva attól, amit a Google kínál"
Végigolvasva a hozzászólásokat, azért nincs senki elragadtatva , mert mindenki két dologra feszül folyamatosan megállás nélkül :
- meg kell venni a játékot és nem kapod meg ingyen a kemény 15 dolláros / ingyenes előfizetés mellé (epic abszurd gondolat egyébként)
- "elmegy a net oszt nem tudok játszani"Konkrétan ez megy ebben a topikban , mint "ellenérv". Az elmegy a net-re egyébként van egy ütőkártyám, mivan ha elmegy az áram ? Akkor sem nagyon megy. Elmegy a net könyörgöm, miről beszélünk ? Az elmúlt 10 évben nagyjából nettó 2nap 3órát nem volt vezetékes netem, ebből 2 nap karbantartás. Na ilyen érv ellen mégis hogy vigyek tovább egy beszélgetést ? Ez semmi több, minthogy valahol kössünk bele.
Arra, hogy "ha lelövik a szolgáltatást akkor buktad a játékokat" meg reagálni sem érdemes, mert 1: ezt senki nem mondta a google irányából, 2: annak aki eltud számolni 7ig annak szerintem valahol egyártelmű kéne legyen, hogy ha megvettél 500k-ért játékot 2 hónap alatt aztán lelövik a stadiat, akkor azért valami ott lesz , nem nyilvánvaló ? Azon bezzeg senki nem sír, hogy mi van ha lelövik a steam-et. Azt is lelőhetik, aztán mégis vesznek rajta játékot... -
-Skylake-
addikt
" Ezt pedig te nem vagy hajlandó belátni, csak szűkíted a fókuszcsoportot, hogy megálljon a hipotézised."
?
Szűkítem a csoportot ? Az egész Stadia modell ott indul, hogy vegyük a felhasználók azon csoportját akiknek sem játékra alkalmas PC-je nincsen, sem konzolja. Ezen mit szűkítenék én tovább ?
-
-Skylake-
addikt
"itt nyilvánvalóan az offline mód értelmezhetetlen, ez szerintem mindenkinek világos."
Olvasd vissza az elmult 30 hsz-t es meg fogld erteni, hogy ez ami szerinted (es szerintem) teljesen vilagos, ez ebben a topikban nagyjabol senkinek sem vilagos.
"És persze a való világ annál bonyolultabb szokott lenni, minthogy ha egy adott időpillanatban és egy adott helyen nincs játékra alkalmas géped, akkor egyáltalán nincs ilyened"
Ez os tokeletesen igaz, csak ha te a stadia mellett dontesz es oda vasarolsz tartalmat, akkor evidens, hogy erre a paltformra fogsz epiteni , tehat nem allsz neki gamer pct epiteni, mert azzal magad ellen dolgozol.
-
-Skylake-
addikt
"Úgy, hogy a legtöbb embernek ez bőven elég... "
Maradjunk annyiban, hogy a legtobb ember ezt engedheti meg maganak. Senki ne akarja bebizonyitani nekem, hogy aki napi rendszeressegl jatszik egyik jatekkal a masik utan, az ugy hasznal gtx950et hogy amugy siman megtehetne, hogy rtx2080ra epit konfigot jatszani, csak neki eleg egy AC originsben a 720p low 38fps...
"Persze-persze, mindenki hülye, akinek nem nyeri el a tetszését ez a szolgáltatás, és nem látja világmegváltónak :U"
En ilyet nem mondtam. Azt mondtam az a hulye, aki nem fogja fel, hogy mi ennek a szolgaltatasnak a lenyege. Es a topik egy megdonthetetlen bizonyitek ra, hogy nagyon nagyon sokan nem fogjak fel , mi a stadia lenyege. Feljebb direkt leirtam, hogy engem sem vettek meg kilora, nem igazan erdekel ez a modell es szuksegem sincs ra, csak legalabb ertem a lenyeget. Aki leirja, hogy miert nincs offline mod az tok egyszeruen nem fogta fel, hogy mi a szolgaltatas lenyege.
-
-Skylake-
addikt
Jezusom de nehez ez.
Stadia koncepcio : ne vegyel szamitogepet, csak valami random eszkozt amin kepes elfutni egy chrome, fizess havidijat egy szerveret, az szamol majd a gep helyett es tolhatod a jatekot.
Ertheto ? Kiemelem a szolgaltatas kulcsat : ne vegyel, hanem berelj gepet.
Vigyuk tovabb ezt a gondolatmenetet. Ha nem vettel gepet, mert ugy hataroztal, hogy neked oke a stadia, akkor nincsen jatekra alkalmas geped.Eddig oke ?
Ha nincsen jatekra alkalmas geped, akkor megis hogy a jo budos eletbe akarsz offline jatszani ? Hogy ? Hogy akarod kivizelezni hardware nelkul ? Mond meg, hogy hogy.
Masodik lehetoseg : neked eppenseggel van olyan szamitogeped, ami alkalmas jatekera.
Ezesteben miert, komolyan , mond meg mi a bubanatos kiscica fuleert fizetnel elo a stadiara ? Minek berelnel olyan szamitasi kapacitast, ami neked localban rendelkezesre all ?Vicc nelkul nem birjatok osszerakni fejben, hogy miert uti a stadia modellje az offline jatekot ? Tenyleg nem ertitek, hogy az egyik kizarja a masikat ?
-
-Skylake-
addikt
válasz
SunMount3r #63 üzenetére
"No és, attól még megvetted teljes áron a játékokat, így miért ne játszhatnál velük offline is, mondjuk egy PC-n?"
Kicsit azt erzem, mintha direkt farasztanatok. MILYEN OFFLINE ? A koncepcio lenyege, az egyetlen lenyege az, hogy !nincsen! olyan eszkozod, ami alkalmas lenne offline jatekra. Nincs gamer pc-d, nincs csucskat vga-d. Ez a koncepcio lenyege. Mirol beszeltek ?
-
-Skylake-
addikt
Megkerdeznem, hogy hogy jon ossze fejben a GTX950 meg a stadia 4k 60fps, de szerintem te is erzed, hogy valaszolnod is felesleges. Szerintem ti tenyleg nem ertitek, hogy mirol van itt szo. (Es meg mielott itt kezdodne a hitvita, en egyetlen percet sem gondolkodom ebben a szolgaltatasban, jo esellyel egy free weekendet sem probalnek ki, mert nem erdekel. Csak legalabb ertem, hogy mi a lenyeg.)
-
-Skylake-
addikt
válasz
Tigerclaw #61 üzenetére
"Nektek meg az nem megy át, hogy a stadiásnak talán (valószínűleg) többszörös áron kell megvennie ugyanazt a játékot, amit egy átlag PC-snek."
Es ezt hogy kepzeled el a valosagban ezt a "tobbszoros" arat ? Fifa pc-n 15 ezer, konzolon 20 stadian meg 45ezer ? Vagy hogy jott ez ki neked es legfobbkepp miert jott ki neked ?
"Vagy az, hogy hiába van több tucat, vagy több száz játékod, újra meg kell venned, ha azokkal játszani akarsz a stadián keresztűl. "
Ha tobb szaz jatekod van akkor azert mondjuk ki eleg evidnes, hogy van hozza eszkozod is amivel jatszod a tobb szaz jatekodat. Ezesetben mi a 3.14csanak akarnal egyaltalan elofizetni stadiara ? Tenyleg nem ertem...
Tenyleg azt gondolod, hogy a celcsoport itt az akinek vegtelen mennyisegben allnak a AAA jatekok a steam konyvtaraban ? Eleg lehangolo.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Tigerclaw #57 üzenetére
"Illetve nem mindegy, hogy a megvett játékokkal offline is játszhatsz-e, ha akarsz, illetve ha később nem fizetsz elő."
En tenyleg sirni fogok.
Hogy akarsz offline jatszani egy olyan platformra vasarolt jatekkal, aminek az egyetlen lenyege az, hogy nem kell hozza offline szamitogepet epitened ? Ti megis mirol beszeltek ? Milyen offline jatek ? Az egesz story abbol indul ki, hogy nincs offline alkalmas eszkozod jatszani.
-
-Skylake-
addikt
"Jó lesz ez és igazából nem értem, hogy miért szekptikusak vagy is elégedetlenek itt sokan."
Mert nem megy nekik az erto olvasas. Mindenki csak mantrazza , hogy a game ara + havi 15 euro elofizu es ez mekkora lehuzas. Azt valahogy kurvaelegansan elfeljti mindegyikuk, hogy amugy persze , ugyan ugy teljes ar a game mint eddig volt, csak nem kell ala fel millioert pc-t epiteni. Az valahogy senkinek nem ment at. Csak a 15euros havidij...
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Xbox Ultimate előfizetések
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok